Обувки/маратонки за баскет?!

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Обувки/маратонки за баскет?!

Мнениеот novice » Чет Сеп 18, 2008 2:48 pm

Здрасти колеги!
Темата както се досещате от раздела, не е много свързана с МТБ... :D
Чудя се какви обувки(не казвам маратонки, щото те гарантират изпотяване, макар и всички профи-та да играят с тях) да си взема, за да играя баскет с тях. Не съм профи, затова не мисля да си купувам нещо супер скъпо, но не искам и нещо, което да се скъса на 2-ия месец или да мирише така, че да прави леж около мен, когато го събуя! :D Играя 2 пъти в седмицата за кеф в зала. Не че не си давам зор, напротив, бая тичам, но не съм профи. Та идеята е да ми препоръчате нещо качествено(не чак хай енд), ако имате подобен опит. Мерси в аванс!
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот MARTO4KATA » Чет Сеп 18, 2008 3:09 pm

Аз играя с Nike, но са си маратонки (кецове) за баскет. Прав си запарват, но това си е обувка... Едва ли ще намериш нещо, което да не запарва краката. Препоръчвам ти нещо подобно. Може да си вземеш високи, а има и по-ниски. Високите донякъде са по-удобни, защото обхващат долната част на глезена. Гледай да са ти удобни и да са с добри стелки/подметки, защото при една по-дълга игра е неприятно да ти се набият петите или да те болят стъпалата. За мен най-добри са Nike, Reebok, And1, Adidas... Ако играеш сериозно (не професионално, но редовно и по-повече време) не се колебай да вземеш нещо малко по-скъпо, защото в случая от личен опит знам, че цената означава качество - е не говорим за някакви дизайнерски модели за по 500 лв.
Изображение
Внимание! Този форум е пълен с некомпетентни, емоционално и психически изкривени изверги!
Аватар
MARTO4KATA

Рейтинг: 1252

Мнениеот novice » Чет Сеп 18, 2008 3:34 pm

Мхм... а как стои въпросът с вмирисването? :dunno: :D
Аватар
novice

Мнениеот MARTO4KATA » Чет Сеп 18, 2008 3:45 pm

При мен няма такъв порблем... Или поне не го усещам :D . Явно зависи от типа кожа... Пробвал съм един спрей на Gehwol, който имаше доста добър ефект. Премахва миризмата, дезинфекцира и "тонизира" стъпалата. И мирише доста приятно.
Изображение
Внимание! Този форум е пълен с некомпетентни, емоционално и психически изкривени изверги!
Аватар
MARTO4KATA

Рейтинг: 1252

Мнениеот Kpoko » Чет Сеп 18, 2008 3:46 pm

Против вмирисване това, а също и само пудрата вършат чудеса.
Аватар
Kpoko

Рейтинг: 2000

Мнениеот Newone » Чет Сеп 18, 2008 3:52 pm

Kpoko написа:Против вмирисване това, а също и само пудрата вършат чудеса.

Освен това, помага и често миене на краката... :idea:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот pibsi » Чет Сеп 18, 2008 4:50 pm

AND1 - Не взимай по-добре да играеш с 2 парчета дърво на краката си .

NIKE - Играл съм и с "НАЙКИ" Много удобно кецове (Имал съм такива намалени от 100 $ на 30 $ ,както и скъпи 300 лева ,разликата не беше голяма ,бяха еднакво удобни :) ). Имат и по-евтини модели ,за съжаление в България предлаганите "по-евтини" Не са кой знае какво .

Adidas - С такива не съм играл ,но по впечатления на мои приятели ,кецовете не били лоши имат един евтин модел Adidas Pro Model

Reebok - В момента съм такива с модела е "Iverson 3" Много съм доволен от тях . Не са от "скъпите" Но не забелязах да има никакво вмирисване + Много са удобни.

Моя съвет при закупуването на кецове е :
1. Да имат хубав "свод'' .
2. Да са с висок глезен (предпазва от стъпване на криво) .
3. Да са с мека пета , всяко падане след отскок ти набива петите
4. Под евтини модели горе имам предвид на цени 100 - 150 лева
5.Не се харчи за скъпи кецове ,разлика няма да откриеш кой знае каква .
6.Избери внимателно и Приятна игра
:beer:
Аватар
pibsi

Рейтинг: 1105

Мнениеот mitakaman » Чет Сеп 18, 2008 5:40 pm

Пробвал съм различни видове обувки и ще споделя мнението си:
1) Nike първите ми баскетболни обувки много стар модел(не помня точно какъв) бяха, изключително удобни, имах чувството, че стъпвах на възглавници, не ми се набиваха краката изобщо. Проблеми - на асфалт много бързо заминава подметката, защото е много мека, не държеше добре глезена и при приземяване на криво има шанс за контузия...
2) Reebok(също не помня какви нещо от сорта на DMX едишън) сравнително добри за цената, която платих тогава(90-100лв) по стабилни и стягащи глезена от найк-а, не толкова удобни и меки, имаха някакви системи за омекотяване при скок, но не работеха кой знае колко добре...Проблеми - яко съкс за асфалт, за зала сравнително добри.
3) Adidas Tim Duncon 06 - обувките един път !!! Случи ми се да играя с тях точно в периода когато тренирах и играех най-много баскетбол. Изключително комфортни, проветриви, стабилни, подметката издържа много дълго време и в залата и в асфалта не съм имал проблеми нито контузии и други проблеми в краката с тези обувки. Цената беше около 160-180 лв, ако тогава знаех че са толкова добри бих си купил 2 чифта... днес едва ли ще намериш такива, но определено си струва да пробваш моделите на адидас предполагам и новите са на същото качество.

П.П. Колкото до миризмата, ако ползваш обувките 2 пъти седмично както си написал не би трябвало да имаш проблеми. По принцип на всички гаранции и опътвания за маратонки, на които съм попадал до сега има указание да се дава почивка на обувките 24 часа след всяко носене.
Аватар
mitakaman

Рейтинг: 1977

Мнениеот Kpoko » Чет Сеп 18, 2008 6:17 pm

Newone написа:Освен това, помага и често миене на краката... :idea:

Това мисля, че се подразбира и изобщо не виждам смисъл да се коментира.
Аватар
Kpoko

Мнениеот Shady™ » Чет Сеп 18, 2008 6:32 pm

Моят избор беше това:

http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 185&lang=2

Идеално се връзва с жълтия ми екип ми на Lakers :D

Доста леки са и с много анатомична форма и доста добро проветрение. Идеално ми прилягат и не се мърдат. Според един клиент ползвал продукти на Nike & Addidas - доста по-добре бил от тях.

Аватар
Shady™

Мнениеот THEZOGGO » Чет Сеп 18, 2008 6:38 pm

novice, драсни едно Л.С. пред закупуване на маратонки съм но не от Бг то. :)
Тукашни модели няма хубави поне според мен. :)
За 150 - 180 лв ще вземеш много прилични обувки за игра има и по евтини които също са добра оферта. :)
А аз дори и да не успея да си взема ще те насоча къде и какво да гледаш :)
Shady™ написа:Моят избор беше това:

http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 185&lang=2

Лош избор, не заради марката а заради височината на подметката. Освен това са плитки от към защита на глезена което в много случай се оказва от решаващо значение. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот kibikoff » Чет Сеп 18, 2008 8:36 pm

Обувка за игра се избира според собствения ти крак,а не според форумни мнения.
Определяш си бюджет, влизаш в няколко магазина и пробваш.
Не робувай на марка!!!
Всеки крак е индивдуален, може да си с широко ходило, тясна пета, нисък свод и т.н.
Пробваш и избираш най-удобната за теб. Имай предвид, че кожените модeли след време се отпускат.
При нормална лична хигиена, проблеми с миризми НЯМА да имаш!

I love this game

p.s. а колко китайски кецове съм скъсал ...
kibikoff

Мнениеот zero » Чет Сеп 18, 2008 8:40 pm

Бих ти предложил нещо на Адидас ,което да има климакуул.КУпиш ли такива обувки обаче ,ще трябва да играеш,само на сухо или най-добре в зала.И не забравяй,че трябва да е поне до глезена,иначе ще има неприятни случки за глезените ти.
Аватар
zero

Рейтинг: 1563

Мнениеот novice » Чет Сеп 18, 2008 10:05 pm

Аааа, подмятанията за личната хигиена смятам да не ги коментирам! 2х на ден къпане/или най-малкото миене на краката мисля, че е предостатъчно, но... вярно досега не играех много и не точно с обувки за баскет, а с едни Диадори за футбол в зала, нооооо... ахххх каква миризма... :bigeyes:
Адидас гуд иъри-те които обожавам, също ми вмирисват крака, при дълго носене. Пумите, и аз не знам коя модификация точно, но модел от 170 лъвчета още повече! Може проблемът да си е на кожата ми, вярно че се потя повече, но толкова да се увоняват!... Не са гуменки за 10лв. е*аси!
Явно ще ми се наложи обиколка из магазините. :D Мерси за съветите!

THEZOGGO, мерси за предложението, но... смятам, че за да съм ОК, трябва да ги пробвам, а не да си ги харесвам от снимка. :agree:

Иначе колкото до материала - гледам да избягвам всякакви обувки, които не са кожени. Смятам, че изкуствените материи запаряват повече от всичко друго.
Аватар
novice

Мнениеот gdude » Чет Сеп 18, 2008 11:03 pm

pibsi написа:AND1 - Не взимай по-добре да играеш с 2 парчета дърво на краката си .

NIKE - Играл съм и с "НАЙКИ" Много удобно кецове (Имал съм такива намалени от 100 $ на 30 $ ,както и скъпи 300 лева ,разликата не беше голяма ,бяха еднакво удобни :) ). Имат и по-евтини модели ,за съжаление в България предлаганите "по-евтини" Не са кой знае какво .

Adidas - С такива не съм играл ,но по впечатления на мои приятели ,кецовете не били лоши имат един евтин модел Adidas Pro Model

Reebok - В момента съм такива с модела е "Iverson 3" Много съм доволен от тях . Не са от "скъпите" Но не забелязах да има никакво вмирисване + Много са удобни.

Моя съвет при закупуването на кецове е :
1. Да имат хубав "свод'' .
2. Да са с висок глезен (предпазва от стъпване на криво) .
3. Да са с мека пета , всяко падане след отскок ти набива петите
4. Под евтини модели горе имам предвид на цени 100 - 150 лева
5.Не се харчи за скъпи кецове ,разлика няма да откриеш кой знае каква .
6.Избери внимателно и Приятна игра

пак ме изпревари :V: :D
gdude

Рейтинг: 1641

Мнениеот mitakaman » Пет Сеп 19, 2008 4:42 pm

novice написа:Аааа, подмятанията за личната хигиена смятам да не ги коментирам! 2х на ден къпане/или най-малкото миене на краката мисля, че е предостатъчно, но... вярно досега не играех много и не точно с обувки за баскет, а с едни Диадори за футбол в зала, нооооо... ахххх каква миризма... :bigeyes:
Адидас гуд иъри-те които обожавам, също ми вмирисват крака, при дълго носене. Пумите, и аз не знам коя модификация точно, но модел от 170 лъвчета още повече! Може проблемът да си е на кожата ми, вярно че се потя повече, но толкова да се увоняват!... Не са гуменки за 10лв. е*аси!

Човече невъзможно е да ти се вмирише кракът, ако не е вмирисана самата маратонка.Ако я ползваш само когато играеш това няма как да стане ( не важи за гуменки матстар булдозер и т.н. от 10-15лв) ... виж ако цял ден си ходил с нея, после си играл и после продължаваш да ги носиш е напълно нормално, просто потта от крака се отделя по маратонката - вмирисва се първо тя, а в последствие и кракът ти.
Рецептата е да си имаш отделни обувки за ежедневието и други за баскетбол, не е зле и след мач да си сменяш чорапите, защото потните чорапи също са голям фактор за вмирисването на обувките/краката и не на последно място когато усетиш, че маратонките миришат - переш!!!
Колкото до материите - зависи каква точно е материята, има някои специално проектирани за проветрение ( въпроса е, че да попаднеш на наистина действащи такива е 50/50, но без проба не става)

П.П. Не си взимай обувки с подметки гудиар за баскетбол ( иначе за ходене са страшни) особено щом играеш в зала - излишно твърда е.. вярно няма скъсване, но има и далеч по-меки и комфортни, които също няма да се скъсат.
Аватар
mitakaman

Рейтинг: 1977

Мнениеот novice » Съб Сеп 20, 2008 1:10 pm

Отзад напред... :D Гудиърите са ми само за ходене. ;) Естествено, че сменям обувките за игра и тези за ходене, както и чорапите, заедно с тях след играта. :agree:
Въпросът е, че вчера наобиколих всички уж сносни магазини за обувки(маратонки) в София(като Адидас срещу съдебната е затворен и ходих в другите) и не успях да си харесам нищо. Наистина много, ама МНОГО ГРОЗНИ МОДЕЛИ ни се предлагат в България, сравнено с това из онлайн магазините по света! Дистрибутори ли нямаме, какво, но... фактите са такива.
Май ще приема офертата на THEZOGGO. Кофти, че той нещо не отговаря на ЛС-а, който му пратих, а маратонките ще ми трябват другата седмица. :crap:
Аватар
novice

Мнениеот pibsi » Нед Сеп 21, 2008 2:40 am

До другата седмица как ще ги докараш до Бълагария :dunno: .
Отиди в Reebok и си вземи ,като мойте . Евтини ,удобни ,проветливи .
Изображение
И много изчистен модел ,има простота ,не е като останалите с пайетки ,копченца 60 цвята и тн :beer: Успех и дерзай .
Аватар
pibsi

Мнениеот Shady™ » Нед Сеп 21, 2008 10:45 am

*pibsi Колко струва ?
Аватар
Shady™

Мнениеот pibsi » Нед Сеп 21, 2008 12:56 pm

Shady™ написа:*pibsi Колко струва ?

Когато аз ги взех бяха около 150 лева . Купих ги от Reebok в Sky city Mall
Аватар
pibsi

Мнениеот novice » Нед Сеп 21, 2008 3:54 pm

Не, мерси! От мястото, което е посочил THEZOGGO си харесах едни пак Рибок, но с намалението за 50лв., а и не са лачени, като твоите :D
Дори с доставката ще ми излязят по-малко от 100. Просто в България "умните" дилъри не са чували за намаления... А друг е въпроса колко грозни модели се внасят. Рибок ги гледах в ЦУМ и бяха ужасни (това, което е внесено). В скай сити не вярвам да са по-различни!
Аватар
novice

Мнениеот Redhat » Нед Сеп 21, 2008 8:28 pm

@novice: Къде играеш?

по темата:

Изображение
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот Shady™ » Нед Сеп 21, 2008 8:36 pm

*Redhat Eбеаваш ли се ? :rofl:

*pibsi Мерси за инфото :)
Аватар
Shady™

Мнениеот Redhat » Нед Сеп 21, 2008 8:56 pm

Донякъде, Шейди. :rofl:

Може сега тия кецки да са само моден аксесоар, но навремето наистина са ги правили за игра.
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот novice » Нед Сеп 21, 2008 9:49 pm

Redhat написа:@novice: Къде играеш?

по темата:

http://hoopedia.nba.com/images/4/44/Con ... -stars.jpg

В залата на ТУ :D ...до миналата година на гумен балатум, от тази... след ремонтът, който тече в момента и съдейки, по това, което се е случи с футболното игрище... сигурно на бетон. Затова се отказах от диадорите и си търся нещо с мека подметка.
btw ти верно е*аваш ли се с тия кецове?! Ще ги съдера точно за 4 игри! :rofl: :D
Аватар
novice

Мнениеот Downhill4e » Нед Сеп 21, 2008 9:58 pm

:agree: Земи си най-хубаво SHAQ (марката на баскетболиста :beer: Shaquille O'neal, аз имам такива мноо удобни и красиви и яки , обаче са доста скъпи (280 лв.) Много са здрави , няма да се желяваш!!! ;)
П.П.Снимки ще кача във Вторник!!! :popcorn: :D
Skype Downhill-Maniak
Аватар
Downhill4e

Рейтинг: 1006

Мнениеот kikon » Нед Сеп 21, 2008 10:05 pm

Redhat написа:Може сега тия кецки да са само моден аксесоар, но навремето наистина са ги правили за игра.

Не само са ги правили, ами и са ги ползвали! Наричали са се кецове :knockou:
По темата - AND1 sux, за Reebok не знам, сестра ми има такива, изглеждат прилични, особено за парите си, Adidas са водеща марка, следователно и те са добри, но аз съм фен на Nike :^:

И все пак, марката не прави модела, взимай най-удобното ;)
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот Redhat » Нед Сеп 21, 2008 10:28 pm

novice написа:

по темата:

В залата на ТУ :D ...до миналата година на гумен балатум, от тази... след ремонтът, който тече в момента и съдейки, по това, което се е случи с футболното игрище... сигурно на бетон. Затова се отказах от диадорите и си търся нещо с мека подметка.
btw ти верно е*аваш ли се с тия кецове?! Ще ги съдера точно за 4 игри! :rofl: :D

Колко плащаш или учиш там? Нещо ми се е доиграло:)

Ебаам се аз, ам я се разрови за тия кецки и ще видиш, че яко са играли с тях. Ако си вземеш такива сега, наиситна ще ги скъсаш дори и за по-малко от 4 игри.

P.S. На бе, Шейди, чети кат' не вярваш: http://hoopedia.nba.com/index.php/Chuck_Taylor_All-Stars :rofl:
Последна промяна Redhat на Нед Сеп 21, 2008 10:54 pm, променена общо 1 път
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот Shady™ » Нед Сеп 21, 2008 10:44 pm

:nuts:
Аватар
Shady™

Мнениеот novice » Вто Сеп 23, 2008 11:33 pm

novice написа:

по темата:

Само да допълня, че въпросната ш*бана зала се сетиха да я ремонтират точно сега, когато е необходима и няма да се играе в нея поне... месец!!! :crazy:
Иначе не плащам, уча. Доколокото знам басейнът може да се ползва от външни лица срещу заплащане, но залата е тъпкана по правило и няма как.
Аватар
novice

Следваща

Назад към Други