Въпроса ми е ориентиран предимно към хората с медицинско образование тука. Става дума за следното нещо. Малко предистория един вид. Цяло лято съм на колелото. Ходя на работа с него, на пазар, в планината, събота и неделя. Глупостта, която свърших, е че цяло лято карах през седмицата в града със сандали, неподходящи за колоездене.
Предполагам, че това е причината за проблема, който ще ви опиша по-надолу. А той е следният. От 2 седмици имам ужасяваща болка в свода на стъпалото. Не е подуто, когато лежа или седя не ме боли, но стъпя ли на крака, болката е ужасна. Кутрето на десния крак е изтръпнало. Ходих на лекар ортопед и той каза, че е претоварено и с оглед на годините ми

се налага 2 седмици пълна почивка и да го мажа с гел, който ми изписа. И така 2 седмици почивам, ходя на работа с кола(возят ме), мажа се, компреси.....ефекта е нулев. Изтръпна ми и свода. Жена ми снощи пробва с игличка да ми боде стъпалото, почти нищо не чувствам. При натиск има лека болка, но основно седи като изтръпнало. Доктора каза, че няма нищо счупено, опипва, натиска и нямаше болка. Само, когато съм изправен и съм стъпил с цяла тежест на крака. Според на съпругата ми майка и(която също е лекар) съм направил тендовагенит на стъпалото(някое сухожилие от многото там) и лечението е много дълго и продължително, включващо понякога и обездвижване с гипс. Та питането е имали ли сте вие някога подобни проблеми и евентуално какво е лечението? За колоезденето не се притеснявам, защото зимата така или иначе зазимявам колелото, но проблема, е че не мога да седя в ски обувките, а това вече граничи с драма за мен.

Четох по нета, че понякога се налагала операция

Вярно ли е това?

Възможно ли е да се е получило от кофти настроена стойка върху колелото? Или е плод на малоумието ми да карам със сандали?
Само за информация на докторите-на този крак имам късан ахилес(опериран е през 96-та) и там прасеца е по-малък, отколкото на левият крак. Отделно на същият имам скъсан ректус фемори(пак на футбол) и принципно този крак е за смяна, ама няма резервни части за сега.
Забравих да добавя. Когато ходя, освен болката, има едно "жвакане" някъде там вътре