Siemens M65

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Siemens M65

Мнениеот BuxpeH » Нед Фев 27, 2005 9:21 pm

Та всичко започна като преди две седмици си изгубих телефона. След разговор по време на каране съм забравил да си закопчея джоба на якето и не съм чул, сред всичкото тракане и хрупане на сняг, как е изпаднал :bawling:.
Естествено парите, които спестявах за нови венци и вилка бяха преориентирани към закупуването на нов телефон. Но си търсих нещо по-катозамен. Оказа се, че съответните модели на Siemens са по евтини и си взех от "M" серията водоустойчиви и противоударни телефони, но не това ми беше въпросът...
Още първите дни ми направи впечетление, че има специално theme кръстено MTB, което се състои от някакви DH on и off анимации и wallpaper. Най се потресох вчера обаче, когато намерих съвсем случайно из менюто някаква апликация наречена Bike-o-meter.
Момчета, този телефон е специално направен за нас! Има измислено хардуеърно устройство, което се слага на колелото. Представлява стойка за самия телефон, която се прикрепя към кормилото. Свързана е с магнитчета за гумите и отчита скорост, разстояние и производните им, както правят всички велокомпютри. Размерът на гумата се въвежда предварително като в телефона за да може да отчита разстоянието изминато от едно завъртане на колелото. Интересно защо обаче най-дебелото колело е 2.25' но за сметка на това можеш и custom да си въведеш обиколката. Изчертава графики на скоростта на големия си дисплей, които могат да бъдат запаметени като tail-ове и да им бъдат вмъкнато коментари и ... снимки. Тези файлове в последствие могат да се разменят през нета или IR и като си ги upload-неш ти изкачат някакви коментари по време на карането от рода на "След голямото дърво завий по лявата пътека" + снимка на дървото. Така може да следваш пътеки, които някой е upload-нал а ти не си ходил, без шанс да се изгубиш и т.н.
Освен това стойката е много подходяща за снимане на клипчета или картинки от кормилото по време на каране за да може ти сам да си направиш такива трейлове. Не е нужно да се притесняваш за безопасността на телефона при разни неприятни условия. Примерно при кално време всичко ще стане в лайна, но телефонът и камерата му ще останат защитени от гумени капачета на входа за зарядно и камерата. При преобръщане пък телефонът има вградена метална шина която ще го запази от смачкване. Изобщо... изпипана работа.
За да не съм голословен ви давам линк към инфо за тази джаджа.
http://communications.siemens.com/cds/frontdoor/0,2241,hq_en_0_27444_rArNrNrNrN,00.html
Разгледайте картинките и Tour Download-a
Този телефон е направен с мисъл за байкърите. Приложим е предимно за XC, но аз смятам да направя всичко възможно също да се сдобия с Bike-o-meter. Аз случайно си купих M65 срещу 330лв., но горещо го препоръчвам на всеки от вас :^::agree:
Темата е отворена за коментари, а след време ще дам и линкове към трейлове, които аз направя със снимки. Ще се радвам ако има и с кого да разменям :I
BuxpeH

Рейтинг: 1695

Мнениеот gladstone » Нед Фев 27, 2005 9:37 pm

Баси готиното! Ще го имам в предвид като реша да си взимам нов телефон. БТВ колко тежи тоз сименс? Щото наистина може да пострада при по-тежки теренни условия. Инак много готино като идея.
gladstone

Рейтинг: 1698

Мнениеот layne » Нед Фев 27, 2005 9:40 pm

Еми това е хубав телефон!:lol:
Не е толкова яко да караш , колкото гадно е да не караш!
"Всичко е консуматив!"
www.ram-bikes.com
layne

Рейтинг: 1700

Мнениеот BuxpeH » Нед Фев 27, 2005 10:08 pm

Тежи 104гр. Ето и някакви други данни за него
http://mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=552
BuxpeH

Рейтинг: 1695

Мнениеот atanas90 » Чет Мар 03, 2005 6:42 pm

Малко е големичък не смятате ли? След Първото по-сериозно падене ще трябва да го събирам от Трасето. С една дума не става за сериозно каране!
atanas90

Рейтинг: 1200

Re: Siemens M65

Мнениеот SilverWolf » Нед Юни 07, 2009 9:46 am

Знаете ли къде мога да намеря такава джаджа за bike-o-meter-а? Защото и аз се сдобих с такъв телефон и искам да го вкарам в употреба. А относно здравината - точно дози модел има страшно много протекции, баща ми го беше изпуснал в тоалетната и нищо не му стана(има гумени уплътнения навсякъде).
Аватар
SilverWolf

Рейтинг: 1120

Мнениеот Alpina » Нед Юни 07, 2009 11:02 am

Не си заслужава, сигурно струва около 50лв, а ще си плащаш и за доставка...
Ще е безопасно за самия него, само при леки карания, защото става доста голям с "bike-o-meter"-а, а и тежък.
Телефона е супер за спортуване - издържа доста сериозни директни удари.
Единственото, за което трябва да внимаваш е да не счупиш закопчаващата пластмаса. По-добре залепи някаква лепенка през нея, за да не мърда, защото така след време се появява пукнатина и край.
Вече 5 години съм с този телефон, няма да обяснявам какво е преживял по планини, плажове... колко падания и заливания...
При каране го ползвам задължително + M75, който е същия софтуер + BT и ми се струва по-лош като изпълнение и материали.
Единствено че ми се чупи пластмасата, която го закопчава преди 2 години. Пак си стои цял, но понякога при вадене от джоба металния корпус се измъква.

Софтуерно "bike-o-meter"-а наистина е супер, дава доста информация, а можеш и да записваш маршрутите с описания и снимки към тях, но размерите са толкова голам минус, че обезсмисля всички "шукаритетки"
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Нед Юни 07, 2009 7:32 pm

Alpina написа:....но размерите са толкова голам минус, че обезсмисля всички "шукаритетки"

Е нормално за телефон от преди 4-5 години. Тя и темата е на толкова години.
Тя и Нокия 3310 ми се струваше елегантна и компактна през 2000 г.
Сега ми се вижда някакъв тукмак който само тежи и издува джобовете излишно. :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Alpina » Нед Юни 07, 2009 7:41 pm

Имам предвид да се ползва за това, което иска.

Как ти изглежда - Изображение :beer:
http://www.mobilmania.cz/Files/Obrazky/ ... 5/B/01.jpg

Иначе тогава имаше доста по-малки телефони, просто целта на този не е такава :)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот hitar_potter » Нед Юни 07, 2009 9:21 pm

Жалко, че сименсите ги погубиха по такъв начин... Много приятен софтуер имат
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот bozidar » Пон Юни 08, 2009 8:48 am

hitar_potter написа:Жалко, че сименсите ги погубиха по такъв начин... Много приятен софтуер имат

Siemens не са погубени, немци са все пак, просто знаят кога да се откажат от даден пазарен сегмент, много добре знаем че Siemens още правят от ядрени реактори до домакински печки :d
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Назад към Други