Естествено парите, които спестявах за нови венци и вилка бяха преориентирани към закупуването на нов телефон. Но си търсих нещо по-катозамен. Оказа се, че съответните модели на Siemens са по евтини и си взех от "M" серията водоустойчиви и противоударни телефони, но не това ми беше въпросът...
Още първите дни ми направи впечетление, че има специално theme кръстено MTB, което се състои от някакви DH on и off анимации и wallpaper. Най се потресох вчера обаче, когато намерих съвсем случайно из менюто някаква апликация наречена Bike-o-meter.
Момчета, този телефон е специално направен за нас! Има измислено хардуеърно устройство, което се слага на колелото. Представлява стойка за самия телефон, която се прикрепя към кормилото. Свързана е с магнитчета за гумите и отчита скорост, разстояние и производните им, както правят всички велокомпютри. Размерът на гумата се въвежда предварително като в телефона за да може да отчита разстоянието изминато от едно завъртане на колелото. Интересно защо обаче най-дебелото колело е 2.25' но за сметка на това можеш и custom да си въведеш обиколката. Изчертава графики на скоростта на големия си дисплей, които могат да бъдат запаметени като tail-ове и да им бъдат вмъкнато коментари и ... снимки. Тези файлове в последствие могат да се разменят през нета или IR и като си ги upload-неш ти изкачат някакви коментари по време на карането от рода на "След голямото дърво завий по лявата пътека" + снимка на дървото. Така може да следваш пътеки, които някой е upload-нал а ти не си ходил, без шанс да се изгубиш и т.н.
Освен това стойката е много подходяща за снимане на клипчета или картинки от кормилото по време на каране за да може ти сам да си направиш такива трейлове. Не е нужно да се притесняваш за безопасността на телефона при разни неприятни условия. Примерно при кално време всичко ще стане в лайна, но телефонът и камерата му ще останат защитени от гумени капачета на входа за зарядно и камерата. При преобръщане пък телефонът има вградена метална шина която ще го запази от смачкване. Изобщо... изпипана работа.
За да не съм голословен ви давам линк към инфо за тази джаджа.
http://communications.siemens.com/cds/frontdoor/0,2241,hq_en_0_27444_rArNrNrNrN,00.html
Разгледайте картинките и Tour Download-a
Този телефон е направен с мисъл за байкърите. Приложим е предимно за XC, но аз смятам да направя всичко възможно също да се сдобия с Bike-o-meter. Аз случайно си купих M65 срещу 330лв., но горещо го препоръчвам на всеки от вас

Темата е отворена за коментари, а след време ще дам и линкове към трейлове, които аз направя със снимки. Ще се радвам ако има и с кого да разменям