Архив: 40 кучета избити и пъхнати в контейнер

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Архив: 40 кучета избити и пъхнати в контейнер

Мнениеот danielbonev » Нед Юли 12, 2009 8:41 pm

Изображение

40 трупа на убити кучета, някои от които вече разложени, извадиха от контейнер за боклук в хасковския зоопарк представители на австрийска природозащитна организация. Потресените европейци се свързали с д-р Светлана Петрова, отговорник на кучешкия изолатор в Димитровград, която пристигна на място,за да се увери с очите си в думите на австрийците. Сред труповете на животните има и на няколкомесечни кутрета. Животните са били убити с евтаназин и Т61 – изключително силна отрова, подобна на кураре, обясни д-р Петрова (на горната снимка). Полупразните флакони с препаратите също бяха изхвърлени в контейнера. Според нея кучетата са били умъртвявани в продължение на десетина дни, съдийки по степента на разложение на някои от телата.

Междувременно шефът на зоопарка д-р Ясен Стайков се обадил в полицията, че австрийците са счупили стъкла на помещението с маймуните. Отвътре се дочуваше кучешки лай, увери се репортер на Haskovo.net. Двама от европейците бяха отведени в хасковското районно управление и задържани, казаха сънародниците им.

Тук се вършат ужасни престъпления, потресени бяха австрийците. Те допълниха, че очевидно няма смисъл да се обаждат в полицията, която също върши престъпления. Но добавиха, че ще направят достояние на целия цивилизован свят варварството, което са видели в Хасково.

Само преди месец Общинския съвет в Хасково прие стратегия за ограничаване на популацията на бездомните кучета. В нея на думи се изпълняват императивите на Закона за защита на животните, който категорично забранява убийството на кучета, с изключение на доказано агресивни животни.

По думите на д-р Петрова варварското умъртвяване на кучетата се прави за пари. Тя обясни, че за изолатора в Димитровград месечно общината отделя около 1800 лева за храна, препарати и лекарства на животните и предположи, че сумата за Хасково е в пъти по-голяма. Избивайки кучатата, някой прибира парите, категорична бе д-р Петрова.

Б. а. След публикуването на този материал се обади говорителката на МВР Хасково Нина Николова и уточни, че двамата австрийци не са били задържани. Те наистина били отведени в РПУ-то, но представителят на районна прокуратура отказал да одобри задържането им. Двамата чужденци писали жалба срещу безчовечното отношение към животните и по-късно били освободени.

Тодор Кръшков
http://haskovo.net/index.php?MODULE=2&c ... wsid=49311
danielbonev

Рейтинг: 1195

Re: Архив: 40 кучета избити и пъхнати в контейнер

Мнениеот Alpina » Нед Юли 12, 2009 11:22 pm

След като ще раздухвате тази тема:

Бихте ли обяснили на простолюдието по-подробно, какво са "евтаназин и Т61"?
Бихте ли обяснили, защо е по-добре ежегодно да се приспиват примерно по 20 хиляди "доказано агресивни животни", вместо всички безстопанствени да бъдат прибрани и непотърсените в рамките на 2-4 седмици да се приспиват?
Защо последното тук се приема за нехуманно, а в други цивилизовани страни е обичайна практика?
Защо след като искате да се борите за хуманно отношение към животните, вие не се борите за отстраняване на проблема, ами за отстраняване на последствията, като по този начин си осигурявате занимание за неограничен период от време?
Това е повече от цинично и нехуманно отношение към този проблем!!!

Ако не сте разбрали последното, ще обясня - вместо да се реши проблема с бездомните кучета, като първо се въведат строги санкции, срещу собствениците на домашни животни, които не са ги регистрирали и сложили задължителните индетификационни чипове, след което всички безстопанствени кучета да бъдат приибрани в кучкарници и приспивани след определен период, през който някой може да поеме грижите за тях, вие и всички защитници постигате единствено поддържането на определена популация от животни, която няма да намалява с годините, напротив поради факта, че покрай всички кастрирани се оставят и десетки некастрирани, тя постоянно расте и се контролира в един привидно еднакъв брой, единствено чрез приспиването на големи групи животни, което ви дава повод да повдигате моралната страна на въпроса. Всъщност, дали вие не си осигурявате по най-груб начин "причините" за съществуването си???

С това кучетата да имат 4 седмици шанс за спасение от ефтаназия, ще лъснат всички истински загрижени, защото в момента същите тези хора хранят, защитават и увеличават популацията на уличните кучета.
Следствията са повече от ясни за много хора - нападения, кожни заболявания и т.н.
Да не говоря за това че самия аз съм катастрофирал, за да не ударя такова животно, за щастие без наранявания, но смъртните случаи поради същата причина не са два-три само за столицата, да не говоря страната! Няма да споменавам сумата, която съм дал до момента, за да лекувам кучето си от краста и микроспория и в същото време загрижените за "безпомощните животни" единствено хранят глутницата от 7-9 кучета, която ежедневно напада хора в училищен двор и има 4 животни с напълно липсваща козина в следствие на микроспория сеещи я в доста голям периметър и още повече в същия този училищен двор!!!
Точно те са блестящ пример - последните 4 годнини на 2 пъти са прибирани общо около 16 кучета, без да бъдат връщани (познайте защо), като оставяйку 2-3 "добрични" сега отново иам около 9 кучета, които за пореден път ще бъдат "отнесени"
Това ли е решение на проблема? Да не би да се правят палта от тях, че да защитавате постоянния приток на свежи кожи?

Неморално е да използвате смъртта на 40 животни, за да пропагандирате защитата им, след като сте отговорни с действията си за смъртта на хиляди животни по улиците, защитавайки популацията на нестопанствени такива!!!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот Daniel Panev » Пон Юли 13, 2009 2:10 pm

Alpina ти е отговорил - аз само добавих минуса. Не че те бърка нещо де...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот outfaced » Пет Юли 17, 2009 9:17 am

Да добавя само, че тия кучета се хранят с пари на данъкоплатци. Аз като такъв, не искам парите ми да се дават за това.
Може да е нехуманно да се избиват "като кучета", но има далеч по сериозни проблеми в обществото и в градовете ни, за които бих искал да видя, че отиват парите ми.

Макар че аз не виждам разликата - хуманно е да се избиват и тровят мишки (даже малки мишленца!!!) обаче е нехуманно да се избиват песовете, които се роват в същия тоя боклук като мишките, разпостраняват също болести, че са и по-големи и опасни от тях ... айде молим, дайте по същество.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот bikerider » Пет Юли 17, 2009 12:23 pm

Също така, кое е хуманно - да не правим нищо по въпроса, да крадем парите за операции на женските и да се заринем в кучета. Така ли?

Идете в което и да е село, кажете на глас, че е неХУМАННО (що за идиотия???) да се умъртвяват животни и вижте как ще реагират хората. Защото те знаят цената на храната и знаят какво значи еко-баланс.

Поредната лицемерна западна изцепка. Дошли да ми се правят на примерни. А като ги зачекнеш за австрийския сифилистик, който изби десетки хиляди евреи, цигани, хървати и прочее се правят на дръж ми шапката.

Edit: нека ми обясняват какви зверове сме - днес сгазих коте съзнателно. Предпочетох го пред това да пребия мен, приятелката ми и да потроша няколко коли (недай си Боже да убия човек). Сигурно съм ужасен звяр и съм бил ужасно нехуманен. Не мога да си намеря място, макар че постъпих правилно. Тия австрийци как биха постъпили????
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Пет Юли 17, 2009 12:42 pm

Предишната събота, в село Чамла, едвам минахме през селото, заради няколко песа, които бяха единствените жители на селото.

Преди време, според abs, там масово са ги избивали злобните породи, за да могат хората да се движат спокойно. Вече това не се прави и хората не смеят да минат оттам.

Там избиват каракачанките, а в градовете въдят и пущат на свобода кръстоски с питбули...

Има само едно решение - масово изтребване на всички, непотърсени до 20 дни кучета след залавяне в кучкарника.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот contty » Пет Юли 17, 2009 8:02 pm

Ехаа, късметлии са хасковлии. :beer: И в София има много контейнери... :angel2:

did написа:Има само едно решение - масово изтребване на всички, непотърсени до 20 дни кучета след залавяне в кучкарника.
Ама и да ги прибират в кучкарниците, че не съм видяла това да се случва.
кратка схватка и наново ескадроните летят...
Аватар
contty

Рейтинг: 1545

Мнениеот Daniel Panev » Пет Юли 17, 2009 8:55 pm

did написа:Има само едно решение - масово изтребване на всички, непотърсени до 20 дни кучета след залавяне в кучкарника.

Не само - много подобни "кучелюбци" знаеш ли какво правят - вземат кучета от прюти и ги пускат обратно на улицата!
Кучетата от приютите трябва да се осиновяват само след като "осиновителя" плати за всички ветеринарномедицински операции + поставянето на чип (които действия да се извършват в приюта ПРЕДИ предаването на животното)+ регистриането в общината на въпросното животно. И някаква ГОЛЯМА глоба в случай, че това животно отново бъде намерено на улицата + забрана на тоя човек да прави такива "осиновявания" завинаги...
P.S. Държа да се отбележи, че тези животни явно са "приспивани" с въпросните "препарати" евтаназин и Т61, а не са били убивани с лопати и прочие...
P.P.S. И мерси на "кучелюбеца" за минуса на предното ми мнение.
P.P.P.S И за да няма недоразумения - да, аз имам куче.
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот Alpina » Пет Юли 17, 2009 9:58 pm

Daniel Panev написа:P.S. Държа да се отбележи, че тези животни явно са "приспивани" с въпросните "препарати" евтаназин и Т61, а не са били убивани с лопати и прочие...

Аз за какво питам... :beer:
Защото ми се струва, че просто в случая, някой е спестил пари от екарисаж, а не че е извършено нещо толкова жестоко.
Дали блъснатите кучета, докато се гърчат понякога с счупени гръбнаци и умирайки от удавяне с повърнатото си им е по-хуманна смъртта, та им усигуряват такъв завършек, вместо с двата броя инжекции... :confused:

Daniel Panev написа:P.P.S. И мерси на "кучелюбеца" за минуса на предното ми мнение.
P.P.P.S И за да няма недоразумения - да, аз имам куче.

Мдам, беше ми много чудно дали и друг е получил "-" за мнението си, защото като гледам всички май сме горе/долу на едно...

Но каквото и да си говорим в тази тема, кучетата си лаят, кервана си върви.
Много хора са на ясно какво е решението, но както казах - ако се направи, то много защитници ще останат без занимание - това явно не им е изгодно...

Все пак е много по-приятно да изкараш труповете на 40 кучета на показ и децата да стават свидетели на това :banghead:
Последна промяна Alpina на Пет Юли 17, 2009 10:06 pm, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот outfaced » Пет Юли 17, 2009 10:05 pm

contty написа:Ама и да ги прибират в кучкарниците, че не съм видяла това да се случва.

в София по едно време ги прибираха, кастрираха и пускаха обратно ... хуманизъм братче, какво повече да искаш ... то и ефекта се вижда

В Пловдив тихомълком ги разчистиха ... все ми е тая как, но са чуствително по малко и не мисля, че има недоволни от факта.
За сметка на това колко котки има сега :D
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот did » Пет Юли 17, 2009 10:25 pm

outfaced написа:За сметка на това колко котки има сега :D

Ооо, да!

Вчера седнах на една пейка до градинка, в която се въргаляха 4-5 котки. След 2 минути си погледнах ръцете - бяха почти почернели оп бълхи. В момента целите ми крака са наядени.

Явно след кучетата, ред е и на всякакви други безстопанствени животни.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Gen4eca » Нед Юли 19, 2009 1:13 pm

Единственият проблем,който ми направи впечатление не е ,че са убили песовете,а че не са кремирали труповете,а са ги оставили да гният и да продължат да разнасят гадост и зараза,дори и след смъртта им!
Немърлива работа.
Bombing for peace is like fucking for VIRGINITY!
Аватар
Gen4eca

Рейтинг: 1418

Мнениеот Alpina » Нед Юли 19, 2009 1:50 pm

И къде смяташ, че е удачно да се направи това?
Грешни са, че при наличието на толкова много екарисажи, не са се обърнали към тях ли? (Дали работят и два в страната :dontknow: )
Не казвам, че това е начина - това че са ги хвърлили в кофите и за мен е доста недопустимо, но нека не отклоняваме посоката на темата.

Уф, забравих да питам ветеринаря ми, какви са тези двете (евтаназин и Т61) и по-точно, дали се използват при хуманното приспиване на животните.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Gen4eca » Нед Юли 19, 2009 2:52 pm

Евтаназин-http://www.vetprom.com/products.php?Product=&ID=71
Както е написано по-горе (Т61 е производно да Кураре) "Кураре е била използвана в миналото като парализираща отрова от южноамериканските местни хора"
:beer:
Bombing for peace is like fucking for VIRGINITY!
Аватар
Gen4eca

Рейтинг: 1418

Мнениеот Ozzie » Нед Юли 19, 2009 9:10 pm

Не мога да ви разбера, що се хабите да пишете в тема, в която е ясно, че човека който я е пуснал я отговори, я не. Залагам на "не"-то.
Но щом ви влече, няма да я заключвам или трия все още. :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот bikerider » Чет Юли 23, 2009 12:47 am

Gen4eca написа:Единственият проблем,който ми направи впечатление не е ,че са убили песовете,а че не са кремирали труповете

E да, ама това струва пари, а бай Ганьо умира да крадне...и си гепи редовно... а и сега дошли некви лицемерни австрийци да му развалят келепира... келеши с келеши :roll2:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Назад към Други