Ъъъъ, малко късно се включвам, но... по-добре август, отколкото септември

Моето колело пропътува разстоянието от България до Англия няколко пъти - благодарение на добрите приятели и правилното опаковане.
Ако летиш с British Airways колелото ти пътува безплатно в самолета със същия полет, с който пътуваш и ти - води се Sports Equipment. Трябва да е опаковано в кашон / сак / куфар и да са му спаднати гумите.
Моят скромен опит показва, че е удачно да си прекараш колелото в кашон за колело (трябва да си намериш такъв, аз моя го получих даром). Кашонът е лек и след две-три пренасяния можеш да го смениш с друг кашон. Разглабяш колелото колкото се налага и го опаковаш в нещо, което да го предпазва от надраскване. Добре е да подсилиш кашона отвътре с други кашони, които да преразпределят натиска върху по-голяма площ - за да не ти се счупят изпъкналите части на колелото. Аз ги подпъхвам там, където се падат главините, защото те все остава да стърчат. Накрая облепяш кашона със здраво тиксо и го качваш на самолета през лентата за специални багажи. На Летище София хората са внимателни с колелата, доколкото имам наблюдения.
Един съвет - преди да натовариш колелото в кашона, провери дали кашона се побира на задната седалка на кола! Аз си изпатих първия път и се наложи да пътувам до летището с две таксита! Следващия път срязах кашона и го "прекроих" по мярка, така че да влиза в колата без проблем
Ако няма да пътуваш с British Airways няма да ти е толкова лесно, защото доколкото знам EasyJet и Wizz Air искат пари за почти всичко, така че няма да се учудя ако и за колелото те таксуват.
Успех с пренасянето!