Какви хора има...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Какви хора има...

Мнениеот marsa » Нед Сеп 06, 2009 11:59 pm

Още треперя... ще споделя какво ми се случи преди 10 минути. Прибирах се в дъжда от СУ към Люлин (блока ми е малко след тунела, на самия булевард), карах спокойно и внимателно, че е мокро, трафик няма - на никого не преча. Точно на изхода от тунела чувам спирачки от съседната лява лента и изгаснал двигател - продължих без да се обръщам. Светофара пред мен беше зелен и точно когато навлизах в него с мен се изравни сиво Рено Клио, от него се подаде един брадясал тип и се развика "пу бе мама ти да еба мръсна, мръсник гаден", плю 2- 3 пъти по мен и ме поизпревариха. Бях се стреснал, но си викам "сякви ги има"... 20-30 м. след светофара аз навлязох надясно в локалното и в този момент видях как на булеварда в дясната лента има спряла голяма черна кола (май пасат комби), а до нея в средата на булеварда клиото... от двете коли бяха излези хора може би 2 или 3, и тръгваха към мен, като викаха нещо... все още не ги бях подминал, заковах се и обърнах, а те ме подгониха все още викайки, наложи се да изляза от локалното в насрещното, и да направя ляв завой в него, срещу мен имаше коли... в посока Орион влязох в другото локално естествено отново насреща, в главата ми беше само как падам на мокрото, а после идиотите ме смачкват от бой...

Направо не мога да повярвам!!! Благодаря на господ, че когато бяха до мен с колата не казах "кво искате бе", което ми дойде на ум, че със сигусност още тогава щяха да ме оставят на място!!!

Имали ли сте подобни случки? Какво, по дяволите, озлобява подобни хора? Очевидно не искаха да ме оберат или нещо подобно, а просто да изкарат някакъв вид натрупан гняв върху мен.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Re: Какви хора има...

Мнениеот X_NRG » Пон Сеп 07, 2009 1:29 am

Има всякакви ненормалници. Аз съм злопаметен и когато не мога да се разправя на място се опитвам да им запомня номера. Все някога пак ще се срещнем, а те няма да ме помнят...
Точно такъв случай не съм имал, но подобни да. Примерно карам си аз най-дясно по Мариа Луиза от Лъвов Мост към Централната гара и някакъв зад мен ми се разсвирка, аз по навик вдигнах "пръста", защото нямаше никаква причина да ми свирка (в дясно от мен имаше само тротоар), а оня се опита да ме наплюе. Така и не разбрах защо. Показах му пръста още 2-3 пъти и попсувах, ама оня вече беше далече. Тъкмо стигам светофара и гледам, че и него го е хванал. Копелето извади късмет, че колчето за седалката ми е криво и не можах да го извадя достатъчно бързо, защото щях да му направя страх от велосипедисти. И аз не съм прав в случая, но много лесно се гневя, когато ми се правят на интересни без причина.
На един приятел му се беше случило нещо подобно, но той е бил пеша. Прибирал се по тротоара, някакъв тъпанар решава да се прави на интересен и се качва на тротоара с колата и тръгва срещу него свирейки, след което отново слиза на платното. Моят приятел запомнил колата и 2-3 месеца по-късно случайно я видял в квартала. После ми прати клипче как няколко човека скачат върху капака на колата. :)
Каквото почукало, такова се обадило.
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот dEcLiNe » Пон Сеп 07, 2009 1:37 am

Майко, в това зловещо време в тоя час дето няма почти никой по улиците да ти се случи подобна простотия.... :shake:
А в крайна сметка разбра ли какво си направил за да предизвикаш тези събития, или онези просто са били на градус? :V: :(!: Поне на мен цялата работа ми изглежда леко странна с толкова малко факти!

Иначе за подобни случки за щастие не съм имал и не бих искал да имам! :crap:

Съветвам те да избягваш да караш през тези късни часове - вземи такси или градски транспорт(не че и той е много безопасен де :crazy: )А ако ти се наложи отново да караш по това време избягвай парковете и градинките защото често там се събират всякакви идиоти.(визирам враждебно настроени индивиди като скинари,хулигани и т.н.) от които не само трудно се бяга но и трудно се възстановява! :angfire: :fight:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот _SoRa_ » Пон Сеп 07, 2009 7:56 am

О, имала съм подобна случка ... и то с малолетен. Карам си аз в дясното платно и гледам пред мен една тумба лапетии на по 13-15г. кой с велосипед, кой насядал по тротоара. Карам най- спокойно аз и гледам насреща едно гАзе /лапе на макс 15г./ с някакъв откаран Sprint как ме поглежда, засилва се, изпреварваме и завива рязко наляво опитвайки се да направи "пергел' ... Виждайки глупостта му и опита му да се изфука и това, че има възможност да се удари в мен аз натискам спирачките /ама те пък взеха, че изцвилиха/, при което въпросния индивид взе да ми вика "шшш ... ко прайш ве..." Изобщо не го отразих, а си продължих напред. гАзето ме настигна и почна да ми говори някакви простотии за това как щял да ме смачка :rofl: Уффф... какво да му разправям ... казах му да си гледа работата и да си помисли кой кого ще смачка ... :evil: Ама то не разбра намека ми и продължи да ме заплаша с бой /не знам дали това, че бях с каска и раница и видът ми бе на 16-17г му даде повод да се заяде или това, че искаше да демонстрира нещо на някой си/ ... следва ме 200-300м като продължаваше да ме заплашва ... ама и аз му се вързах на края и му казах като толкова иска да ме удари. Не посмя, тръгна си. След близо 3 седмици минавам по същият маршрут /само, че беше 20-21 часа/ и не видях да има някой на пътя. По едно време точно когато трябва да взема десен завой чувам някакъв глас зад мен " шшш ей ... ти помнишли оня път кат ми се прайше на голяма работа?" :bigeyes: Оле тъпото лапе беше ... спряме на средата на пътя пред един хотел и почна да ме заплашва. Той път изобщо не му мълчах и си казах, че ако реши да ме удари ще съжалява ... почнаха словесни атаки от негова страна. И така ... не исках да набия някакво дето е на половината ми години. Скоро не съм го засичала, но нямам намерение да заобикалям заради него.
Не знам какво го предизвика да ме заплашва с побой тоя лапетийко :smash:
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот dimodi » Пон Сеп 07, 2009 7:58 am

marsa, а имаш ли светодиод отзад? Не че липсата му е причина да те набият, но е факт, че хората се заплесват и като те видят в последния момент, се стряскат и ти обираш негативите. На мен ми се случва от време на време разни пешеходци да ми мърморят да сложа фар, като се разминаваме през нощта :idea:

Иначе тези я са били пияни, я нещо друго, и само са си търсели повод.
Аватар
dimodi

Рейтинг: 1267

Мнениеот codename47 » Пон Сеп 07, 2009 8:22 am

типични селкси изпълнения според мен, само че преди с ограничаваха само до там а сега са навсякъде. В нормална държава нямаше да си позволяват такова държане защото очевидците веднага звънят на полицията а тука всеки като знае че няма да стане нищо...добре че си се отървал и мерси че сподели да знаеме какво да очакваме докато караме...
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот Admin » Пет Сеп 11, 2009 7:24 pm

Предвид часа и мястото на случката, според мен става дума за обикновена селяндурска хулиганска проява. С което не казвам, че е безобидна, защото подобни кретени могат да те смелят ей така, за нищо. Просто си им се видял беззащитен и достатъчно удобен като жертва.

На мен лично най-страшната такава случка ми е от Железница. Едни местни селяндури ни преследваха посред нощите с една нерегистрирана Лада (ние пък бяхме с една стара и слабичка Шкода) и то съвсем без причина, просто за кеф. Всичко стана след като брат ми и един приятел се бяха изгубили в Плана и чак в 12:00 бяха стигнало площада на Железница. Аз отидох да ги прибера с колата. Дотогава селяндурите са си били там, но нищо не са им направили, обаче като се натоварихме в колата, явно вече бяха изпили и изтъпяли достатъчно и започнаха да ни преследват по пътя, беше си доста неприятно преживяване. Та при наличието на подходящо място и подходящи селяндури, нищо хубаво не може да очакваш.

Радвам се, че си се отървал невредим.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот ATR » Пет Сеп 11, 2009 7:39 pm

Admin написа:.....

Което пък ми напомня за един случай, в който мой приятел неволно засече Mercedes GL с 4 кисели анаболковци вътре. Засичането не беше сериозно, ама тея го взеха присърце. Гониха ни около 2 км, отидохме към квартала, в част, в която се събират всичките ни приятели. Звъннах да им кажа, че може да стане мелето и се събраха всичките, готови. Спряхме и излязохме от колата, като към нас тръгнаха 10-12 човека наши хора и тея с GL-a се отказаха.
Беше доста напрегната ситуация. Аман от изпростели селяндури!
If it can't kill you... it ain't extreme
Аватар
ATR

Рейтинг: 1220

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 11, 2009 8:22 pm

Предвид часа и мястото на случката... така и не се разбра дали marsa е бил осветен. Ако не е бил... съвсем закономерно и нормално е да реагират така.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот biker_bg » Пет Сеп 11, 2009 8:33 pm

marsa написа:Още треперя... ще споделя какво ми се случи преди 10 минути. Прибирах се в дъжда от СУ към Люлин (блока ми е малко след тунела, на самия булевард), карах спокойно и внимателно, че е мокро, трафик няма - на никого не преча. Точно на изхода от тунела чувам спирачки от съседната лява лента и изгаснал двигател - продължих без да се обръщам. Светофара пред мен беше зелен и точно когато навлизах в него с мен се изравни сиво Рено Клио, от него се подаде един брадясал тип и се развика "пу бе мама ти да еба мръсна, мръсник гаден", плю 2- 3 пъти по мен и ме поизпревариха. Бях се стреснал, но си викам "сякви ги има"... 20-30 м. след светофара аз навлязох надясно в локалното и в този момент видях как на булеварда в дясната лента има спряла голяма черна кола (май пасат комби), а до нея в средата на булеварда клиото... от двете коли бяха излези хора може би 2 или 3, и тръгваха към мен, като викаха нещо... все още не ги бях подминал, заковах се и обърнах, а те ме подгониха все още викайки, наложи се да изляза от локалното в насрещното, и да направя ляв завой в него, срещу мен имаше коли... в посока Орион влязох в другото локално естествено отново насреща, в главата ми беше само как падам на мокрото, а после идиотите ме смачкват от бой...

Направо не мога да повярвам!!! Благодаря на господ, че когато бяха до мен с колата не казах "кво искате бе", което ми дойде на ум, че със сигусност още тогава щяха да ме оставят на място!!!

Имали ли сте подобни случки? Какво, по дяволите, озлобява подобни хора? Очевидно не искаха да ме оберат или нещо подобно, а просто да изкарат някакъв вид натрупан гняв върху мен.

Прибирал съм се по това време но нищо,аз съм във люлин 7 моя блок е 3 след тунела.Но никога след 8 часът не минавай през Западен парк :nono: че после да няма :praying:
Аватар
biker_bg

Рейтинг: 1046

Мнениеот hitar_potter » Пет Сеп 11, 2009 8:45 pm

bikerider написа:Предвид часа и мястото на случката... така и не се разбра дали marsa е бил осветен. Ако не е бил... съвсем закономерно и нормално е да реагират така.

Не, не е нормално да се реагира така.. Не би трябвало да се реагира така..
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Alpina » Пет Сеп 11, 2009 8:53 pm

Не визирам случая, но по-добре да накарат някого да си нацапа гащите и вероятно да се сети защо, от колкото да цапа чаршафите в някоя морга.
Пак казвам, че не визирам случая, защото най-малкото той избегна да отговори на въпроса осветен ли е бил.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот blizzard » Пет Сеп 11, 2009 9:29 pm

Alpina, bikerider

Ако за вас нормалната реакция като видиш велосипедист без обозначителна светлина е да го причакаш и пречукаш, евала.
Сигурно по цял ден раздавате юмручно правосъдие на шофьори с мръсни стопове, лапета, пресичащи извън пешеходната пътека и аварирали шофьори, които не са си извадили триъгълника.
Аватар
blizzard

Рейтинг: 1835

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 11, 2009 9:53 pm

blizzard написа:Alpina, bikerider
Ако за вас нормалната реакция като видиш велосипедист без обозначителна светлина е да го причакаш и пречукаш, евала.

Най-либезно ща помоля да отидеш някъде и да се гръмнеш. Или да прочетеш внимателно какво сме писали.

blizzard написа:Сигурно по цял ден раздавате юмручно правосъдие на шофьори с мръсни стопове, лапета, пресичащи извън пешеходната пътека и аварирали шофьори, които не са си извадили триъгълника.

Айде ако обичаш си задръж първосигналните реакции докато marsa отговори.
Аватар
bikerider

Мнениеот edinmilion » Пет Сеп 11, 2009 9:57 pm

Дори и да е бил без светлини, не означава че трябва да го бият! Представи си му е паднал стопа без да усети и така някой си го пребива най "закономерно и нормално" ?!?!
edinmilion

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 11, 2009 10:00 pm

И кой го е бил? :bulb:

dEcLiNe написа:Поне на мен цялата работа ми изглежда леко странна с толкова малко факти!

:agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Пет Сеп 11, 2009 10:06 pm

Ако marsa е бил неосветен, без мигалка отзад и без светлоотразители по велосипеда и светлоотразителна жилетка, веднага мога да ви съчиня една много достоверна човешка история от името на човека в Клиото, която да звучи също толкова състадателно и да предизвика същите съчувствени коментари като по-горните.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот ico 1 » Пет Сеп 11, 2009 10:07 pm

Като караш по пътя ще спазваш ЗДП (закона за движение по пътищата). Като караш в гората може да спазваш и ЗД (закона на джунглата). Това е.
Аватар
ico 1

Мнениеот edinmilion » Пет Сеп 11, 2009 10:07 pm

did написа:Ако marsa е бил неосветен, без мигалка отзад и без светлоотразители по велосипеда и светлоотразителна жилетка, веднага мога да ви съчиня една много достоверна човешка история от името на човека в Клиото, която да звучи също толкова състадателно и да предизвика същите съчувствени коментари като по-горните.

давай did!!! :eyebrow:
edinmilion

Мнениеот did » Пет Сеп 11, 2009 10:16 pm

Първо чакам отговор на въпросите, зададени от bikerider.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот blizzard » Пет Сеп 11, 2009 10:22 pm

Тъй като нямам под ръка огнестрелно оръжие, ползвам другата алтернатива и чета пак.
bikerider написа:Предвид часа и мястото на случката... така и не се разбра дали marsa е бил осветен. Ако не е бил... съвсем закономерно и нормално е да реагират така.

Тъй. ОК, нормално е да реагитат така, казваш. Как? Да го напсуват, наплюят и причакат, показвайки намерение за саморазправа. Това, поне според разказа, те са направили.
bikerider написа:И кой го е бил? :bulb:

ОК, може да са нямали идея да се стига до бой а просто в последния момент да спрат и учтиво да му кажат 'Господине, извинете, ама така не се прави. Преразгледайте поведението си.'
Това е нормалната реакция? Добре, тук няма кръв и летящи зъби, но аз на мястото на marsa не бих стоял там, за да проверя реалните намерения на събеседника си.

@did Ти си човек с оригинално въображение, наистина. /тук няма ирония/ Не се съмнявам, че можеш да съчиниш също толкова човешка история, дори и marsa да е бил осветен като коледна елхичка и не е карал колело, а ТИР.
Мисълта ми беше, че при наличните факти, само с допълнението за липсата на мигалка, изкарахме съответната реакция адекватна. С това не се съгласявам. :)
Аватар
blizzard

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 11, 2009 10:31 pm

blizzard написа:Тъй. ОК, нормално е да реагитат така, казваш.

Слаб 2. Прочети пак.

blizzard написа:изкарахме съответната реакция адекватна. С това не се съгласявам. :)

Нормално. И аз не се съгласявам... по принцип :bulb:

Edit: понеже ясно виждам, че си добронамерен, но подведен от емоции, отново повтарям съществените моменти от поста ми:

bikerider написа:Предвид часа и мястото на случката... ...съвсем закономерно и нормално е да реагират така.

Дано сега се сетиш, че "нормално" и "похвално" са две различни неща. Лека нощ от мен.
Аватар
bikerider

Мнениеот hitar_potter » Пет Сеп 11, 2009 10:41 pm

По мойто скромно мнение, Marsa изглежда разумен човек и смятам, че е имал осветление. Но да приемем, че е бил без осветление. Да приемем, че е и адски тъп. Какво поучително виждате в поведението на въпросните господа, при тези обстоятелства, приемайки, че подбудите им са именно липсата на светлина. Ще го изплашет, наплюят и тн. И к'во? Конфликти не се решават по този начин...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот did » Пет Сеп 11, 2009 10:52 pm

hitar_potter написа:По мойто скромно мнение, Marsa изглежда разумен човек и смятам, че е имал осветление. Но да приемем, че е бил без осветление. Да приемем, че е и адски тъп. Какво поучително виждате в поведението на въпросните господа, при тези обстоятелства, приемайки, че подбудите им са именно липсата на светлина. Ще го изплашет, наплюят и тн. И к'во? Конфликти не се решават по този начин...

Карал ли си автомобил нощем и с какъв стаж си зад волана?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот blizzard » Пет Сеп 11, 2009 11:06 pm

bikerider написа:
blizzard написа:Тъй. ОК, нормално е да реагитат така, казваш.

Слаб 2. Прочети пак.

Пак чета и пак виждам, че съм написал каквото и ти. Буквално. (:
Иначе.. съгласен съм, че е 'нормално' някое селско говедо да реагира така на колоездач, който го е изненадал. Ако това имаш предвид, добре, съгласен съм. И аз като карам по пътищата, съм с идеята, че може да ми се случи нещо такова и че в този смисъл мога да очаквам някаква 'нормална' реакция.
Но все си мисля, че 'нормално' не трябва да се лепва на всякакви безумици, само щото са често срещани.

А сега аз си давам сметка, че ти ме прати на разстрел щото под 'нормално' ти си написал едно, а аз съм прочел друго.^^
Добре че няма вече Инквизиция.
Лека нощ.
Аватар
blizzard

Мнениеот hitar_potter » Съб Сеп 12, 2009 12:09 am

did написа:
hitar_potter написа:

Карал ли си автомобил нощем и с какъв стаж си зад волана?

Не, практически никакъв. Но каквито и да са обстоятелствата, не намирам за правилно налитането на бой и сплашването. Поради най-простата причина, че тоя, който сплашваш е достатъчно тъп, за да не разбере за какво става въпрос. Marsa не спомена нищо за светлини, т.е. или е имал такива, или ако е нямал, ония не са споменали нищо за липсата им. Просто са беснеели.

А щом през нощта е кофти, когато ти изскочи нещо - еми, кара се със съобразена скорост. Бездомните кучета нямат стопчета отзад и са също достатъчно опасни.

Осъзнавам, че когато ти изскочи някаква тъмна нинджа изневиделица е нормално да си изкараш ангелите и да ти иде да пречукаш въпросната нинджа задето замалко не ти е съсипал живота (и неговия също), но отново твърдя, че налитането на бой не е начина...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот PtD » Съб Сеп 12, 2009 4:20 am

@did, аз съм карал автомобил, да не кажа предимно нощем. Не мога да се съглася с теб, че е нормална реакция да хукнеш да биеш някого, защото не си го видял в тъмното. Да не говорим, че както се е засилил (шофьорът) да раздава правосъдие, може такъв чеп да гризне, че и без кола да остане. Не знаеш на кого ще попаднеш...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Съб Сеп 12, 2009 9:03 am

PtD написа:@did, аз съм карал автомобил, да не кажа предимно нощем. Не мога да се съглася с теб, че е нормална реакция да хукнеш да биеш някого, защото не си го видял в тъмното. Да не говорим, че както се е засилил (шофьорът) да раздава правосъдие, може такъв чеп да гризне, че и без кола да остане. Не знаеш на кого ще попаднеш...

Първо - какво значи нормално? Нормално значи общоприето. Общоприето значи това, което се приема за ок от мнозинството. Нощем в района на инцидента мнозинството обикновено са тъпи изроди, които реагират с единственото, което имат - ръцете и емоциите. Така. Нормално е някой в 12часа през нощта (особено в този район) да няма задръжки. Това казвах.

Въпреки огромното ми нежелание да коментирам преди marsa да каже бил ли е осветен или не, ще си позволя една лека спекулация. Предварително се извинявам на marsa, ако е бил осветен.

Всичко, което беше казано в тази тема от мен e: нормално е в такъв час и на такова място да има ненормалници. Нормално е шофьор да побеснее ако едва не налети на неосветен колоездач. Неосветяването нощем е чиста проба пасивна агресия към останалите участници в трафика и е съвсем закономерно у разни ненормални индивиди каращи с двеста и имащи пътя за бащиния да възникне реципрочна агресия. А и не само у тях. Лично на мен поне двайсет пъти ми се е приисквало да понатупам разни безсмъртни тъпанари на колело, каращи неосветени и неспазващи НИЩО по пътя - нито светофари, нито предимства, нито посока, нито тротоари. Не съм го правил, поради всичките причини, (@blizzard & Co.) които изтъквате.

Виж ако marsa e бил осветен, значи си говорим за класически изроди, които не са виждали нищо друго освен автомобил по пътищата. За такива има едно решение: тежи няколко грама и се изстрелва от дуло с нарез. Обикновено е достатъчно за да замирише на лайна...
Аватар
bikerider

Мнениеот hitar_potter » Съб Сеп 12, 2009 10:12 am

@bikerider

Нощем в района на инцидента мнозинството обикновено са тъпи изроди, които реагират с единственото, което имат - ръцете и емоциите. Така. Нормално е някой в 12часа през нощта (особено в този район) да няма задръжки.

По тази логика е „нормално“ и да го правят, дори да си изряден, но просто защото им е станао скучно.. Или е трябвало да се правят на мъже пред женската вътре или... или ;)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот рс » Съб Сеп 12, 2009 11:46 am

Ако ще и черно колело с черен колоездач да е, една светлоотразителна лепенка да има е достатъчно да се види. Всяка коле трябва да си има светлини в ред и да се кара така, че да не застрашава никого на пътя.

За "нормалните" за които е нормално да има изроди - ми да ви изнасилят сестрата нормално, защото из Бг това вече е почти норма, хахахах
Правилник:
И император на форум да си, все тая.
рс

Рейтинг: 1610

Следваща

Назад към Други