ДА ИЗРАСТНЕШ ПРЕЗ 90-ТЕ

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

ДА ИЗРАСТНЕШ ПРЕЗ 90-ТЕ

Мнениеот storm » Вто Окт 20, 2009 11:46 pm

Вдъхновен от темата на Spoilera ми стана интересно какво помним пък ние деца на 90-те :)
Четивото навява известна носталгия, но ни връща в последните години преди "модерния свят"
Днес всеки келеш на 10 може да те напсува като каруцар и да се размине с мъмрене.Нямат помнятие от "Стражари и
Апаши", освен ако не е последна версия PC игра с убийства и мутанти със супер графика и ефекти. Времената преди тези са описани тук. Поздрави и със здраве :beer:
Айде набори ние сме на ход с нашите истории и спомени ;)
"ДА ИЗРАСТНЕШ ПРЕЗ 90-ТЕ” - Помнте ли когато...?

Ако сте родени след 1995… дори не трябва да четете това, а дори да го направите, не трябва да взимате страна и да отговаряте с безпочвени коментари.

Просто защото сте родени през ‘95, не означава, че сте 90’s kid !

Не е като да помните когато даваха за пръв път Алф по Канал 1 или Ефир 2.
Съжелявам, но няколко несъзнателни години през 90-те не ви спрягат в тази категория.

============================================================
===============

Вие сте 90’s ако:

Помните да сте гледали по телевизията:
-Aquilla(Акуила)
-Алф.
-Неделните детски по Канал 1.
-Beast Wars(Войната на Зверовете)
-Captain Planet(Капитан Планета) по Ефир 2.
-Animaniacs
-Алф по ефир 2
-Началото на “Дързост и Красота” biggrin.gif
-Сериала “Кунг-Фу” по Канал 1
-Една от първите 3D анимации “Презареждане”, излъчвана по Канал1.
- Можете да довършите изречението “Аз съм си аз, ти си...”, което беше универсален отговор на всяка нападка.

Залептяли сте си лепенки от дъвки и други, по хладилника или гардероба.

Помните:
-Когато президент беше Жельо Желев
-Спасители на плажа.
-Конструкторите Lego и Atco.
-Cro, по старата Нова Телевизия

Когато си струваше да ставаш рано Неделя сутрин, за да гледаш анимации.

Вашите са ви купували “Шоколадови Яйца” Киндер Сюрприз. Някаде там, все още си пазите колекциите от Акули, Пингвини и т.н.

Все още несъзлателно казвате “ПЪК” след изречението, дори да не се връзва... пък!

Събирахте си албумчета с “Миришешти Картинки” и разменяхте с приятели. Всъщност почти всеки имаше колекция с такива.

Когато всичко се ореждаше със:
-онче-бонче, счупено пиронче
-камък, ножица, хартия
-ала-бала ница

Да ритаме топка беше ежедневие.

Подчинявахме се на родителите си, за всичко. Без претенции! Те винаги бяха прави.(и наистина бяха)

Слушахме радио по цял ден и ако пуснат любимата ни песен, винаги бяхме в готовност да я запишем... на касетка.
Помните когато Sega Genesis и Super Nintendo станаха популярни.

Помните оригиналното Game Boy.

Събирахме се цели компании, да играем на Nintendo. Така и не ни омръзваше. Sega Mega Drive беше нещо ново, модерно, скъпо и недостъпно. Мечта за всеки! Всъщност сме ходили в игрални зали за да играем Sega!

Помните когато даваха по телевизията:
-Приказките на братя грим, анимирано.
-Чип и Дейл, спасителен отряд.
-Оригиналните Power Rangers, Mighty Morphin
-Гръм в Рая

Помните когато Yo-Yo бяха готини.
Майките ви са ви чели много книжки с приказки, които все още са някаде там, съхранени.
Поните старите банкноти, ледените сокчета, топчето “Терминатор”..

Гледали сте:
-Първия Батман
-Аладин(1001 Нощи)
-Оригиналните Костенурки Нинджа
-Улица Сезам

Помните близалките пръстени.

Помните когато всичко беше “Върхът!”

Излизахме с касетофон на батерии на рамото, за да слушаме музика в квартала. Беше Върхът! Всички много се радвахме да играем на най-различни игри, докато слушаме музика.

Викахме “Сладкодумка”, “Дама Пика”, “Съпунчо” и т.н.

Готините значки със закопчаване тип “Безопасна Игла”.

Имахте поне едно Tamagotchi и го носихте навсякаде.

Компютрите бяха онези неща, на които леличките в офисите работят.

Гледали сте оригиналните версии на:
-Iron Man
-Super Man
-Fantastic Four
-Spider Man

Вярвахте в Дядо Коледа и сте му писали писма, а някои от вас(като мен) все още вярват.

Гумените Мечета

Танцът Макарена

Големите монети от 10 лева.

Всеки гледаше анимациите на Disney, по Канал 1 и по-късно по Нова Телевизия.

Уокмените бяха готини и всички искахме да ги имаме.

Познавате света, преди чалгата.

“Говори ми на ръката” . . . достатъчно

Тези от провинцията мечтаха да отидат на McDonald’s и за страхотните играчки от McDonald’s.

Играхме си на въртележките и люлките по площадките.

Преди data.bg . . .
Преди Internet & Skype. . .
Преди mp3 плейърите и iPod-ите . . .
Преди PlayStation2 и X-BOX . . .
Преди Spongebob . . .
Преди да застрелят Tupac.
Светещите маратонки бяха готини.
Наемахме VHS касети, не DVD.

Когато билетчето в рейса беше 0.20лв(200лева стари пари).
Когато си запосвахме неща от телевизията на касети.
Играхме навън докато се стъмни и родителите ни не ни приберат! От сутрин до вечер. И през цялото това време никой не можеше да разбере каде сме, представяте ли си?
Нямаше мобилни телефони и скайп. Ако някой ни трябваше, отивахме до тях и го викахме! Или по домашния телефон.
Ядохме череши и ябълки от дърветата в квартала.
Жаден си? Хайде до чешмичката!
Пръскахме се със спринцовки или изразходвани бутилки “Веро”, напълвани многократно от кварталната чешмичка.
Вечерта беше времето за Жоменка/Криеница!
Стражари и апаши.
Картошка, Народна Топка, Судже, Истината или Риска, Ръбче... само част от игрите, които изпълваха ежедневието ни.

Нека това ви накара да си спомните за приказното детство което всички са изживяли
Барзи :peace:
Всеки луд :crazy: с номера си :scatter:
Аватар
storm

Рейтинг: 1269

Re: ДА ИЗРАСТНЕШ ПРЕЗ 90-ТЕ

Мнениеот frankopld » Сря Окт 21, 2009 2:28 am

@storm,направо ме въра 15-20 години назад :peace:
Макар,че аз влизам отчасти и в групата на 80's kid ,90-те('91-ва) бяха годините в които започнах училище,годините които всяка божа ваканция прекарвах "при баба",когато ходихме привечер,лятно време,на "сакрушак" в двора/градината на "Бай Пешо",за ябълки,череши,ягоди и пр.и пр,а той ни гонеше с думите"Хаймани с хайманите ви недни,ще крадете ... :smash: ".Времена бежгрижни и весели,времена ,в които имаше игри като "Кама",Подаръци","Чилик" и много други,години ,в които "цъкахме "на "Каратека-та"на Правец 8.в които си карахме разцентрованите Школници ,Балканчета и току само някой "баровец"караше нашенски BMX(В Ловеч,мисля,ги правеха...).Зимно време карахме мини-ски или Чук-и-Гек,спускахме се с найлони :bigeyes: .Години в които имаше основно БНТ и Ефир2,имаше само БНР и Христо Ботев.По телевизията даваха "Справочник",Новините бяха по ок.40 мин :8D: ,Даваха "Семейство Флийнстоун",имаше"Улицата",бяхаме свидетели на "Незабравимото Американско лято" от 94-та,имаеше "Добро утро","Събота късен следобед","КУКУ :eyebrow:,а Иван Гарелов беше още млад :rofl:
Аватар
frankopld

Рейтинг: 1220

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Окт 21, 2009 9:13 am

Баце, Гарелов не беше млад 10 години преди 91-ва.
Последна промяна NovemberCharlie на Сря Окт 21, 2009 9:17 am, променена общо 1 път
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот X_NRG » Сря Окт 21, 2009 9:15 am

Евала за темата. Почти всичко изброено съм правил и си спомням пределно ясно и със супер готини чувства.

Не съм съгласен само за БМХ-а, защото по едно време беше станал по-популярен и от Балканчетата и не беше нужно да си баровец, за да имаш. :)

А помните ли "Милион и едно желания"? :) Уникално!

Всичките изброени детски филмчета, предавания, игри... всичко помня идеално.
Дъвките Турбо и картинките на коли...
Миришещите листчета (особено с кечисти). :D

Евала отново за темата. Ще си я запаметя някъде. :beer:
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот blizzard » Сря Окт 21, 2009 12:33 pm

storm написа:...

След 2-3 години да чакаме тема за децата на '00. хаха, има символика в тва, 'децата на двете нули'
Човече, щом си дете не '90те значи още си млад да те хваща носталгия по доброто старо време :D. Остави ги чичковците в другата тема да се раздумват. ;) Иначе тва, че новото поколение е боклук май всяко старо го повтаря, само дето май на по-висока възраст. Дали има нещо вярно, не знам.
Иначе Кро верно къртеше.. преди известно време с един приятел се бяхме заели да търсим епизодите и бяхме намерили tv rip на няколко броя, ама само толкоз.
За старите пари - преди година-две баба ми измъкна изпод килима една банкнота Васил Левски и две Захарий Зограф. Скътала ги жената за черни дни и извадила... лев и двайсе. Сега съм си ги лепнал на вратата за спомен. (: Иначе какво да си спомня аз.. пързалките с шейни по цяла зима в квартала. Ако има някой от Лозенец, сигурно е ходил зад НПМГ, пътеките на Смъртта и т.н. :D или до началното ми училище имаше огромен склон по който зимата след училище до вечерта сме се пързаляли по раници, гъзове, найлони и т.н. Сега и на двете места има блокове.
Аватар
blizzard

Рейтинг: 1835

Мнениеот _SoRa_ » Сря Окт 21, 2009 3:01 pm

Аз от 90те си спомням анимационния филм "Костенурките нинджа" :D
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот storm » Сря Окт 21, 2009 3:07 pm

Ми хвана ме носталгията :bawling:
Болен съм и викам да бутна нещо по на сестра ми Балканчето, че и без това си плачеше за малко ремонт, погледнах Катерача и гледам разликите - предния диск е с размера на каплата на Балканчето едва ли не :boggled:
Помня ние с тайфата на село как пъй хвърляхме парцали с валерян в на една баба двора, защото ни крадеше футболните топки :rofl: :rofl: :rofl:
Кварталните котки се събираха и беше пълен ад, дори и в съседните къщи :roll2:
Помня и щуротиите, които съм вършил - колко пъти съм си падал на главата, ял бой, катерил по дървета- сигурно затова сега съм така умен :D :D
И Кака Лара помня :D
П.С.: Наборите, никви Ви няма :confused: Айде по-смело де и ние сме били щури :P :propell:
Аватар
storm

Мнениеот IVO Jordanov » Сря Окт 21, 2009 4:07 pm

@Alpina Може за теб да е ужас, но това е нашето детство и със сигурност навява хубави спомени у нас.

Помните ли бумът на силиконовите (лепкащи) боздуганчета и останалите подобни лепкащи топчета. Тогава се появиха и каучуковите (подскачащи) топчета.
Появиха се и едни пласмасови човечета (спайдърмен им викахме, макар, че нямат нищо общо с комикса) със силиконови топченца вместо крака и ръце и на кръста имаха силикон и като ги метнеш на прозореца и слизаха надолу :D
Ееех спомени.
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот did » Сря Окт 21, 2009 4:14 pm

Първоначално Alpina беше написал, че повечето неща, споменати в темата, не са от 90-те, но после по някакви причини се е ужасил още повече :D

Иначе 90-те години бяха интересно време - студенски години, стачки, казарма, сватба, първо дете, ...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот тучо чучо » Сря Окт 21, 2009 4:29 pm

Авторът да поправи заглавието - пише се израснеш, без Т. Благодаря! ;)
Аватар
тучо чучо

Мнениеот outfaced » Сря Окт 21, 2009 4:39 pm

did написа:Иначе 90-те години бяха интересно време - студенски години, стачки, казарма, сватба, първо дете, ...

Което си е пак вит израстване откъдето и да го погледнеш :)
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот storm » Сря Окт 21, 2009 6:10 pm

тучо чучо написа:Авторът да поправи заглавието - пише се израснеш, без Т. Благодаря! ;)

Благодаря за забележката, но опцията ми за редакция липсва, ще съм задължен ако някой модеатор я отстрани :beer:

IVO Jordanov написа:@Alpina
Помните ли бумът на силиконовите (лепкащи) боздуганчета и останалите подобни лепкащи топчета. Тогава се появиха и каучуковите (подскачащи) топчета.

Помня и "сополите" :D Онези лепкавите слузести химии, които предимно момчетата купувахме. Стаята по математика беше като с изолация по тавана от тях, защото някой мУрдарин го е пратил там и то не се отлепило :rofl:
Аватар
storm

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Сря Окт 21, 2009 6:41 pm

Офф стига стига че направоооо :bawling: :bawling: :bawling: Неща да раста! :D Толкова беше хубаво като бяхме малки и безгрижни :bawling: И от онея цепии имаше дето като ги залепиш някъде после изчистване нямаше като желе бяха :D :D
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот eMcKu » Сря Окт 21, 2009 6:58 pm

blizzard написа:

След 2-3 години да чакаме тема за децата на '00. хаха, има символика в тва, 'децата на двете нули'
Човече, щом си дете не '90те значи още си млад да те хваща носталгия по доброто старо време :D. Остави ги чичковците в другата тема да се раздумват. ;) Иначе тва, че новото поколение е боклук май всяко старо го повтаря, само дето май на по-висока възраст. Дали има нещо вярно, не знам.
Иначе Кро верно къртеше.. преди известно време с един приятел се бяхме заели да търсим епизодите и бяхме намерили tv rip на няколко броя, ама само толкоз.
За старите пари - преди година-две баба ми измъкна изпод килима една банкнота Васил Левски и две Захарий Зограф. Скътала ги жената за черни дни и извадила... лев и двайсе. Сега съм си ги лепнал на вратата за спомен. (: Иначе какво да си спомня аз.. пързалките с шейни по цяла зима в квартала. Ако има някой от Лозенец, сигурно е ходил зад НПМГ, пътеките на Смъртта и т.н. :D или до началното ми училище имаше огромен склон по който зимата след училище до вечерта сме се пързаляли по раници, гъзове, найлони и т.н. Сега и на двете места има блокове.

122 ОУ ?
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот azze » Сря Окт 21, 2009 8:16 pm

Аз съм само '93,но точно най-далечните спомени са ми за миришещите лисчета, анимациите "Волтрон","Аладин","Синбад" и други.И аз имах (имам) колекция от играачки от Киндер Сюрприз,а това лято на село като пребоядисвах едни шкафчета видях лепенки от дъвки,които сме лепили със сестра ми.Помня как се сърдих на майка ми като сутрин забрави да ме събуди,за да гледам някое детско.Помня как исках 100 лева за дъвка....Абе,хубаво беше.И чалга нямаше.Спомени,спомени. :D
Последна промяна azze на Сря Окт 21, 2009 8:48 pm, променена общо 1 път
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот dibo92 » Сря Окт 21, 2009 8:43 pm

Леееле,тая тема къде ме върна..
Останах без думи просто..
А като се замисля,че всъщност не беше толкова одавна...
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Мнениеот storm » Сря Окт 21, 2009 9:26 pm

Ми не не беше :)
Като малки се чудехме кога ще пораснем да правим като големите, пък сега на никой не му се става голям :blush:
blizzard написа:

Иначе тва, че новото поколение е боклук май всяко старо го повтаря, само дето май на по-висока възраст. Дали има нещо вярно, не знам.

Не ми пречи, ама да седят по цял ден, да се хранят, да живеят за и пред компютъра .......... :bawling: реве ми се :(
После защо има затлъстели деца и положението е зле :boggled:
Някои еквиваленти:
Ритането на топка - ФИФА
Фуниики - CS, Halo, Call of duty и безброй други..
Лудница :banghead:
Аватар
storm

Мнениеот hitar_potter » Сря Окт 21, 2009 9:43 pm

Хехе :) И мен май са ме буели за детски. Като бях малък, си вадех зъбите сам - чоплех ги с ръце. После слагах зъба под възглавницата и феята на зъбите ми го взимаше и слагаше монета от 10 лв на негово място. Това ми бяха любимите монети. Дори когато разбрах, че „феята на зъбите“ са наще, пак получавах монети от 10 лв :) Преди няколко дни се сетих за култовите барутови топчета, които вбесяваха учителките по зелените училища :)

И все пак, чичковците са прави :) Половината неща, които ги пише в първия пост все още ги има. Голяма част от останалите не я помня ('91). Ще минат още 10 години и ще си говорим за GSM-ите, за MIDI мелодиите, за iPod манията и тн и тн ;)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот blizzard » Сря Окт 21, 2009 10:26 pm

eMcKu написа:122 ОУ ?

именно (:
Аватар
blizzard

Рейтинг: 1835

Мнениеот Naria » Сря Окт 21, 2009 11:36 pm

Когато си струваше да ставаш рано Неделя сутрин, за да гледаш анимации.

Винаги ми беше аааадски трудно! Дори на Коледа се успивах, нищо,че имаше подаръци под елхата. :D
Но се ставаше и се гледаше.
Ех... странно е колко бързо се променят времената. Сякаш едно време 10-15 години не са били толкова много,или аз си въобразявам.
Още си пазя половината колекции между другото. :evil:
А по-късните набори няма да ги коментирам. НАдали те са виновни за времето в което израстват, по-добре да се научат да извличат най-доброто от него. КАкто и ние правим с нашето. :)
Life changes. People don't.
Аватар
Naria

Рейтинг: 1210

Мнениеот Antares » Чет Окт 22, 2009 7:23 am

А "Добро Утро" и смърфовете? Играта на джамини* пред блока? Или гама? Кварталния гараж, с електронните игри в него? Да си пръснеш всичките джобни за да превъртиш "Соник"? Или "Mortal Kombat"?. Задължителния руски в училищата. "Куку-Руку вафла чудна..." - помните ли? До ден днешен ми е занитена тази реклама в тиквата... Или предаването на бележки от човек на човек в клас? Щото, раз'ийши нямаше теуефони и есемеси... Свръх-модерния "Опел Кадет" на ония богаташ? Или онзи, дето се кълне, че е видял BMW... И да се скупчим на предното стъкло да видим "колко вдига" :D

* "Джамини" е пловдивското наименование на играта със стъклените топчета. А сега, всеки да каже как се е казвала тая игра в неговия град ;)
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот veskoz » Чет Окт 22, 2009 8:20 am

Чакай сега! И аз съм израстнал през 90те. Може би имаш в предвид "Родените през 90те" :idea:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Pr3d4t0R » Чет Окт 22, 2009 8:51 am

"Куку-Руку вафла чудна... пълна с течен динамит" : - )

Джамини = игра на лимки във варненско.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот X_NRG » Чет Окт 22, 2009 9:07 am

veskoz написа:Чакай сега! И аз съм израстнал през 90те. Може би имаш в предвид "Родените през 90те" :idea:

За детство става въпрос. Първите ти спомени да са от този период. Ти си бил дрът вече. :D
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот Antares » Чет Окт 22, 2009 9:08 am

На мен първите ми спомени са от осемдесетте. К'во, повече да не пиша повече тук? Щото... през 90-те влезнах у пубертето :D
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот X_NRG » Чет Окт 22, 2009 9:10 am

Antares написа:На мен първите ми спомени са от осемдесетте. К'во, повече да не пиша повече тук? Щото... през 90-те влезнах у пубертето :D

Ами за мен и пубертета си е "детство". :) То и баща ми е "израствал" през 90-те и мога да го викна да драсне 1 пост, защото и той помни всичко от тогава, но съм сигурен, че не е с чак толкова сантиментална стойност за него, колкото за мен. :)
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Окт 22, 2009 9:26 am

Antares написа:
* "Джамини" е пловдивското наименование на играта със стъклените топчета. А сега, всеки да каже как се е казвала тая игра в неговия град ;)
Играехме на "билички", а самите топчета бяха сирийки, гуди..Тва през 70-те и 80-те.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Antares » Чет Окт 22, 2009 9:52 am

Ами за пубертета - първо - ясно е, че си е част от детството, второ - още се "мъча" да не излезна от него :D

А не се разсейвайте - казвайте как сте викали на играта с топчетата във вашия град. Знам за лемки, билички, билюри, гимлички. Търся още наименования :D
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот zikzuk » Чет Окт 22, 2009 10:03 am

Ми там където в Симеоново крадяхме картофи и Симеоново се водеше още село - сега има хотели, естакади, магазини.....
Иначе и пред блока в Гео Милев сме си палели огън и пекли шишчета, стреляли с фунийки от списание Бурда...
Сега младото поколение кара Street и дърт, поне в това са по-добри! Тогава имаше само балканче! :D
Аватар
zikzuk

Рейтинг: 1205

Мнениеот Alpina » Чет Окт 22, 2009 10:28 am

Мдам...
Там е работата, че всички постоянно растем и се развиваме, или поне тези които имат цел в живота.

Това, което did каза, че съм написал е така. Най-вече защото има едни моменти, които са характерни за почти всяко поколение.
Всъщност като че ли, може да се изключи последното, защото такива гледки са голяма рядкост извън детските градини и дворовете на училища в които има първи клас, преди да се е стигнало до втория срок... ноооо това е друга тема.

УжасТ е, някой да е расъл само 10 години.
Аз и в момента не съм пораснал и то не го казвам като клише.
Смятам, че съм раснал и през '80 и през '90 и през '00

Не знам защо, след като съм на 25, някой хора си мислят, че за мен '90 са нищо - та това са 10 години от живота ми... не са се изгубили и в никакъв случай не са ужасТни.

Наистина всякаш има разлика м/у '60 '70 и '80 спрямо '90, не съм способен да кажа как е било за целия период от тези 30 години, но всякаш е бил по-истински и има повече общо като цяло, сравнен с '90

Но ме съмнява че дори някой от '70 не е расъл в '90 при толкова много промени.....

Нямам нищо против темата, харева ми, има толкова много други неща за които се сетих покрай някои описани тука, че.... ех, спомени...

За съжаление вече е трудно децата да натрупат такива...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Следваща

Назад към Други