и ми трябва успешния опит на някои колеги ... особено той-си-знае-кой ^_^
може да е въжен и отгоре да сложа нещо мекичко; може и да е платнен - ще се ползва на затворено и не съм сигурен дали голямото предимство на въжените (добре де, мрежестите, плетените - още не зная как е по-добре да им казвам) ще се усети
ще му сложа летви, няма да е тип пашкул (най-вероятно, не съм твърдо решен)
матрака ми е 190 и ми е къс, но в него се въртя всякак; а в хамака май няма да мога да спя по корем и може би 190 ще ми е точно ОК
предполагам въжетата ще добавят по около 40см от всяка страна
не искам купешки рибарски пластмасови за 12лв, естествено, иначе темата щеше да е излишна
почти съм на кантар за намерих един сайт на човек плетящ хамаци, самия хамак не ми е крайната цел, така че ако материалите излязат над 50лв вероятно няма да го правя а ще го поръчам от някъде
дос ега съм спал общо 2 пъти в живота си на хамак, веднъж на платнен и веднъж на плетен, плетения ми беше по-неудобен но защото направо на мрежата и нали то не е най-приятно като не съм свикнал; и двата имаха летви т.е. реално не зная как ще е без летви, но (само предполагам) може би за студените дни ще е по-ок от пашкула
разбира се темата е докъдето съм стигнал в момента, за да продължа реших че ми трябва най-вече личен опит на разни хора - какво НЕ и какво ДА са открили, дори да е само за тях си
предварително съм настроен че ще си отвиси седмица-две-три без да науча нещо което ще ми помогне, но то е защото аз самия съм объркан т.е. не зная какво ще ми помогне ^_^
още веднъж накратко:
*дали да търся опъващи летви, ако да някакви насоки (70-75кг)
*материи за платнен, на поносими цени
*въжета (тук тези алпинистките примерно от Стената) предполагам ще ми свършат работа, мноооого отдавна 50кг беше левче за метър или нещо такова
възли за сега знам само 1-2 по-особени, 'тренирал' съм корабомоделизъм и още май си пазя книжката с указания, та сигурно няма да ми е проблем точно това
евентуално на каква височина би било ок да се закачи, да речем провисване половин-една педя без човек, може би на около 70-75см в ниската част ?
та така; освен благодарности друго едва ли ще предложа, като се знам къв съм скръндзав ...