Много гаден проблем!

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Много гаден проблем!

Мнениеот Ninjata96 » Съб Дек 25, 2010 10:30 pm

[*]Първо,Здравейте и Честита Коледа!!![/*]
Такамм...случвало ли ви се е като карате мтб колело за ФР и да чувствате много гадна болка в ръката(малко под рамото).Мен много ме боли като примерно скоча(Bunny Hopp).Та исках да ви попитам този проблем дали се получава на всеки(начинаещ),или имам някоя травма на която не съм обърнал внимание?
БЛАГОДАРЯ предварително!!!
Снимки ще пратя отделно по Скайп за сметка на лупувача :beer: .
Аватар
Ninjata96

Рейтинг: 1082

Re: Много гаден проблем!

Мнениеот azze » Съб Дек 25, 2010 11:11 pm

Боли те трицепса предполагам.Не,не е нормално и не се получава на всеки.Почини си малко от бъни хопове и всякакви дейности,които напрягат въпросното място.Ако пък си сигурен,че е нещо по-сериозно от мускулна треска,можеш и при ГП-то си да се отбиеш,само за лично спокойствие.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот PtD » Съб Дек 25, 2010 11:15 pm

Причината може да е каква ли не. Ако не загряваш добре преди каране, препоръчвам. Пък ако и тогава се появяват такива симптоми... питай чичо ортопед.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ninjata96 » Съб Дек 25, 2010 11:24 pm

Добре.Всъщност сега(понякога и когато карам) ме наболява и китката...пак на лявата ръка :/ ...
Още утре ще се консултирам с ГП-то си.Благодаря!!! :beer:
Снимки ще пратя отделно по Скайп за сметка на лупувача :beer: .
Аватар
Ninjata96

Рейтинг: 1082

Мнениеот zafirovp » Нед Дек 26, 2010 12:23 am

Провери положениета на лостчетата спрямо стойката ти. В Pinkbike има гайд как да ги направиш удобни, а най-често боли от лоша настройка. А ако може и аз да питам. Преди 3 месеца паднах на ръката си. Когато падам винаги се приземявам на предмишницата ми понеже си пазя главата инстинктивно (карам с Fulface). От тогава чувствам болка, която бавно отшумява. Сега ме боли съвсем малко само когато си вдигна ръката много високо. Това нормално ли е?
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот NWD » Нед Дек 26, 2010 4:58 pm

zafirovp написа:Провери положениета на лостчетата спрямо стойката ти. В Pinkbike има гайд как да ги направиш удобни, а най-често боли от лоша настройка. А ако може и аз да питам. Преди 3 месеца паднах на ръката си. Когато падам винаги се приземявам на предмишницата ми понеже си пазя главата инстинктивно (карам с Fulface). От тогава чувствам болка, която бавно отшумява. Сега ме боли съвсем малко само когато си вдигна ръката много високо. Това нормално ли е?

И при мен имаше нещо подобно вследствие на едно падане. Болеше ме около лакътя и неможех да вдигам тежко, даже да кажа почти нищо.Прочетох в интернет и се оказа че е вид заболяване, което се получава при подобни контузий и изисква просто дълка почивка-около 1 месец и много малко движения на болната ръка. Аз естесвено с моята идиотщина реших да карам въпреки че болките бяха ужасни и чрез това си причих още няколко големи контузии. Препоръчвам ти наистина да отидеш на лекар за да се установи болката.Според мен ще ти препоръчат само и единствено да не натоварваш ръката известно време ;)
Аватар
NWD

Рейтинг: 1056

Мнениеот Antares » Нед Дек 26, 2010 8:30 pm

Подобни падания, при които има разперени ръце обикновено рефлектират в рамото. Принципно най-добрия начин за падане е с прибрани до тялото ръце, особено ако караш с броня и фулфейс.

Тук едва ли пишат много ортопеди с гадателски дарби, така че на повечето от зададените въпроси е да отговори съответстващ специалист, след преглед. ДжиПито не съм сигурен доколко може да е адекватен диагностик. Някои от тази прослойка много се надценяват, в такива ситуации най-добре е просто да дадат направлението (не, че ги дават лесно, поради прекрасната ни здравна система) и да приключат до там участието си. Пожелавам здраве на пострадалите (и на останалите, разбира се).

П.П. NWD, в множествено число "контузия" се пише с две "и"-та. "КонтузИИ".
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Suspect » Сря Дек 29, 2010 3:53 pm

Ако е нещо по-сериозно наистина отиди на ортопед,както ти казха по-горе.От личен опит казвам.Аз така в началото на тази година,някъде февруари месец на едно каране на Драгалевци бях паднал много лошо на дясната китка.Отидох при ГП-то и ми каза,че не е нищо особено,само разтегнато сухожилие.Дори поисках да ми даде направление за ортопед,но ми каза,че не е нужно.Аз малко се очудих да е само разтегнато при положение,че паднах доста лошо,но добре-все пак е лекар,послушах го и така няколко седмици се мазах с репарил гел.Минаха сигурно 2 месеца и половина,но болката я имаше и се увеличаваше.Началото на април месец баща ми ме заведе във ВМА на ортопед,направиха ми снимка и какво се оказа:имам счупена плаваща кост на китката. :bigeyes: Аз слушам и просто не можах да поваярвам.Понеже беше минало много време и само с гипс не ставало да се оправи и единствения начин беше да ми направят операция.Наложи се да ми сложат платинен болт струващ 370лв,който да държи коста на място и щял да си остане там завинаги.Направиха ми операцията и вече тази болка я няма.Цяло лято стоях с гипс и след това още известно време с шина,понеже не беше зарастнало добре.Вече три месеца я раздвижвам и все още не е раздвижена напълно.Та затова когато има нещо сериозно веднага на ортопед,защото иначе стават много кофти неща. :beer:
Аватар
Suspect

Рейтинг: 1236

Мнениеот ico 1 » Сря Дек 29, 2010 6:53 pm

Ако може и аз да използвам темата.
Установих, че когато не съм карал дълго време (за мен това е седмица-две) започва да ме боли гърба.
Болката е лека, навсякъде и най-вече горе. Започна ли да карам, дори и само до работа и обратно болката отшумява. На някой случвало ли му се е подобно нещо?
Намерих едно украинско лекарство - "живокост" и като, че ли по-малко ме боли, когато ме разтриват с него, но не е работа така. Изнервям се заради тъпата и постоянна болка.

Не ме боли само, когато съм седнал и съм се облегнал или когато лежа по гръб.

П.П. Знам, че съм роден за чорбаджия, но все пак...
Аватар
ico 1

Мнениеот Antares » Чет Дек 30, 2010 4:48 pm

Да, аз съм така с колената. Спра ли да карам/тренирам - веднага почват да ме наболяват. Леко, но забелязващо се. Не съм сигурен, дали това трябва да действа успокояващо, макар и да съм го чувал и от други хора.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот PtD » Чет Дек 30, 2010 9:05 pm

ico 1 написа:Ако може и аз да използвам темата.
Установих, че когато не съм карал дълго време (за мен това е седмица-две) започва да ме боли гърба.

A пробвал ли си да правиш редовно упражнения, укрепващи поясните мускули? Както и разтягания и усуквания на гърба?
Аватар
PtD

Мнениеот Анелия » Чет Дек 30, 2010 10:50 pm

С раница ли караш? А може и да е от студа.
Ptd иначе е прав: упражнения за средната част на тялото през цялото време.
Друг вариант: не спираш да караш :evil:
Аватар
Анелия

Мнениеот ico 1 » Пет Дек 31, 2010 9:56 am

@ PtD, правя някакви вяли упражнения, но не помагат кой знае колко. Ще пробвам с разтягания и усуквания, но малко ме е страх да не се усилят болките по този начин.

@ Анелия, карам с раница, малка е и гледам да е лека. Мисля, че не е от раницата, а е от застояване, макар че няма много логика. Ще наблегна и над другия вариант. :D
Аватар
ico 1

Мнениеот PtD » Пет Дек 31, 2010 12:32 pm

ico 1 написа:@ PtD, правя някакви вяли упражнения, но не помагат кой знае колко. Ще пробвам с разтягания и усуквания, но малко ме е страх да не се усилят болките по този начин.

Питам, щото тоя симптом ми е добре познат :)
Аватар
PtD

Мнениеот ico 1 » Нед Яну 02, 2011 9:30 pm

Вчера ме удари и в коляното. Както си вървях, кракът ми се сгъна от силна болка в капачката и паднах. Поболя ме още малко след това и отмина постепенно. Струва ми се, че вече се разпадам. :crazy:

П.П. Не съм пил и капка алкохол по Нова Година.
Аватар
ico 1

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Яну 02, 2011 10:36 pm

Ще използвам и аз темата:
На 31ви препих с уиски и преядох с пържоли. На сутринта ме болеше главата и стомаха. От какво ли е? Как да действам?

Хора, вие нормални ли сте?! Нормалните хора като ги боли нещо се консултират със специалист, не питат във форум за планинско колоездене.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот ico 1 » Нед Яну 02, 2011 11:11 pm

Ти как мислиш, чакам тук да ми напишат рецепта или просто споделям и питам на някой дали му се е случвало подобно нещо?
Кои наричаш "специалисти", защото има и филм "Специалистът" със Силвестър Сталоун?
Ааа, сетих се за кои говориш. Някои от "специалистите" "лекуваха" детето ми три седмици, докато не им казах да му пуснат изследвания, та да се разбере най-накрая от какво е болно. Интересно аз ли трябваше да им подсказвам?
Представа си нямаш колко пъти съм ходил при "специалисти" и как са ме "лекували". Знаеш ли, че на една и съща рентгенова снимка имам три различни диагнози? Не знаеш също, че преди четири години лекуваха баща ми за възпалено гърло цял месец, а той имал рак на ларинкса и за малко щеше да си отиде.

Не става въпрос за всички лекари. Не говоря общо. Има и много кадърни, които поправят чуждите грешки.

П.П. Относно въпроса ти - Ненормален съм и където искам, там ще питам. Точка.
Аватар
ico 1

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Яну 03, 2011 10:33 am

Съжалявам за случилото се с близките ти, но като опират нещата до детето ми или баща ми бих отишъл при компетентен лекар. А такива всички знаем, че има.
Подобно форумно шарлатанство би могло да доведе до отрицателно влияние. Успех и по-редки срещи с белите престилки :beer:
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот ico 1 » Пон Яну 03, 2011 10:46 am

Все пак нищо не пречи да споделя тук, нали? Може да има някой, който вече е минал по този път и да ме посъветва точно към кой да се обърна. Смятам, че е по-добре, отколкото да отида при ортопеда в N-та поликлиника и той да се чеше по главата.
Аватар
ico 1

Назад към Други