subritual написа:Ти правилно си разбрал,ама виж го @taurus13 какви ги владее.Твърди,че се е научил на тия мурафети ама на живо съвсем нормален изглежда.
Според мен е масон или пък извънземен..
Е на какво да приличам на живо...аз съм си нормален, но понякога ми се случват странни случки. Да си призная, не знам кога си ме виждал наживо.
Аз пък сега се сетих друго нещо. Случвало ми се е няколко пъти(5-6) да спя и изведнъж нещо силно да изтропа, от което се събуждам стресово. Когато обаче се събудя и стана, няма нишо паднало или счупено. Това ми се е случвало на различни места и понякога когато съм бил с други хора наоколо - оказва се, че друг не е чул такова тропане. Накрая реших, че явно е слухова халюцинация, докато спя.
Друго което си спомням от много ранна възраст, може би 3-4 годишен(аз имам много ясни и детайлни спомени от 3 годишен, на отделни картини и моменти), е как вечер когато заспивах по гръб срещи прозореца и тъкмо когато почти съм "отнесъл плувката", един пръст започва да ме пипа по корема - така леко се плъзга настрани. Аз изпадах във тих ужас и вцепенение и накрая се пипвах по корема, но там нямаше нищо. Това се повтаряше до едно време и след това изчезна завинаги.
Пък едно време експериментирах със себе си с разни техники, които сам си измислях - например сядям и започвам да гледам някой предмет много упорито и концентрирано, като си представям, че него го няма там или пък че се движи. Идеята ми беше, че би трябвало да мога да заблудя съзнанието ако съм много упорит и предмета наистина да "изчезне" или да се "премести", но само в съзнанието ми. Истински ясен резултат не постигнах, но се случваше понякога нещо интересно - света наоколо някак се стесняваше като в тунел и предметите от периферията изчезваха, а в ограниченото полезрение оставаше само моя предмет, които често започваше да трепти и да подскача. Това в голяма степен си беше физически ефект от дългото взиране предполагам, но все пак беше интересно, как наоколо всичко потъмняваше посред бял ден.
Другия експеримент който правех беше физически. Основаниоето за него открих случайно - бях забелязал, че понякога някой мускул започва да трепери неволево - случва се на всеки - може да е клепач, може да е муслул на крайник. Това е някакъв нервен дефект, но той ме наведе на мисълта дали може да се управляват мускулите някак подъсъзнателно, както става и при тези дефекти. Веднъж си лежах на леглото и ръцете ми бяха нагоре, подпряни на лакътя, при което в тях нямаше никакво мускулно напрежение. Тогава за пръв път усетих този ефект - както си седях и ръцете ми бяха някак леко изтръпнали и изведнъж едната ми китка се завъртя все едно сама. Много особено усешане. След това започнах да го търся този ефект и се оказа, че не е труден. Трябва да ръката да е напълно отпусната и да стопи в това положение известно време. След 10-ина минути имам усешането че е гипсирана в тази позиция. Точно тогава започвам само да си мисля, как тя се завърта от китката, но не активирам волево завъртане. Обикновено след като си мисля известно време на приливи и отливи за това, изведнъж, когато дори не очаквам ръката се завърта много точно и бързо, почти все едно е задвижена от стъпков мотор. Това е особено усещане.
След време започнах други експерименти - блокиране на мускулите с вдигнати настрани ръце. След 10 минути ръцете така изтръпват, че нищо не усещаш и болката в мускулите намалява, а треперенето почти изчезва. Точно тогава пак прилагам същата техника - помислям си как ръцете се задвижват и не щеш ли след малко хоп...и те някак съвсем леко, без усилие в мускула отлитат нагоре. Усещам ги много леки, все едно не са мои и се движат сякаш за завързани на конци и някой ги подръпва нагоре и надолу, по мисловните ми команди, но без характерното стягане на мускула. Той мускула очевидно работи, но не се усеща - както става и при неволните свивания.
Друго което правех е да се опитвам да провокирам "пускане на запис" от паметта на някоя миризма или усешане. С миризмата понякога се получава - изведнъж я усещаш много ясно, но трае кратко. Такива неща се случват при хората, когато усещанията са запаметени при някакво екстремално събитие и когато някакво друго събитие или информация, която е силно асоцирана с даденото, отключи процеса. Това ме наведе намисълта, че е възможно и волево да се предизвика.
Човешкото ни тяло е доста сложно и вероятно има доста начини да се "хаква", но понеже няма кой да ти каже какви са номерата, трябва да експериментираш.
Интересно е, че имах една близка приятелка, която се оказа, че също си е правела подобни експерименти със съзнанието преди време, но се уплашила че си губи разсъдъка, защото след продължителните сесии на концентрация започнала трудно да излиза от транс и както си ходела, понякога състоянието и се завръщало.
На мен пък просто ми омръзна и спрях да си играя, но сега се присетих та може пак да опитам.

П.С. А казах ли ви как стъкларя се поряза. Значи преди време от 5-6 години, отивам при кварталния стъклар да ми отреже едно парче за стъклено рафтче на един шкаф. За късмет имаше от 5 мм-овото стъкло, но пък беше на голям лист. Стъкларя го хвана и го вдигна да го сложи на масата, пък аз си помислих "тоя как може да се нареже, както ги вдига така". После обаче си викам - тоя е стара кримка, знае как да ги мести стъклата. Хвана човека, отряза парчето и вдигна стъклото да го върне на мястото му...и в тоя момент как се наразя, не е истина - като рукна оная ми ти кръв, няма спиране. Аз хукнах към колата, извади аптечката и му омотах един бинт около ръката. Взех си стъклото и си тръгнах, но някак в съзнането ми остана дилемата - предсказах ли го или го предизвиках?
Много такива случки имам аз в живота. Утре можа да ви разкажа как не ме изпитваха в училище и как целех въпросите по конспекта в уни-то.

или как намерих пружинката.