И така след приятна вечер в едно столично заведение с колегите по случай празника си тругнах за дома с автобус 260. На спирка "Красно село" при тръгване на автобуса се чу силен трясък. В първия момент не разбрах какво се случи но забелязах, че шофьора слезе и започна да се оглежда. Когато отново се чу втори трясък и нещо профуча покрай главата ми, при което гледах много бързо да се изнеса от автобуса. Когато слезнах от автобуса забелязах някакъв окървавен типаж от малцинствата да бяга а група мъже от автобуса, включително шофьора го подгониха. Като погледнах автобуса ми стана ясно, че освен камъка профучал покрай главата ми на стъклото до шофьиорското място има още една дупка с големината на футболна топка, която се падаше точно на нивото на главата на шоьора. Първото което си помислих е как съм имал късмета да не ме удари камъка а после почнах да се питам как шофьора се е разминал със здрава глава. Сега започва да става интересно, мъжете от автобуса не успяха да настигнат младежа но един приятел който беше с мен в автобуса звънна на полицията. След като се опитваше в рамките на 5-6 минути да се свърже му се наложи да изчака още толкова, явно за да го прехвърлят към раьонното (в случая 6-то РПУ което се намира на около 500метра). Когато се свърза с полицията най-сетне те вместо да дойдат на място казаха на шофьора да отиде до раьонното

След тази случка не мога да не се запитам, ако не беше такъв инцидент (или по скоро вандализъм) а беше нападение над някоя приятелка.....
В крайна сметка дали можем да разчитаме на полицията да се грижи за реда или те са само за сабиране на "такси" от шофьорите.
P.S. И имайте едно на ум като ползвате автобуси да се навеждате за да не ви удари някой камък, и винаги носете нужните протектори.