от Brave » Пет Окт 28, 2005 9:43 am
[quote]За мен най-лошот е че хората са СКЛОННИ да се предприемат тези мерки.[/quote]
Напълно съм съгласен с теб - имам чувството, че българското общество в мнозинството си е разделено на две групи - хора, които си мечтаят за твърдата ръка на социализма и тогавшния лайф-стайл и друга част, които са толкова дезинтересирани от обществения живот, че вярват, че свободата и просперитета е независим от делата и позицията им, затова, по-добре да не вършат нищо и да не заемат каквато и да е позиция. Докато тези две линии на мислене преобладават, няма да тръгнем на добре... И разни творци на НРБ-ДС действителността, ще измислят тъпи мерки за борба с организираната престъпност, състояща се основно от по-способните и по-инициативните им колеги от миналото. Просто ме побиват тръпки, като си помисля, колко тънък е косъма, на който се крепи демокрацията. Убиват някого и после всички са много съгласни, че е редно да се увеличат правата за насилие на полицаите, които така или иначе, непрекъснато правят тъпи изцепки, като да залавят и пребиват напълно невинни тиинейджъри,да ги вързват голи по килиите, да ги унижават по всякакви начини, без дори да им дадат законното обаждане по телефона, а после да ги връща на родителите им насинени с обяснението, че са се движили с криминален контингент/изглеждали са подозрително. Ужасявам се от идеята на тези хора, да им се гласува доверие, да ползват още повече сила.