Коритаров Live

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Коритаров Live

Мнениеот Blackdog » Пет Окт 28, 2005 8:18 am

Искам да споделя с драгите съфорумци едни мои притеснения породени след тазсутрешното предаване "Коритаров Live". Темата беше за намесата на армията в борбата с организираната престъпност. Първото ми притеснение е свързано с факта че такова предложение въобще се появява, да не говорим че излиза от зам. министър. Второто е за мен по-страшното, при гласуването по темата се оказа че 2/3 от гласувалите ИСКАТ армията да се намеси ...
There's a lady who's sure ...
Blackdog

Рейтинг: 1200

Мнениеот bluskanie » Пет Окт 28, 2005 8:35 am

Голем праз.Теб кво ти пука за организираната престъпност а и за армията?Ако искат да се разделят на 2 отбора и да играят Пейнтбол, все ми е тая.А и Коритаров...куче проклето...:D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот halcor » Пет Окт 28, 2005 8:48 am

Чудесно, идеята и армията да се организира заедно с престъпността ми харесва. Така ще могат да обменят идеи за насилие и да ги прилагат заедно върху миролюбивите хора. Крайно време беше да се сетят, че задължителната военна служба просто не е достатъчна.
Аватар
halcor

Мнениеот Brave » Пет Окт 28, 2005 8:56 am

Това е невероятна глупост. Как въобще може на някой да му хрумне(освен като ПР ход), да ангажира армията за борба с престъпността - това не и е работата. Айде пак направихме завой към банановите републики... И всичко това, заради един човек, който нямаше да убият, ако си беше прибран, където е редно, за работите, които е вършил между 89 и 98 г. Просто нямаме адекватно съдопроизводство, това ни е проблема, не "силата" на полицията, че да се ангажира армията. Представете си новобранец от ромски произход, да пише протокол от обиск на автомобил пълен с оръжие и хероин, и после заловения го пускат, защото нещо не е попълнено както трябва... Просто перфектно, ако съм престъпник, бих се молил, да ме залови армията, защото после, не само ще се наложи да ме пуснат, ами ще ги осъдя на солидно обезщетение. Лудница. Това правителство ще е по-зле отколкото си представях, а това е трудно.
Brave

Мнениеот Admin » Пет Окт 28, 2005 9:01 am

Чак армията да се намеси не ми се вярва - това са си само приказки, които си имат своята цел, разбира се.
Повече ме притесняват обаче исканията за допускане на засилени, извънредни, и какви ли не други мерки в борбата срещу престъпността, които да отвържели ръцете на полицията и дрън-дрън. Това от километри си мирише на ограничаване на човешките права, борбата с престъпността винаги е била удобен повод да се искат подобни неща. Нашите полицаи и без туй още не са се научили да се държат по-различо от някои престъпници, както и да не третират всеки нормален гражданин като нарушител на закона, така че мога да си представя какво ще е, ако отново им дадат засилени правомощия. За съжаление не виждам нищо изненадващо в цялата ситуация, все пак да не забравяме кой спечели най-много гласове на изборите ;)

@halkor
:rofl::rofl::rofl::beer:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Blackdog » Пет Окт 28, 2005 9:04 am

За мен най-лошот е че хората са СКЛОННИ да се предприемат тези мерки.:banghead:
There's a lady who's sure ...
Blackdog

Рейтинг: 1200

Мнениеот halcor » Пет Окт 28, 2005 9:22 am

@Черно_куче
Ъхъ, чувствам се като коза сред стадо овце :banghead:

@Админ
:beer:
Аватар
halcor

Мнениеот TOYAGA » Пет Окт 28, 2005 9:36 am

[quote]...Представете си новобранец [i](неграмотен)[/i] да пише протокол от обиск на автомобил пълен с оръжие и хероин...[/quote]

Няма нужда да си го представяте - това е сурова РЕАЛНОСТ в 30% от страните в Южна Америка и Азия и 70% от тези в Африка...

[quote]...все пак да не забравяме кой спечели най-много гласове на изборите...[/quote]

Този, чиито избиратели гласуваха най-активно. За разлика от обидените примерно от... момент... "задължителната военна служба" интелектуалолибералопацифисти...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Brave » Пет Окт 28, 2005 9:43 am

[quote]За мен най-лошот е че хората са СКЛОННИ да се предприемат тези мерки.[/quote]

Напълно съм съгласен с теб - имам чувството, че българското общество в мнозинството си е разделено на две групи - хора, които си мечтаят за твърдата ръка на социализма и тогавшния лайф-стайл и друга част, които са толкова дезинтересирани от обществения живот, че вярват, че свободата и просперитета е независим от делата и позицията им, затова, по-добре да не вършат нищо и да не заемат каквато и да е позиция. Докато тези две линии на мислене преобладават, няма да тръгнем на добре... И разни творци на НРБ-ДС действителността, ще измислят тъпи мерки за борба с организираната престъпност, състояща се основно от по-способните и по-инициативните им колеги от миналото. Просто ме побиват тръпки, като си помисля, колко тънък е косъма, на който се крепи демокрацията. Убиват някого и после всички са много съгласни, че е редно да се увеличат правата за насилие на полицаите, които така или иначе, непрекъснато правят тъпи изцепки, като да залавят и пребиват напълно невинни тиинейджъри,да ги вързват голи по килиите, да ги унижават по всякакви начини, без дори да им дадат законното обаждане по телефона, а после да ги връща на родителите им насинени с обяснението, че са се движили с криминален контингент/изглеждали са подозрително. Ужасявам се от идеята на тези хора, да им се гласува доверие, да ползват още повече сила.
Brave

Мнениеот bluskanie » Пет Окт 28, 2005 10:41 am

"Най-добре ще е да дойдат танковете":rofl::rofl::rofl:
Кви мерки за борба , кви 5 леа бе? Гарга на гарга очите кълве ли?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот velco » Пет Окт 28, 2005 11:00 am

Bluskanie! Дишай, бе!
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот halcor » Пет Окт 28, 2005 11:18 am

[quote]...все пак да не забравяме кой спечели най-много гласове на изборите...[/quote]

[quote]
Този, чиито избиратели гласуваха най-активно
[/quote]

Именно, стадото, дето е свикнало някой да го извежда на паша щото само не може да си избърше гъза. И когато решиш да смениш марката тоалетна хартия овчарят (издигнат от панически уплашеното да не остане без водач стадо) се отваря, че не я е произвел той и забранява.
Аватар
halcor

Мнениеот bluskanie » Пет Окт 28, 2005 11:34 am

[quote="velco"]

Bluskanie! Дишай, бе!
[/quote]

U2
Човек да не се подпише в наши дни...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот klmn » Пет Окт 28, 2005 12:21 pm

А в същото време 'държавата' толерира мангалите,които убиват,крадат и т.н. абсолютно безнаказано.:flamethr:
Предполагам щото нЕкои разпрани г*зове цицат парички от 'интеграцията на ромите':censored:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот did » Пет Окт 28, 2005 2:27 pm

мрънкането не е нито смислено, нито полезно занимание.

мисленето е полезно занимание, ама трябва да се мисли тогава, когато е време да се мисли.

после само може да се мрънка.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот thefatcat » Пет Окт 28, 2005 4:11 pm

[quote="Blackdog"]

...
Второто е за мен по-страшното, при гласуването по темата се оказа че 2/3 от гласувалите ИСКАТ армията да се намеси ...
[/quote]

Отдавна съм стигнал до извода, че 2/3 от населението са идиоти, който се водят по това кой какво им казва и не се замислят и грам...
После ще се жалват, що са избрали тъпа мутра за кмет, коята си няма и идея какво трябва да прави на тази длъжност освен да краде.:dunno:
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот Admin » Пет Окт 28, 2005 11:59 pm

Повече са от 2/3 :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот mih » Съб Окт 29, 2005 1:01 am

[quote="did"]

мрънкането не е нито смислено, нито полезно занимание.

мисленето е полезно занимание, ама трябва да се мисли тогава, когато е време да се мисли.

после само може да се мрънка.
[/quote]

:beer:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот mih » Съб Окт 29, 2005 2:02 am

[quote="Blackdog"]

Искам да споделя с драгите съфорумци едни мои притеснения породени след тазсутрешното предаване "Коритаров Live". Темата беше за намесата на армията в борбата с организираната престъпност. Първото ми притеснение е свързано с факта че такова предложение въобще се появява, да не говорим че излиза от зам. министър. Второто е за мен по-страшното, при гласуването по темата се оказа че 2/3 от гласувалите ИСКАТ армията да се намеси ...
[/quote]

А-а-а, за туй съм чувал една рецепта, но не знам дали помага много. Първо - разкарай телевизора, с който си захлюпил главата си. После си измий обилно очите с вода от прахта, ако не помогне - потърси лекарска помощ. Желая ти скорошно оздравяване!
;)
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот hlebarka » Съб Окт 29, 2005 4:18 am

1. Танкове в България не са идвали, няма и да додат, танковете отидоха в Китай:nuts:

2. Поне 2/3 доволно казват, че 2/3 са идиоти, има някаква грешка:drool:

3. Мих, и да си стрОшиш телевизора, мноо важно:ghost:

4. Засадете по един чвор, в екологията съмнение няма:snorkel:

5. Днес ще горя бензин, докато все още има:slug::banana:

Това е положението.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот Admin » Съб Окт 29, 2005 12:01 pm

[quote="hlebarka"]

2. Поне 2/3 доволно казват, че 2/3 са идиоти, има някаква грешка:drool:
[/quote]

Няма грешка! (Тоя виц ако не го знаеш, подсети ме да ти го разкажа;)). "Уравнението" е съвсем вярно, защото мнението на всеки за другите си е субективна работа и никой не можа да каже със сигурност кои точно 2/3 са идиотите - моите, твоите или нечии други 2/3 :D
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Съб Окт 29, 2005 2:20 pm

моите разбира се :D

@hlebarka: като преброиш и себе си, Ходжа, магаретата са точно девет ;):rofl:

@Аdmin: има и еднозначно математическо решение далеч от релативизЪма, а именно, че тия 2/3 дето казват, че 2/3 са овце са самите тия 2/3, които са овце :D:8D:
Което не противоречи на постановката, че 2/3 са овце :D:rofl:

@BlackDog: извинявай, че подхождам с хумор, но явлението което наблюдаваш в момента не е изолирано в България. Полицейщината се засилва целенасочено, щото просто са некадърни, корумпирани и превзети отвътре от същата тая организирана престъпност. Демек крадеца вика дръжте крадеца, за да има оправдания да краде от некрадците...

Абее... има една реплика на един Сталинов генерал: "Враговете на народа се оказаха толкова много, че се съмнявам всичките да са врагове". Туйто...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Гост » Съб Юни 10, 2006 1:58 pm

[quote="klmn"]

А в същото време 'държавата' толерира мангалите,които убиват,крадат и т.н. абсолютно безнаказано.:flamethr:
Предполагам щото нЕкои разпрани г*зове цицат парички от 'интеграцията на ромите':censored:
[/quote]
Точно така.Виж,че не си бил толкова глупав.;)АТАКА е точно против това!
Гост

Мнениеот bikerider » Съб Юни 10, 2006 5:24 pm

Може ли да заключим темата?
Аватар
bikerider

Мнениеот Гост » Съб Юни 10, 2006 6:35 pm

[quote="bikerider"]

Може ли да заключим темата?
[/quote]
[b][size=200]А МОЖЕ ЛИ АЗ ТЕБЕ ДА ТЕ ЗАКЛЮЧА ТАМ,КЪДЕТО ТИ Е МЯСТОТО И СЛЪНЦЕ ДА НЕ ТЕ ОГРЕЕ ПОВЕЧЕ?![/size][/b]
Гост

Мнениеот Гост » Съб Юни 10, 2006 6:36 pm

Оказва се,че всъщност всички сте за АТАКА,но не знам защо не го признавате.:banghead::dunno:
Гост

Мнениеот bikerider » Съб Юни 10, 2006 7:03 pm

Любо, почвам го докато не се намеси някой модератор.

@Nightwolf: би ли си изпил хапчетата, моля?
Аватар
bikerider

Мнениеот Harka » Съб Юни 10, 2006 7:55 pm

Волфе, спри се, пиле!
Аватар
Harka

Назад към Други