marsa написа:Ао се усеща като луфт, когато лостчето е стиснато без много сила и лашкаш байка напред-назад, най-вероятно накладките се местят леко в апарата, което е нормално.
marsa написа:Направи същото гледайки накладките от близо.
Petar_vn написа:marsa написа:Направи същото гледайки накладките от близо.
Мерси за отговора. Утре ще пробвам.
CrutchLow написа:Според мен има вероятност за веко развит диск.
azsumlelqtidimitur написа:CrutchLow написа:Според мен има вероятност за веко развит диск.
От това е. Имах същият проблем. Сложи малко лепило на болтчетата преди да ги завиеш !
nerron написа:С риск да повторя по-горен пост, местят се накладките в апарата. Когато стиснеш спирачката те блокират диска. Заедно с него (и накладките) те се придвижват до ограниченията в апарата - точно няколко милиметра. Карам същия байк, със същите спирачки и имам същия проблем. Трудно се диагностицира, но е това. Гледай много внимателно накладките в апарата. От София ли си?
Petar_vn написа:Проверих няколко нови колела в някои магазини и при тях се получава измятане на задното колело, при някои е по-леко, но пак си го има.
jungleraver написа:Petar_vn написа:Проверих няколко нови колела в някои магазини и при тях се получава измятане на задното колело, при някои е по-леко, но пак си го има.
Остави измятането, казахме ти че не е нещо ненормално, по малко луфт при всяка сглобка, малко еластичност на материалите, и ето ти го, например аз имах подобни проблеми с разместване и разхлабване на каплата, дори при зверско стягане на QR-a, най накрая се светнах и го смених с ХТ - е от тогава го забравих. Лошото при теб са тези вибрации, които описваш - не че нещо ще се повреди, но си го представям ужасно като звуко-вибрирането от вибрейк на мокра шина. Вероятни причини: некачествени или несъвместими едно с друго ротор и/или накладки.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта