Избор БГ. срещу ЕУ.

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор БГ. срещу ЕУ.

Мнениеот Антонио13 » Нед Яну 04, 2015 2:11 pm

Привет на всички. От 8 години неживея във България, реших да си купя вилосипед или колело,незнам как е правилно да се нарича. За да неизглеждам като напално невеж реших да попрочета това онова. Мислех, че избора ще е лесен ,но се оказа все едно избирам кола. Висок съм 190 см.и тежа 117 кг.и от това което прочетох ми колелото за мен е от 21 инча нагоре и гуми 29. За целта сам заделил 600 евро. Колелото ще го ползвам предимно да ходя на работа и фитнес,но това незнач,, че ще го карам като турист. И тук улиците са доста зле, директно се насочих към МБ. От тук започна избора,спрях се на тези модели:
1-http://biker.micromania.com.cy/index.php5?&page_id=2&ProductsCatalog_mod_action=view&prod_id=3082&page_id=2
2-http://www.idealbikes.net/?section=2657&language=el_GR&itemid1494=2664&detail1494=1
3-http://www.orbea.com/gr-en/bicycles/mx-40/
4-http://www.orbea.com/gr-en/bicycles/carpe-20/ а също и това колело но несам сигурен дали ще ми върши работа
Наясно съм че за тези пари неможе да се претендира за кой знае какво качество,но все пак искам колелото да е здраво и да не се налага постоянно да сам по майстори. Опитах се да направя някакво сравнение, но честно да си кажа нямам си на идея как да преценявам кое е по добро и кое ще ми върши работа. Четох,че много хора казват това не е хубаво онова нестава, но рядко се пбосновават защо. Края на януари ще си идвам до България та се замислих защо да не си взема колело произведено там. Избора също е доста голям до колкото видях. Чудя се като се сравнят БГ.марките и моделите с тези който аз съм посочил каква е разликата. Надявам се на помощ от ваша страна. Предварително благодаря на хорат,, който решат да ми помогнат.
Антонио13

Рейтинг: 1200

Re: Избор БГ. срещу ЕУ.

Мнениеот antonpc » Нед Яну 04, 2015 3:10 pm

Разгледай това колелце YELLOWSTONE AL 3.9 €599* / 8 REASONS TO BUY FROM CANYON.
Thank You, Bicycle :) “It is not the mountain we conquer but ourselves.” ~ Edmund Hillary / FunKyBikers
Аватар
antonpc

Рейтинг: 1551

Мнениеот jungleraver » Нед Яну 04, 2015 3:34 pm

Мисля, че за тези пари, Drag 29er TE 2014 е най-доброто, което може да се вземе, Каньончето е добро, но цялото му движение е аливио(само задния обтегач е SLX), докато при Драг-а е деоре(по-висок клас). Отделно, че при Каньона не дават никаква информация за спирачките, тоест най-вероятно не са за хвалба, и за черешка на тортата, тази вилка XC28 е много тежка, и лично на мен изобщо не ми харесва как работи.
Все пак изчакай още няколко дни, може да пуснат нови модели, и цената на старите да падне. Бих ти цитирал и предложение от Cross, но не мога да отворя сайта им, провери и тях преди покупка, най-вероятно ще има нещо дори по-добро от този драг.
Поздрави!
jungleraver

Рейтинг: 1725

Мнениеот kobso1245 » Нед Яну 04, 2015 4:26 pm

Така,де, но човекът не живее в БГ, та не се знае какви пари би му струвал Драг или Крос навън(ако въобще се продават там).
Иначе аз съм твърдо за Крос, ако може да се снабди.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот KristiqnK » Нед Яну 04, 2015 4:43 pm

Колелото, което ти го предложи antonpc ми допада и на мен и смятам, че ще ти върши перфектна работа и няма да ти създава проблеми. Според мен няма да сбъркаш, ако си вземеш него.
Успех! :)
"Ти виждаш нещата и питаш "Защо?". Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "Защо не?""
Джордж Бърнард Шоу
KristiqnK

Рейтинг: 1258

Мнениеот Антонио13 » Нед Яну 04, 2015 4:57 pm

Ще си идвам до България,точно заради това не ми е проблем да го купя от там и да го изпратя за Кипър. Това което ме притеснява най-много е, че сам доста тежък. Незнам как колелото ще понася теглото ми. Значи според вас е по добре за тези пари да взема българска марка,това може само да ме радва. Някой знаели каква гаранция дават бг.производителите на колела,специално за HILLMASTERA продавача от магазина ми каза, че имам доживотна гаранция на рамката и три години за всичко останало. Като още един плюс тук е ,че мога да пробвам колелото преди да го купя.
Антонио13

Мнениеот kobso1245 » Нед Яну 04, 2015 5:03 pm

Крос, доколкото знам, дават 2 години гаранция на всичко. При Драг е 2 години гаранция на компонентите и доживотна гаранция на рамката.
За теглото-предполагам ще те издържи. Аз като започнах да карам бях 110кг и карах един Крос за 350лв, а издържа маса време, а и все пак тук говорим за 29-ка.
За изпробването-зависи откъде си го вземеш.
От официалния на Крос(аз като си взимах моето по-миналата година) не ми дадоха да го тествам(то не беше и проблем при мен, аз вече си го бях тествал на други места), но предполагам от други места, където ги продават, ще ти дадат.
За Драг-идея си нямам.
kobso1245

Мнениеот antonpc » Нед Яну 04, 2015 5:08 pm

Според Българското законодателство гаранцията е 2 години.
DRAG дават LIMITED LIFETIME WARRANTY, никъде обаче не е написано от какво е ограничена. ;)
Всичко останало е прах в очите и търговски трик. :peace:
крос
рам
драг
При покупката на canyon доставката до кипър ти идва малко солена: shipping of bicycles: €355.81 + €16.90 Bikeguard
до България ще е: shipping of bicycles: €38.40 + €16.90 Bikeguard
Последна промяна antonpc на Нед Яну 04, 2015 5:23 pm, променена общо 2 пъти
Thank You, Bicycle :) “It is not the mountain we conquer but ourselves.” ~ Edmund Hillary / FunKyBikers
Аватар
antonpc

Мнениеот kobso1245 » Нед Яну 04, 2015 5:10 pm

antonpc написа:Според Българското законодателство гаранцията е 2 години.
Всичко останало е прах в очите и търговски трик. :peace:

Е това е минималната гаранция.
Сега, ясно е, че сигурно не е баш доживотна, ама все пак най-вероятно е повече от 2 години(не съм виждал какво пише в гаранционната карта).
kobso1245

Мнениеот antonpc » Нед Яну 04, 2015 9:13 pm

Shockblaze & Sprint също са made in bulgaria
Аватар
antonpc

Мнениеот Bace_kz » Нед Яну 04, 2015 10:10 pm

Ако не смяташ сам да го поддържаш, те съветвам да закупиш велосипеда от локален дилър, който задължително има сервиз, за да може да обслужва велосипеда когато се наложи ... Както се видя за тия пари в най-добрия случай, ще вземеш Deore монтаж, ако имаш малко повече късмет може и въздушна вилка да намажеш :) Иначе много добре си се ориентирал към 29-ка за твоя ръст си е направо наложително :D
:offtopic: antonpc На всяка гаранционна карта е описано какво включва гаранцията :)
Аватар
Bace_kz

Рейтинг: 1511

Мнениеот antonpc » Нед Яну 04, 2015 11:09 pm

Bace_kz написа: :offtopic: antonpc На всяка гаранционна карта е описано какво включва гаранцията :)
Що това си е баш по темата, прав си в новите гаранции е описано. :D
За съжаление ако в кипър няма оторизиран дилър и сервиз, няма да можеш да се възползваш от условията на гаранцията предоставена от българският производител. :peace:
Аватар
antonpc

Мнениеот Антонио13 » Нед Яну 04, 2015 11:16 pm

Значи,ако правилно ви разбирам БГ. моделите са по добри от тези на който аз съм се спрял. Естествено имам в предвид до ценовият диапазон 600 евро. Честно казано съм изненадан,но и горд с това,някой да ми каже имаш хубаво колело,а аз да българско е. Предполагам,че е ме насочвате към тях защото за същите пари нашите колелета са с по скъпи компоненти,докато при трека примерно плащам едни 100-150 евро само за марката. Нещо което слабо ме интересува,моля попеавете ме ако греша. Имам и друго питане относно гумите,дали няма да е по добре да ги заменя с тъкива с по малък грайфер. Колелото ще се кара предимно по асфалт. Също никой не каза нищо отностно последният ми избор urban bike.
Антонио13

Мнениеот taurus13 » Нед Яну 04, 2015 11:20 pm

България не е ли в ЕУ? :D
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот antonpc » Нед Яну 04, 2015 11:32 pm

Според мен MTB колелце ще е по универсално от urban bicycle.
Драг предлагат много добри компоненти за модела от 2014 голям + е въздушната вилка.
При модела за 2015 компонентите са доста близки като основните разлики са: новата рамка и вилката която е механика.
Дано цената да се запази около 600евра.
Винаги можеш да сложиш гуми с по-малък балон и грайфер. :popcorn:
Аватар
antonpc

Мнениеот marsa » Пон Яну 05, 2015 12:04 am

Антонио13 написа:Също никой не каза нищо отностно последният ми избор urban bike.
Аз силно подкрепям такъв вариант. Дали точно колелото от твоят линк №4 или друго е въпрос на дискусия, но не виждам причина да си закупиш маунтинбайк, който в последствие да пригаждаш за градските си нужди. Ако ще го караш половината време в града и половината - по пресечен терен е друга хава. Но доколкото разбирам, ти търсиш здраво удобно и практично в градска среда колело.

По принцип на класическите "градски" велосипеди им поставят калници, багажници и други подобни джунджурии, които в някои случаи са от полза, често включват и преден амортисьор и стойката е по-скоро "комфортна". Тези, които ги наричат "Ърбан", като показаният от теб са по-изчистени, малко по-спортни на вид и като цяло ти позволяват малко по-бързо движение, за сметка на някои липси в удобството (които до някъде можеш да компенсираш в последствие). За един млад човек, който търси бързо и удобно придвижване, според мен ърбан велосипедът е идеален.

Разбира се и в този сегмент отново има вариации, предлагам ти тези варианти на Крос, които кажи-речи изчерпват диапазона на ърбан колелата и може да се запознаеш какви биха могли да са разликите и да помислиш каква вариация би била подходяща за теб:
http://www.crosscycle.com/bg/catalog/urban-4.html
(добавям уговорката, че май са нови модели и не знам дали вече се предлагат в магазините)
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот victortrt » Пон Яну 05, 2015 9:13 am

marsa написа:Разбира се и в този сегмент отново има вариации, предлагам ти тези варианти на Крос, които кажи-речи изчерпват диапазона на ърбан колелата и може да се запознаеш какви биха могли да са разликите и да помислиш каква вариация би била подходяща за теб:
http://www.crosscycle.com/bg/catalog/urban-4.html
(добавям уговорката, че май са нови модели и не знам дали вече се предлагат в магазините)

Още не се предлагат по магазините, но скоро трябва и това да стане.
И аз съм за "ърбън" велосипед, защото колкото по-малко окачвания има, толкова по-леко, евтино и здраво. В Кипър едва ли толкова вали, че да трябват калници и като цяло това е разумният избор за градско каране от млад човек.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот araX » Пон Яну 05, 2015 6:00 pm

До автора на темата бих препоръчал да си вземе от местен дилър в Кипър модел примерно на Ideal. Има ги нещата като транспорт до там и гаранционна поддръжка на местно ниво. За колело в този ценови клас ми се струва безсмислено нещо друго...
araX

Рейтинг: 1415

Мнениеот Антонио13 » Вто Яну 06, 2015 4:18 am

Да наистина в Кипър почти не вали,в града в който живея има много вело алей и предполагам,че ще е доста приятно за каране. Всъщност както бях писал по горе,ще използвам колелото за ходене на работа и до фитнеса, като общо разстояние е около 30 км. Забравих също да спомена,че искам да поставя и от тези детските столчета, който се поставят зад седалката за да ходим на разходка с две годищния ми син. В смисъла на планинско каране колелото няма да се използва. Най-екстремното което,ще правя е да скоча от някой бордюр,без лапето естествено. Първоначално обмислях варианта за urnan bike,но поради теглото ми 117 кг сметнах, че ще е по добре МТБ. От гледна точка на това, че предполагам вилката, ще понася по тежките удар,, което ще предпазва рамката и другите компоненти от евентуална повреда. Незнам изобщо това да ли е вярно или просто вилката дава някакав комфорт и предполагам при планинското каране много други ползи. В началото мислех, че разликата е само във вилката и гумите,но сега с елементарните познания който имам и след като сравних двата типа колела ми направиха впечатление следнита неща,моля поправете ме ако греша. Трабата на кормилото е по тънка при urban bike и по дебела при МТБ,както и забелязвам някой разлики в двата типа рамки. Като, че ли при градското колело тежеста е изнесена по назад и стойката е по изправена. В момента изникна и друг проблем, не само трябва да решавам каква марка и модел, но и какъв тип колело да избера. Като urban модел quest на cross изглежда доста добре. Моделите на Ideal и orbea са от по нисък клас,акоправилно съм се орентирал. Ако съм прав за разликите в рамките, то коя от двете би ми дала по голяма скорос и по лесно педалиране,ако при МТБ вилката е заключена . И как точно да сравнявам различните класове(качество) на компонентите има ли някаде от където та прочета,защото аз нищо неуспях да открия.
Антонио13

Мнениеот victortrt » Вто Яну 06, 2015 11:14 am

Много са ти сложни въпросите, но ще се опитам да ти отговоря максимално кратко и опростено
Има разлики между отделните видове велосипеди с оглед предназначението им.
За градско каране най-подходящи са хибридите, градските велосипеди, ърбън и трекинг велосипедите. За яснота ще ти дам линкове от сайта на крос при резервата, че още не са в продажба.
- Хибриди - http://www.crosscycle.com/bg/catalog/cross-2.html Геометрията на рамката наподобява тази на планински велосипед /по наведен си/, има вилка с ход около 60 мм, но гуми 28 цола. Предавките са изчислени както за бързо каране по асфалта, така и за изкачвания.
- Градски - http://www.crosscycle.com/bg/catalog/ci ... an-97.html Само това е мъжки модел - удобно извито назад кормило, къса горна тръба - кара се почти прав, има калници, багажник и т.н. Предназначено е за бавно и спокойно комфортно придвижване с ежедневно облекло;
- Ърбън - знаеш ги от горния линк. Геометрията им отново наподобява тази на планински велосипед /карат се по-наведен/, тоест са предназначени за по-спортно и динамично каране от градските.
- Трекинг -http://www.crosscycle.com/bg/catalog/trekking-1.html това са велосипеди, предназначени за дълго каране с багаж /по дефиниция могат да носят 120 килограма без проблем/ снабдени са с калници и багажник.
За твоите цели /градски каране и возене на дете в столче аз ти препоръчвам последния вид и в частност http://www.crosscycle.com/bg/catalog/tr ... an-76.html. Возенето на дете в столче може да стане и с колело без багажник, но товароносимостта е по-ниска и си е по-опасно и за детето и за колоездача /столчето подскача, при накланяне може да се изтърсиш и т.н./ При багажника е по-добре. Отделно ще ти трябва и за багажа, ако носиш такъв до фитнеса или работата /най-малкото дрехите/. Носенето на багаж в раница е по-неудобно, особено при горещ климат.
Разбира се можеш да си вземеш и ърбън велосипед или хибрид и да му сложиш багажник /продават се, не са скъпи и лесно се монтират /отремонтират/.
Сега за вилките. Те поначало тежат и не вършат никаква работа по асфалт, но не всички от тях работят добре.
Напр. сънтур nex работи по-зле от сънтур ncx, но може би малко по -добре от по-малоходовите напр. използваната за градски SUNTOUR SF13-CR7V.
Идеята на вилката в градски/хибриден велосипед, както аз я разбирам, е да обира малките чести вибрации при висока скорост и донякъде да смегчава слизането от бордюри.
Планинските велосипеди имат друго предназначение и за градско каране според мен не са удачни в чистия си вид дори и за град като София, а да слагаш тънки гуми на някоя 29-ка е безсмислено, ако има направо готови хибриди /трекинг, ърбън/ 28 цола. Казвам ти го от опит, карал съм МТБ 29-ка, но я продадох, защото я карах само градско с гладки гуми, карам все още едно изцяло твърдо колело, преправено от градско на "ърбън" /сложено право кормило и махнат багажник/ и един хибрид.
victortrt

Мнениеот Plamen_EM » Вто Яну 06, 2015 11:50 am

ram-ct.jpg
(176 KiB) 381 пъти

Според мен това е правилния велосипед.

За 600 евро може да стане много хубав.
Рамката има "по-агресивна" линия от на градски велосипед.
Какъвто искаш цвят. Черни спици, главини и нипли.
Ремък - не шуми, не цапа, не се нуждае от поддръжка. Животът на ремъчната предавка е поне три пъти по-дълъг от на верижната.
Три или повече вътрешни скорости. Пак без поддръжка чистене и смазване.
Хидравлични дискови спирачки.
Твърда вилка - така или иначе меката в ниския клас става твърда на петия месец или така се разлуфтва, че ...
Тегло 9-10 килограма, което е с 20-30 % по-леко от другите велосипеди за тези пари.

За съжаление не е велосипед подходящ за каране в София. Аз съм купил два такива, един с ремък и един с верига и вътрешни скорости. Трета година ги карат в Берлин активно и целогодишно, единствено гуми са пукали.

За още по-голямо съжаление, тези в РАМ просто ходят на работа, а не работят. Но винаги можеш да се свържеш с Цуцо и да е готово за края на януари.
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот victortrt » Вто Яну 06, 2015 1:30 pm

Това май е вече стар модел и май го няма наличен.
victortrt

Мнениеот Антонио13 » Чет Яну 08, 2015 2:10 pm

Прегледахдоста байка,препрочетох няколко пъти вашите съвети,постарах се да намеря някаква информация за плюсовете и минусите на различните компоненти. Както и да разбера каква е разликата в геометрията на рамките,нищо не разбрах. Българска или чужда марка,още обмислям. Виждам, че вие клоните към БГ колелетата. Та за целта реших да се поразходя днес из магазините и да пробвам. Тук в Кипър товане е проблем,дори собствениците на магазините едва ли не те натискат да изпробваш колелата им. Първо отидох в магазина на КТМ предложиха ми два модела мой размер. Първият беше с 29" а вторият с 27.5 . Продавача се опита да ме обеди, черазлика едва ли не нямало от този инч и половина,да ма имаше и то поне за мен усезаема. На двадесет и девятката се чувствах доста по комфортно и сигурно. Открих един проблем при теста,вилката доста поддаваше,смисъл беше доста мека. Казах напродавача и той ме насочи към другото колело,вилка ROCKSHOX XC30 ако небаркам. Една идея по добре но пак доста поддаваше когато понапъна колелото. Странното за мен беше, че дори и заключена имаше някакво движение от около 1-2 см. Цената на първия 740 евро а на втория 840 евро. После направих тест на IDEAL HILLMASTER ,останах изненадан доста по добре от КТМите. Цена на IDEALA 600 евро. Като, че ли при тях изработката ми изглеждаше по добра,но като сравнявам окомплектовката са по слаби от към тази страна. От там магазина на TREK пробвах модела 4300 според мен е на нивото на КТМ тоест най ми пасна HILLMASTERA. Много исках да изпробвам и URBAN BIKEно за жалост тук не се карат и по магазините, ако има то са доста нисък клас. До седмица се прибирам в БГ и сенадявам да мога да разгледам предложенкте от вас колела. Но като чета мненията е доста трудно да се купи българско колело вБългария. Смисъл ,че доста хора споделиха, че ги няма в наличност а само по каталозитена фирмите. Новият URBAN BIKE na Cross QUEST ми хареса но немога да открия цена. Също доста ме заинтригува предложението на Plamen_EM ,но неможах да намеря почти нищо по конкретно за вградените скоросто и съотношението между тях както и за ремачната предавка. Кой магазин бихте ми препорачали в Стара Загора или в Пловдив.
Антонио13

Мнениеот Антонио13 » Чет Яну 08, 2015 2:16 pm

А и RAM CT.BD изобщо скорости има ли, че нещо немога да разбера.
Антонио13

Мнениеот darki » Чет Яну 08, 2015 9:01 pm

Антонио13 написа:А и RAM CT.BD изобщо скорости има ли, че нещо немога да разбера.

CT.IGH и CT.BD имат 3 (три) вътрешни. https://www.sram.com/sram/urban/family/i_3
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот carmo » Пет Яну 09, 2015 11:26 am

Адмирации за откровеното признание че не си вещ в темата (както виждаш това е временно) и за отвореното ти съзнание. Вече си наясно че няма да си вземеш джип за градско каране. Освен минусите които си забелязал относно излишно големия ход на вилката и принципно по-дългия преден триъгълник на рамката (заради необходимата приведена поза), задният триъгълник при МТВ-тата се прави възможно най-къс за да може байкът да е все пак маневрен. Казвам го заради детското столче което се каниш да използваш, защото много скоро (поради растежа на детенце) краката му ще започнат да опират в твоите при въртенето на педалите (личен опит). Моя синковец "слезе от колелото" на 4 и нещо год. щото спрях да го мъча сгъвайки му краката нагоре, но той си е "нискорасляк". Ако твоят е наследил "ръстовите" ти гени -нямаш много време да се возите заедно. Относно самите столчета, те се монтират обикновено към седалковата тръба на рамката с достатъчно солидна скоба и еластична конзола ( която огъвайки се леко при движение по неравности ги абсорбира) и не ти е необходим багажник под тях, но сигурно вече си проучил въпроса.
"Твоето" колело е ърбан или в краен случай крос тип (викат им хибриди), тъй като едва ли ще си намериш холандски сити байк тип "коммютер".
Като гледам компонентите на Крос Куест-а и напоследък ценовата им политика едва ли ще е много над бюджета ти. Цени и наличност вероятно ще има до месец-два, тъй като това е "сезонна" стока.
Поздрави и успех.
carmo

Рейтинг: 1930

Мнениеот victortrt » Пет Яну 09, 2015 12:35 pm

Антонио13 написа:До седмица се прибирам в БГ и сенадявам да мога да разгледам предложенкте от вас колела. Но като чета мненията е доста трудно да се купи българско колело вБългария. Смисъл ,че доста хора споделиха, че ги няма в наличност а само по каталозитена фирмите. Новият URBAN BIKE na Cross QUEST ми хареса но немога да открия цена. Също доста ме заинтригува предложението на Plamen_EM ,но неможах да намеря почти нищо по конкретно за вградените скоросто и съотношението между тях както и за ремачната предавка. Кой магазин бихте ми препорачали в Стара Загора или в Пловдив.

За Стара Загора не знам, но в Пловдив са заводите на две големи фирми за производство на велосипеди - Максбайк и Лидер 96. След като си наясно какво искаш, според мен е най добре да видиш какво имат там Макбайк произвеждат велосипедите Спринт, Ферини и Шокблейз и имат хибриди, както и фитнес велосипеди, аналог на ърбън велосипедите на крос. При лидер е по-сложно.
На място си е най-добре да се види, особено по отношение на моделите на Спринт.
Ето новия им каталог - http://maxcombike.com/data/pdf/SPRINT_B ... G_2014.pdf
Имат типични градски модели със външни и вътрешни скорости и нещо като ърбън велосипед /Спринт Уиспър/, който има размери за твоя ръст, но не знам как стои положението с теглото и възможността за столче.
victortrt

Мнениеот victortrt » Пет Яну 09, 2015 2:48 pm

Да се допълня, че имах предвид теглото на колоездача, това на велосипеда е отлично като за цената му. Все пак обаче се касае за де факто шосеен велосипед с право кормило, та не е зле да питаш дали за твоите килограми е подходящ. Говоря за спринт уиспър.
victortrt

Мнениеот Антонио13 » Вто Яну 13, 2015 11:11 pm

Благодаря на всички за помоща! Въпреки рисковете,визирам гаранцията,не намерих представител на РАМ в Кипър,мисля, че ще избера български велосипед. И по специално РАМ СТ. Все още се опитвам да намеря материали за задвижването с ремък което в случая, ще ми коства 450 лв. Дали си заслужава,плюсове и минуси. Определено искам колело с вградени скорости,а и идеята на РАМ за избор на цветове ми допада. За жалост неоткрих друг български модел с вградени скорости,но определено това е моето колело. Плюс твърда вилка и големи колела. Още веднъж благодаря на всички за насоките. Бъдете здрави и много безпроблемни километри.!!!!!!!!
Антонио13

Мнениеот puleto » Сря Яну 14, 2015 12:07 pm

Антонио13 написа:Благодаря на всички за помоща! Въпреки рисковете,визирам гаранцията,не намерих представител на РАМ в Кипър,мисля, че ще избера български велосипед. И по специално РАМ СТ. Все още се опитвам да намеря материали за задвижването с ремък което в случая, ще ми коства 450 лв. Дали си заслужава,плюсове и минуси. Определено искам колело с вградени скорости,а и идеята на РАМ за избор на цветове ми допада. За жалост неоткрих друг български модел с вградени скорости,но определено това е моето колело. Плюс твърда вилка и големи колела. Още веднъж благодаря на всички за насоките. Бъдете здрави и много безпроблемни километри.!!!!!!!!

Здравейте, аз ще си позволя да си изкажа мнението, макар и темата да е приключена. Основно ме е грижа за детето. Имайте предвид че задната седалка е тотална глупост. Детето гледа само Вашия гръб (задник) и нищо друго. Правилния избор е столчето да е на рамката за да може то да се наслаждава като Вас на пейзажа и за да може да си говорите неща. Твърдата вилка също е грешка защото ще му друса достичка. Е Вие плащате така че си мислете по въпроса. Поздрав от България
puleto

Рейтинг: 1006

Следваща

Назад към Общ форум