Ето я моята преди и сега, още не е завършена - не съм минал с пастите (имам две едрини), и както каза и Marsa, а четох и по чужди форуми, няма да е проблем да си я оставя така гола. Според мен прозрачен лак не е ОК - трябва да е някакъв много спешъл, защото иначе започва да се люпи и става грозна работа, да не говорим ако е полиран алуминий че още по-бързо почва да пада, променя си цвета и т.н. - знам го от опит с автомобилни джанти(между другото дали се полира успешно си зависи от състава на самия алуминий - някой се замазват/замъгляват, други може да се полират до огледало, та и отвъд). Тази рамка, която правя, се подлъгах, че е алуминий с лак отгоре, но се оказа, че има и някаква сива боя, и слой праймер под нея- егати търкането беше.
@gosh6o - или ще стане с една опаковка, или няма да стане, на жена ми клаймъра го оправих с под едно шишенце, а беше или прахова боя, или някаква много дебела, но тази, която търках сега беше 100% резистентна на терминатор - мазах много, и много чаках, но резултат никакъв.