Настройка на команда

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Настройка на команда

Мнениеот creapfog » Вто Май 26, 2015 6:19 pm

Здравейте ,днес установих разхлабване на жилото за скоростите.
Имам команда sram x5 за 9 скорости ,а касетата е 8 ,за тази цел веломеханикът ми направи една финна настройка с която успях да карам близо 2 месеца ,но уви не съм успяла да запомня кое как и какво точно се прави.Въпросът ми е каква е хватката и какво трябва да направя ,че да ги наглася на ново? :bowdown:
Благодаря за отговорите предварително.
creapfog

Рейтинг: 1165

Re: Настройка на команда

Мнениеот krach » Сря Май 27, 2015 9:05 am

На самата команда а и на самия дерайльор имаш едни като винтчета, през които минава жилото и съответно отпускат или натягат жилото. Тествай с тях
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот creapfog » Сря Май 27, 2015 6:57 pm

Опитвам на тях и много трудно успявам,но смятам че на следващия рунд ще успея.Явно е до търпение и играчка ,а в ръцете на механика изглеждаше толково лесно :D :agree:
creapfog

Рейтинг: 1165

Мнениеот V.Georgiev » Пет Май 29, 2015 11:40 am

Чрез тези болтчета, които минава жилото през тях се използват за опъване за по финна настройка, ако жилото е много отпуснато се затяга самото жило с болта, който го държи на самия дерайльор! :)

Превключи на най малкия венец отзад. Стегни си болтчетата, през които минава жилото!
Има един болт около него е увито жилото на задния дерайльор отпусни го така, че да можеш да движиш жилото и чрез него си затегни жилото и след това пак затегни добре това болтче!
Ако все още се нуждае от затягане жилото с по финни настройки вече се действа с тези болтове, през които минава жилото! :)
Изображение
Аватар
V.Georgiev

Рейтинг: 1200

Назад към Веломеханик