Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
Карам предимно спускане и доста често ми мирише на феродо и ротора е горещ, кебапчета да прайш на него А накладките като ги проверя изглеждат наред. Затова питам.
Май най-добрия вариант е да отидеш и да надникнеш на някой нов велосипед колко е дебела накладката, после да погледнеш твоя и ще разбереш докъде си. Освен това се различава колко близо си до метала, когато е тънко колкото косъм, значи крайно време за смяна.
Най-лесно е с пружинката(това, дето ги разделя). Ако е по-висока от феродото или усещаш, че е доста близо-сменяш. Но е и вариант да ги сравняваш с нови накладки, така или иначе винаги е хубаво да имаш накладки под ръка...
Като спрат да работят както те кефи сменяй, ако това не помогне- сменяй спирачката А и резините се изхабявят по-бързо в общия случай. Взех си от ибей за 3 долара едни.Чудя се как ли ще работят.Още не съм ги пробвал. Някой дали е тествал толкова евтини? Откровено китайски.
subritual написа:Някой дали е тествал толкова евтини? Откровено китайски.
Само с такива карам от известно време насам. Същата работа като оригиналните са. Някои твърдят, че по-бързо изхабявали дисковете, но това май не важи за ресиновите, ами за металните.
Warning! I listen to metal! This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life... Какво продавам.