Сервизиране на sr suntour epicon 2011

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Сервизиране на sr suntour epicon 2011

Мнениеот fena7 » Вто Дек 15, 2015 3:05 pm

Здравейте колеги, от известно време имам горепосочената вилка и дойде време да я сервизирам. Прочетох доста теми за вилката но никъде немога да намеря какви са размерите на уплътненията и маслата които са необходими за процедурата. Та въпросите са ми: В левия "патрон" в който е въздушната камера колко грама масло се слага и какво трябва да бъде; в ботушите видях че се слага масло но някои слагали и грес, интересува ме каква грес може да се сложи за да издържа и да смазва повече време; Третия и най важен въпрос е свързан с десния "патрон" в който е рибаунда, в него какво масло се слага и разбира се какви са размерите на уплътненията; Четвъртия ми въпрос е дали е нормално да стане мудна при студено време понеже при последното ми каране беше много бавна и не работеше изобщо като хората а навън си беше хладно? Благодаря ви предварително и се надявам да стане добра дискусия относно цялата процедура на сервизиране. :beer:
Аватар
fena7

Рейтинг: 1325

Re: Сервизиране на sr suntour epicon 2011

Мнениеот fiderota » Вто Дек 15, 2015 9:55 pm

Мразя насрещен вятър.
Аватар
fiderota

Рейтинг: 1262

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Вто Дек 15, 2015 11:26 pm

За размерите на уплътненията, ще те излъжа, аз се сдобих с резервни такива благодарение на шублера в магазина. Семеринги има при вносителя.
За въздушната камера - 10 мл 80W трансмисионно масло (използва се при въздушни течове, но и без тях подобрява значително отзивчивостта).
Предвид, че оригиналната грес на Suntour е нереално скъпа, използвам червената тефлонова грес на Weldtite + Motip тефлонов спрей (лилав).
Избягвам да наливам нещо в ботушите, възможността да изтече върху диска е неприемлива за мен :)
При по-ниски температури, осезаемо намалява отзивчивостта, за което (според мен) има вина най-вече маслото в хидравличния патрон.
Viber | Telegram | WhatsApp | Kaizala: 0885355287 || Facebook: Serge Bulah || Instagram: serge.insta
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Рейтинг: 1775

Мнениеот fena7 » Сря Дек 16, 2015 11:36 am

Благодаря ви много колеги, много ми помогна информацията ви. Имате ли идея дали може да се сложи с по малък вискозитет (5w) в десния патрон или не е препоръчително? Питам понеже се очаква да е по отзивчива в студеното време с това масло.
Аватар
fena7

Рейтинг: 1325

Назад към Веломеханик