С риск да се прочете грубо, за планински велосипед начален клас, не виждам какво има да се обсъжда. Нито има геометрия някъде посочена, нито компонентите са иновативни или изискващи познания, такава тема където се обсъждат велосипеди по-скоро ще включва конкретна разлика между няколко модела или различни окомплектовки и т.н. Отива се в магазин (ако има в населеното място), пита се за модела, разглежда се, пробва се и тогава се решава.
Моят кратък опит е: в края на 2013 гледах в нета за колелета, отидох до един магазин, питах за ram ht one, казаха ми "само с поръчка" , предложиха ми apolon 2014, пробвах го след като го сглобиха (тъкмо беше пристигнал), понеже съм неиздържал на следващия ден го купих.
Какво има да се коментира на този велосипед?
Можех да го сравнявам с interbike от метро и разликата беше огромна, много му се кефих на аполона в началото, но ако почнеш да караш по-агресивно (по черно разбира се ), ако спускането е по-приятно от катеренето е необходимо нещо по-надеждно. За 2+ години смених: вилка, кормило, лапа, задна капла, седалка и кол (педалите, веригата, гумите и накладките се подразбират). Следват спирачки и рамка.