Препоръчайте джобни инструменти

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Препоръчайте джобни инструменти

Мнениеот iPop » Вто Яну 07, 2020 11:12 am

Аз ползвам Crank Brother F15 и смея да твърдя, че е супер - има си всичко и металния кожух може да се ползва за удължаване на рамото на инструмента
Аватар
iPop

Рейтинг: 1544

Мнениеот GECKO » Нед Яну 12, 2020 12:16 pm

На всяко каране с мен е SKS TOM 18

Доста добре реализиран и компактен инструмент в категория до 50лв (купен от Декатлон)

Няколко дни покупката му дойде доставката на Scorpion (марката за аксесоари на велосипеди Gepard) и техният инструмент. Модела не помня но за цената от 35лв е сравним като качество и функции.

В моите ценности влиза компактен размер с възможно най-широк диапазон инструменти, които все пак да ми вършат работа за това и избягам предложените продукти на Sigma и Parktool съставени от 2 пластмасови тела. Доста са обемисти и успявам доста бързо да им видя сметката (парктула държи значително повече от сигмата, но и той деградира вече.
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот Вилката » Сря Яну 15, 2020 11:21 am

Смених няколко тула - един на Скот, който беше здрав, но обемист и тежък, после един ултралек с тяло от алуминиева сплав, който ми се разпадна при първия по як напън.
От две години сам си асемблирах инструменти. Дръжка и битове от тук + една машинка за верига. Отделно нося и микро сгъваемо ножче, и всичко накуп като обем и тегло е по-малко от комбинираните тулчета.
Дръжката с двете си гнезда е много удобна за всякакви ситуации.
Друго предимство е, че в поставката за битове слагам само такива, които имат приложение в колелото ми. В комбинираните тулове слагат понякога 2 прави и 2 кръстати отверки, което при много велосипеди е излишно.
:beer:
Аватар
Вилката

Рейтинг: 2000

Предишна

Назад към Общ форум