Да се молим за Shady™ !

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот Shady™ » Сря Фев 01, 2006 11:09 am

То се е видяло че вече ще съм още по внимателен и винаги с кипировка...Няма да поемам рискове... Но вече ще скачам само на добра попивка, на сухо време и само когато се чувствам 100% готов ! И така като гледам... когато дойде следващия ми сериозен летеж/дроп - ще гледам да съм екипиран от горе до долу и ПОДГОТВЕН !
Между другото - аз немислих че ще падна от тея стълби. Скачал съм по големи и то на мокро , падал съм със предната на равно от тях,друг път със задната на площадката между тях и... няма нячин да паднеш. Аз паднах заради тъпъя "X-up". нтересното е че при мене има 2 варианта - правя трикът и всичко е ок / усещам че няма да стане и дори не пробвам...(вярно че съм имал неуспешни приземявания на трикове, но не съм се пребивал - това ми е мисълта, вътрешно усешах кога ще бъде добро приземяването(евентуално не като по учебник, но безпроблемно) и кога лошо) ама сега за 1 път стана така че тръгнах да правя трик и не го донаправих/върнах и се пребих лошо.
За това вече ще внимавам много повече и ще карам повече, че да имам повече опит и т.н.
Абе имам си обица , даже направо ланец на ухото !
БТВ В пирогов е републиканският шампион по МХ от Варна(ако не се лъжа) и е в будна кома от АВГУСТ!!! СЕга можел единствено да стиска леко ръка... Друго не...
Казаха ми и за някакъв двайсет и няколкогодишен който е труп от шията надолу и че щял да умре до 15тина дена...
Абе случаи много...Важното е да се внимава МНОГО и да имаш необходимата екипировка и опит.
То се видя и в Double Down Бендер как се преби и неможа да мръдне от 5-6м и с линейка го изкарваха ... То ако ти е писано - явно ще ти се случи...
Истината е да се мисли преди да се скоча от някъде и да се има нужната екипировка и опит !
Незнам какво друго да кажа пък и неиздържам повече пред пц-то....
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот did » Сря Фев 01, 2006 11:37 am

баси тъпия начин да трупаш опит
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Bi-King » Сря Фев 01, 2006 11:55 am

човече остей го тва ПЦ и отивай да почиваш,не си натоварвай главата,то е лошо когато човек е здрав а при твойто положение изобщо не тря да сядаш пред комп.имаш време после.Ти си знаеш.. не съм лекар ама не е добре.Почивай повече и по-бързо ще се оправиш.:D
Всичко най-хубаво!
Аватар
Bi-King

Рейтинг: 1700

Мнениеот C_Mo » Сря Фев 01, 2006 3:05 pm

[quote="Shady™"]
бла-бла-бла...
[/quote]

Пич, радвам се, че си жив...

Ти конкретно имаш един основен проблем - не можеш да караш! Имаш безразсъдството (твойто не е кураж!) да се мяташ се от някъде щото си гледал по филмите, че го правят без изобщо да имаш уменията необходими за сравнително безопасно приземяване. Ясно е, че стават и грешки дори когато цял живот си се занимавал с това, НО твоя случай не е такъв. Смешно е, че някои хлапета те мислят за герой - тъжното е, че заради това живееш със самочувствието, че си добър в това, което правиш.

Не си...

"Супермен" не е да си вдигнеш краката от педалите и да се приземиш с корем на седалката...когато е на гърбицата при БабаЯга няма да има сериозни последствия, но ако пробваш истински скок ще се счупиш много лошо... пак.

Абе кво ли се занимавам и аз...
Аватар
C_Mo

Мнениеот bikerider » Сря Фев 01, 2006 3:32 pm

абе тя цялата тема стана малко сапунена...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Сря Фев 01, 2006 3:34 pm

[quote="bikerider"]

абе тя цялата тема стана малко сапунена...
[/quote]

То коя не стана...?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Сря Фев 01, 2006 3:36 pm

има тук-там...
Аватар
bikerider

Мнениеот layne » Сря Фев 01, 2006 4:32 pm

А бе се пак Shady е машина.Вече започвам да мисля,че е безсмъртен :)
Продължавай,ама се спри малко ;)
Не е толкова яко да караш , колкото гадно е да не караш!
"Всичко е консуматив!"
www.ram-bikes.com
layne

Мнениеот kotka12 » Сря Фев 01, 2006 6:08 pm

@layne
при цялото ми уважение
каза голяма глупост
ама голяма
безсмъртни няма
и колкото повече хлапета го разберат
толкова по-добре
има прекалено предпазливи, предпазливи, предпазливи на границата на разумното, адски късметлии /довреме/ и такива, за които си спомняме и отливаме глътка бира на земята до нас
така че не прави герои, ако обичаш
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Zozka » Сря Фев 01, 2006 6:56 pm

[quote="kotka12"]

@layne
при цялото ми уважение
каза голяма глупост
[/quote]

ирония май френд, ирония :)
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот layne » Сря Фев 01, 2006 10:23 pm

:rofl::rofl::rofl:
"Всичко е консуматив!"
www.ram-bikes.com
layne

Мнениеот Peca » Чет Фев 02, 2006 1:44 pm

И аз много се радвам,че не е станал по-голяма беля,аз също си спрасках главата миналата година,но имах само 5 шева ма твойто явно е доста по-сериозно!Искам просто да ти кажа,че тези необмислени постъпки и лоша преценка може да ти костват наистина много Симо и Кънчо ти го казаха много правилно,сега точно поради подобни "геройства",лекарите ми казаха да не карам повече колело,освен спокойно в града,съчуствам ти много за главата,но пак си минал метъра,можеше много лоши работи да станат и сега като мен просто да се чудиш как да си избиеш от главата постоянните мисли за колелото,как да не общуваш с приятелите ти , от които 2/3 говорят постоянно за колела,ужасно е повервай ми,така че успех и ги мани тоя идеот Бендър(нямам нищо против него,но няма как да не е идеот) ,както каза някой"манията Бендър убива!"Айде и успех!
Peca

Рейтинг: 1200

Мнениеот Shady™ » Пет Фев 03, 2006 12:15 pm

това съм аз:
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?User ... umId=40095

4 дена след инцидентът
Аватар
Shady™

Мнениеот layne » Пет Фев 03, 2006 2:10 pm

[quote="Shady™"]

това съм аз:
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?User ... umId=40095

4 дена след инцидентът
[/quote]

Гордееш ли се?:dunno:
"Всичко е консуматив!"
www.ram-bikes.com
layne

Мнениеот NoNe » Пет Фев 03, 2006 2:43 pm

[quote="Shady™"]

:)
...Така ме бяха наплишили лекарите в болницата със техните виждания за бъдещето ми(инавалидни колички, парализиран от шията на долу и т.н. )...[/quote]

В случай че нещо ти се струва весела случката... припомняй си горното от време на време.
NoNe

Мнениеот NIKOI-B » Пет Фев 03, 2006 6:13 pm

[size=67][color=beige]Shady LUd si bate!kefi6 me!is spoko bike forever!i az ne gi razbiram mnogo benderskite izpulneniq no vse ima nqkva trupka!smo 4e v granicite na normalnoto i na vuzmojnostite na bikera!:)are Bye oT men[/color][/size]
2% от младото поколение не е опитвало трева или някакъв вид опияти(suck it)! Ако си от тези 98%, които са опитвали сложи това в подписа си
NIKOI-B

Рейтинг: 1153

Мнениеот Shady™ » Пет Фев 03, 2006 6:34 pm

Не се гордея, само показвам на какво ще заприличате, ако не карате с каска...
....Да бях с каска...
Аватар
Shady™

Мнениеот Bi-King » Пет Фев 03, 2006 7:44 pm

Бате видях снимките:bawling: лошо,лошо!
Но ще се оправиш.А за колелото... остеи го засега,послушай! И да оздравяваш бързо!
Мислим те всички,казах ти още преди да се пребиеш,нали?
:beer:
Аватар
Bi-King

Мнениеот did » Пет Фев 03, 2006 8:25 pm

[quote="Shady™"]

....Да бях с каска...
[/quote]

... а да беше и с опит и да беше наясно какво правиш ...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот EmZo » Пон Фев 06, 2006 8:27 am

[color=beige].[/color]
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот EmZo » Пон Фев 06, 2006 8:44 am

[quote="C_Mo"]

Пич, радвам се, че си жив...

Ти конкретно имаш един основен проблем - не можеш да караш! Имаш безразсъдството (твойто не е кураж!) да се мяташ се от някъде щото си гледал по филмите, че го правят без изобщо да имаш уменията необходими за сравнително безопасно приземяване. Ясно е, че стават и грешки дори когато цял живот си се занимавал с това, НО твоя случай не е такъв. Смешно е, че някои хлапета те мислят за герой - тъжното е, че заради това живееш със самочувствието, че си добър в това, което правиш.

Не си...

"Супермен" не е да си вдигнеш краката от педалите и да се приземиш с корем на седалката...когато е на гърбицата при БабаЯга няма да има сериозни последствия, но ако пробваш истински скок ще се счупиш много лошо... пак.

[/quote]

PrePost: Съжалявам че го пиша толкова късно, но съм в сесия и няма толкова свободно време да следя форума! Сигурно със следващите писания ще си навлеча на много много хора тук които не познавам, но все пак ги уважавам. Сигурно ще повторя неща разисквани от други маловажни членове тук. Аз не съм отявен, заслужил уважение член на този форум, и може би нямам право да изразявам някои от нещата изписани по-долу, но все пак държа да ги кажа.

@C_Mo: Нищо лично! Може би си прав, обаче не знам, каква е целта на пост-а ти. Ако е умишлено така насочен, с цел да накара Shady да се замисли по-сериозно, тогава ОК! Но ако наистина изразява твоето мнение, то това ме притеснява. До какви размери може да достигне егото на хората във този форум ?! Защо много хора тук не познават добрия тон. Защо смятат, че с критика и негативно отношение ще се получат нещата. Защо към всяка грешка, се подхожда със сарказъм, ирония и груба критика. Проблем ли имате някакъв бе хора. Какъв е проблема на хората с повече опит тук. На война ли сме?! В борба с някаква невиждана конкуренция ли какво ли?! Защо трябва да се подигравате на хората с по-малко опит тук?! Къде точно стои проблема при вас, вместо да се подигравате на хората, да им помагате, посредством добрия тон, разбирателството и мирните човешки отношения?! Какво ви пречи и познавате ли топлите човешки отношения?! Или пък ако е така, защо мислите че един съвет в добър и приятелски тон, би бил по-малко полезен от колкото иронията, сарказма и критиката. Вие да не би да сте се родили опитни, нима вие не сте минали през етапи на придобиване на този опит? Нима сте се родили безгрешни?! И нима тогава хората с повече опит са се отнася ли по този начин с вас. И най-вече кое ви дава на вас право да критикувате Братче писна ми от Бай-Ганьовщина.
Колкото и пресилено и както искате го наречете да звучи, АЗ си мисля че подобно отношение (говоря за всичките опитни критикуващи хора тук) може да се третира като расизъм, само дето в случая нямаме расова, полова, верска и тн. Дискриминация, ами дискриминация по отношение степента на опитност, информираност, и технически знания.

Нищо лично, но извинявай ти нормално човешко състрадание не изпитваш ли?!

Аз нито съм тийнейджър, който смята Shady за герой, нито пък съм му адвокат. аз дори не го познавам, не ви познавам и вас, не съм от София и нямам възможност да идвам на сбирките. Просто не мисля че отношението ти е етично не само спрямо Shady, а и спрямо всяко човешко същество в подобно положение.

До колкото съм следял форума знам че ти също си претърпял не една и две злополуки и доста контузии?! Е това означава ли че същите думи които каза за Shady по-горе, някой може да ги каже и за теб?! И хората така ли са се държали с теб?!
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот bikerider » Пон Фев 06, 2006 8:47 am

EmZo: мисля, че търсиш проблем, там където няма. За мен лично думите на Симо са най-добрия начин да се помогне на Shady. Да, споделям <s>почти</s>всъщност всичко написано от Симо. Мисля, че Shady има нужда от стрес, дори от "лоши хора", които да му кажат, че не може да кара. Ако това го амбицира и се научи да кара и скача със съответната подготовка, толкова по-добре. Ако това го вкисне, толкова по-добре, значи поначало не е за тия неща. И в двата случая е за добро на Shady.
Помисли си над тия неща, защото понякога просто се налага да се кажат трудни неща в името на нещо.
Аз лично пиша това за да си измия съвестта, защото не пожелах да се занимавам, а Симо е намерил куража да ги каже тези неща на висок глас точно защото ЗНАЕ как стават, ЗНАЕ как се тренира, ЗНАЕ какво е да претърпиш злополука, изобщо ЗНАЕ доста повече от нас с теб, от Shady и така.

Тая утопия, в която само ни галят с перце и света е прекрасен и никой не казва нито една дума по-така е нищо повече от утопия. Едва ли трябва аз да ти обяснявам каквото и да е, но поне според моя опит само с морков просто доникъде не се стига, трябва и тояга. А Симо ОПРЕДЕЛЕНО има какво да каже и ОПРЕДЕЛЕНО трудно може да му се възрази. Разбирам, че е жегнал някакси егото ти, но първо ти не си Shady (ако разбираш кво имам предвид) и второ хайде помисли ПЪРВО за здравето и сигурността на Shady, а после мисли за егото си? ;):peace:
Аватар
bikerider

Мнениеот EmZo » Пон Фев 06, 2006 8:59 am

А моя, пост, всъщност се появи след този на bikerider, защото го мислих и преформях сто пъти, чудех се дали да го пусна, също так и дали не направо в "писна ми"

Е bikerider, да за това именно в началото съм написал че сигурно е прав и ако това цели да опази Shady от още глупусти ОК.
Нещата не упират нито до моето его, нито до това да защитавам конкретно Shady.
Просто ми стана малко гадно от начина по който се убива ентусиазма от у хората, въпреки че в случая този ентусиазъм, по-скоро вреди.

ОФФ ТЪПИК
Да, може би гледам през розови очила относоно приятелството добрите отношение и тн и тн.
Аз се регистрирах преди години тук, не за да продам нещо в пазара или да потърся съвет в продукт консулт, записах се защото там от където съм аз, поне в определения момент когато го намерих този сайт, карахме точно 3ма човека. Просто исках да намеря още съмишленици и приятели, с които да споделям радостта от карането, да се информирам за новостите и да се образовам. И все още съм с такива цели.
Сигурно гледам малко утопично на приятелството и това е проблем. Може би прекалено много гледам филми от сорта на The Green Mile, Moulin Rouge и тн и тн. и за това вярвам че доброто и добрите отношения ще спасят света.:angel2:

Съжалявам ако все пак, поста ми по-горе е бил прекалено емоционален.:peace:

Аз сега понеже смяната ми свърши ще се лягам.

Едит:
Пък и нямам търпение, да се наспя и да опитам пресния прекрасен навалял снежец...:nuts::peace:
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Shady™ » Пон Фев 06, 2006 9:18 am

Хъм абе по събрах се малко и мога да седна за над 2-3мин пред пс-то и за това искам да напиша следното:
- ДА аз НЯМАМ ОПИТ
- ДА аз се УЧА
Това че Симо смята че моят "Superman" или друг трик който смята че го правя на късмет на оня скок, само ме амбицира да му покажа че ГРЕШИ !Вярно че ще ми трябват доста скокове(1о-20) за да свикна на скока но накрая ще го направя.
Аз карам реално от една седмица, това че за една седмица немога да правя ПЕРФЕКТНО някой трикове и изглеждам нестабилен в правенето им - ДА ТАКА Е! Ама това е защото карам от скор !
И ако може Симо да ми каже ТРЕНИРОВКА за суперман - ДА Я СПОДЕЛИ. Това с опита и времето прекарано на байка е ЯСНО. Но това са трикове... Аз мога да карам и 5 години и да не се чувствам готов/имам куража да пробвам (да кажем) Суперман.ДА може но АЗ се чувствам готов, имам някакво вътрешно усещане и го правя!Това че не съм роден научен, да правя нещата от първия път - според мене е нормално.
Иначе за ОПИТ - можем да говорим при DH.За мен при DJ-a е въпрос дали ТИ се чувстваш готово, а не дали ДРУГИТЕ смятат че си готов.
Имал съм дни(и ще имам) в които немога да направя по никакъв начин (така нареченеия )"dual crown x-up" макар да съм го правил МНОГО ПЪТИ и да НЕ Е сложен трик...А ако случайно в такъв ден се пробвам/престраша - 100% ще завърши с падане!!! Просто тук е въпрос на ВЪТРЕШНА НАГЛАСА(или поне при мене).Просто на някои хора им идва от вътре.Всички сме различни.
На други им трябва или повече време или ОПИТ. Аз съм от тези хора които им трябва "вътрешна нагласа". Имам днви в които и от 1 м дропче ме е страх да се метна, има и такива в които се чувствам готов и от 7м да скоча, има дни И ЩЕ ИМА в които и тоя така лесен "ual crown x-up" ще бъде... непосилен за мен.
Иначе Симо - благодаря ти за критиката, но най точния съвет тука в тази тема, според мене беше на @mih - ДА МИСЛЯ!!!
Признавам си че като излезна да карам и трябва да направя нещо "адреналинно" 70% от мотивацията ми е (беше) - за това ТРЯБВА ДА направя това ТАКА - и всичко ще е ОК и някакви "кадри/спомени" от Disorders ~ 20%, и 10% - дали съм готов за това и т.н.
Сега вече процентите ще се променят занчително !
Мерси на още веднъж на всички за идеите и съветите !!!
@EmZo - :beer:
ПС:Ако някой не е съгласен с гледната ми точка, искам да кажа че:
- тя НЕ е "гледна";
- тя Е реална( смисъл при мене нещата с опита/триковете седят така)Ако при вас НЕ Е като при мене - просто сме различни :beer:
Аватар
Shady™

Мнениеот kotka12 » Пон Фев 06, 2006 9:57 am

БРАВО
виждам, че има проблясъци
значи цялото писане не е било напразно
Нищо, че се поизнервиха някои хора
Нищо, че може да има и обидени
Важното е, че Shady™ се е усетил за някои истини
След като вече си разбрал някои неща /за съжаление по трудния начин/, трябва да си много предпазлив, защото Fortuna favet fatuis /съдбата закриля глупците/, а ти вече не си такъв:D
@всички :beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Zozka » Пон Фев 06, 2006 10:09 am

[quote="C_Mo"]

[/quote]

Няма сми...А и доколкото знам от правна гледна точка държавата има правото да съди човек, опитвал/опитващ да се самоубие. В тази връзка Shady, властите са по петите ти :D

PS: Абе ше се качи веднъж горе и ще му дойде акъла у главата. Оптимист съм :)
Аватар
Zozka

Мнениеот PtD » Пон Фев 06, 2006 10:20 am

[quote="Zozka"]
PS: Абе ше се качи веднъж горе и ще му дойде акъла у главата.
[/quote]

От "горе" малко хора са се върнали, та не знам има ли някаква полза от акъла, дето ти идва тогава.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Zozka » Пон Фев 06, 2006 10:34 am

ЪЪЪъъ ама и аз съм един чишит :) Имах в предвид планината, не онуй горе :D
Аватар
Zozka

Мнениеот PtD » Пон Фев 06, 2006 12:31 pm

[quote="Zozka"]

ЪЪЪъъ ама и аз съм един чишит :) Имах в предвид планината, не онуй горе :D
[/quote]

Разбрах те аз, но забележката си заслужава разсъждението, IMHO. ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пон Фев 06, 2006 12:35 pm

[quote="EmZo"]
Просто ми стана малко гадно
[/quote]

Аз точно за това говоря, помисли за Shady ;)

[quote="EmZo"]
от начина по който се убива ентусиазма от у хората,
[/quote]

Това е твоята гледна точка :)
Доколкото познавам Shady, това само ще го надъха.

[quote="EmZo"]
въпреки че в случая този ентусиазъм, по-скоро вреди.
[/quote]

Именно, затова мисля поста на Симо за полезен на първо място и после който каквото си намери...
Аватар
bikerider

ПредишнаСледваща

Назад към Други