Важна тема: DRAG THE BOMB 2006

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот Гост » Чет Фев 02, 2006 2:07 pm

[quote="Admin"]

[quote="x3m"]

[/quote]

Колеги,знаете,че люлеещото се рамо на DA BOMB е оборудвано с втулки,вместо с лагери!Едно другарче кара таквоз колело и пита и разпитва може ли вместо втулки,да сложи на мястото им лагери:banghead:? Ако знате какъв размер лагер отговаря на размера на отвора,или кой техник би се ангажирал с тази доработка,моля отговорете! Държа да отбележа,че Емо е обещал много бира където кажете/най-добре би било да се срещнем в пивоварната:D:beer:

[size=67][color=green]Постът е преместен от Admin.Извинявай за интензивното му движение насам-натам, но и ние правим грешки;)[/color][/size]
[/quote]

Така и не разбрах, знае ли някой дали има сервиз ,в който биха се нагърбили с такова нещо и колко би излязло? Ако е до черпене нема грижи...:liplick:
Гост

Мнениеот Alserton » Пет Фев 03, 2006 10:13 pm

Според мен ако на рамката и се сложат 4 биаксиални капсулавани лагера ще стане е бати яката рамка... Отпред един Rux Triple / Duro Triple и си става колело за FR/DH много добро. верно че и то другите неща зависи де...
Много е гот да караш Турист с скорости !
Alserton

Рейтинг: 1200

Мнениеот cichlidi » Пет Фев 03, 2006 10:32 pm

Абе да ви кажа аз съм много доволен от колелото. Е все пак това ми е първото колело за DH и затова съм избрал по-евтино и скромно возило,а може да се каже че съм апсолютно начинаещ в този стил. Никога не съм се качвал на колело за повече от 1000 лв. и незнам какво е, но кото за първо колело за този стил мисля, че тово возило е много добро. Пък след някоя друга година ще мисля за друго,по-горен клас.
Аватар
cichlidi

Рейтинг: 1963

Мнениеот bored » Съб Фев 04, 2006 11:53 am

Tака е, всички ще сте доволни, едва ли някой в момента ще има проблеми с новото си возило, но те тепърва предстоят най-вече поради наличието на толкоз нисък клас компоненти. На таз цена обаче drag:the bomb просто найстина е много добро решение/старт за начинаещи разполагащи с малък бюжет за 'колело' което евентуално по нататака ще се 'upgrade'-ва, макар че по-добрия избор за мен си остава Drag Climber като рамка.
П.С. и аз съм.. (бивш) 'горд' собственик на 'DH машина' от максимално нисък клас и напълно го разбирам това -> 'колелото е супеско!' :P
Аватар
bored

Рейтинг: 1399

Мнениеот flex » Вто Фев 07, 2006 12:11 pm

[color=beige][size=67]A niakoi sluchaino da znae otkyde moga da si nameria uho. Na poslednoto karane obtegacha vlezna v spicite i uhoto se schupi. Ako niakoi znae i e probval uho za drug velosiped dali stawa neka kazhe.[/size][/color]
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Рейтинг: 2000

Мнениеот bored » Сря Фев 08, 2006 12:05 am

В каталога на e-shop.screambikes.tobulgaria.info има ухо което става на рамките на DRAG Expert, Climber, ZX5, the Bomb [b]05[/b][size=67] (Link: http://e-shop.screambikes.tobulgaria.in ... cts_id=808 )[/size], но до колкото знам Drag: The Bomb 2005 е стоманена рамка на която ухото за дерейльора не се подменя -> http://www.dragbicycles.com/en/images/the_bomb_bike.jpg , тоест май излиза, че в сайта са объркали и вместо 06 са написали 05 ? Ако греша някой да ме поправи...
Аватар
bored

Мнениеот flex » Сря Фев 08, 2006 11:12 am

Да напълно си прав. На сайта беше объркано, вече са го коригирали. http://e-shop.screambikes.tobulgaria.in ... cts_id=808 вместо TheBomb 05 пише TheBomb ALU. Ще си поръчам 4-5 бройки щото смятам яко да блъскам, а това че байка е с евтин монтаж въобще няма да го спаси от предстоящото блъскане и преобразуване в селскостопански велосипед.
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Мнениеот Гост » Сря Фев 08, 2006 2:14 pm

Явно сме доста вече дето се сблъскваме с тоя проблем. И на мен първото нещо което се прецака на тва колело беше ухото. Обаче не се счупи а само се изкриви и с един чук проблема беше решен горе долу:)
Гост

Мнениеот bored » Сря Фев 08, 2006 7:03 pm

[quote="Nightwolf"]

Явно сме доста вече дето се сблъскваме с тоя проблем. И на мен първото нещо което се прецака на тва колело беше ухото. Обаче не се счупи а само се изкриви и с един чук проблема беше решен горе долу:)
[/quote]

Горе-доло? Какво значи горе-доло? В твоя случай това което си направил е просто времено решение, ухото след изкривяването и изправянето вече е още по-слабо и най-добре вземи си купи едно ново и си спести главоболията който ще имаш ако се сцепи.

:offtopic:
[quote="flex"]

Да напълно си прав. На сайта беше объркано, вече са го коригирали. http://e-shop.screambikes.tobulgaria.in ... cts_id=808 вместо TheBomb 05 пише TheBomb ALU. Ще си поръчам 4-5 бройки щото смятам яко да блъскам, а това че байка е с евтин монтаж въобще няма да го спаси от предстоящото блъскане и преобразуване в селскостопански велосипед.
[/quote]

Е, той самия байк едва ли го валнува колко ще го блъскаш. :P
Ти ще си тоз който ще се нерви като нещо се прецака нейде из планината, парка -> кадето караш.
П.С. На мен ми е хварчал точно такъв дерейльор при здраво блъскане, на 15 километра от града ,добре, че отидахме с бус, а не с колелата
Аватар
bored

Мнениеот Myxa-TePoPuCT » Сря Фев 08, 2006 10:54 pm

абе няма ли някой , който да го е "моднал" това колело... интересно ми е да водя как изглежда :)
Myxa-TePoPuCT

Мнениеот flex » Сря Фев 08, 2006 11:11 pm

Ми аз в момента работя по въпроса с модването, просто няма начин и както bored каза .. с такива компоненти не мое се кара здраво (: . Ама понеже аз не мога да не карам .... Ето резултат от влизане на такъв обтегач в спиците.

преди:

[img]http://wildrunner.img-bg.net/~rtfm/pictures/riding/bike%20malfunction%20on%2004.Feb.2006/zdrav_bike.jpg[/img]

как ли не се счупи да го ...:
[img]http://wildrunner.img-bg.net/~rtfm/pictures/riding/bike%20malfunction%20on%2004.Feb.2006/gadni_skorosti.jpg[/img]

Малко криви спици DT Alpine III:

[img]http://wildrunner.img-bg.net/~rtfm/pictures/riding/bike%20malfunction%20on%2004.Feb.2006/kriv_alpineIII-1.jpg[/img]
[img]http://wildrunner.img-bg.net/~rtfm/pictures/riding/bike%20malfunction%20on%2004.Feb.2006/kriv_alpineIII-2.jpg[/img]

Счупено ухо:
[img]http://wildrunner.img-bg.net/~rtfm/pictures/riding/bike%20malfunction%20on%2004.Feb.2006/schupeno_uho.jpg[/img]

Половин филийка ухо и 2 скелитки верига:
[img]http://wildrunner.img-bg.net/~rtfm/pictures/riding/bike%20malfunction%20on%2004.Feb.2006/uho_veriga-2.jpg[/img]

И ся .. чакаме от скриймбайкс уши и още ДТ Алпин 3 спици, и събираме пари за свестен обтегач:
[img]http://wildrunner.img-bg.net/~rtfm/pictures/riding/bike%20malfunction%20on%2004.Feb.2006/zazemiavane.jpg[/img]

Да не говорим че понеже ме фана яд така заритах седалката ще се изкърти ама тва няма да го видите (:. А като цяло карането не беше кой знай кво ама аз лично тайно почвам да се кефя че почвам повече да блъскам и чупя (((((:
Аватар
flex

Мнениеот tailor » Чет Фев 09, 2006 10:37 am

За да не чупиш ухо всеки път - инвестирай в Deore или по-висок клас обтегач (дерайльор).
[size=67]TX-a влиза в спиците, защото е предназначен за по-кротко каране - не е толкова стабилен и се клати[/size]
Аватар
tailor

Мнениеот flex » Чет Фев 09, 2006 1:01 pm

Това което ще си купя е SRAM X9 med cage (:
Аватар
flex

Мнениеот axelmax » Чет Фев 09, 2006 1:52 pm

[quote="tailor"]

За да не чупиш ухо всеки път - инвестирай в Deore или по-висок клас обтегач (дерайльор).
[size=67]TX-a влиза в спиците, защото е предназначен за по-кротко каране - не е толкова стабилен и се клати[/size]
[/quote]

нали имаше една тема ,която обясняваше клатенето
по висок клас не е решение според мен от шимано
инак за срам е вариант
вариант е едно ка4ествено ухо
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот flex » Чет Фев 09, 2006 2:10 pm

Дам имам един познат фрезист който може по образец на ухото на ДРАГ да ми изработи такова от по-твърда стомана. Не знам дали идеята е добра. Ако някой е карал с такова ухо нека каже.
Аватар
flex

Мнениеот Brave » Чет Фев 09, 2006 2:12 pm

[quote="flex"]

Това което ще си купя е SRAM X9 med cage (:
[/quote]

Няма лошо, ама ще трябва и команди да сменяш, пък ако вземеш срамска команда за 8 скорости, после, ще трябва да я сменяш пак, когато решиш да минеш на 9 скорости, което според мен е почти неминуемо, защото 8-ците все повече отиват в най-ниските класове и въобще няма да има свестни касети и вериги за тях.

Замислял ли, щом ще даваш 150 лв за дерайльор, дали не е по-добре да вземеш едно цяло HONE - доколкото виждам главина+дерайльор са пак толкова пари, само ще се наложи да смениш ротора на дисковата, но пък ухо, няма да откъртиш никога, гаранция :)

Едит: Ухото не е от стомана. Идеята му е да е по-меко от рамката, за да може сега да се ядосваш за строшен компонент от 10-15 лв., а не за неизползваема рамка за 200 лв примерно. Тия уши са "бушон" за рамки и е страховита глупост да ги правите от по-твърди материали. Очевидно е, че някой компонент от всичкте трябва да поддаде при случката, която си имал. Най-евтино е ухото. Тъй че се радвай, при тебе системата е проработила както трябва.
Brave

Мнениеот Rancid » Чет Фев 09, 2006 2:16 pm

Идеята не е добра според мен,защото ухото трябва да е по слабо от рамката.Да не говорим,че ако е стоманено има реална възможност при силен удар,ако ухото издържи, силата да се предаде на рамката и да се счупи.
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот flex » Чет Фев 09, 2006 2:51 pm

Ми аз карам с венец за 9 отзад (понеже немаше пари тогава за скорости но си го бях нагласил на най-големите 2 да не качва) неминуемо ще си взема и шифтер за 9 скорости (: Късно ми е за HONE а пък ако го исках щях да си го купя. Според мен Sram x9 е по-надежден. Това което искам е никога да не влиза в спиците.

И аз предположих че самото ухо трябва да е от по-крехък материал.
Аватар
flex

Мнениеот tailor » Чет Фев 09, 2006 4:18 pm

[quote="axelmax"]

[quote="tailor"]

[/quote]

нали имаше една тема ,която обясняваше клатенето
по висок клас не е решение според мен от шимано
инак за срам е вариант
вариант е едно ка4ествено ухо
[/quote]
[size=67]Всъщност в тази тема имаше едно филмче, в което се виждаше как sram дерайльора обира хлабината на веригата като мърда напред-назад, а XTR-a се движи и нагоре-надолу, което според мен - води до по-добро обиране на веригата, но това е друг спор (ако имаш филмчето, гледай веригата, а не дерайльора).[/size]

В горния си пост визирам страничната нестабилност на ниските класове. Те просто не са направени за такъв тип употреба.
За разлика от твоят TX30 (15,50лв), Deore (59.9лв)е направен изцяло от алуминий, има много по-прецизен контрол над веригата и е много по стабилен т.е. няма да влиза между спиците и ще обира веригата при движението на задницата.
Аватар
tailor

Мнениеот did » Чет Фев 09, 2006 4:27 pm

tailor, ти нищо не разбираш!

axelmax за 60 лева ше си купи сума ти части от тукашния пазар на далавера и ше си ги чупи, чупи...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот axelmax » Чет Фев 09, 2006 4:29 pm

[quote="flex"]

Дам имам един познат фрезист който може по образец на ухото на ДРАГ да ми изработи такова от по-твърда стомана. Не знам дали идеята е добра. Ако някой е карал с такова ухо нека каже.
[/quote]

като казвам ка4естено ухо имах предвид от ка4естен алуминии и анодизиран

@tailor-дам
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот flex » Чет Фев 09, 2006 4:32 pm

Искам да го видя това филмче.
Аватар
flex

Мнениеот flex » Нед Фев 12, 2006 3:22 pm

Аватар
flex

Мнениеот GECKO » Нед Фев 12, 2006 4:02 pm

[quote="flex"]

http://wildrunner.img-bg.net/~rtfm/movi ... s%20x0.mov
[/quote]

:offtopic: Аз до колкото знам и Saint-a има такава система за антимандахерцане, пък и е в пъти по-безсмъртен :peace:

По темата, ми е силно интересно да разбера тази бомба някога ще я има ли в лагерован варянт сериино, и кога аджеба ще се появи този епичен нов сайт на Веломания/Драг

Шиърс :beer:
Аватар
GECKO

Мнениеот radio » Нед Фев 12, 2006 5:59 pm

Е ти пък сега и нов сайт. Не виждаш ли, че хората от около месец насам си търсят монтажници, продавачи, центровчици. Чакай първо да ги сглабят колелата, пък после може и сайт да има. То да не е лесно.
Същото явно важи и за Спринт. Имат си каталог на хартия, защо ли да го има и в интеренет. Той тоя сайт само колкото да има там за рекламен банер. А РАМ и те малко дотягат с това "new bikes - coming soon", но те поне направиха някакъв анонс в края на 2005 г.
Изобщо, важното е да се знае, че ще има там някакви модели, че нещо се прави, ама какво точно!?
Не дръж на тия неща.
radio

Рейтинг: 1702

Мнениеот Rancid » Нед Фев 12, 2006 6:07 pm

И според мен е важно да знаеш какво можеш да си купиш,независимо по какъв начин е представена информацията.А досега за съжаление единствено RAM се постараха да ни осведомят с актуална и точна информация за новите им модели,дори и ценова листа показаха.Дано и драг се събудят в скоро време,защото очакваме новите им модели от около 3 месеца според банера от саита.
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот Freeride116 » Съб Фев 25, 2006 9:19 pm

Абе така и не разбрах тая рамка добра ли е като за agressive XC / FR ????
Born to lead
at breakneck speed
with high octane
We're spitting flames
------------------------
IRC channel #FreeRide^YoUr^mInD Best FreeRiders :) http://forums.cjb.net/freeridemtb.html
Freeride116

Мнениеот Гост » Нед Фев 26, 2006 12:57 pm

[quote="Freeride116"]

Абе така и не разбрах тая рамка добра ли е като за agressive XC / FR ????
[/quote]

По скоро това е рамка за спускане.
Гост

Мнениеот Гост » Сря Мар 01, 2006 3:15 pm

Къде могат да лагероват The bomb?А и втулките нали могат да се сменят като се прецакат?
Гост

Мнениеот Master of the hill » Сря Мар 01, 2006 8:58 pm

Абе пичове така и не разбрах какво да направя за да не ми се чупят тея уши бе де...! да сменя обтегача ли? какво кажете аз не разбирам много!
:finger:
Аватар
Master of the hill

Рейтинг: 1858

ПредишнаСледваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти