Otnosno Ram XC-1

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Otnosno Ram XC-1

Мнениеот nikitzo » Нед Фев 22, 2004 4:45 pm

1. Imeto i podskazva 4e ramkata e za CrossCountry taka li e?
2. Dali stava za malko po "hard" izpulneniq - skok4eta tui onui
3. Ne e li opasno maluk hoda i ako stava za to4ka 2
4. Hubavo li e 4e e za integrirani 4ashki

No predi vsi4ko iskam da kaja 4e ne sum se zasilil da q kupuvam zashtoto ne se poznavam s Paro Nikodimov (nqma pari), prosto me kefi kato ramka
Аватар
nikitzo
 
Мнения: 1602
Рейтинг: 1180
Регистриран на: Чет Мар 13, 2003 9:17 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот C_Mo » Нед Фев 22, 2004 6:15 pm

1. За XC e.
2. Виж т.1
3. Виж т.1
4. Няма съществено значение (някой може да пусне пак обясненията на CК за int. & semi int. чашки)
Аватар
C_Mo
 
Мнения: 1495
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Окт 21, 2002 8:45 am
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот Windstream » Нед Фев 22, 2004 8:48 pm

[quote="xtr"]

(някой може да пусне пак обясненията на CК за int. & semi int. чашки)
[/quote]

[url=http://www.chrisking.com/pdfs/Int%20Headsets%20Explained.pdf]Това[/url] ли имаш предвид?
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream
 
Мнения: 2068
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Нед Мар 30, 2003 7:57 pm
Местоположение: Detroit, USA

Мнениеот nikitzo » Нед Фев 22, 2004 10:05 pm

[quote="Windstream"]

[quote="xtr"]

(някой може да пусне пак обясненията на CК за int. & semi int. чашки)
[/quote]

[url=http://www.chrisking.com/pdfs/Int%20Headsets%20Explained.pdf]Това[/url] ли имаш предвид?
[/quote]


Izvinqvaite no neshto na men ne mi se otvori tova a i e na enlish ta za kakvo stava s 2 dumi
Аватар
nikitzo
 
Мнения: 1602
Рейтинг: 1180
Регистриран на: Чет Мар 13, 2003 9:17 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот Zozka » Нед Фев 22, 2004 11:46 pm

Основно:
1.) интегрираните лагери са по-удобни за манипулация и поддръжка
2.) обикновенните чашки не се нуждаят от такава, стига да са монтирани както трябва, а това хич не е трудно...
3.) обикновенните са по-здрави, по-леки и не ти скапват рамката, за разлика от интегрираните.
4.) полу-интегрираните имат недостатъците (не всички, тъй като повечето са с чашки) на интегрираните лагери, но те представляват един компромис между маркетинг/мода и ефективност
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka
 
Мнения: 2167
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Юни 02, 2003 2:46 pm
Местоположение: Cuba

Мнениеот Admin » Пон Фев 23, 2004 1:38 am

[quote="nikitzo"]

Izvinqvaite no neshto na men ne mi se otvori tova a i e na enlish ta za kakvo stava s 2 dumi
[/quote]


С малко повече от две думи ;):
Първото, което ми стана ясно (преди време)от статията е, че повечето производители на байкове и компоненти използват терминология, различна от тази на Chris King (СК). Според мен СК са правите в случая. Затова ти казвам как представят въпроса те.

Има нормални (стандартни) чашки – тези, които всички ги знаем. При тях лагерите контактуват с чашките, които са извън челната тръба на рамката. Разбира се има една част от чашките, която е набита в рамката.

Следват “вътрешните” чашки (полу-интегрирани) – при тях лагерите отново контактуват с чашката, само че чашката е изцяло набита в челото на рамката, а не е извън нея. За целта челната тръба е с по-голям диаметър.

Има и т.нар. интегрирани чашки, при които всъщност липсват чашки (на англ. цялата система на кормилните лагери се нарича headset и чашките – cups - са само част от нея. Така е по-правилно, само че у нас традиционно се използва “чашки” за целия комплект с лагерите, капачките и т.н.). С други думи, при тях лагерът контактува директно с челната тръба на рамката, а не ляга в чашка (купичка ако щеш, за да е ясно:D).

Проблемът с терминологията е, че почти всички производители като казват интегрирани чашки (integrated headset) имат предвид всъщност това, което СК наричат “вътрешни чашки”. Аз лично не съм виждал това, което СК наричат “интегрирани чашки” и не искам и да го виждам!:xx(:

Разликата е, че “вътрешните чашки” са безвредни за рамката и могат да спестят няколко грама. Обратно, “интегрираните чашки” (по терминологията на СК) са вредни за рамката, защото лагерите са стоманени, а тя е алуминиева и по този начин за нула време я “изяждат” (отварят луфт, той се увеличава и т.н.). При вътрешните чашки този проблем не съществува, именно защото има чашки – ако се получи износване, то ще е на чашката, която може да се смени, а не на рамката (която също може да се смени, ама срещу няколко пъти повече кеш:D). Честно казано, аз едва от въпросната статия научих за този вид чашки – дотогава, мислех “вътрешните чашки” за интегрирани, защото производителите така ги представят. И не предполагах, че някой може да измисли такова глупаво нещо – директен контакт на стоманения лагер с алуминиевата рамка! :(!:

Оттук на въпроса ти:
Доколкото интегрираните чашки са “вътрешни” според понятията на СК, няма какво да се притесняваш. А в случая с RAM XC са точно такива, доколкото знам.

И едно малко предупреждение – с каквито и чашки да си, видиш ли, че има луфт, веднага го оправи. Ако луфтът е траен, т.е. чашката е за смяна, смени я! Карането с чашки с луфт (дори да са нормални външни чашки) може да доведе до раздуване на челната тръба, т.е. до луфт между нея и чашката, което е много лошо!

Е, бяха по-скоро 200 думи, ама...:8D:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin
 
Мнения: 16374
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Май 20, 2002 12:00 am
Местоположение: София

Мнениеот bikerider » Пон Фев 23, 2004 12:39 pm

Админ, искам да вметна още една подробност, която я пише в статията на CK
(btw ето HTML вариант за тези с бавна връзка: [url]http://www.chrisking.com/tech/int_headsets_explained/int_hds_explain_1.html[/url]).

Искам да коментирам така наречените "вътрешни" (CK) чашки - там наистина проблема с прецакването на рамката го няма - лагерите не "плуват" свободно, но има друг проблем - както CK отбелязват, качеството на работа на такива лагери зависи пряко и единствено от качеството на челната тръба. И най-малкото отклонение в десети, дори стотни от милиметъра при вътрешния диаметър на челото може да доведе до затягане (преждевременно износване на лагерите) както и до луфт и отново разбиване на челото, защото лагерите лягат пряко върху тръбата на челото (през набитите вътре в челото "чашки").

Докато обикновените чашки нямат този проблем, защото частта от чашките, в която се пресоват лагерите не е пресована в челото, а е извън него.

Изобщо, лично аз вярвам безрезервно на Chris King (човека и фирмата), според мен няма човек който повече да се е занимавал с чашки от него и да е по-наясно с тях - доказателство е че след 30 години (разработките му започват от средата на 70-те години) чашките му все още са Номер 1 в света.

Тоест, nikitzo, извода поне за мен е следния: ако не съм 150% сигурен в качеството на рамката си, не бих рискувал с такива "вътрешни" чашки.
И понеже говорим конкретно за XC рамка - не е чак толкова лошо, че е с такива чашки, стига да не скачаш и така нататък, както xtr написа рамката е за XC и толкова по въпроса.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider
 
Мнения: 17273
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Окт 07, 2003 10:25 am
Местоположение: Eutropia

Мнениеот TOYAGA » Пон Фев 23, 2004 1:09 pm

И още нещо. АКО имате съмнения в качеството на рамката, ИЛИ просто нямате доверие на полуинтегрираните си лагери (не коментирам интегрираните – те несъмнено са истински SHIT), винаги можете да монтирате нормални лагери на тяхно място. Нужни са ви два адаптера, изработени на струг (редуциращи вътрешния диамерър на кормилната тръба), малко сръчност и подходящи инструменти. Ако някой се интересува как точно става това, мога да обясня подробно и с картинки...

BTW, ако рамката ви е качествена (това ще рече "маркова"), полуинтегрираният лагер е качествен (това ще рече FSA, Tioga, Cane Creek и евентуално добър модел на VP по лиценз на Cane Creek) и монтажът/настройката/мазането са качествени, едва ли ще имате грижи с полуинтегрираните лагери.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA
 
Мнения: 7138
Рейтинг: 1634
Регистриран на: Пон Сеп 29, 2003 5:28 pm
Местоположение: София

Мнениеот nikitzo » Пон Фев 23, 2004 6:38 pm

Zna4i vikata 4e ramkata ne e za golqmo bluskane. Okay tova me interesuvashe puk i pokarai nego nau4ih i za 4ashkite. ;)
Аватар
nikitzo
 
Мнения: 1602
Рейтинг: 1180
Регистриран на: Чет Мар 13, 2003 9:17 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот Admin » Вто Фев 24, 2004 12:03 am

@bikerider
Да, това съм го пропуснал, защото преразказах статията по памет. Тази подробност (несъмнено важна) съм я позабравил. :)
Иначе с оглед на статията (на която вярвам напълно, защото всичко е толкова добре обяснено, че сигурно и най-добрия адвокат не би могъл да го обори;)) смятам, че полуинтегрираните чашки са заслуга най-вече на меркетинга и нуждата от нещо ново. Кофтито е, че производителите просто налагат на потребителите този вид чашки, като си правят рамките за тях. (Та на човек му се налага да прави преходници, ако иска да си ползва хубавата рамка с нормални чашки и т.н.).
А чашките на Chris King са недостижими дори и като външен вид (лично мнение).:8D:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin
 
Мнения: 16374
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Май 20, 2002 12:00 am
Местоположение: София

Мнениеот jokata » Вто Фев 24, 2004 12:50 am

[quote="TOYAGA"]

И още нещо. АКО имате съмнения в качеството на рамката, ИЛИ просто нямате доверие на полуинтегрираните си лагери (не коментирам интегрираните – те несъмнено са истински SHIT), винаги можете да монтирате нормални лагери на тяхно място. Нужни са ви два адаптера, изработени на струг (редуциращи вътрешния диамерър на кормилната тръба), малко сръчност и подходящи инструменти. Ако някой се интересува как точно става това, мога да обясня подробно и с картинки...

BTW, ако рамката ви е качествена (това ще рече "маркова"), полуинтегрираният лагер е качествен (това ще рече FSA, Tioga, Cane Creek и евентуално добър модел на VP по лиценз на Cane Creek) и монтажът/настройката/мазането са качествени, едва ли ще имате грижи с полуинтегрираните лагери.[/quote]

Аз бих искал да го направиш (с картинки) и ако ти се занимава да го сториш тук във форума (или на [[email protected]]e-mail[/url]-а ми), защото май ще си взема точно такава рамка/цяло колело, със semi-integrated headset. А въпросните адаптери единствено по поръчка ли се правят, т.е. няма ли готови фабрични изработки за такива детайли?
Питам, защото нямам никакъв познат стругар, пък и да имах, струва ми се, че нямаше да е много добре да му се доверя за такова нещо. Благодаря предварително! :)
Човек без идея е като риба без велосипед.
Аватар
jokata
 
Мнения: 299
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Съб Авг 30, 2003 11:39 am
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот jokata » Вто Фев 24, 2004 4:55 am

[quote="bikerider"]

Админ, искам да вметна още една подробност, която я пише в статията на CK
(btw ето HTML вариант за тези с бавна връзка: [url]http://www.chrisking.com/tech/int_headsets_explained/int_hds_explain_1.html[/url]).

Искам да коментирам така наречените "вътрешни" (CK) чашки - там наистина проблема с прецакването на рамката го няма - лагерите не "плуват" свободно, но има друг проблем - както CK отбелязват, качеството на работа на такива лагери зависи пряко и единствено от качеството на челната тръба. И най-малкото отклонение в десети, дори стотни от милиметъра при вътрешния диаметър на челото може да доведе до затягане (преждевременно износване на лагерите) както и до луфт и отново разбиване на челото, защото лагерите лягат пряко върху тръбата на челото (през набитите вътре в челото "чашки").

Докато обикновените чашки нямат този проблем, защото частта от чашките, в която се пресоват лагерите не е пресована в челото, а е извън него.

Изобщо, лично аз вярвам безрезервно на Chris King (човека и фирмата), според мен няма човек който повече да се е занимавал с чашки от него и да е по-наясно с тях - доказателство е че след 30 години (разработките му започват от средата на 70-те години) чашките му все още са Номер 1 в света.

Тоест, nikitzo, извода поне за мен е следния: ако не съм 150% сигурен в качеството на рамката си, не бих рискувал с такива "вътрешни" чашки.
И понеже говорим конкретно за XC рамка - не е чак толкова лошо, че е с такива чашки, стига да не скачаш и така нататък, както xtr написа рамката е за XC и толкова по въпроса.
[/quote]

Доколкото разбрах, на средната снимка са показани "интегрирани" (или "полу-интегрирани" чашки, както и Любо ги нарича), а тези на дясната са "вътрешните" (изцяло "интегрирани"):
[img]http://www.chrisking.com/tech/int_headsets_explained/images/large_images/pg2_frames.jpg[/img]

Обаче мен ме озадачава нещо друго. На Screambikes пише, че продават комплект - рамка [url=http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/images/expert.jpg]Еxpert[/url] с вилка (като към нея има [i]"чашки VP semi-integrated"[/i]), а на сайта на Веломания ([url=http://www.mtb-bg.com/velomania_newproducts_archive03.htm]New products[/url]) се казва, че рамката е с интегрирани чашки. Някакво объркване ли има или полу-интегрираните чашки могат да се монтират и на рамка за наричаните от Сhris Кing "integrated"? Или на въпросният "Експерт" челната тръба е за "internal" (изцяло "интегрирани" или "вътрешни")?
От използваните за едно и също нещо няколкото израза, направо ме заболя главата...

Ето така ги разбирам аз нещата:
1. [url=http://bubu.to/jokata/Temp/!Expert_headset.jpg]полу-интегрирани/интегрирани чашки [/url] - Drag Expert headset (само едното е вярно, но кое...)
2. [url=http://bubu.to/jokata/Temp/!XC1_headset.jpg]полу-интегрирани чашки (Chris King "internal")[/url] - RAM XC-1 headset
3. [url=http://bubu.to/jokata/Temp/!XC_headset.jpg]изцяло интегрирани чашки (Chris King "integrated")[/url] - RAM XC headset
Т.е. [url=http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/images/RAM.FR.Yanko1.jpg]RAM XC[/url] би трябвало да е с челна тръба за internal. И обратното - [url=http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/images/RAM.XC2.jpg]RAM XC1[/url] за integrated (на сайта пише, че е с [i]"челна тръба за интегрирани чашки"[/i])

Моля някой да обясни възможно най-просто (като за бавно и трудно схващащ човек) всичко отново, че направо откачам.
За което благодаря предварително (а ако се засечем някога да караме ще се реванширам). ;):D

Забележка:
Там където текста е italicized съм цитирал Screambikes.

***абе за по лесно направо ще постна снимките
[size=200]1.[/size] [img]http://bubu.to/jokata/Temp/!Expert_headset.jpg[/img], [size=200]2.[/size] [img]http://bubu.to/jokata/Temp/!XC1_headset.jpg[/img], [size=200]3.[/size] [img]http://bubu.to/jokata/Temp/!XC_headset.jpg[/img]
Човек без идея е като риба без велосипед.
Аватар
jokata
 
Мнения: 299
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Съб Авг 30, 2003 11:39 am
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот bikerider » Вто Фев 24, 2004 10:37 am

[quote="Admin"]

@bikerider
Да, това съм го пропуснал, защото преразказах статията по памет. Тази подробност (несъмнено важна) съм я позабравил. :)
Иначе с оглед на статията (на която вярвам напълно, защото всичко е толкова добре обяснено, че сигурно и най-добрия адвокат не би могъл да го обори;)) смятам, че полуинтегрираните чашки са заслуга най-вече на меркетинга и нуждата от нещо ново. Кофтито е, че производителите просто налагат на потребителите този вид чашки, като си правят рамките за тях. (Та на човек му се налага да прави преходници, ако иска да си ползва хубавата рамка с нормални чашки и т.н.).
А чашките на Chris King са недостижими дори и като външен вид (лично мнение).:8D:

[/quote]


ех, някой ден ще се обзаведа със SteelSet... :D:D:8D::8D: мечти, мечти :D:D:8D::8D:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider
 
Мнения: 17273
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Окт 07, 2003 10:25 am
Местоположение: Eutropia

Мнениеот tailor » Вто Фев 24, 2004 2:24 pm

[quote="jokata"]
1. [url=http://bubu.to/jokata/Temp/!Expert_headset.jpg]полу-интегрирани/интегрирани чашки [/url] - Drag Expert headset (само едното е вярно, но кое...)
[/quote]

VP semi integrted (internal)
[img]http://free.bol.bg/helixs/expert_internal.jpg[/img]
Аватар
tailor
 
Мнения: 1181
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Чет Ное 14, 2002 8:27 pm
Местоположение: Соф

Мнениеот screamBoy » Вто Фев 24, 2004 11:32 pm

забравете тези чашки дето лагеруват с челото !!! такова нещо няма да намерите на пазара и изобщо е безмислено да се споменава че го има, имало или има възможност да го има !!
вътрешни, интегрирани, полуинтегрирани - в България това е едно и също нещо !
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy
 
Мнения: 3261
Рейтинг: 1980
Регистриран на: Пон Окт 21, 2002 9:26 pm

Мнениеот Admin » Сря Фев 25, 2004 1:09 am

[quote="jokata"]
Доколкото разбрах, на средната снимка са показани "интегрирани" (или "полу-интегрирани" чашки, както и Любо ги нарича), а тези на дясната са "вътрешните" (изцяло "интегрирани"):
[/quote]


Малко не си ме разбрал, полуинтегрирани = вътрешни, интегрираните са тези, дето са скапани (лагерите контактуват директно с челната тръба). Това е според СК и аз изцяло споделям тази терминология, защото е много прегледна.
ОБАЧЕ производителите хич не я споделят. Както отбеляза и Screamboy, на пазара трудно ще намериш интегрирани чашки. ДА, ама призводителите почти винаги наричат вътрешните чашки интегрирани. :(!:
Затова, възможно е в някои по-стари статии на сайта (писани преди да прочета статията) да прочетеш за някое колело, че е с интегрирани чашки, което следва да се разбира като вътрешни (по СК). Откак прочетъх статията вече ме е страх да напиша че рамката е за интегрирани чашки, защото няма какда съм сигурен какво точно е имал предвид производителят (макар че в 99,9% от случаите става дума за вътрешни/полуинтегрирани чашки). :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin
 
Мнения: 16374
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Май 20, 2002 12:00 am
Местоположение: София

Мнениеот bikerider » Сря Фев 25, 2004 12:07 pm

голяма бъркотия е с тия термини и всеки дърпа чергата към себе си...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider
 
Мнения: 17273
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Окт 07, 2003 10:25 am
Местоположение: Eutropia

Мнениеот jokata » Чет Фев 26, 2004 1:44 pm

И отново не всичко ми е ясно, но както и да е... Благодаря! :D
Човек без идея е като риба без велосипед.
Аватар
jokata
 
Мнения: 299
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Съб Авг 30, 2003 11:39 am
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот TOYAGA » Чет Фев 26, 2004 8:02 pm

[quote="jokata"]

[quote="TOYAGA"]

И още нещо. АКО имате съмнения в качеството на рамката, ИЛИ просто нямате доверие на полуинтегрираните си лагери (не коментирам интегрираните – те несъмнено са истински SHIT), винаги можете да монтирате нормални лагери на тяхно място. Нужни са ви два адаптера, изработени на струг (редуциращи вътрешния диамерър на кормилната тръба), малко сръчност и подходящи инструменти. Ако някой се интересува как точно става това, мога да обясня подробно и с картинки...

BTW, ако рамката ви е качествена (това ще рече "маркова"), полуинтегрираният лагер е качествен (това ще рече FSA, Tioga, Cane Creek и евентуално добър модел на VP по лиценз на Cane Creek) и монтажът/настройката/мазането са качествени, едва ли ще имате грижи с полуинтегрираните лагери.[/quote]

Аз бих искал да го направиш (с картинки) и ако ти се занимава да го сториш тук във форума (или на [[email protected]]e-mail[/url]-а ми), защото май ще си взема точно такава рамка/цяло колело, със semi-integrated headset. А въпросните адаптери единствено по поръчка ли се правят, т.е. няма ли готови фабрични изработки за такива детайли?
Питам, защото нямам никакъв познат стругар, пък и да имах, струва ми се, че нямаше да е много добре да му се доверя за такова нещо. Благодаря предварително! :)
[/quote]


Ето го обяснението с картинки. В конкретния случай (демек на снимките) става въпрос за Giant, но челните тръби за полуинтегрирани лагери са стандартизирани като вътрешен диаметър – всички производители на рамки ползват създадения от Cane Creek стандарт (44 мм), така че следващите описания са приложими и при други рамки.

Ето така изглежда челната тръба преди интервенцията – лагерът е Cane Creek Zero Stack 2 (ZS2). Преди да започнете каквото и да било, премерете височината на полуинтегрираните си лагери в сглобен вид, премерете/вижте заводските данни височината на новите си стандартни лагери и се уверете, че дължината на стержена на вилката ще ви стигне (ако нямате нанизани дистанционни пръстени, тя най-вероятно няма да ви стигне) – в противен случай се пригответе да си купите И нова вилка заедно с лагерите...

[img]http://web.hit.bg/bigtoyaga/standard.jpg[/img]

Следва разглобяване на предницата (вярвам всеки знае как става това) до състояние, в което в челната тръба останат само т.нар. "чашки" (т.е. черупките на лагерите). За ваденето на въпросните препоръчвам да се обърнете към специалист, разполагащ със специализиран инструмент, щото иначе можете да е.ете мамата на рамката завинаги!
След като чашките са отстранени, вземате еди шублер и с дълбокомера измервате ПРЕЦИЗНО дълбочината на леглата на рамката, в които са лежали чашките. Тази дълбочина (по-нататък ще я наричам Т) за разлика от диаметъра НЕ Е стандартизирана и е възможно да бъде различна при всяка отделна рамка (при Giant например за последните 5 години има три различни дълбочини).
Следващата стъпка е да отидете при стругар и да си поръчате два алуминиеви пръстена с вътрешен диаметър като на oversize челна тръба за стандарта 1,1/8", външен диаметър 44 мм и височина Т. Операцията по направата им е елементарна. След това вземате пръстените и новите стандартни чашки и отивате при специалиста със специализирания инструмент (преса), за да ви набие първо пръстените, а след това и новите чашки. Сглобявате всичко обратно и получавате нещо такова:

[img]http://web.hit.bg/bigtoyaga/custom.jpg[/img]

Както се вижда, стандартните чашки стърчат доста повече от старите, но цялата история не изглежда МНОГО грозно.

Ако имате марков велосипед, твърде възможно е производителят да предлага фабрични редуциращи пръстени. Тези на Giant например могат да се поръчат при всеки оторизиран търговец на марката, почти нищо не струват и изглеждат изглеждат ето така:

[img]http://web.hit.bg/bigtoyaga/spacer.jpg[/img]

Успехи!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA
 
Мнения: 7138
Рейтинг: 1634
Регистриран на: Пон Сеп 29, 2003 5:28 pm
Местоположение: София

Мнениеот jokata » Пет Фев 27, 2004 2:40 am

Много ти благодаря, за пореден път! :D
Човек без идея е като риба без велосипед.
Аватар
jokata
 
Мнения: 299
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Съб Авг 30, 2003 11:39 am
Местоположение: Bulgaria


Назад към Архив

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта