Газови пистолети

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот onion » Вто Май 02, 2006 4:14 pm

@ bikerider
оценявам че зачиташ мнението!
никой не пледира за универсалност, НО в случая (този и други подобни с наркомани, мангусти и прочие плява) твърдя че газов пистолет или револвер решава ситуацията в полза на носещия го (с малко изключения).
Отговор на въпроса ти няма еднозначен. Може и без пистолет да се справиш ако, ако и още ако ... а може и без пистолет да се справиш пак ако, ако и т.н.
Предпочитам да е по-безопасно за мен, т.е. да не се правя на нинджа, а да го гръмна най-чистосърдечно и после всекимо квото му е по-сърце (бегом обратно, ритници или ... абе кой квото реши)
Айде представи си ситуация аз и приятелката ми в парка, трима мангали "давай колелото и там квото имаш" , не върви да драснеш - ами жената!? Не върви да се биеш - ами жената (да речем биеш двама а третия аргасва възлюбената ти по главата не дай боже)?!
Върви да ги гръмна и да изчезнем по живо по здраво ... така мисля!

@Lubo - значи един човек при теб е 100% и то не с пистолет. Какво да кажа повече, категоризираш цяла категория хора по един човек - неправилно!

@NoNe - не , не е случайно , точно затова куршумите в тези случаи са от мек материал който при съприкосновение с тялото се разплесква и има така наречения "стоп ефект" т.е. блъска нападателя назад. Ако куршума е пробивен минава и заминава и дори има шанс простреляния с ножа да не разбере че е разпробит в първия момент , а това стига инерцията и адреналина да го добутат до теб с онЯ нож в ръка!

[i]едит: правопис[/i]

едит2: ГСО-то има преимущества и в близък бой.
Обикновенно се зареждат два (примерно) халостни патрона и след това газов (поне от хората които познавам около 99%) правят така. Турските халостни вадят доста голям огън и хвърлят нагар (ако някой пита - не, няма да ме гризе съвестта да опърля двама друсалници или мангусти).
Дори и при ръкопашна схватка можеш да опърлиш противника (не е задължително да е в лицето за да боли) с ГСО-то.
www.zoo-info.org
сайтът за екзотични животни
onion

Рейтинг: 1198

Мнениеот bikerider » Вто Май 02, 2006 4:44 pm

[quote="PtD"]
:nono: Не подценявайте ножа
[/quote]

Нищо не подценявам, просто зададох въпрос. Да скочи срещу изваден нож с голи ръце може само някой айкидист с черен колан. Аз не мога.
Съответно обаче това не значи, че ми трябва пистолет. Има и други варианти, сам знаеш.
За жалост обаче търговците на оръжие съзнателно избягват да внасят ЧИТАВИ средства за самоотбрана (например елетрошокови устройства с изстрелваеми електроди на жица), щото те не искат боеприпаси, ерго от тях няма дългосрочна печалба.

Иначе чисто хипотетично като ще се плашим и ще духваме да бягаме или ще си даваме колелото/гъза от шубе, искам отново да задам един риторичен въпрос - какво ми гарантира, че аз няма да бъда намушкан и гаджето ми изнасилено СЛЕД като съм си дал портфейла, колелотo, гъза и още неща????

onion ще каже, че пистолета го гарантира (нали?) и аз му пожелавам винаги да има този късмет, обаче аз просто попитах пистолета ли е единствения вариант за обезвреждане ако няма да си даваме гъза? Ако ще бягаме е друг случая, но вече се каза, че не работи много добре, особено ако човек е заедно с половинката си.

Да не говорим, че има и друг момент - вече има прецеденти на смърт след употреба на нелетално оръжие, вкл. газово такова. Ta ако в наш'та мила родна реалност случайно нанесеш средна/тежка телесна повреда на нападателя и нямаш свидетели... не знам кой ще го отнесе. Ченгетата всеки случай няма да се стараят особено да разрешат случая като хората...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот onion » Вто Май 02, 2006 4:56 pm

[quote]Иначе чисто хипотетично като ще се плашим и ще духваме да бягаме или ще си даваме колелото/гъза от шубе, искам отново да задам един риторичен въпрос - какво ми гарантира, че аз няма да бъда намушкан и гаджето ми изнасилено СЛЕД като съм си дал портфейла, колелотo, гъза и още неща????[/quote]

именно, нищо! та затова викам отпор да дам и да не се давам да ме носи течението (или снисхождението, благоразположението, алкохолния делириум и т.н.) на отрепки разни!

[quote]обаче аз просто попитах пистолета ли е единствения вариант за обезвреждане ако няма да си даваме гъза? [/quote]

ами очакваме предложения различни от "ставаш Волтрон или Костенурка нинджа" :)

[quote]Само че наш'та реалност е далеч от перфектна и ако случайно нанесеш средна/тежка телесна повреда на нападателя и нямаш свидетели... не знам кой ще го отнесе. Ченгетата всеки случай няма да се стараят особено да разрешат случая като хората...[/quote]

ченгетата ги боли фара за тия дето аз имам намерение да ги стрелям ако се наложи! (лично споделено).
www.zoo-info.org
onion

Мнениеот bikerider » Вто Май 02, 2006 5:04 pm

[quote]ами очакваме предложения различни от "ставаш Вотрон или Костенурка нинджа" :)
[/quote]

Искаш да кажеш, че пистолета е единственото средство за възпиране на нападение?
В предния пост намекнах за електрошокови устройства.

[quote]
ченгетата ги боли фара за тия дето аз имам намерение да стрелям ако се наложи! (лично споделено).
[/quote]

аз също от личен опит ще ти кажа, че наистина ги бОли за такива хора обаче докато не си стрелял по тях. Ако не можеш категорично да докажеш самоотбрана лошо ти се пише. И не говоря наизуст, познавам трима човека изпатили си от законна самоотбрана. И какво да правим тогава?
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Вто Май 02, 2006 6:03 pm

[quote="bikerider"]

Да скочи срещу изваден нож с голи ръце може само някой айкидист с черен колан.
[/quote]

Да, ако е на 1-2 бутилки водка. :emlaugh:

[quote]
Съответно обаче това не значи, че ми трябва пистолет. Има и други варианти, сам знаеш.
За жалост обаче търговците на оръжие съзнателно избягват да внасят ЧИТАВИ средства за самоотбрана (например елетрошокови устройства с изстрелваеми електроди на жица)
[/quote]

Пистолетът е много хубаво нещо. Електрошокът също е хубаво нещо. И едното и другото могат да се използват както за самозащита, така и за нападение. И двете могат да доведат до смъртен случай.

[quote]
Иначе чисто хипотетично като ще се плашим и ще духваме да бягаме или ще си даваме колелото/гъза от шубе, искам отново да задам един риторичен въпрос - какво ми гарантира, че аз няма да бъда намушкан и гаджето ми изнасилено СЛЕД като съм си дал портфейла, колелотo, гъза и още неща????
[/quote]

Предпочитам без колело и цял, отколкото с колело и инвалид (каквито случаи са ми известни след нараняване с нож). Очевидно няма универсално решение на такива ситуации, особено имайки предвид текущото законодателство.

[quote]
Ако ще бягаме е друг случая, но вече се каза, че не работи много добре, особено ако човек е заедно с половинката си.
[/quote]

Добре, какво би предприел, ако имаш насреща 7-8 пияни говеда, невъоръжен си и си с приятелката си на разходка? Аз лично за себе си нямам отговор :dunno: освен:
а) да се опиташ да се измъкнеш с приказки, макар и с цената на унижения
б) да проявиш към един от тях брутална жестокост, такава, че другите просто да изтръпнат и да се разкарат; при това рискуваш ако са по-ербап да ти се върне неколкократно.

Пак подчертавам, че за мен (изключвайки огнестрелно оръжие) няма универсално решение, а по отношение на либерализацията на режима за огнестрелно оръжие съм някъде по средата - истинските престъпници така или иначе притежават, но ако се либерализира, ще се сдобият и въпросните наркомани с ножове и ситуацията пак си остава патова.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот klmn » Вто Май 02, 2006 9:39 pm

BTW,не подценявайте наркоманите-в състояние на абстиненция могат и майка си да убият за пари-(хероин)..
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот bat_gogo » Вто Май 02, 2006 10:35 pm

изкочат ли ти повече на брой хайдути, и си с приятелка например, по добре да гледаш да не се заяждаш и д ане се правиш на герой, защото е трудно в такава ситуация да опазиш човека с който си и заради не добре обмислени действия да пострада. Скачайте на месо само когато няма друг изход и трябва да се защитите в крайна ситуация. Абе относителна работа, то в такава ситуация не е лесно да се мисли трезво, после само си блъскаш главата :banghead: и си мислиш как е трябвало да се случи
I have all the time in the world to make you mine!!!
bat_gogo

Рейтинг: 1200

Мнениеот onion » Вто Май 02, 2006 10:45 pm

@bikerier никъде не съм споменавал че е единственото. Въпросните електрошокове (били те ръчни или във вид на пистолет). Ръчните от типа:
[img]http://sotisbg.com/snimki_acsesoari/snimki_Euro_Security/PAWER_200.jpg[/img]
знам че са напълно ефективни и действат САМО ако набараш ГОЛА кожа. През кожено яке или друг дебел плат забрави.

Пистолета с кабелчетата и стреличките действа на ЕДИН ... ами останалите двама к'во ще ги правиш ?!
Плюс това и с този пистолет който се води нелетален също има регистрирани смъртни случаи!

Като не искате пистолети вземете си ето това:
[img]http://sotisbg.com/snimki_ammo/snimki_sprej_za_samozashtita/PIPER.jpg[/img]
Цена за 1 бр. : 4.50 лв.

Това е спрей PEPPER който е еквивалент на кафявите патрони за ГСО-та PV Supra който са супер силни и използват вещество нонивамид в по-голяма концентрация. Тези PV Supra (и спрея) за разлика от CS и CN патроните ДЕЙСТВАТ И на пияни и надрусани!

По второто - Ако съм го гръмнал и никой или малко хора са ме видели изчезвам и после нека някой да доказва че съм гърмял аз ... за разлика от бойното при газовото няма как да се докаже , хеле па при револвер НИКАК след като гилзата остава в барабана.
И пак не съм съгласен - бОли ги дори и когато си ги бил или стрелял!
Другия вариант (който за мен е по-приемлив и се ползва когато има доста хора наоколо които са те видели) е като го гръмнеш да се обадиш на ченгетата ВЕДНАГА и да съобщиш че току що... и т.н. Така се процедира , знам хора които са го правили. Още повече ако има свидетели , те потвърждават че си го стрелял при самоотбрана и точка.
Куките на са идиоти , от един поглед им е ясно кой какъв е ... нема да фана да гърмя ей така който ми падне на улицата!
www.zoo-info.org
onion

Мнениеот onion » Вто Май 02, 2006 10:57 pm

[quote="PtD"]
Добре, какво би предприел, ако имаш насреща 7-8 пияни говеда, невъоръжен си и си с приятелката си на разходка? Аз лично за себе си нямам отговор :dunno: освен:
б) да проявиш към един от тях брутална жестокост, такава, че другите просто да изтръпнат и да се разкарат; при това рискуваш ако са по-ербап да ти се върне неколкократно.
[/quote]

в) гърмиш халостен във въздуха с предупреждение. Ако не помогне минаваш на точка г)
г) гърмиш 3-4 PV Supra в групата и нямаш проблем ... поне в близките 1 до 2 часа :^: ("ами ако не са в група?" - ми гърмиш ветрилообразно мноУ ясно, за всичко ли да обяснявам баламската :))

Кво да направя като така мисля ... убийте ме ама за по ефективно средство в случая не се сещам , а мислих доста ама нъцки. :dunno:

ааа да .... сетих се :idea:
д) гъделичкаш ги до припадък и после се спасяваш благополучно :lol2:
www.zoo-info.org
onion

Мнениеот gada » Сря Май 03, 2006 8:44 am

:thumb::banana: gazovia patlak da vi kaja var6i rabota-za seki slu4ai trea da si imate po 1 :P
Изображение

nqmam net!!!
Аватар
gada

Рейтинг: 1223

Мнениеот tuba » Сря Май 03, 2006 9:52 am

Ами газовото оръжие си е разрешено но май за пистолет искат лична карта което ще рече трябва да си поне на 16 за да имаш свой собствен а ако стреляш с чужд и дано не се случва никому но противника почине, може да имаш големи неприятности. Докато спрея може да си го купиш и ползваш на всяка възраст.

Лично аз бих поставил колелото пред себе си леко наклонено и когато се опитат да ми го измъкнат от ръката (в другата е спрея) да ги напръскам в очите. Идеята е да се държиш възможно най-далеч от ножа.

Ако са 7-8 пияни а ти си с приятелката си според мен на дали ще те спаси пистолета ако те нападнат едновременно ( 7-8 човека са си 360 градуса ). В този случай бягате приятелката пред теб, а ти стреляш или каквото ще правиш там по най-бързите, ако нямаш пистолет, паве, тояга или чорап с половин тухла ... Да седиш и да стреляш в ветрило или каквото и да е, ми се вижда лоша идея.

Просто още нямате пистолети а вече си личи как се чувствате безсмъртни (или пък имате). Цитирам :
„ гърмиш 3-4 PV Supra в групата и нямаш проблем ... „ или „ми гърмиш ветрилообразно мноУ ясно „

А освен това представи си че когато извадиш твоя газов пистолет оня извади неговия .. Какво правиш ? Ти стреляш и той стреля вие двамата с приятелката на земята а един от тримата да речем нападатели не е пострадал ... Това което следва ще оставя на собственото ви въображение ...

Освен това ако са на два три метра от теб няма да можеш да стреляш по всички.
Или какво излизаш в парка с приятелката и откриваш спорадичен огън по всяка група от над 3ма пияни човека приближила се на под 5 метра от вас ?
Имайте предвид че когато разберете, че сте жертва на нападение най-вероятно нападателя(лите) ви са се приближили вече до вас и са ви обградили използвайки невинен претекст от род на „Имате ли огънче ?“ и тн. И ако тогава тръгнете да вадите пистолет може и да не успете преди да са ви наръгали.

Не казвам че е най-добре да си свалиш гащите и да се нагъзиш. Но има сблъсъци които си загубил преди да си разбрал че са започнали по скоро по-добре се дръж като страхливец избягвайки да се приближаваш до някой който ти изглежда съмнителен от колкото да крачиш гордо с изпъчени гърди мислейки „Аз има пистолет и граждански права парка е колкото мой толкова и техен“
tuba

Рейтинг: 1700

Мнениеот Lubo » Сря Май 03, 2006 10:19 am

tuba постовете ти от последните няколко дни направо Ме радват :thumbu::thumbu:

Всичко звучи много хубаво. Аз имам пистолет, нападат ме трима, аз ги гръмвам и всичко е ОК. Е Да, ама НЕ (както казваше П. Бучаров) просто всичко звучи лесно и безпроблемно, но в реална ситуация нещата са МНОГО по-различни.

1. Въпросните нападатели няма да почнат да викат "Дай коУеуото педал" от 100м., а пък и ти не можеш да вървиш/караш в парка с ръка на пистолена - аз на това му викам живот в старх :)

2. Малко са хората, които не са преминавали през такава/подобна ситуация 1-2 пъти и ще реагират адекватно. От личен опит мога да ви кажа, че адекватната реакция е нещо МНОГО трудно. Не ми се дават примери, защото не ми се пише.

3.... има и 3-то но ми писна да пиша

НА оръжие братя!!!! Станете истински американци :)...това е ИРОНИЯ :)
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот bikerider » Сря Май 03, 2006 5:04 pm

[quote="PtD"]
[/quote]

Добре, защо пак представяме най-лошия вариант за типичен? Ако е вярно това, значи направо да поръчвам Калашника? Баси ти го изкара все едно на всяка крачка има банди по 8-9 човека.
Знам какво е решението за най-лошия вариант, а вие замисляте ли се като стане масово носенето на джобно оръжие за самозащита, бандите какво? Да не би просто да се откажат? В смисъл като си говорим за банди сещаш се как ще реагират бандите - ще почнат да ходят с помпи и автоматично оръжие. И така докъде?

А банди в момента няма, не и в такъв мащаб. Така че ако обикновените хора започнат масова ескалация на въоръжаването сами ще вдигнат на крака това, от което се страхуват. Това е моето мнение и няма да задълбавам повече.

Ако трябва да ти отговоря на въпроса - не позволявам да имам насреща си 8-9 пияни говеда. Просто ги избягвам отдалеч и не минавам през места където могат да ме изненадат. А и второ нещо - просто си карам и никога не са ме спирали пияни банди. Сигурно е щото съм по-бърз, как мислиш? :)
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Сря Май 03, 2006 8:37 pm

[quote="bikerider"]

Добре, защо пак представяме най-лошия вариант за типичен?
[/quote]

Е, не знам де, само си питам ;)

А за ескалацията, която описваш, нали и аз т'ва казвам. Горе-долу като с жените - с тях зле, без тях - пак зле :)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Предишна

Назад към Други