Та въпросът ми е на всяка една шина ли може да се сложи безкамерна гума и всяка една външна гума ли става за безкамерна и къде слагат вентили на шините???
Thanks предварително.
Има специални гуми и шини за да стане безкамерно, както и вентили.
Иначе реално навсякa шина/гума може ...ноооо за да стане се изисква малко "майстор Тричко " ...
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Изисква се следното - гумена лента с вентил, която се слага върху бандажа.
Изисква се уплътнител (така наречената боза), който уплътнява гумата към лентата и запушва микродупките, като същевременно предпазва от спукване.
А монтажа е елементарен и става за 15 минути, "майстор Тричко" би трябвало да го е схванал вече. Ако не е, предлагам демонстрация.
Така имам въпрос от къде да си закупя тази лента дето се слага върху бандажа, а бозата едно флаконче и за двете гиме ли стига или. А и не е лошо и демонстрация. От къде си ти?
[quote]А къде мога да си намеря такава гумена лента с вентил[/quote] [quote]Така имам въпрос от къде да си закупя тази лента дето се слага върху бандажа[/quote] И за двамата: [b][u]Направи си сам.[/u][/b] Това е икономически изгодното решение. Всичко си е описано много- много отдавна във форума. Разцъкайте или ЧЗВ-то или търсачката. Бозата не е на флакончета, а доста сериозна опаковка от почти 1 литър.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Така имам въпрос от къде да си закупя тази лента дето се слага върху бандажа, а бозата едно флаконче и за двете гиме ли стига или. А и не е лошо и демонстрация. От къде си ти?
[/quote]
Лентата може да се изработи от вътрешна гума за BMX (20"), препоръчително над 1мм дебела. Монтира се върху каплата като нормална вътрешна и се реже с нож по средата, за да "разцъфне" (като преди това се слага едно о-пръстенче върху вентила да изолира дупката в каплата. Като разцъфне, се монтира външната по горната процедура и накрая остатъците от външната, които остават навън се режат [b]много[/b] внимателно с нещо остро (да речем макетно ножче).
Има и готови ленти, които се предлагат на пазарa, но навън.
Бозата обикновено е по 80-120мл на гума в зависимост от балона.
Сори,че се намесвам в заключена вече тема,но ей така,да вметна само. Вчера щом с външна гума Тиога за пет лева(гумата изпускаше не между канта и шината,ами през самите си стени) и шина Драгън(или нещо такова) с малко изолирбанд,прочутите 20" БМХ гуми и боза Доктор Слъдж(еми нямаме БозЪтъ на Стан,кво да се прави),успяхме да направим безкамерна гума на работното място...от скука.