Пак терминология...

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот bikerider » Сря Фев 11, 2004 2:59 pm

[quote="TOYAGA"]

[quote="bikerider"]

ей, това с касата бира е мой лаф :D:D[:p][:p]:8D::8D:
[/quote]

ОК, една бира ще уреди ли авторските права?:D:D:D
[/quote]

мдааа... точно в десятката :D:D:D:D:8D::8D::8D:
кога? -> ICQ?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот screamBoy » Чет Фев 12, 2004 12:10 am

хехе, задругата на некролозите, хехехе
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот batman » Чет Фев 12, 2004 2:02 am

[quote="TOYAGA"]

.........За конифицирането бих поспорил, защото в производството, в което съм влизал в продължение на пет години, се ползва точно този термин, но ......
[/quote]

...защо казах по-горе,че"конифициране"е неточен термин,което не означава неверен?Да разгледаме двата частни случая на ротацирането: BUTTING и TAPER.При първия случай в следствие на формоването се получават 2 повърхнини: външна-цилиндър и вътрешна:с променливо сечение-цилиндър+конус+цилиндър+конус+цилиндър(има и други варианти),при втория случай,2-те получени повърхнини:са външна-конус и вътрешна-конус.И при BUTTING и при TAPER се получава конус,по едната,или и по двете повърхнини, с други думи налице е конифициране...,а по тази логика можем да наречем двете операции с основание:"конифициране",но BUTTING не е равнозначно на TAPER нали?
batman

Рейтинг: 1840

Мнениеот TOYAGA » Чет Фев 12, 2004 10:08 am

Преди време предложих на Admin термина "конифициране" като български заместител на английското "butting". За "tapering" тогава не е ставало дума. Продължавам да считам, че този термин е достатъчно прецизен за описание на тръби с променлив ВЪТРЕШЕН диаметър/дебелина на стените. Терминът не е много точен единствено за описание на "differential butting"-процеса на Columbus, но не съм чувал тръби, произведени по тази технология да се употребяват при MTB-велосипеди, така че според мен точността му е достатъчна за употреба във форум за MTB.

Имам въпрос. Butting-машината на "Балкан" oт кой тип е – с подвижен или с неподвижен дорник? Т.е. кое се движи - дорникът или изтеглячната плоча?
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Предишна

Назад към Архив