[quote="Windstream"]
[quote="Admin"]
Е това ми е трудно да си го представя - щом ги има описаните от теб правила, разделени зони и т.н., ще им е много, много трудно да те изкарат теб виновен. Виж, обратното ще е по-лесно.
[/quote]
Абе трудно ти е, но май забравяш че това все пак са САЩ, най-lawsuit-happy държавата в света. И за да съм по-конкретен - тук за да караш МПС из парковете се искат специални разрешителни, еми на колежката чиято собственост е пикапа вече й е отнето едно такова. Стана през есента, точно в парка който й е на две крачки от вкъщи (много красиво и приятно място между впрочем) - карали с баща й ATV-та и на някакъв завой им излезли семейство заблудени туристи, в пълен комплект от бабичката до едва кретащ дребосък. За да не ги ударят бащата завива рязко надясно и се качва на някакъв рид, мацето пробва същата маневра вляво но машината се подхлъзва, шибва се в някакво дърво чупейки предното окачване, завърта се и забърсва келеша. При това лапето отнася само леки натъртвания и ожулвания. Най-интересна е реакцията на бащата-турист - вместо да хукне да спасява детето си копелето налита на бой на момичето, добре че нейния баща пък е леко огромен строителен работник, та набързо е обяснил на оня кой е шефа. Естествено се стига до съд, адвоката на туристите излиза с финта че бабата имала някакви здравословни проблеми и затова са се решили на такава рискована стъпка като пресичането на MX територията. Това и факта че точно малкия е пострадал от удара (силата на общественото мнение или "спасете децата ни от безотговорните шофьори"

) повлиява на съдията и резултата са отнети разрешителни на мотористите за съответния парк. Ремонта на машината съотвено си е за тяхна сметка щото застраховаталната им компания пък не поемала отговорност при загубени съдебни дела. Абе луда работа...
[/quote]
Примери като тези на Велко бях чувал. Правят се дори и класации за най-абсурдни присъди на годината, може и оттам да ги е взел.
Обаче твоят пример тотално ме съсипа.

Често казано, имах малко по-добро мнение за съдилищата в САЩ.
В конкретния случай логичното би било туристите да бъдат осъдени да платят ремонта на счупеното возило, ама...явно навсякъде пишман туристите имат най-силни лобита или просто крякат най-силно, та все тяхното става.