Люлин планина-част 2

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Люлин планина-част 2

Мнениеот Cveti » Съб Май 15, 2004 2:02 pm

Като си помислих какво прибиране ме чака после през цяла София и се отказах от ходене на Витоша.Вместо това покарах страхотно по Люлин-отидох до Дивотинския манастир, а после правих малко обиколки по свободен маршрут-:)До Банкя и от там нагоре до Михайлово си го взех на самоход.
Групата,която миналия път обходи Люлин планина-зарежете ги тия Бонсови поляни.Като ви слушах после,явно е било някакво изродско катерене.Ако се влезе в планината откъм Банкя катренето далеч не е толкова много.До Банкя може да се отиде с рейс или влак,а до Михайлово баира се издържа.Сравним е с този до Елата.След това пътя е много готин-коларски,през гора,без резки амплитуди,но с доста завои и коловози.Днес имаше и кал,но не толкова,че да не може да се кара.До манастира се стига бързо и не се чувстваш изтощен.Оттам тръгват сума пътечки,които чакат да бъдат изследвани.Изобщо,беше много приятно!На връщане стигнах до нещо като път-по точно следи от гуми,тръгващи през една поляна.Тръгнах по него и той постепенно се превърна в пътечка и свърши,но оттам започваше страхотна поляна право надолу и накрая и се мережелееше шосе-просто не можеше да не тръгнеш по нея!Така че накрая се получи много готин фрийрайд,полянката е просто идеална.Познайте къде излязох-на поделението,разбира се!:D
May the force be with you.
Cveti
 
Мнения: 1027
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Съб Май 31, 2003 10:28 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот MOD » Съб Май 15, 2004 5:09 pm

Супер звучи ...
Някой път ще водиш ...
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD
 
Мнения: 2011
Рейтинг: 1715
Регистриран на: Сря Авг 27, 2003 2:58 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот axelmax » Съб Май 15, 2004 7:47 pm

podelenieto mmmmm kakvo si pravila tochno tam nemi prilicha na sluchainost:D
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax
 
Мнения: 7120
Рейтинг: 1614
Регистриран на: Сря Юли 23, 2003 9:09 pm
Местоположение: Столицата

Мнениеот F1-MAN » Нед Май 23, 2004 10:28 pm

Днес ходихме с един приятел до Люлин.
Тъй като на нас ни е по-удобно от бонсови, ние влезнахме от там. Като цяло от Манстира св. св. Кирил и Методий нагоре беше само бутане, просто пътеката беше тясна, леко мека и въртенето щеше да е много изморително. Значи след около 2км. стигнахме до поделението, но там пътека свършваше и обърнаме на обратно(смимахме едне много яка табелка"Влизането в обекта забранено. Стрелба без предупреждение.":)). Обаче си личеше, че това поделение е изоставено от доста време, защото телената ограда просто беше паднала на земята и ръждясала. Надоло не се върнахме по същия път и след няколкоко километра стигнамхме до едно малко манстирче. След още няколко километра бяхме на Суходол. Като цяло беше готино, ама имаше доста бутане, а и излезнахме на един черен път, който в продължение на около половин километър беше само кал и станаме на нищо. Другия път трябва да опитаме да влезнем от някоя друга часта на планината, защото като чели тук нямаше много пътеки.(въпреки че по тази, която се катерихме в началото имаше следи от колела, може и да са от някой от вас).
А, ако ходита пак, внимавайте по тези пътеки(особено по тези, който има повечко трева), защото има някои коварни места- на едно от тях предната ми гума просто се заби в земята и изхвърчах с около 30 през предница, добре че бях с каска и теренът беше мек, та ми няма нищо, освен десетина минути леко главоболие.
Аватар
F1-MAN
 
Мнения: 1466
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Нед Май 25, 2003 11:09 am
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот Cveti » Чет Май 27, 2004 4:52 pm

Току що се прибирам от поредното лутане в Люлин планина-мисля,че започвам да се пристрастявам-:)Първо,kagami показа една пътечка от Банкя,която спестява катеренето по асфалта до Михайлово.Пак се катериш,но по много приятна пътека в гора.Вече само от там ще минавам.Тамън поседнахме под една сянка да хапнем сладолед и по пътя се зададе GOA.Продължихме заедно с катерене и спускане до Дивотинския манастир.Там прегледахме картата и се опитахме да намерим път от манастира към хижа "Люлин" (по-точно остатъците от нея),което се превърна в борба с един път,здраво обрасъл с коприва и водещ в неизвестна посока-:)Времето напредна и решихме,че ще дерзаем нататък друг път.Спуснахме се обратно (много кеф),след което отново го дадохме off road надолу през поляните,докато излезохме на асфалт.На мен лично най ми хареса тази част.После аз със завист ги оставих да се спускат обратно по готината пътека,по която се качихме и тъй като вече много бързах отпраших надолу по асфалта.Като цяло,не беше зле.Другия път ще се опитам да намеря пътя до нещо,което ще се превърне в много готин маршрут ако успея.
May the force be with you.
Cveti
 
Мнения: 1027
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Съб Май 31, 2003 10:28 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот MOD » Чет Май 27, 2004 6:01 pm

супер звучи ... радвам се , че добре сте покарали днес ...
Аре, пък следващия Люлин ще гледам да дойда да Ви бавя по пътя ;)[:p]:D:D:D
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD
 
Мнения: 2011
Рейтинг: 1715
Регистриран на: Сря Авг 27, 2003 2:58 pm
Местоположение: Bulgaria


Назад към Архив

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта