Custom Bike

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот тучо чучо » Пет Юли 09, 2004 1:53 pm

[quote]
Обясни моля каква умисъл се влагаш в изказването си ?
Нещо не е наред в конфигурацията ?? или смяташ че не зная как се развиват 2-4 болта за настройка на спирачката може би ??
[/quote]

Изказвания от рода:[i]Да да сега и една молитва да им сложим да спират по добре...[/i], тълкувам като нежелание за решаване на проблема.
Това, че си с лосчета Аливио не е достатъчно, защото точно тези лостчета са доста дълги и захвата на жилото не е близо до оста на лостчето, т.е. не стават за дискови спирачки - поне не са от "по-добрите". Както и по-горе обсъдихме, броните, дори и Шимано, не бива да са със спираловидно навиване. За предпочитане са такива с надлъжно разположена оплетка.
Сега, надявам се, вече разбираш какво исках да кажа!?!:O
Аватар
тучо чучо

Рейтинг: 2000

Мнениеот rujiru » Пет Юли 09, 2004 2:16 pm

[quote]
Изказвания от рода:[i]Да да сега и една молитва да им сложим да спират по добре...[/i], тълкувам като нежелание за решаване на проблема.
Това, че си с лосчета Аливио не е достатъчно, защото точно тези лостчета са доста дълги и захвата на жилото не е близо до оста на лостчето, т.е. не стават за дискови спирачки - поне не са от "по-добрите". Както и по-горе обсъдихме, броните, дори и Шимано, не бива да са със спираловидно навиване. За предпочитане са такива с надлъжно разположена оплетка.
Сега, надявам се, вече разбираш какво исках да кажа!?!:O
[/quote]

Ооо това обяснение звучи по съвсем различен начин..
Все пак моята гледна точка беше че за предна е по добре да се помисли за по скъпа спирачка....
Аз лично ще слагам avid [ да ще сменя и лостчетата ].
rujiru

Рейтинг: 1700

Мнениеот тучо чучо » Пет Юли 09, 2004 3:13 pm

[quote]
Аз лично ще слагам avid [ да ще сменя и лостчетата ].
[/quote]

Именно...
Преди, когато карах с AVID BBDB и си смених вилката с по-голяма, се наложи да сложа по-дълго жило/броня. Нямах под ръка подходящи, затова сложих обикновени черни. При пробата, в първия момент, помислих, че нещо не съм монтирал спирачката правилно.:xx(: Оказа се, че е от бронята, коята яко се свива. Помъчих се 2-3 дни и накрая отидох и си купих ново парче кевларена Jаgwire...
Лостчето ми беше SRAM 9.0 SL, което има настройка.
Направи си изводите!
Аватар
тучо чучо

Рейтинг: 2000

Мнениеот rujiru » Пет Юли 09, 2004 3:44 pm

Не иска питане за бронята...
Моята въпреки че е шимано от твърдата [ навита ] пак се забелязва свиване при силно стискане на спирачката :xx(:
rujiru

Мнениеот Arkaim » Пон Юли 12, 2004 8:51 am

та значи аз да разбирам че ако искам да сложа спирачка Шимано 515 с лосчета Аливио няма да стане...
Така ли е ? или не съм схванал правилно.:8D:
Arkaim ot moreto
Arkaim

Рейтинг: 1200

Мнениеот rujiru » Пон Юли 12, 2004 11:52 am

[quote="Arkaim"]

та значи аз да разбирам че ако искам да сложа спирачка Шимано 515 с лосчета Аливио няма да стане...
Така ли е ? или не съм схванал правилно.:8D:
[/quote]

Става но няма да спират толкова добре както със въпросните лостчета за диск-браке..

Иначе в овнер мануала на шимано спирачките си пише какво точно да им се сложи като броня/лостчета..
rujiru

Предишна

Назад към Архив