[quote="mih"]
@did,
благодаря ти много за съвета, вчера взехме един Axon за един приятел и информацията ти идва много на място, защото и на неговата главина (Formula) остава разстояние между краката на вилката и контрагайките на главината, макар и по-малко от твоето, но все пак като се стегне QR-a и краката се извиват леко навътре. утре ще я монтираме на колелото и дано стане номера с шайбите
btw ти кой модел си сложил - по-евтиния или по-скъпия? моят авер взе някаква ОЕМ версия (или поне така мисля - нямаше никакви книжки и упътвания, тази от 209 кинта)
значи и да я пръсна малко с WD-40? аз имам един хамерикански спрей със същото предназначение и действие, мисля да свърши работа.
като цяло доволен ли си от вилката досега, какви са ти впечатленията?
тази, за която говоря, си връща нормално (поне "на сухо").
изобщо някой може ли да постне впечатленията си от вилката или някакви препоръки (tailor?) за поддръжката й?
ако при подмяната на маслото се сложи такова с вискозитет по-нисък от 11 (примерно 5) това крие ли някакви рискове (например за отмяна на гаранцията или по-лоша работа) и ще стане ли по-чувствителна или бърза?
и при какви условия гаранцията става невалидна и какво всъщност покрива?
и колко точно ход "вади"?

че и това не се разбра...
благодаря предварително
[/quote]
Ами какво да ти кажа... Въпреки промяната с времето все още си е ужасно бавна. Говоря за точно същата вилка (AXON D-RL) като на твоя приятел.
Туй за смяната на маслото с 11W след незнам-си-колко-часа явно не се отнася за тази вилка, а е някакво общо правило за вилките на Сънтър, при които маслото не е в патрон. На AXON-ите в левия крак е пружината (пневматична или метална, в случая - метална), а в десния има един капсулован патрон, на който пише "ВНИМАНИЕ! НЕ ОТВАРЯЙ! НЕ УДРЯЙ! НЕ РАЗГЛОБЯВАЙ! НЕ ТОВА! НЕ ОНОВА! Съдържа АЗОТ ПОД НАЛЯГАНЕ!". Ха смей да пипаш де! От този патрон се забавя хода (странно, ама и в двете посоки!). В него е реализиран някак си хидравлично и блокажа, а и отгоре на всичко като го сгънеш на ръка, което е доста трудно, той веднага сам си се опъва, т.е. служи и като някаква слаба втора пневматична пружина, макар и доста мека. Аз лично не се наемам да пипам такова чудо. Видът му е точно като на патроните в модели XC-Pro за 2004г., за които има упътване и PDF с общото устройство на сайта на Сънтър, а може да го погледнеш и [url=http://info.datacom.bg/ddiidd/Suntour_xc-PRO_D_RL.pdf]тук[/url]. Според упътването към тези вилки след 100 часа само трябва да се гресира ВЪНШНО патрона (той и без това е така зверски омазан, че около него има грес поне за 5 вилки), а след 200 часа да се прави профилактика на вилката в сервиз. Така че всякакви идеи да я забързам, като и сменя маслото с по-рядко засега се отлагат в неопределеното бъдеще, просто защото достъпът до маслото хич не е тривиален и не е за гаражна работа.
Продължавам да я тормозя, пък дано се разработи!
Q. b. f. f. f. s.