Ловци <--> велосипедисти

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Ловци <--> велосипедисти

Мнениеот did » Пон Дек 13, 2004 11:07 am

Гледам аз тази сутрин, Наката пак е сътворил пътепис (даже два).

Тук не искам да коментирам кой как къде и защо карал някога си, обаче след вчерашното каране на мен поне едно нещо не ми стана ясно: имат ли право ловците да спират туристи и колоездачи да си ходят или карат по маркираните от БТС пътеки, само защото си били платили по незнам-си-колко лева билет и сезонът бил кратък и т.н. и т.н. Въпросът хич не е маловажен! На нас ни се наложи да променим маршрута на карането в движение и това не изглеждаше проблем, защото с колела можехме да си позволим да увеличим прехода с 10-20 км и пак да се приберем навреме, но ако там по същото време се бяха появили пешеходни туристи май щеше да се наложи да си висят и да чакат да свърши хайката за глигани и да си замръкнат горе на билото или да тръгнат по пътека, от двата края на която има групи ловци, имащи една единствена цел - да подгонят всички глигани към туристическата пътека, да притиснат животните в дерето и да си погърмят после на воля. В района на билото между Бяла Черква и Бачково има поне 5-6 дерета, които сигурно стават за такава хайка, като само в две от тях минават маркирани туристически пътеки (най-проходимите, явно) и едновременно и в двете имаше ловци, някои от които може би по на 1-2 ракийки от сутринта, гърмящи по всяко нещо, което може да им се стори глиган.

Не ви пожелавам да ви се налага да се свличате по пътека крещейки разни глупости като "не сме глиганииии", "хърбав съм, не стреляййй", "Наско е по-угоееен, него целии" и други подобни със съзнанието, че се движите между не много адекватни, но за сметка на това добре въоръжени мераклии да гърмят по мърдащи цели.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did
 
Мнения: 16523
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Окт 14, 2003 3:00 pm
Местоположение: Пловдив

Мнениеот PtD » Пон Дек 13, 2004 3:36 pm

Ловджиите - под ножа! Наистина голямо мъжество се иска да вземеш една пушка и да гърмиш по нещастните животни. Така и 90-годишната ми баба може да прави :angfire:. Като са такива големи мъже, да вземат да си устроят взаимен лов :D Или пък да ходят с голи ръце да правят каквото могат (а то не е много :rofl:). Ей в това има тръпка, другото е четкане на егото с измислици.

После седят и се надлъгват колко било страшно. Страшно щеше да е, ако и глиганите имаха пушки... Но тогава ловджиите щяха да си стоят сврени в кръчмите :uhh:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD
 
Мнения: 10901
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Ное 17, 2003 3:36 pm

Мнениеот mih » Пон Дек 13, 2004 4:12 pm

ебаси тъпнята е да стреляш по каквото и да е живо! :crazy:
масово избиха дивеча и въобще не се сещат, че после самите те няма да имат по какво да стрелят. лятото карах по места, където местни хора ми разказваха как за броени години са унищожени цели популации и видове, естествено - незаконно.
и после тия смелчаци се напиват в кръчмата и са най-големите родолюбци...
ама кво се чудя - онзи ден в кухнята на офиса (единственото място, където мяркам телевизия) оня смешко Гарелов по "Вот на Доверие" рекламираше хъмвито на Слави с думите - "Ето с този джип никой горски няма да ви хване"! :(!:
като са толкова мъже, да ходят да се бият в Ирак или Афганистан, царчето ще им се израдва.
или да пуцат CS до полуда.
или да станат полицаи, да стрелят поне законно и безнаказано по мирните граждани, хем и CS ще им идва безплатен в интернет-клубчетата.
а знам, че има и по-опасни ловци, мутреещи едни такива, с незнайни познания по лов, но с много желание за пуцане и с добре напудрени носове, ей на такива не искам да попадам насреша. не че алкохола е кой знае колко по-безвреден за околните от коката, ама все пак туй си е кока... а и с тая генетично изменена кока, знам ли какво им минава през предрусалите мозъци - ше ме целне от воле, пък и после кой ще му търси сметка?!...:dunno:
при нас е така - на шосето - опасно, в планината - тоже. и който го е страх от гората, да не влиза в нея. нищо, че живеем в джунгла.
Революция в главата!
Аватар
mih
 
Мнения: 2759
Рейтинг: 1897
Регистриран на: Чет Юни 26, 2003 11:08 am
Местоположение: MontReality, Canada

Мнениеот did » Вто Дек 14, 2004 9:59 am

Нещо темата стана като място за изказване на недоволство от ловджиите. Аз не се и опитвам да крия отвращението си от това да представяш убийството на животни за вид еко-туризъм, ама идеята ми беше по-скоро да задам въпрос.

Някой знае ли наистина дали ловците имат законно право да правят масови хайки в райони, където има маркирани от БТС туристически маршрути и да затварят пътеките за определено време? Щото ако нямат такова право ми се ще поне да съм наясно, та да подходя малко по-иначе следващия път, когато насреща ми се изправи някой с пушка и зачервен нос.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did
 
Мнения: 16523
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Окт 14, 2003 3:00 pm
Местоположение: Пловдив

Мнениеот bikerider » Вто Дек 14, 2004 1:00 pm

[quote="did"]

Нещо темата стана като място за изказване на недоволство от ловджиите. Аз не се и опитвам да крия отвращението си от това да представяш убийството на животни за вид еко-туризъм, ама идеята ми беше по-скоро да задам въпрос.

Някой знае ли наистина дали ловците имат законно право да правят масови хайки в райони, където има маркирани от БТС туристически маршрути и да затварят пътеките за определено време? Щото ако нямат такова право ми се ще поне да съм наясно, та да подходя малко по-иначе следващия път, когато насреща ми се изправи някой с пушка и зачервен нос.
[/quote]


Нищо не разбирам от лов, но според мен ловно-рибарските съюзи/дружинки-детелинки и подобни никога не са били официален държавен орган, няма и да бъдат. Според мен категорично нямат право да отцепват райони, а дори да си присвоят това право трябва да им се шока здраво канчето, че не взимат дори предпазни мерки по периметъра на лова. Само не знам как се шока канчето на пиян ловец с пушка в ръка, ама това е отделен въпрос :viking:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider
 
Мнения: 17273
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Окт 07, 2003 10:25 am
Местоположение: Eutropia

Мнениеот Admin » Вто Дек 14, 2004 5:15 pm

Разбира се, че нямат право :(!: Друг е въпроса колко ли ходене по мъките ще е нужно само за да се оплачеш от такива, а пък до взимането на мерки вече... Не, че съм вечният песимист, ама няма да е лесно.
А пък ако речеш да минеш въпреки предупрежденията им, рискуваш и то не малко. Знам по тоя повод една история, ама не ми серазказва, а и не е много ясна. Но, както и преди мен сте отбелязали, с пияни мъже, притежаващи съмнително количество умствен потенциал и значително количество барут, шега не бива :xx(:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin
 
Мнения: 16374
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Май 20, 2002 12:00 am
Местоположение: София

Мнениеот Paranoid » Вто Дек 14, 2004 11:30 pm

Всички ловджий под гумите!:evil:
Неведоми са пътищата планински!!!
Paranoid
 
Мнения: 61
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Сря Сеп 29, 2004 9:38 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот PtD » Сря Дек 15, 2004 3:44 am

[quote="mih"]

ебаси тъпнята е да стреляш по каквото и да е живо! :crazy:
[/quote]


Освен по ловци, тогава е яко густо! :P:thumbu:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD
 
Мнения: 10901
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Ное 17, 2003 3:36 pm

Мнениеот blqqq » Сря Дек 22, 2004 6:52 pm

а вие давате ли си сметка че някои от тези чудовища ловците могат да влязат в затвора заради такива "примерни" и "разумни" хора като вас.ако се поразровите малко из нета да потърсите закона за лова и опазване на дивеча ще разберете от кога до кога няма никои да ви гони от пътеки и от горите.не си мислете че ловците ви гонят защото се чувстват собственици на гората или дадена местност никой няма право да ви гони.за ваше и наше добро го правим това.аз познавам колеги ловджии които са пострадали по време на лов даже и смъртни случаи е имало.камо ли хора които нямат понятие от лова и от провеждането на гонките.така че не си мислете че сме длъжни да ви предостъпваме пътеките и горите по време на лов(от 15 август до 30 януари и то само събота и неделя).аз наривам по близо 1000 лева на година за да избягам събота и неделя от гадния и мръсен град,давам ги за закупуване на фуражи,на сол,направил съм повече от 10 хранилки мръзнал съм стотици нощи за хаики за бракониери и няма да търпя сулио и пулио да приказват глупости по наш адрес.
а относно това че всеки ловджия е пияница....
като разгледах повечето ви теми мога да съдя че доста от вас са пристрастени към пииването.
да сте живи и здрави и се осведомете малко повече за някоя тема като я подемате
blqqq
 
Мнения: 1
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 6:36 pm

Мнениеот bikezilla » Сря Дек 22, 2004 7:36 pm

Всъщност, аз, като пряко пострадал от случката си направих труда да прочета както закона, така и правилника за прилагане на закона за лова. И за свое съжаление не намерих нищо, което би било в наша защита в случая. Единиствените забрани за лов са за защитените обекти, народните паркове, резерватите, и там разни бостани, ливади и лозя преди тяхната беритба/косене/т.н.
Апропо, ловците имат право да си ловуват където искат (в ловностопанския район на дружината в общия случай) и имат право да ни спират, с цел да ни опазят, разбира се.

А ти, драги ми ловджия, защо не поработиш малко върху възпитанието си ?? Ти кой си, че да ни слагаш етикети "сульо и пульо" (всъщност, дори неможеш да ги напишеш правилно)??
Подобно беше и отношението на твоите колеги , които срещнахме онази неделя.. "вий няма да минете оттука", "айде, обръщай и си ходи там отдет си дощъл", "я съм платил петстин леа тука, ти ша ми разваляш лова", "да ви няма", "ша ядеш бой, да знаеш, няма да минете оттука"... и въобще пренеприятно отношение. Ама какво да му кажеш кат държи пушкало...
И как мислиш ще има добър отзвук към вас, щом такова ви е отношенито??
Айде и вие да сте живи и здрави, и да се осведомите как се общува нормално с хората.
Аватар
bikezilla
 
Мнения: 806
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Чет Май 01, 2003 12:55 am

Мнениеот PtD » Сря Дек 22, 2004 8:12 pm

[quote="blqqq"]

а вие давате ли си сметка че някои от тези чудовища ловците могат да влязат в затвора заради такива "примерни" и "разумни" хора като вас.
[/quote]


И няма да е без причина, нали? :uhh:

[quote]
не си мислете че ловците ви гонят защото се чувстват собственици на гората или дадена местност никой няма право да ви гони.за ваше и наше добро го правим това.
[/quote]


Ако се съди по това как се отнасят към не-ловците - явно не са съгласни с теб по тая точка.

[quote]
аз познавам колеги ловджии които са пострадали по време на лов даже и смъртни случаи е имало.
[/quote]


Ами редно е и ловците да пострадат малко, не само животните :angfire:

[quote]
така че не си мислете че сме длъжни да ви предостъпваме пътеките и горите по време на лов(от 15 август до 30 януари и то само събота и неделя).
[/quote]


А също и вие не си мислете, че ние сме длъжни!

[quote]
аз наривам по близо 1000 лева на година за да избягам събота и неделя от гадния и мръсен град,давам ги за закупуване на фуражи,на сол,направил съм повече от 10 хранилки мръзнал съм стотици нощи за хаики за бракониери и няма да търпя сулио и пулио да приказват глупости по наш адрес.
[/quote]


Аз пък наривам по 4000 лева на година, за да мога да карам, мръзнал съм стотици нощи на трасето, оставил съм много повече природа и животни в "неповредено" състояние от който и да е ловец и няма да търпя пульо и сульо да приказва глупости по *наш* адрес.

(за хайките за бракониери - :thumbu:)

За хранилките - не ми го изтъквай като голямо благодеяние, защото и хората в свинефермите правят хранилки.... По-нататък аналогията е ясна.

[quote]
да сте живи и здрави
[/quote]


Мерси.

[quote]
и се осведомете малко повече за някоя тема като я подемате
[/quote]


Достатъчно осведомен съм, за да знам, че вие имате пушки, а животните - не. Оттам нататък мнението ми е съвсем, съвсем ясно... :idea:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD
 
Мнения: 10901
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Ное 17, 2003 3:36 pm

Мнениеот EmZo » Сря Дек 22, 2004 9:51 pm

@Mih, PtD, bikerider, bikezilla
Напълно съм съгласн с вас! Няма какво повече да допълня Слава богу, в нашия Балкан ловците седят повече по селските кръчми та не съм имал подобни инциденти!:eek3::irked:

НЕ НА ЛОВЦИТЕ! (Прецакват ти маршрута, Опасни са)

НЕ НА ШОФЬОРИТЕ! (Опасни, много опасни, не зачитат правата нито на пешеходците, нито на колоездаите, мислят си че имат пълно право над шосетата, тротоарите, и тн. , мислят си че като са седнали зад тая замъсяваща околната среда, уищожаваща озоновия слой, купчина ламарина са всевластни)

НЕ НА ПУШАЧИТЕ! (Преебават, чистият въздух в клубове, барове кафета, закусвалн, ресторанти и др. натрапват отвртителния си дим навсякъде)

P.S. (Естествено не се отнася до всички представители на изброените "съсловия")
Изображение
Аватар
EmZo
 
Мнения: 2650
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Сря Авг 04, 2004 11:59 pm
Местоположение: Враца

Мнениеот КапитанПланета » Сря Дек 22, 2004 10:13 pm

[quote]
...така че не си мислете че сме длъжни да ви предостъпваме пътеките и горите по време на лов(от 15 август до 30 януари и то само събота и неделя).
[/quote]


Доста арогантно бих казал... Абе аз ли бъркам нещо, или това прави близо половин година, точно в дните когато повечето можем да си позволим да отидем в планината ? Според мен, за да са максимално коректни нещата трябва да има определени ясно обозначени зони, където можете да си избивате невинните животинки спокойно. Може би такива подробности в законите няма, защото (за радост) на този етап почитателите на това извратено "хоби" са сравнително малко...
Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета
 
Мнения: 1102
Рейтинг: 1705
Регистриран на: Пон Окт 28, 2002 10:52 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Чет Дек 23, 2004 12:56 am

[quote="blqqq"]

аз наривам по близо 1000 лева на година за да избягам събота и неделя от гадния и мръсен град,давам ги за закупуване на фуражи,на сол,направил съм повече от 10 хранилки мръзнал съм стотици нощи за хаики за бракониери и няма да търпя сулио и пулио да приказват глупости по наш адрес.
а относно това че всеки ловджия е пияница....
като разгледах повечето ви теми мога да съдя че доста от вас са пристрастени към пииването.
да сте живи и здрави и се осведомете малко повече за някоя тема като я подемате
[/quote]


човек, не си мисли, че и ние не харчим по толкова, ако не и много повече кеш годишно за да го практикуваме тоя спорт!!!!!!!!!:uzi:
а относно простотиите по ваш адарес - напълно [b]ЗАСЛУЖЕНИ СА СИ[/b]. от малък съм турист и съм изял толкова псувни, подигравки и компания от твои колеги и съм стискал зъби, щот на пиян човек с пушка не е здравословно да се казва НИЩО НА ВЪПРЕКИ!!!
А за алкхола....
замълчи просто!!!!
това, че обичаме да си пийваме НЕ ЗНАЧИ, че го правим докато летим с 40км/ч надолу по някоя пътека,
докато твоите колеги редовно се наливат с домашарка и каквото там имат "да се сгреят".....
[b]ПИЯН ЧОВЕК СЪС ОРЪЖИЕ Е ОПАСЕН ЗА ЖИВОТА!!!!![/b]
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep
 
Мнения: 7592
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Чет Юли 01, 2004 12:51 pm
Местоположение: 42.697556 N, 23.323638 E

Мнениеот did » Чет Дек 23, 2004 9:03 am

Айдее, това дето не щях да става все пак взе да се случва в тая тема. Наката преди време пусна линк към нашия форум в една тема за ловджиите в клуб "туризъм" в ДИР-а, пък те там си имат и специален клуб за лов и риболов и като се омешаха ловци и туристи такава размяна на простотии падна, че темата им просто вече не става за четене. Даже бях много горд, че тук се проявяваме като по-толерантни и до простотии не се стига, а настоящата тема просто си изпадна леко по леко в небитието.

И в следващия момент какво се случва: някой от "ловджиите" се регистрира тук и почва да повтаря същите простотии, дето ги е ръсил в изобилие при "спора" с "туристите", щото там вече никой не би му обърнал внимание.

Моля ви, просто не обръщайте внимание на такива провокации. Ясно е, че каквото и да пишем тук, едва ли това ще доведе до промяна в начина на мислене даже и на един единствен ловец. Моята цел с отварянето на такава дискусия беше да си изясня някои неща. Това стана и смятам, че каквото и да се каже оттук нататък, ще бъде не само излишно, а и грозно и обиждащо някого (пък бил той и ловец).
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did
 
Мнения: 16523
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Окт 14, 2003 3:00 pm
Местоположение: Пловдив

Мнениеот bikerider » Чет Дек 23, 2004 11:18 am

[quote="blqqq"]

а вие давате ли си сметка че някои от тези чудовища ловците могат да влязат в затвора заради такива "примерни" и "разумни" хора като вас.ако се поразровите малко из нета да потърсите закона за лова и опазване на дивеча ще разберете от кога до кога няма никои да ви гони от пътеки и от горите.не си мислете че ловците ви гонят защото се чувстват собственици на гората или дадена местност никой няма право да ви гони.за ваше и наше добро го правим това.аз познавам колеги ловджии които са пострадали по време на лов даже и смъртни случаи е имало.камо ли хора които нямат понятие от лова и от провеждането на гонките.така че не си мислете че сме длъжни да ви предостъпваме пътеките и горите по време на лов(от 15 август до 30 януари и то само събота и неделя).аз наривам по близо 1000 лева на година за да избягам събота и неделя от гадния и мръсен град,давам ги за закупуване на фуражи,на сол,направил съм повече от 10 хранилки мръзнал съм стотици нощи за хаики за бракониери и няма да търпя сулио и пулио да приказват глупости по наш адрес.
а относно това че всеки ловджия е пияница....
като разгледах повечето ви теми мога да съдя че доста от вас са пристрастени към пииването.
да сте живи и здрави и се осведомете малко повече за някоя тема като я подемате
[/quote]


Батка, искаш ли утре да завардя улицата пред къщата ти с 5-6 човека с оръжие, за да ловим мишки? Нищо че улицата не е моя, нищо че всъщност тия мишки не ми трябват, нищо че и други хора ще искат да минават по улицата - ЩЕ ЧАКАТ копеленцата, щото ние ще си платим в общината и готово. И ще се почерпим стабилно при това преди да завардим. Пък ако няма мишки, може и някое куче да целнем... некоя и друга гума на кола, ей така за удовлетворение. Обаче никой няма да пуснем - за негово собствено добро е - НИЕ ВИ ПАЗИМ!!! А и пари сме дали бе хора, как ще ви пуснем да минете през собствената ви улица??? :crazy::crazy::crazy::crazy:

Истината е че сте убийци, обаче едновременно с това сте страхливци, които ги е страх да стрелят по хора, които могат да отвърнат на стрелбата, та затова си намирате беззащитни мишени като животните. Изобщоo... гонки - драйфа ми се :puke: Ако беше спрямо хора, щеше да се нарича геноцид, ама нали е за животни... се нарича лов... нали животните не могат да те съдят... Едно време хората са ловували за прехрана... докато не са се превърнали в садисти като вас дето стрелят по живи същества ей така, за собствен кеф... драйфа ми се от такива като вас :puke::puke::puke::puke::puke:

Та не мога да разбера - като ви се стреля - ей го е Ирак, бегайте там и стреляйте на воля, белким ви излезе късмета.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider
 
Мнения: 17273
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Окт 07, 2003 10:25 am
Местоположение: Eutropia


Назад към Архив

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 20 госта