Чалгата в образованието

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот George » Пон Юли 25, 2005 8:05 pm

[quote="mih"]

[quote="George"]

mih, Статията е от 15 юли 2004 и е доста аутдейната.[/quote]

е, и? какво толкова?
[quote="George"]

Сега коментарът ми:
Заглавието намирам за пресилено, а освен това и неточно. Как господин Автора ще коментира факта, че български ученици печелят международни олимпиади по информатика?[/quote]

Как тогава ще коментираш тези две статии (абстрахирай се от името на вестника): http://www.segabg.com/23072005/p0020003.asp
и http://www.segabg.com/23072005/p0020017.asp

[quote="George"]

Впрочем Дайната си има отвратителния навик да се изхвърля и е логично неговите шедьоври да намират място в парцала "СЕГА". Единствената причина да чета този вестник са коментарите към статиите в него.
[/quote]

би ли ми препоръчал някой свестен, безпристрастен вестник, че да бъда и аз в крак с новините?
[/quote]
mih, критиката ми не е към теб, а към Дайната. Като казвам, че нещата са се променили през последната година, имам предвид, че са се влошили. Помниш ли как разиграваха седмокласниците с вида на приемния изпит за гимназиите - т. е дали ще има тест или отново с темите по литература.
Знаеш ли как ми се иска да цапардосам мазната физиономия на учителката по литература, която е наела апартамента под мен и дере седмокласниците безпощадно?
На университета, от който се дипломирах (ВИАС) давам задоволителна оценка. Макар че мой колега от фирмата, който преди беше асистент във ВИАС ми споменам, че и там качеството на образование е спаднало (аз съм завършил през 2001)
Ето и желаният от теб коментар по статиите:
Основната причина за закриването на паралелките е демографската криза. Тя е породена от куп фактори, един от които е и образователната система.
Колкото до втората статия - точно за това Дайнов никога няма да напише и 2 реда. А и както може би си забелязал, статията е без автор.
Не мога да ти препоръчам добър и независим вестник, защото такъв няма. А ти погледни тази статия:
http://www.segabg.com/25072005/p0060003.asp
Ако Дайната е цар на обобщенията, то Волгин е император.
Сега всеки ден, всеки час, навсякъде има матрял
George

Рейтинг: 1200

Мнениеот mih » Пон Юли 25, 2005 8:26 pm

@George,
ако ме познаваше щеше да знаеш, че последният ми въпрос беше риторичен ;)
пред очите ми минават стотици статии на ден от стотици вестници от целия свят, това ми е работата.

благодаря ти за диалога и до нови виртуални срещи!
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Предишна

Назад към Други