Препоръчайте колело до 1000лева?

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Мнениеот тучо чучо » Чет Мар 30, 2006 11:30 am

Хм, и аз карам F5 - вече близо 4000 км. само в планината. Имам доста забележки, но чак да се продънва от слизане от бордюр... Мисля, че прекалявате!
Аватар
тучо чучо

Рейтинг: 2000

Мнениеот GOA » Чет Мар 30, 2006 11:44 am

[quote="тучо чучо"]

Хм, и аз карам F5 - вече близо 4000 км. само в планината. Имам доста забележки, но чак да се продънва от слизане от бордюр... Мисля, че прекалявате!
[/quote]
Че ти не знаеш ли че mъh е 213 кг. и слиза от 7 метрови бордюри?
Аз напълно му се доверявам, той `е!
Downhill by car.
Лопа ти прожината на амортесиора.

|-|
Аватар
GOA

Рейтинг: 1637

Мнениеот tailor » Чет Мар 30, 2006 12:06 pm

[quote="inv1s1ble"]

Здравейте. Пускам тази тема защото се нуждая от помощ с избора на колело до към 1000лева. Аз съм се спрял на ф4 или по-скоро на ф5, но сега ще кажете че са със сгрешена геометрия която така и неразбрах на какво се дължи и какви може да бъдат последстията... ще съм ви много благодарен ако предложите нещо друго за тези пари и евентуално ако тръгне да се зглобява какво може да излезе :)
[/quote]
при така докараната задачка, може да се помисли за zx5 с marzocchi marathon xc
[img]http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/images/zx5.jpg[/img]
Аватар
tailor

Мнениеот Nymphetamine » Чет Мар 30, 2006 1:32 pm

[quote="mih"]

@Nymphetamine
съгласяваш се, защото достатъчно си карал въпросната рамка ли? :spin:

[size=67](въпросът е реторичен)[/size]
[/quote]

:rofl::rofl:
По-скоро съм забравил да уточня, че съм съгласен с това, че е по-скоро рамка за ХС. :) А иначе не съм карал такава рамка (а и нямам желание). ;)
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот PzNike » Чет Мар 30, 2006 2:39 pm

[quote="tailor"]
при така докараната задачка, може да се помисли за zx5 с marzocchi marathon xc
[/quote]

А ще има ли такъв монтаж стандартен или ще трябва да се "преговаря" за смяна на вилката?
Achtung Panzer!
PzNike

Рейтинг: 1700

Мнениеот milger » Чет Мар 30, 2006 3:51 pm

[quote="layne"]

По-дoбре хубав твърдак(HT2) от колкото гадна мека рамка(F5).
Зимай Ram-a и забравяй за проблемите ;)
[/quote]

Преди 2 години си млатехте чекий по тая гадна мека рамка...
Карал съм твърдак, сега карам такава - много по-добре е от твърдак...
Аз си хапнем мръвка, ти си бръкнеш в джобчетата...
(народна мъдрост)
milger

Рейтинг: 1200

Мнениеот did » Чет Мар 30, 2006 4:02 pm

milger, прав си. последно време просто няма как човек да не се подразни от няколко простички факта, които се повтарят непрекъснато, въртят се като развалена грамофонна плоча из форума.

Първо, човек с подпис, съдържащ линк към сайта на RAM-bikes, си позволява да дава "небрежно мнение на страничен наблюдател", даже да дава откровено хм.. "некоректни" квалификации за рамките на конкурентна фирма. Такова нещо нито C_Mo, нито Tailor си позволяват.

Второ, на 3-4 келеша са им купили мама и тати някакви колела - кой HT2, кой бомба някаква, и зададе ли се тема "кво да си купя", непременно трябва да кажат, че трябва да си купиш същото като тяхното, щото тва е единственото решение и е особено мъдро. А тия същите по правило преди това друго истинско колело не са карали, ама айда, акъл да се дава... По правило те карат нещо средно между XC и лек DH, което е модерно напоследък да се нарича "агресивно XC" (баси простотията...).

За съжаление, откак се навъдиха тия спецове, много по-обосновано мнение по подобни въпроси човек може да получи не във форума, а в кой да е магазин с кадърен продавач.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Rancid » Чет Мар 30, 2006 4:44 pm

@did:agree:
Обещавам повече да не давам съвети относно HT2.
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот did » Чет Мар 30, 2006 4:46 pm

[quote="Rancid"]

@did:agree:
Обещавам повече да не давам съвети относно HT2.

[/quote]

нямах тебе предвид, освен това не е лошо да даваш съвети, когато знаеш какво говориш. загова е форум.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Rancid » Чет Мар 30, 2006 5:10 pm

:DМерси,ще се опитам да продължа да давам смислени съвети,когато съм сигурен в скромните си знания.
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот klmn » Чет Мар 30, 2006 5:44 pm

Aaa,нe мое така,я и аз да ревна-Спринт рулзз..:Dдо 1000лв моделите Легенд и Делта си струват.
Ако си от СФ иди до байк центъра в Младост-има РАМ,СКОТ,Спринт,се да си харесаш нещо.
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот mih » Пет Мар 31, 2006 6:10 pm

[quote="GOA"]

[quote="тучо чучо"]

[/quote]
Че ти не знаеш ли че mъh е 213 кг. и слиза от 7 метрови бордюри?
Аз напълно му се доверявам, той `е!
[/quote]

хехе... е поне не се прекатурвам от прегазването на паднало дърво...
:finger:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот Nymphetamine » Пет Мар 31, 2006 7:59 pm

[quote="did"]

Второ, на 3-4 келеша са им купили мама и тати някакви колела - кой HT2, кой бомба някаква, и зададе ли се тема "кво да си купя", непременно трябва да кажат, че трябва да си купиш същото като тяхното, щото тва е единственото решение и е особено мъдро. А тия същите по правило преди това друго истинско колело не са карали, ама айда, акъл да се дава... По правило те карат нещо средно между XC и лек DH, което е модерно напоследък да се нарича "агресивно XC" (баси простотията...).

За съжаление, откак се навъдиха тия спецове, много по-обосновано мнение по подобни въпроси човек може да получи не във форума, а в кой да е магазин с кадърен продавач.
[/quote]

Става малко в стил "гузен негонен бяга", но да се застраховам, в случай, че съм в числото на визираните келеши от did.
Първо, колелото ми (HT2:)) е закупено изцяло и само то мен, с мой лични средства. А те, повярвай ми, са събрани с цената на месец и половина упорит труд и най-малко година гладуване, учене за получаване и защитаване на стипендия и лишаване от лукс като кино всяка седмица, кафенце, кръчмичка, дрън-дрън.
Да, друго истинско колело не съм карал за повече от 10 минути (е, едно жълто го наврях в лайната на Джендем тепе), понеже за да мога да спестя, трябваше да се подложа на ограничния, включително и никакви нови покупки за червената кошница отпреди. Е, в крайна сметка труда и усилията ми бяха възнаградени, но това не е важно сега.
Когато някого иска съвет за нещо, което и други за изпитали, знаят, осведомени са и имат впечтления, защо да не го дадат? Да, моя съвет беше за HT2, но не защото е кой знае какво, а защото това е най-добрата инвестиця в колело за определената сума, споде мен, аргументите ги посочих по-напред в темата.
Не, не съм карал F5, но чета отзиви и впечатления. Или нищо не говорят безброй темите за няк'ви си нови кобилици, кофти геометрия и бла-бла?!
До къде стигнахме, до стила на каране?
Това, че примерно искам здрава вилка, за повече тормоз и "немайсторство"от моя страна, съвсем не значи, че крам в рамките на "агресивното ХС", просто искам да съм ,примерно, сигурен, че няма да в строша, заради глупостта си. Не си ме виждал как карам, не знаеш. Смятам, че нямаш основание да твърдиш нещо по въпроса. Аз лично не виждам друг начин да наречеш стила в който караш и нагоре, и надолу, и наляво, и надясно, тоест където ти падне, но в рамките на разумното, освен агресивно ХС, а може би и лек фрийрад, просто, защото карам където си искам. А може би и АМ? Сега сигурно пак някой ще тръгне да философства:" Ама то няма такова, не е вярно това, дрън дрън..." Еми в крайна сметка за т'ва сме хора, да правим к'вот' ни е кеф. Пък и теб никой не те насилва зорлем да караш "агресивно ХС".
И за накрая си бях оставил едно изречение, ама понеже съм тъп и давам съвети момчето да си вземе HT2, я забравих и за това няма да я кажа. Освен ако не се сетя.
П.П. Може и да не е правилно да се чувствам засегнат от did, но все пак карам такова колело, давам съвети да си вземе като него и по един мой си начин това ме псотавя в класацията.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот 4getcredo » Съб Апр 01, 2006 5:39 am

Браво! Имаш напредък с пунктуацията.
[ибавам са ;)]
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Nymphetamine » Съб Апр 01, 2006 7:58 am

[quote="4getcredo"]

Браво! Имаш напредък с пунктуацията.
[ибавам са ;)]
[/quote]

:rofl::rofl: True, true.. :beer::peace:
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот did » Съб Апр 01, 2006 9:54 am

[quote="Nymphetamine"]

Става малко в стил "гузен негонен бяга"
[/quote]

аха, точно така става. всъщност точно пък за тебе не се бях сетил, ама щом настояваш...

[quote="Nymphetamine"]

... но да се застраховам, в случай, че съм в числото на визираните келеши от did.
[/quote]

такава застраховка не се предлага от нито една застрахователна компания, особено на 1 април :bouncy:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Nymphetamine » Съб Апр 01, 2006 12:46 pm

[quote]
аха, точно така става. всъщност точно пък за тебе не се бях сетил, ама щом настояваш...
[/quote]

Е, поласкан съм. :) Не, не настоявам, няма нужда. :D:beer:

[quote]
такава застраховка не се предлага от нито една застрахователна компания, особено на 1 април :bouncy:
[/quote]

:lol:Ще подиря някоя, баш на 1 април. :)
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот Genata » Чет Апр 06, 2006 7:27 pm

Некав РАМ 4x на старо ще ти свърши работа за скокчета и т.н.т. бЕ тоя рам става за всичко без DH.
Genata

Мнениеот inv1s1ble » Пет Апр 14, 2006 10:58 am

Здравейте пак. Съжалявам че не писах дълго време но не си бях в къщи и нямаше как ... :)
Така значи общо взето колкото и да не искам да карам с твърда рамка май ще да е HT щото за тези пари и да искам по-добро май няма да си намеря. Единственият вариант който ми се върти в главата е да зглобявам нещо но незнам какво може да излезе така че ако искате може да предложите нещо ;)
inv1s1ble

Мнениеот prohojda6tiq » Пет Апр 14, 2006 7:30 pm

[color=beige][size=67]abe q kajete nqkvo dobro kollo kato za 4ovek,koito nikoga ne e karal dh da 1000lv.max 1300

az sum malko negramoten.iskah da popitam za dobur bike za dh da1300lv za neopiten tip[/size][/color]
prohojda6tiq

Мнениеот inv1s1ble » Съб Апр 15, 2006 2:30 pm

Пичове един приятел ми предлага Ram fr ac 2003 от тея дето имаше много цветове в случая е зелен (със старите лепенки на рам) заедно със шока (dnm), чашки и касета за 250лева и мисля да взимам и просто исках да ви попитам струва ли си :)
inv1s1ble

Мнениеот Nymphetamine » Съб Апр 15, 2006 3:02 pm

Да си сглобиш колело с тази рамка ще ти излезна много по скъпо, отколкото ако си вемеш готово за тия пари.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот inv1s1ble » Съб Апр 15, 2006 3:29 pm

[quote="Nymphetamine"]

Да си сглобиш колело с тази рамка ще ти излезна много по скъпо, отколкото ако си вемеш готово за тия пари.
[/quote]
Защо? Какво по точно имаш в предвид? Иначе рамката според вас добра ли е?
Аз ще си използвам части временно от сегашния боклук само ще си взема вилка, дискови и там ако трябва още нещо ...
inv1s1ble

Предишна

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ