от Nymphetamine » Пет Мар 31, 2006 7:59 pm
[quote="did"]
Второ, на 3-4 келеша са им купили мама и тати някакви колела - кой HT2, кой бомба някаква, и зададе ли се тема "кво да си купя", непременно трябва да кажат, че трябва да си купиш същото като тяхното, щото тва е единственото решение и е особено мъдро. А тия същите по правило преди това друго истинско колело не са карали, ама айда, акъл да се дава... По правило те карат нещо средно между XC и лек DH, което е модерно напоследък да се нарича "агресивно XC" (баси простотията...).
За съжаление, откак се навъдиха тия спецове, много по-обосновано мнение по подобни въпроси човек може да получи не във форума, а в кой да е магазин с кадърен продавач.
[/quote]
Става малко в стил "гузен негонен бяга", но да се застраховам, в случай, че съм в числото на визираните келеши от did.
Първо, колелото ми (HT2:)) е закупено изцяло и само то мен, с мой лични средства. А те, повярвай ми, са събрани с цената на месец и половина упорит труд и най-малко година гладуване, учене за получаване и защитаване на стипендия и лишаване от лукс като кино всяка седмица, кафенце, кръчмичка, дрън-дрън.
Да, друго истинско колело не съм карал за повече от 10 минути (е, едно жълто го наврях в лайната на Джендем тепе), понеже за да мога да спестя, трябваше да се подложа на ограничния, включително и никакви нови покупки за червената кошница отпреди. Е, в крайна сметка труда и усилията ми бяха възнаградени, но това не е важно сега.
Когато някого иска съвет за нещо, което и други за изпитали, знаят, осведомени са и имат впечтления, защо да не го дадат? Да, моя съвет беше за HT2, но не защото е кой знае какво, а защото това е най-добрата инвестиця в колело за определената сума, споде мен, аргументите ги посочих по-напред в темата.
Не, не съм карал F5, но чета отзиви и впечатления. Или нищо не говорят безброй темите за няк'ви си нови кобилици, кофти геометрия и бла-бла?!
До къде стигнахме, до стила на каране?
Това, че примерно искам здрава вилка, за повече тормоз и "немайсторство"от моя страна, съвсем не значи, че крам в рамките на "агресивното ХС", просто искам да съм ,примерно, сигурен, че няма да в строша, заради глупостта си. Не си ме виждал как карам, не знаеш. Смятам, че нямаш основание да твърдиш нещо по въпроса. Аз лично не виждам друг начин да наречеш стила в който караш и нагоре, и надолу, и наляво, и надясно, тоест където ти падне, но в рамките на разумното, освен агресивно ХС, а може би и лек фрийрад, просто, защото карам където си искам. А може би и АМ? Сега сигурно пак някой ще тръгне да философства:" Ама то няма такова, не е вярно това, дрън дрън..." Еми в крайна сметка за т'ва сме хора, да правим к'вот' ни е кеф. Пък и теб никой не те насилва зорлем да караш "агресивно ХС".
И за накрая си бях оставил едно изречение, ама понеже съм тъп и давам съвети момчето да си вземе HT2, я забравих и за това няма да я кажа. Освен ако не се сетя.
П.П. Може и да не е правилно да се чувствам засегнат от did, но все пак карам такова колело, давам съвети да си вземе като него и по един мой си начин това ме псотавя в класацията.