чертежи на bike-ове

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот Гост » Пон Сеп 25, 2006 9:01 pm

@Admin
Благодаря за разяснението.Ще проуча по-подробно въпроса за какъв вид сплав/дуралуминий става дума.:thumbu:

@did
Преиграваш.
Гост

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 25, 2006 9:39 pm

Traddash Culture Twenty is superior to Traddash Culture Nineteen :rofl:

Волфи, като ги гледам тия чисълца дето ги размяташ след ника си като ротативка, точно ти изобщо не трябва да говориш за преиграване ;)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот GothicMan » Пет Сеп 29, 2006 1:08 pm

[quote="airborneone"]

"Всякакви съмоделни модификации, могат да завършат с тежки наранявания и/или дори смърт."
Не се занимавай с глупости, пък дори и да ти е работа, ако ще правиш модификации, просто сменяй:beer::angel2:
[/quote]

Мисля че ясно написах "...очаквам смислени отговори..." Ако знаеш-знаеш ако не знаеш си траеш...
Убий тъпака с мълчание.
Аватар
GothicMan

Рейтинг: 1200

Мнениеот GothicMan » Пет Сеп 29, 2006 1:34 pm

[quote="axelmax"]

[quote="did"]

[quote="airborneone"]

Не се занимавай с глупости[/quote]

GothicMan
Occupation: Designer

Airbornone, няма смисъл. Не му се бъркай в темата. Той знае какво прави. Въобще, дизайнерите много разбират от веломеханика. Не случайно най-продаваните колела от български производители (включително тоя MTB Cross Scorpion) са създадени от дизайнери, а не от инженери.

Моля без повече спам. Човека иска да си прави подобрения, пращайте му файлове!
[/quote]

Има инженери и инженери ако ме разбираш:),а колкото до дизайнерите без инженерите само се излагат и хабят материала.

@GothicMan-не си губи времето ,от опит го казвам:)
[/quote]

:(!::(!::(!::(!:Абе хора,кога ще престанете да се правите на велики!!!
Трябва ли да си сканирам дипломата за да доказвам на някого че имам подходящото за целите ми образование?
Това че съм написал в профила си "Occupation: Designer" не значи че съм дизайнер по професия...Според скромните ми познания по англиски думичката "occupation" се тълкува като занимание,работа но не и ПРОФЕСИЯ.За "професия" думичката е друга...
А нека попитам какъв е смисъла на интернет форумите според теб а?
Да се обменя полезна информация или да се доказва на питащия колко е невеж ?Останалото се нарича спам(да обяснявам ли какво е "spam"?).
Лек ден и следващия път като решиш да пишеш първо напиши АДЕКВАТЕН на въпроса отговор а после рови във инфото на питащия...:spin::banghead::banghead::banghead:
Убий тъпака с мълчание.
Аватар
GothicMan

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 29, 2006 2:01 pm

[quote="GothicMan"]
Да се обменя полезна информация
[/quote]

Няма страшно, ще ти мине :)
Аватар
bikerider

Мнениеот airborneone » Пет Сеп 29, 2006 2:41 pm

[quote="GothicMan"]
Ако знаеш-знаеш ако не знаеш си траеш...
[/quote]

Знам какво ще се случи,а именно няма да се занимаваш с колоездене по ЗДРАВОСЛОВНи причини. Тъй като това е форум за планинско колоездене, явно си решил да правиш такъв байк следователно съвети от рода "Оди си купи колело да не се пречукаш със съмоделката си" са в рамките на "добрия тон и пожелания".
П.П.
Недей да бъдеш един от многото чакащи на готово за информация, потърси си сам и ако не намериш след това пиши. Едит на сайта на рам имаше почти вс. модели (чертежи):beer::angel2:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Сеп 29, 2006 3:02 pm

[quote="GothicMan"]

[quote="axelmax"]

[quote="did"]

[quote="airborneone"]

Не се занимавай с глупости[/quote]

GothicMan
Occupation: Designer

Airbornone, няма смисъл. Не му се бъркай в темата. Той знае какво прави. Въобще, дизайнерите много разбират от веломеханика. Не случайно най-продаваните колела от български производители (включително тоя MTB Cross Scorpion) са създадени от дизайнери, а не от инженери.

Моля без повече спам. Човека иска да си прави подобрения, пращайте му файлове!
[/quote]

Има инженери и инженери ако ме разбираш:),а колкото до дизайнерите без инженерите само се излагат и хабят материала.

@GothicMan-не си губи времето ,от опит го казвам:)
[/quote]

:(!::(!::(!::(!:Абе хора,кога ще престанете да се правите на велики!!!
Трябва ли да си сканирам дипломата за да доказвам на някого че имам подходящото за целите ми образование?
Това че съм написал в профила си "Occupation: Designer" не значи че съм дизайнер по професия...Според скромните ми познания по англиски думичката "occupation" се тълкува като занимание,работа но не и ПРОФЕСИЯ.За "професия" думичката е друга...
Да се обменя полезна информация или да се доказва на питащия колко е невеж ?Останалото се нарича спам(да обяснявам ли какво е "spam"?).
Лек ден и следващия път като решиш да пишеш първо напиши АДЕКВАТЕН на въпроса отговор а после рови във инфото на питащия...:spin::banghead::banghead::banghead:

[/quote]
Та каква казваш ти е професията?
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот did » Пет Сеп 29, 2006 3:44 pm

[quote]А нека попитам какъв е смисъла на интернет форумите според теб а?
[/quote]

Когато задаваш въпроси, бъди готов да прочетеш и мнения, които няма да ти харесат. Истината понакога е неприятна. Ако това не те устройва, ходи да питаш огледалото в банята, а не тук.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот GothicMan » Пон Окт 02, 2006 11:37 am

"...Едит на сайта на рам имаше почти вс. модели (чертежи)..."
Е това бе го разбрах ... Къде да отида?
Убий тъпака с мълчание.
Аватар
GothicMan

Мнениеот GothicMan » Пон Окт 02, 2006 11:42 am

[quote="did"]

[quote]А нека попитам какъв е смисъла на интернет форумите според теб а?
[/quote]

Когато задаваш въпроси, бъди готов да прочетеш и мнения, които няма да ти харесат. Истината понакога е неприятна. Ако това не те устройва, ходи да питаш огледалото в банята, а не тук.
[/quote]

Виж сега, приемам всякакви мнения но не и такива които нямат нищо общо с това за което питам.
Убий тъпака с мълчание.
Аватар
GothicMan

Мнениеот hedonist1 » Пон Окт 02, 2006 1:45 pm

Подкрепям те пич.
Аз и един приятел направихме една рамка и сложихме лепенки INTENSE.
2002г. на Боровец имаше състезание по спускане. Колелото караше моят приятел и даде много добри резултати. Никой от там присъстващите състезатели с готини рамки за тогава като GIANT, specialized, SCOTT и др. не можаха да познаят каква е рамката въпреки взирането се кефеха на INTENS-a ха-ха-ха.
2004г. Драгалевци друг приятел със същото колело и пак същия случай ха-ха-ха.
2006г. колелото все още се кара по планините но не в нашата столица
Така че направи си рамка и сам прецени нали е за голямо натоварване или за стената в стаята.
Успех.

По добре да направиш нещо отколкото [size=200]ВСИЧКО ЗНАМ – НИЩО НЕРАЗБИРАМ[/size]
Аватар
hedonist1

Мнениеот GothicMan » Пон Окт 02, 2006 2:15 pm

[quote="hedonist1"]

Подкрепям те пич.
2002г. на Боровец имаше състезание по спускане. Колелото караше моят приятел и даде много добри резултати. Никой от там присъстващите състезатели с готини рамки за тогава като GIANT, specialized, SCOTT и др. не можаха да познаят каква е рамката въпреки взирането се кефеха на INTENS-a ха-ха-ха.
2004г. Драгалевци друг приятел със същото колело и пак същия случай ха-ха-ха.
2006г. колелото все още се кара по планините но не в нашата столица
Така че направи си рамка и сам прецени нали е за голямо натоварване или за стената в стаята.
Успех.

По добре да направиш нещо отколкото [size=200]ВСИЧКО ЗНАМ – НИЩО НЕРАЗБИРАМ[/size]
[/quote]
:beer::thumb:
Убий тъпака с мълчание.
Аватар
GothicMan

Мнениеот did » Пон Окт 02, 2006 2:27 pm

[quote="hedonist1"]

Подкрепям те пич.
[/quote]

Нали правиш разлика между

1. правенето на нова рамка по смислен проект и с подходящи материали

и

2. модифицирането на Крос Скорпион?

Скорпионът е чудесно балансирано колело. В смисъл че проблемите му изглеждат еднакво големи навсякъде. По него просто не могат да се правят смислени подобрения.

Съвсем друго е, ако човек търси чертежи, за да си "направи" рамка, тръгвайки от нищото. Тогава модели за имитация има бол и всичко си зависи от лични предпочитания, налична техника, налични материали, налично свободно време, налични пари, налични компоненти...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот GothicMan » Вто Окт 03, 2006 7:00 am

[quote="did"]

[quote="hedonist1"]

Подкрепям те пич.
[/quote]

Нали правиш разлика между

1. правенето на нова рамка по смислен проект и с подходящи материали

и

2. модифицирането на Крос Скорпион?

Скорпионът е чудесно балансирано колело. В смисъл че проблемите му изглеждат еднакво големи навсякъде. По него просто не могат да се правят смислени подобрения.

Съвсем друго е, ако човек търси чертежи, за да си "направи" рамка, тръгвайки от нищото. Тогава модели за имитация има бол и всичко си зависи от лични предпочитания, налична техника, налични материали, налично свободно време, налични пари, налични компоненти...
[/quote]

:offtopic::offtopic::offtopic::offtopic::offtopic::offtopic:
ОК Разбрах !!!
Тук всеки се спасява сам и по единично.
Мисля че намерих това,което ми трябваше.Но не мисля да споделям с НИКОГО къде и какво съм открил...
Просто ми е "обидено" от такова отношение.
Убий тъпака с мълчание.
Аватар
GothicMan

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Окт 03, 2006 8:29 am

He is going deep under cover:D
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот halcor » Вто Окт 03, 2006 8:58 am

Не плачкай много, че живееш в такъв жесток свят, където всеки се спасява поединично :bawling:
Аватар
halcor

Мнениеот bikerider » Вто Окт 03, 2006 10:00 am

[quote="GothicMan"]
Но не мисля да споделям с НИКОГО къде и какво съм открил...
[/quote]

И ся кво? Аз вече почти плача... :D
Аватар
bikerider

Предишна

Назад към Архив