Дали въобще са наясно...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Дали въобще са наясно...

Мнениеот bluskanie » Сря Дек 20, 2006 1:25 pm

... всички тези международни организации и личности, взимащи отношение по въпроса с медиците ни...?

Ето малко цитати от днес след решението на съда в Триполи:

"Агенция "Фокус"
Германският канцлер призова либийското правителство да даде “шанс” на българските медици
Германският канцлер Ангела Меркел призова днес либийското правителство да даде “шанс” на българските медици, предаде АФП. В същото време тя окачестви смъртните присъди като “ужасяващи”. “Надявам се и призовавам либийското правителство да им даде шанс. Това е ужасяваща присъда”, заяви Ангела Меркел по време на пресконференция във финландската столица Хелзинки."

Просто няма да коментирам малоумието на това изказване...

Още един:

"Агенция "Фокус"
ЕС не може да приеме присъдите в Либия, заяви Бенита Фереро-Валднер
Европейският комисар по външните отношения Бенита Фереро-Валднер заяви днес, че Брюксел не може да приеме потвърдените днес присъди в Либия срещу петте български медицински сестри и палестинския лекар, съобщава официалният сайт на ЕС. “Ние просто не можем да приемем тази присъди и се надяваме, че въпросът сега ще бъде отнесен на по-висша инстанция. Аз силно се надявам, че към медиците ще бъде проявено съчувствие в същия дух на взаимно уважение и човешко съчувствие, което характеризираше активните разговори между ЕС и неговите партньори от една страна и семействата на децата от Бенгази от друга. Ние продължаваме нашата работа за подобряване качеството на медицинските грижи за заразените деца и няма да пестим усилия, за да ги върнем към нормален живот”, заяви Фереро-Валднер."

Просто на мен ми е обидно, а не искам да си помислям какво чувстват близките на тези хора... Какво по дявлите означава "да им се даде шанс" ??? Това изкаване би звучало адекватно ако сме приели със сигурност, че нашите медици са ВИНОВНИ. Има вече 101 документа, които опровергават това недвусмислено. И това ли означава, че вече сме европейци? Пфу...

А, това от втория цитат "Аз силно се надявам, че към медиците ще бъде проявено съчувствие в същия дух на взаимно уважение и човешко съчувствие" просто е срамно... Тотална липса на информация, както и тотална тъпотия. Помагатли пречат ли... вече се чудя...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Сря Дек 20, 2006 2:59 pm

Не подхождаш ли малко наивно? Това са изказвания на политици и то доста високопоставени, едва ли можеш да очакваш да назовават нещата с истинските им имена и да използват по-агресивни и категорични изразни средства в подобен случай.
Освен това пасажите, интерпретирани от теб като "означава, че едва ли не са виновни", биха могли да бъдат изтълкувани и по друг начин: "означава, че в Либия не съдят на основата на доказателства, поради което явно трябва да се призовава за прилагане на неюридически средства и аргументи".
Не ти се меся, ама едва ли насочваш гнева и раздразнението си в правилната насока.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Сря Дек 20, 2006 3:09 pm

@bluskanie: къде виждаш точно малоумие, щото аз виждам само добре премерени изказвания? :dunno:

Има вече 101 документа, които опровергават това недвусмислено

Айде стига с тая абсолютна истина? Не казвам, че са >>реално<< виновни, но подхождаш малко едностранно към проблема... и на децата е ясно вече какво се крие зад процеса.

Апропо, на тази инстанция медиците са признати за виновни, значи са виновни. Всяко друго твърдение представлява действителна намеса във вътрешните работи на Либия. Сещаш ли се сега защо политиците говорят така?
Последна промяна bikerider на Сря Дек 20, 2006 3:14 pm, променена общо 1 път
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Относно медиците

Мнениеот Redhat » Сря Дек 20, 2006 3:09 pm

Всъщност няма никакъв шанс да са наясно... просто няма как да стане. Не забравяй, че изказванията са на политици, а те винаги говорят уклончиво, не изказват крайни мнения, говорят леко абстрактно на моменти (все пак трябва да имат вратичка, ако се обърне палачинката).

Според мен ако целият този петгодишен фарс се беше случил на някоя средностатистическа страна от така наречения запад, досега Либия щеше най-малкото да е сериозно заплашена от военна интервенция от страна на северноатлантическия клуб (България щеше да е съюзник с фронтоваци, вервайте ми), а представете си ако медиците бяха американски граждани...

p.s. allmighty admin ме изпревари относно политиците.
You Bastards!
Аватар
Redhat

Re: Относно медиците

Мнениеот bikerider » Сря Дек 20, 2006 3:12 pm

Redhat написа:Либия щеше най-малкото да е сериозно заплашена от военна интервенция от страна на северноатлантическия клуб.

Не се ли увличаш малко? ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Сря Дек 20, 2006 3:45 pm

Хмм, бих се съгласил със забележките ако гневът ми беше насочен към Либия (което е така, но е друга тема). Тук говоря за "помощтта" която ни оказват "съюзниците". Ясно е, че натиск към Либия има, относно делото, но не съм сигурен, че този натиск помага придружен от изявления, като споменатите по-горе. Значи Седевчов веднага реагира, като казва, че това е безумие и е тотално манипулиране на системата и общественото мнение. Изведнъж се появява някакъв си канцлер, който казва "дайте им шанс, и те са хора". Така някак (според мен) натискът претърпява по-приемлив за Либия вид. Тоест имат повече основание да "раздават правосъдие", защото тъпите ни съюзници определят медиците ни, като виновни, но все пак човешки същества... ай сиктир.

Въобще не става дума дали РЕАЛНО са виновни тези хора. Този въпрос не стои, защото отговора е ЕДИН.

Разбира се, че е трудно за премиер на страна да изкаже крайно мнение, особено когато няма власт да промени нещо в случая, но... просто е обидно това снисходително поведение... бе направо съм бесен, тва е...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Redhat » Сря Дек 20, 2006 4:02 pm

bikerider написа:
Redhat написа:Либия щеше най-малкото да е сериозно заплашена от военна интервенция от страна на северноатлантическия клуб.

Не се ли увличаш малко? ;)

Е, ако не за медиците, то все щеше да изскочи я някое химическо оръжие, я някой таен бункер...

@bikerider: Аз за разлика от политиците мога да изказвам крайни мнения колкото си искам! :lolup:
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот bikerider » Сря Дек 20, 2006 4:09 pm

bluskanie написа:Значи Седевчов веднага реагира, като казва, че това е безумие и е тотално манипулиране на системата и общественото мнение.

Първанов е БЪЛГАРСКИ президент и се съобразява с преобладаващите мнения сред БЪЛГАРСКИТЕ избиратели, т.е. крайни като твоето.

bluskanie написа: Изведнъж се появява някакъв си канцлер, който казва "дайте им шанс, и те са хора". Така някак (според мен) натискът претърпява по-приемлив за Либия вид.

Първо не е някакъв канцлер, а канцлер на страна ключов член в ЕС.
Второ, какъв да бъде натиска според теб?
"Оправдайте медиците" (вмешателство, губеща позиция)
или
"Ако не ги освободите, ще ви нападнем" (малоумие/популизъм тип Болен Сидеров - губеща в дългосрочен план позиция)
или
"Надяваме се, че по-висшата инстация ще прояви снизхождение и ще зачете фактите" (умерен и балансиран намек за преговори)

Нали се сещаш, че изявления от рода на първите две само влошават нещата, защото очевадно Кадафи изнудва световната общественост и цели дивиденти и имидж. А все пак той се отказа от ядрената си програма. Нещата са прекалено дебели, за да махаш така с ръка и да осъждаш чуждите дипломати.

bluskanie написа:Тоест имат повече основание да "раздават правосъдие", защото тъпите ни съюзници определят медиците ни, като виновни, но все пак човешки същества... ай сиктир.

Според елементите на международното право, рафитицирани от България и съюзниците й, единствен либийския съд може да определи дали са виновни или не. Подв;астен на Кадафи или не, единствен либийския съд е легитимен да раздава правосъдие в Либия. Всякакви други изказвания биха нарушили международното право и биха дали допълнителни козове на Кадафи да реве срещу "лошия Запад". Както между впрочем ревеш по-завоалирано и ти без да отчиташ реалностите (не те критикувам, отбелязвам какво виждам).

bluskanie написа:Въобще не става дума дали РЕАЛНО са виновни тези хора. Този въпрос не стои, защото отговора е ЕДИН.

Т.е. аз, ти, Пешо, Гошо, и.т.н. сме по-компетентни от либийския съд? Такава позиция изнесена на международно ниво само влошава шансовете на нещастните хора. Замислял ли си се над това?

bluskanie написа:Разбира се, че е трудно за премиер на страна да изкаже крайно мнение, особено когато няма власт да промени нещо в случая, но... просто е обидно това снисходително поведение... бе направо съм бесен, тва е...

Тълкуваш превратно нещата, както ти се иска на теб. Аз например не виждам снизхождение, виждам опити да се балансира. Както каза един анализатор, преговорите ЕДВА сега започват. Ще ти припомня, че Кадафи обвини директно ЦРУ и западните служби, че са вербували медиците и де-факто са виновни за трагедията. Мислиш ли, че някой на Запад ей така ще махне снизходително с ръка и ще отпише медиците, т.е. ще признае косвено това, което Кадафи твърди???
Изобщо, извини ме, ако ти се струва, че те критикувам, но мисля че подхождаш твърде емоционално/лекомислено. Трагедията е факт, но от нея няма спасение по този път. Все едно да крещим като Саддам, че сме невинни докато ни налагат с документи по главата. Печеливша позиция ли е това?

Накрая, аз лично имам за източници само масмедиите, което определено ми пречи да махна с ръка и да кажа "те това е ИСТИНАТА и пътя към спасението на медиците".

А ти?
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Сря Дек 20, 2006 4:13 pm

Redhat написа:@bikerider: Аз за разлика от политиците мога да изказвам крайни мнения колкото си искам! :lolup:

Aaa, гледай сега, аз не те съдя. Просто отбелязвам.

Redhat написа:Е, ако не за медиците, то все щеше да изскочи я някое химическо оръжие, я някой таен бункер...

Ма те медиците са точно жив щит срещу такъв вариант. Нали едно нападение (дори само намек за него) само ще потвърди в очите на обществеността обвиненията на Кадафи и ще демонизира още повече ЦРУ и МОСАД?
Аватар
bikerider

Мнениеот Redhat » Сря Дек 20, 2006 4:22 pm

bikerider написа:
Redhat написа:@bikerider: Аз за разлика от политиците мога да изказвам крайни мнения колкото си искам! :lolup:

Aaa, гледай сега, аз не те съдя. Просто отбелязвам.

:beer:

bikerider написа:
Redhat написа:Е, ако не за медиците, то все щеше да изскочи я някое химическо оръжие, я някой таен бункер...

Ма те медиците са точно жив щит срещу такъв вариант. Нали едно нападение (дори само намек за него) само ще потвърди в очите на обществеността обвиненията на Кадафи и ще демонизира още повече ЦРУ и спецслужбите на Запада?

Съгласен!
Мисълта ми беше просто за "меката" политика на България по въпроса. Да не забравяме за "високите" постижения на "висшата" ни дипломация в множество случаи, различни от този.
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот bikerider » Сря Дек 20, 2006 4:32 pm

Redhat написа:Мисълта ми беше просто за "меката" политика на България по въпроса.
Да не забравяме за "високите" постижения на "висшата" ни дипломация в множество случаи, различни от този.

За съжаление няма как да е иначе - България е малка страна и трябва да се съобразява с далеч по-големи от нея сили и интереси.

Аз лично не съдя българските дипломати, щото не съм компетентен, но ми се набива един извод:
1. Ако медиците бъдат оправдани, това ще бъде загуба за Кадафи на вътрешния фронт.
2. Ако медиците бъдат екзекутирани, това ще бъде загуба за Кадафи на външния фронт.
Следователно остава варианта с помилването, т.е. вариант "Сергей Антонов". Не знам кое е за предпочитане - екзекуция или такава агония, но за съжаление това е реалността
Искрено се надявам дипломатите да успеят да обвържат свободата на медиците с имиджа на Либия, иначе Кадафи ще използва горките хора за разменна монета докрай.

Моля се да извадят късмет, но съм песимист...
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Сря Дек 20, 2006 4:58 pm

bikerider написа:Първанов е БЪЛГАРСКИ президент и се съобразява с преобладаващите мнения сред БЪЛГАРСКИТЕ избиратели, т.е. крайни като твоето.

А какви други трябва да са?

Първо не е някакъв канцлер, а канцлер на страна ключов член в ЕС.
Второ, какъв да бъде натиска според теб?
"Оправдайте медиците" (вмешателство, губеща позиция)
или
"Ако не ги освободите, ще ви нападнем" (малоумие/популизъм тип Болен Сидеров - губеща в дългосрочен план позиция)
или
"Надяваме се, че по-висшата инстация ще прояви снизхождение и ще зачете фактите" (умерен и балансиран намек за преговори)

Извинявай би ли ми посочил къде точно е споменато "и ще зачете фактите" ? Нали разбираш, че шибания канцлер на ГОЛЕМИЯ ЧЛЕН не смята медиците за невинни, но цели да помогне, като проповядва милосърдие...

Според елементите на международното право, рафитицирани от България и съюзниците й, единствен либийския съд може да определи дали са виновни или не. Подв;астен на Кадафи или не, единствен либийския съд е легитимен да раздава правосъдие в Либия. Всякакви други изказвания биха нарушили международното право и биха дали допълнителни козове на Кадафи да реве срещу "лошия Запад". Както между впрочем ревеш по-завоалирано и ти без да отчиташ реалностите (не те критикувам, отбелязвам какво виждам).

Не рева, се опитвам да отчитам това и онова... което малко хора приемат за правилно. Иначе само либийският съд може да каже "виновен"... в това е проблема... да не говорим за правосъдие само...

.е. аз, ти, Пешо, Гошо, и.т.н. сме по-компетентни от либийския съд? Такава позиция изнесена на международно ниво само влошава шансовете на нещастните хора. Замислял ли си се над това?

Ако няколкото специалисти, лекари и т.н. се казват Пешо, Гошо... все тая... ебати те доказаха, че ХИВ е имало преди въобще да има българи в тази болница, ти ми говориш, че това са махленски приказки...

Изобщо, извини ме, ако ти се струва, че те критикувам, но мисля че подхождаш твърде емоционално/лекомислено. Трагедията е факт, но от нея няма спасение по този път. Все едно да крещим като Саддам, че сме невинни докато ни налагат с документи по главата. Печеливша позиция ли е това?

Оф лелее... кви документи бе, братче, не следиш ли събитията? Онези произнасят просъди и всички се чудят кво става... има само едни кирливи самопризнания, за които вече е ДОКУМЕНТИРАНО,че са ИЗТРЪГНАТИ чрез насилие...

Накрая, аз лично имам за източници само масмедиите, което определено ми пречи да махна с ръка и да кажа "те това е ИСТИНАТА и пътя към спасението на медиците".

А ти?

Извини ме ти този път, но да твърдиш, че не си сигурен в невинноста на хората е... как да кажа... ти си знаеш. Истината е спомената както казах от хора, които се анимават с това... да правят експертизи и да говорят чрез научни анализи и документи. Което пак не е основна причина да си сигурен коя е ИСТИНАТА... Въпросът тук е, че истината няма значение, както и ти спомена. И аз затова не коментирам това, а коментирам как ни помагат ГОЛЕМИТЕ ЧЛЕНОВЕ. Всъщност всички знаем какво оначава ЧЛЕН.

Относно пътя за спасението, имам мнение, но е вече прекалено несериозно да се коментира тук. Дано се справим със собствени сили, както в повечето случаи в историята ни.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Ozzie » Сря Дек 20, 2006 5:39 pm

bikerider написа:Следователно остава варианта с помилването...
Но и той също не е приемлив за Кадафи. На него му трябват виновни. И тъй като няма да си признае, че вината е в неговите хора, ще използва палестинеца и сестрите ни докрай, т.е. докато партньорите ни (дано са такива) не се нагърбят с лечение и грижи за заразените деца. Това сигурно ще бъде изтълкувано като признаване на вина, но може би е по- добре от даване на пари в брой. Не искам да съм песимист, но не виждам този проблем да бъде решен в близките 1-2 години.
Edit: правопис.
Последна промяна Ozzie на Сря Дек 20, 2006 5:41 pm, променена общо 1 път
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот bikerider » Сря Дек 20, 2006 5:39 pm

bluskanie написа:
bikerider написа:Първанов е БЪЛГАРСКИ президент и се съобразява с преобладаващите мнения сред БЪЛГАРСКИТЕ избиратели, т.е. крайни като твоето.

А какви други трябва да са?

Аз имам мнение, но то е мое мнение. Казвам какви СА, не какви трябва да са. В миналото ни казваха какви ТРЯБВА да сме, ама тва е миналото. Отклоняваме се от темата.

bluskanie написа:Нали разбираш, че шибания канцлер на ГОЛЕМИЯ ЧЛЕН не смята медиците за невинни, но цели да помогне, като проповядва милосърдие...

Въпреки, че си явно предубеден, ще ти отговоря:
Не е работа на канцлера да казва дали медиците са виновни или не - обясних ти защо. Затова са такива изказванията.

Ако няколкото специалисти, лекари и т.н. се казват Пешо, Гошо... все тая... ебати те доказаха, че ХИВ е имало преди въобще да има българи в тази болница, ти ми говориш, че това са махленски приказки...

Гледай сега, не съм юрист, но ми стига грамотността да ти кажа, че чисто теоретично едното няма нищо общо с другото. Аз твърдо вярвам, че медиците са невинни, но мога само да ВЯРВАМ. Не съм съдия, но всеки юрист ще ти каже, че това което казваш не е доказателство за невинност.

Оф лелее... кви документи бе, братче, не следиш ли събитията? Онези произнасят просъди и всички се чудят кво става... има само едни кирливи самопризнания, за които вече е ДОКУМЕНТИРАНО,че са ИЗТРЪГНАТИ чрез насилие...

Тва няма да го коментирам, замисли се повече и ще разбереш за какво ти говоря :peace:

Извини ме ти този път, но да твърдиш, че не си сигурен в невинноста на хората е... как да кажа... ти си знаеш.

Еми не съм. Вярвам че са невинни, но не съм сигурен. Правиш ли разлика? Не съм Господ, че да отсека - "те са невинни". Всичко сочи натам, но АЗ НЕ СЪМ СЪД. Нито си ти. Единствения легитимен съд е либийския и ТОЧНО заради това определения като "виновен" и "невинен" са само в неговата компетентност. Предстои още една инстанция, не се съмнявам, че и тя ще потвърди присъдата.
Апропо, сигурно би било интересно да наблюдавам разговор между теб и някой либиец от ония с плакатите "The Children Killers". У кой от двама ви би била ИСТИНАТА?

Истината е спомената както казах от хора, които се анимават с това... да правят експертизи и да говорят чрез научни анализи и документи. Което пак не е основна причина да си сигурен коя е ИСТИНАТА... Въпросът тук е, че истината няма значение, както и ти спомена. И аз затова не коментирам това, а коментирам как ни помагат ГОЛЕМИТЕ ЧЛЕНОВЕ. Всъщност всички знаем какво оначава ЧЛЕН.

Тва е положението, Минке - угащвай са. Явно не осъзнаваш колко наистина мизерно малка и слаба държава сме. Спомни си Сергей Антонов. Какво искаш от германския канцлер - да се юрне да спасява с всички средства няколко българина (питай средния европейски избирател за българите...)? Не е реално това...

bluskanie написа:Относно пътя за спасението, имам мнение, но е вече прекалено несериозно да се коментира тук. Дано се справим със собствени сили, както в повечето случаи в историята ни.

Аха, ясно. Има мнения различни от твоето, съответно вече стана прекалено несериозно. А когато постна темата тук беше сериозно, така ли? Демек когато аз се включих стана несериозно? ;)

Щом така смяташ, аз се оттеглям от темата. И... нали знаеш - ако има нещо... :)

Edit:
@Ozzie: съгласен съм с теб, на Кадафи му трябват виновни. Въпроса е някой ЧЛЕН да го убеди да си намери ДРУГИ виновни.
И аз като теб не виждам разрешение в близките 1-2 години, но не ща да се правя на пророк. Дано вразумят полковника да обърне палачинката, щото кандидати за виновни има - например ония ченгета дето са мъчили сестрите...
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Сря Дек 20, 2006 5:57 pm

Хаха, прекалено лично взимаш всичко, което се пише...

Несериозно е, защото това тук си е плямпане без особен смисъл. Като с протестите... Ние можем да си протестираме и да нищим праведните стъпки на някакви си там... ама какво от това, нали? Затова казвам, че е несериозно, иначе всеки път с удоволствие споря с теб, щот се палиш, то това е интересното. Аз също се паля де...

Относно, как трябва да се държат личностите... ами има една фраза "като не помага, поне да не пречи" В случая според мен пречи... затова е цялата тема...
:beer:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Сря Дек 20, 2006 6:07 pm

Не взимам нищо лично - опитвам се да те убедя, че не сме в позиция да си съставяме крайни мнения :beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот Redhat » Сря Дек 20, 2006 6:17 pm

bikerider написа:1. Ако медиците бъдат оправдани, това ще бъде загуба за Кадафи на вътрешния фронт.
2. Ако медиците бъдат екзекутирани, това ще бъде загуба за Кадафи на външния фронт.

Добър извод, дано и Кадафи да е стигнал до него.

Относно крайния изход на процеса, въпроса е толкова отлепен от същността си, че прогноза за резултата от него е сравнима с прогноза за курса на долара (ако не и по-зле)

P.S. Аз също смятам темата за изчерпана. Дано хората да не станат изкупителна жертва на нечии интереси.
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот PtD » Сря Дек 20, 2006 10:17 pm

Redhat написа:
bikerider написа:1. Ако медиците бъдат оправдани, това ще бъде загуба за Кадафи на вътрешния фронт.

Добър извод, дано и Кадафи да е стигнал до него.

Хе, според мен Кадафи отдавна е разбрал колко зле си го е набутал, но как да излезе сух от ситуацията, това не е ясно разбрал ли е.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Iron Man » Чет Дек 21, 2006 11:42 am

Каквото и да направи ще си намокри я главата, я краката...
Iron Man

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Чет Дек 21, 2006 12:02 pm

@PtD: на бял кон ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот chill » Чет Дек 21, 2006 2:18 pm

Мдааа, уважаеми български байкари, не си мислете, че Кадафи е по-проЗДТ от Вас.
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот bikerider » Чет Дек 21, 2006 2:31 pm

То това май се подразбира някакси... :)
Аватар
bikerider

Мнениеот screamBoy » Чет Дек 21, 2006 6:11 pm

аха
кой бил прост и кой сложен
а казва ли си някой дори в ехото на между-ушното пространство 'е да го еба, оно оти стана така бе, да го еба'
например братя американците правят всичко за да придобият влияние
също и братя ислямистите (да не се бърка с араби, турци, мосюлмани, суфи, шиити, чеченци, муджихидини, кюрди)
и така преди 20-30 години на братска Либия й излезе братско терористично име, което соцблока подкрепяше, щото беше антизападно, нали
но вече няма изток-запад в западния свят, а изток-запад като както си требе е на друг фронт (технологичен), та ебливата ми умисъл е че 3-4-5-6-7 жалки българчета са перфектната цена братска Либия да стане наистина братска показвайки как може да се самоуправлява, как няма корупция а истинско право (шмрък) и в крайна сметка дали ще умрат от мизерия в България или от мъчения в Либия е все тая, защото това е една перфектна демонстрация че в братска Либия има СЪД (а не саморазправа, корупция и всички тези лоши думички)

братския западен свят разбирайки че в братска Либия има съд ще пророни една сестринска сълза (независимо дали от мъка по ужасно незаконно заразените си деца или от нега по трудното установяване на истината и накрая освобождаване на някви други аборигени) и вече Либия няма да е с имидж на къмпинг за терористи а на правова държава. Щото друга ислямистка независима държава с шанс да се обяви за правова няма ! - наистина правовите или са настъпени от САЩ или са зависими от други, останалите са нещо като България и Румъния но в ислямския свят. И така, ислямистите ще бъдат легитимни, ще бъдат 'способни на модерен живот' защото в момента не са, сега са 'религиозна отживелица'

ясно ли е как 6-7 човека могат да направят от милиард и малко терориста милиард и малко различни хора ?

този процес е просто изпарение от снежинка на върха на айсберга, нищо повече ... и все пак адски важно, защото се е стигнало до тук,
защото сега се решава дали образуванието е злокачествен тумор или трета ръка

щото ако е тумор значи 1/3 от земното поселение да бъде продължено да се обявява за излишна, което на нас може да не ни пука щото след няколко небостъргача най-много да избият няколко града - 20-30 милиона човека, но е ясно че и другата страна е същия уй - не само че ще ни имплантират чипове но и ще ни имплантират безумна радост от идването на антихриста

така че, ако сделката се сключи - Либия бъде с обновен имидж без братската подкрепа на братския запад каквато сигурно доста от нас помнят не само в оня залив, но и в порутения покрив на една къща в София - ами тя била кривнала ракетата, ей тоя балкански полуостров колко е малък за тия бързи самолетчета беее - та ако стане така съветвам всички нормални хора да се радват защото има шанс да имаме още поне 10-20 години спокоен живот ... или поне тези от нас които са имали късмета да се родят извън българия ...

който не му харесва нещо от написаното да си смуче джоджена или като един истински мъж да ми се одупи че да се разправяме тогава :)))

накратко - изявленията на онез биг гейс за мен значат че са приели сделката и предлагат хем вълка да остане цял хем агнето сито, на което разумно предложение полковника няма как да откаже, освен ако глупостите ми наистина са глупости, в което безумно силно се съмнявам де :))) или съм забелязал само част от картинката

ватевър, вижте ми темата в продукт-консулт и да си пишем по нея, че от толкова пенявене ми пресъхна устата
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот bluskanie » Чет Дек 21, 2006 8:46 pm

Ква правова държава бе брате, кви пет леа... Чрез този процес Либия не се легитимира като братска, защото ясно показва, че правосъдие НЯМА. Допускам, че искаш да кажеш, че запада ще да види самоуправляваща се страна... ОК. От друга страна казваш, че щяла да види работещ съд. Амо след, този СЪД ако има некой си запад, дето да каже, че фактически разииши, тва е СЪД, то давай да бегаме по-надалече...

Според мен единствения кур, който надявам се би наебал полковника се нарича ОБЩЕСТВЕНО МНЕНИЕ. Ясно е, според мен, че ако бъдат оправдани медиците, то ще се случи нещо като гражданска война с неизвестен за управата край. От друга страна, не е лесно да убиеш 7 невинни човека, за да награниш псетата...

Премислих малко и с надежда допуснах и, че скапаните изявления на канцлери и сие е насочено въщност към въпросните псета... и е начин , да се избегне вътрешно либиийския натиск към така нареченото правосъдие. Но продължавам да мисля, че това едва ли носи някакъв ефект, освен за съжаление обратен.

Вероятно пък Либия е по-интересна, като бъдещ партньор на запада от една България, защото четох тези дни за разни мега сделки по дестинация Париж - Триполи. Става дума за бойна техника и то за доста милиарди долари. Та тази сделка би се провалила при евентуален "истински" натиск от страна на европа по процеса... Пълна лайнарщина, отново с цел...

Е, ние можем да си отпразнуваме 1-ви януари на некой площад... :puke:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пет Дек 22, 2006 11:56 am

screamBoy написа:не само че ще ни имплантират чипове но и ще ни имплантират безумна радост от идването на антихриста

<offtopic>
:bigeyes: ти като гледам вече имаш чип в задника и мислиш активно с него...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Дек 22, 2006 11:59 am

bluskanie написа:Вероятно пък Либия е по-интересна, като бъдещ партньор на запада от една България, защото четох тези дни за разни мега сделки по дестинация Париж - Триполи. Става дума за бойна техника и то за доста милиарди долари. Та тази сделка би се провалила при евентуален "истински" натиск от страна на европа по процеса...

Добрютро!

bluskanie написа:Пълна лайнарщина, отново с цел...

Ако света не ти харесва, такъв какъвто е, може би е време да си свалиш черно-белите очила.

Edit: А аз все повече се убеждавам, че тези нещастни хора ще бъдат използвани докрай. В тоя ред на мисли едно помилване ще бъде идеалния вариант за Кадафи. Само че ако някой си мисли, че помилване=освобождаване се лъже жестоко. В крайна сметка в правовите държави няма смъртно наказание, а Либия се стреми натам. Горките хора...
Аватар
bikerider

Мнениеот kotka12 » Пет Дек 22, 2006 6:59 pm

мдам
за съжаление е ясно, че българските медици ще издухат грозно
ясно е, че ще бъдат помилвани, но това по никакъв начин няма да отмие петното от тях
не мисля, че има смисъл да обсъждаме голямата политика, защото ако я разбирахме нямаше да се чудим как да съберем някой лев за upgrade :banghead:
а колкото до това кой имал ореол на терорист и кой - не...спомнете си, че Ясер Арафат получи Нобелова награда за МИР :baby:

edit:бреййй, да ми е честит пост номер 1000 /че глей къф умен съм го измислил :angel: /
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Brave » Пет Дек 22, 2006 9:37 pm

Ако се стигне до промяна на наказанието на доживотен затвор или нещо по-малко, съществуващо в България, имаме договор с Либия от преди много години, според който, те би следвало моментално да ни изпратят сестрите, за да лежат тук. Само че, дойдат ли тук, президентът веднага може да ги помилва и освободи. Тъй че в момента проблема е още по-гаден, защото наказание по-малко от смърт, напрактика е равносилно на свобода. Което ще създаде голям проблем в Либия, защото много е трудно да накарш семействата на толкова много нещастни дечица да приемат, че хората, за които си твърдял много години, че са виновни за смъртта на децата им, ще се измъкнат по терлици, въпреки че си ги осъдил. Съвсем разбираемо тези хора искат мъст. А Кадафи няма вече печеливш ход, признавайки проблемите в здравеопазването си.
А, лошото е, че тези българки вече са напълно съсипани. А решение на проблема не се очаква скоро...
Brave

Мнениеот bikerider » Съб Дек 23, 2006 9:30 am

Brave написа:имаме договор с Либия от преди много години

Интересен аргумент, а какво те кара да мислиш, че ще зачетат този договор?
Аватар
bikerider

Мнениеот Alien » Съб Дек 23, 2006 11:31 am

bluskanie написа:От друга страна, не е лесно да убиеш 7 невинни човека, за да награниш псетата...

Напротив, няма нищо по-лесно от това.

Като цяло съм съгласен с изказванията на байкрайдъра.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Следваща

Назад към Други