Сбъдната мечта - Nicolai M-Pire

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот GECKO » Вто Мар 06, 2007 7:40 pm

Не мога да си кривя душата, тая фирма една хубава рамка нямат (е може би една... явно не споделям общия вкус но нито ми харесват нито ми се струват функционални) Цвета обаче е супер :agree: Да си я караш със здраве и само хубави емоции да ти донесе :beer:
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот Nazgull » Вто Мар 06, 2007 8:59 pm

GECKO написа: тая фирма една хубава рамка нямат (е може би една...

Пфффф
дойчен комунистен мит трабантен

Последната промяна е направена от Nazgull на 29 Апр 2007 12:39; мнението е било променяно общо 17928 пъти
Аватар
Nazgull

Рейтинг: 1700

Мнениеот cichlidi » Вто Мар 06, 2007 9:29 pm

Еваля страаахооотна е рамката. Да си я караш мнооого време и то здрава ;)
Аватар
cichlidi

Рейтинг: 1963

Мнениеот CYBER » Сря Мар 07, 2007 8:49 pm

Като го сглобиш,щркани една снимчица! ;)
CYBER

Рейтинг: 1539

Мнениеот Editor » Сря Мар 07, 2007 9:50 pm

ЛЕЛЕ
Жената пасти да яде ... :D казваи навит ли си бартер жената + тъщата за рамката без шок :rofl: :rofl:
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот Demo 9 » Сря Мар 07, 2007 11:57 pm

ако добавиш и един бъбрек има сделка
:bowdown: :bowdown: :bowdown:
ти си ми идол
:crazy: :crazy: :crazy:
Изображение
Аватар
Demo 9

Рейтинг: 1986

Мнениеот kww » Чет Мар 08, 2007 10:19 am

за тва е най яката фирма и рамката е чук , по се кефя на ево 9 ама стаа :) абе да ти е честита. Много бих искал да явидя на живо, а били споделил колко ти излезе и с колко ход е и защо е с тоя фокс , а не с по нов
чисто лубопитство и мечти
I LIVE FOR THIS SHIT!
Аватар
kww

Рейтинг: 1687

Мнениеот vanioo » Съб Мар 10, 2007 1:40 am

@Editor
Хахаха! Кви жени бееееееееее!?!? Аз тоз хубавец сам го взел точно за това - да бягам от тях ;-) Но при тъщата можем да минем да похапнем доволно :-)

@kww&all
на предишната страница бях понаписал малко подробности
... ами за G-Boxx ще трябва да си помечтаем още малко, но някои слънчев ден... :-) пак и едва ли някои от нас простосмъртните ще успее да да я изтиска както трябва... установих "за съжаление" в някои разговори миналата година.

За тази рамка:
1. Въпреки, че предната част е 2007, задницата има характеристиките на '06 - 180-220mm ход. Ще я оставя на 200мм. Повече не са ми нужни. При повече ход колелото става за моя вкус доста тромаво. Даже може да пробвам на 180мм на някои отсеки. Рамката е сравнително ниска и доста дълга. В някои ситуации се случва предния венец да удари на някои стърчащ камък. Ще трябва да се уча още ;-)

2. защо с този Fох?... тук усещам, че ще опра на голяма съпротива при българската аудитория... задницата е направена доста прогресивно да работи в крайните няколко сантиметра и въобще аз съм на мнението, че ми трябват само един rebound и платформа за да не люлее много - та един Fох Vanilla RC PP си е честно казано повече от перфектен като се вземе в пред вид и по-ниската zена. казвам ви моето откровено мнение за новите Fох - това са големи БОКЛУZИ. и преди да почнете да ме режете... притежател сам на един Fох DHX 5.0 Air от една година. 2 седмици след покупката трябваше да ми дадат нов, новият издахна след 3 месеца и ме обръскаха 248лв за поправка и то в гаранция, в момента пак е на поправка и ако този път искат пак да ме одерат ще дойде чичко адвокат. Говорим за шок с тогавашна zена в магазина 1360лв!!! Само за шока! От друга страна имам щастието да познавам един момък, правешt тюнинг на шокове и вилки, който ми потвърди че Fох в момента е най-лошият избор който може да се направи, платно следван от DТ. Колкото и невероятно да звучи.. който се интересува повече .. бих разговарял с него с удоволствие при състезанието в Сопот. Бирата както бях казал е от мен! не ме интересува какво ми казват фирмите и някои прадльовзи, на които за това им плащат - стария Fох е много добре! :-)

3. zената... ей тая zена, много ви вълнува, НО тя ще остане тайна. Това сам го обещал и на Димчо и на Иван. не момчета, не съм чак толкова богат колкото изглежда, Но за това пак ще има каса бира ;-)
Със здраве до Сопот!
vanioo

Рейтинг: 1277

Мнениеот Editor » Съб Мар 10, 2007 8:58 am

хаххахаах :D :rofl: бягай на далече че верно са опасни :rofl:
а иначе може да те запозная с тъщата :agree: :rofl:
като изкараш цяло колело от тая рамка пускай снимки :beer: :beer:
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот Zozka » Съб Мар 10, 2007 2:15 pm

vanioo написа:@Editor
Хахаха! Кви жени бееееееееее!?!? Аз тоз хубавец сам го взел точно за това - да бягам от тях ;-) Но при тъщата можем да минем да похапнем доволно :-)

Със здраве до Сопот!

:agree: :beer:
Аватар
Zozka

Мнениеот quiker » Съб Мар 10, 2007 2:28 pm

vanioo написа:Със здраве до Сопот!

Ах , Сопот , Сопот :popcorn: :)
ЖИВЕЯ за да КАРАМ, КАРАМ за да ЖИВЕЯ

NEW NAME: MpaBka ABuaTop
Аватар
quiker

Рейтинг: 1200

Мнениеот wingmanz » Съб Мар 10, 2007 2:31 pm

Честито!!! :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes: Сглабяй го по-бързо за да гледаме :beer: ;) :agree:
Аватар
wingmanz

Рейтинг: 1233

Мнениеот vanioo » Съб Мар 10, 2007 3:10 pm

Добавка за Fох:
За да съм максимално обективен и честен... преди час разбрах, че горепосочения проблемен шок е бил поправен безплатно - всички уплътнения са сменени, всичко абсолютно ново освен тенекиите. Вероятно са прочели писанията по-горе с адвоката ;-))
Извод: мнението за сервиза е повишено, но на дали и качеството на продукта. При първа възможност го продавам.

@всички в Сопот
момчета, не разбрах кръгче ли ще искате от мене или заради бирата нещо ....
vanioo

Мнениеот marshall__ » Съб Мар 10, 2007 3:20 pm

vanioo написа:.. Извод: мнението за сервиза е повишено, но на дали и качеството на продукта...

Ще си поговорим на Сопот :)
п.п.: Казвал съм го не веднъж - още е рано за air шокове..
Карал ли си DHX Coil? :popcorn:
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот vanioo » Съб Мар 10, 2007 4:24 pm

@marshall
давам ти право. За DH още не са узрели. Този DHX Air беше в една ендуро машина с 150мм ход - не приемам никакви извинения от страна на Fох особено при тази цена и обещания. DHX Coil аз лично не съм карал, но има няколко човека в околията каращи с пружина. Да, те са по-добри и има безпроблемно работещи - вероятно зависи от серията. Най-честя проблем е въздух в маслената камера. С този въздух шока си работи, но не перфектно. Особено качествата на прогресията са влошени. Много от народа с такъв проблем обаче не го забелязва. Аз не съм експерт, много от знанията си дължа на този авер с тюнинга, a той е в час - не знам дали ти говорят нещо марките Thoemus или Akira (Берн, Швеиzаря). Трябва да го домъкна в Сопот, след половин час разговор с него ще се отчаяни от живота. въпроса няма да е кой е най-добрия шок, а с кой от всичките си навличам най-малката беля ;-) Навлизаме във философски територии....
Аз се обзалагам на една бира, че твоя също има въздух в маслената камера - за 1 минута е проверен. И се моли да загубя иначе 248лв..... :bigeyes:
:beer:
vanioo

Мнениеот marshall__ » Съб Мар 10, 2007 4:35 pm

vanioo написа:Аз се обзалагам на една бира, че твоя също има въздух в маслената камера - за 1 минута е проверен.

Понеже съм запознат с проблема, съм съгласен да го проверим. Главно (не казвам единствено), за да влезе въздух в маслената камера е нужна човешка намеса. Имам предвид каране на армотисьора с air pressure под минимума. За това нещо не са виновни от Fox - трябва да признаеш.. При всеки производител се случва да излязат на яве няколко "дефектни" моделa които проявяват симптоми на детски болести - това е така. Но определено можем да поспорим за работата на DHX-a..
И, да, чувал съм за тия фирми. А ти чувал ли си за PUSH? ;)

И се моли да загубя иначе 248лв.....

Това нещо ми отбягна... :dunno:
Аватар
marshall__

Мнениеот vanioo » Съб Мар 10, 2007 4:51 pm

@marshall
Пич, мойта главна цел е да те почерпя една бира. А че караш с DHX и си го тачиш - безавърийно да е.

1. Не е допустимо един шок да се разваля само поради факта, че няма достатъчно въздух. Това е нещо като да не си напомпя гумите на колата и тя след 2 км да издъхне напълно. (оставяйки факта на страна, че аз винаги сам карал с 7-9 атмосфери в тази камера)

2. съвсем достоверна информация от извора във Fох Швеиzаря - цитат "...при под 5 атмосфери шока губи свойствата си, но това не води до повреждането му. Единствения случаи, в който шока може да бъде повреден е създавенето на вакуум в ... камера." или друго яче казано - първата версия е официалната за крайния потребител. В Стара Загора казват на мутрите, каращи Мерцедес с проблеми в електрониката, че те са виновни за това, защото са много тапи и не умеят да буравят с колата. ... пак аз не съм мутра

не, за PUSH не съм чувал

248лв струва сервизирането на един Fox
vanioo

Мнениеот marshall__ » Съб Мар 10, 2007 4:55 pm

Добре.. тук е малко сложно да ги водим тия разговори.
Ще видим кой-кого ще черпи с бира :D
:beer:
Аватар
marshall__

Мнениеот vanioo » Съб Мар 10, 2007 5:12 pm

и аз това викам... да се успокоим, пък и не вярвам някой от нас да има опита и знанията да се изкаже достатъчно компетентно и безпристрастно. Всичко се базира на "чул, прочел, казал..." Аз с този авер с амортисьорите в главата сам карал 2 години и му имам пълно доверие. Правя и плащам каквото той каже и ако не работи той поправя.
а какво сега с push
vanioo

Мнениеот marshall__ » Съб Мар 10, 2007 6:49 pm

vanioo написа:.. а какво сега с push

www.pushindustries.com
Аватар
marshall__

Мнениеот kww » Пон Мар 12, 2007 2:51 pm

интересен диалог се получава мен ми е лубопитно всичко това, а и дали може да си тунинговам ванила рц-то и колко ще ми струва, и дали има смисъл. Цените в пусх ги видях но не мога да разбера кое ми е необходимо
I LIVE FOR THIS SHIT!
Аватар
kww

Рейтинг: 1687

Мнениеот vanioo » Чет Мар 15, 2007 1:49 am

@kww
Хм... сложни философски въпроси... Принципно има смисъл от тюнинг, НО човек трябва да знае и какво иска като свойства да се промени на шока или вилката. Просто ей така тюнинговане също става, ама... . Момчетата, които са в час питат изрично за желани промени. В Англия също има няколко, които добре си знаят уроците. При тях трябва да се попълни специален въпросник от който те придобиват представа за какво се късае. Най-доброто е принципно на място да се отиде и на някоя сериозна отсека в близост да се изпробват различни варианти и настройки. Така принципно процедират професионалистите и някои "малко" по-платежоспособни. При твоя RC смисъла най-го виждам в комбинация с един основен преглед, смяна на всички оплатнения и т.н. Цени от около 300лв нагоре... официално ;) :eyebrow:
vanioo

Мнениеот MAN6 » Чет Мар 15, 2007 9:50 am

"tunning" ...
xund
Аватар
MAN6

Предишна

Назад към Общ форум