Това е ужасно

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот bluskanie » Пон Мар 12, 2007 5:31 pm

bikerider, ами не знам как предлагаш да се убиват животните за храна. Клал съм прасе, тоест държал съм. Гледал съм как се убива 500 килограмово прасе с пушка и трябва да ти кажа, че гледката не е по-приятна. Би могло да се намери начин, да се умъртвяват чрез някаква инжекция, но дори тогава, едва ли защитниците на животни биха останали доволни. Просто ТОВА Е НАЧИНЪТ, поне засега...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Пон Мар 12, 2007 5:36 pm

bluskanie написа:bikerider, ами не знам как предлагаш да се убиват животните за храна.

По-бързо! И по-безболезнено! И без жестокости!!!

bluskanie написа:Клал съм прасе, тоест държал съм. Гледал съм как се убива 500 килограмово прасе с пушка и трябва да ти кажа, че гледката не е по-приятна.

Зная. Но не става дума за гледката, а за ужаса на прасето, когато види ножа. За това става дума. Един изстрел в тила спестява на прасето мъки, ужаси, а на хората токсини в месото. Виж ако стреляш с ловджийски патрони е друга история. Присъствал съм и на стрелба с пистолет, прасето просто се струполи, помръдна два пъти и умря без ужасните мъки, на каквито обикновено ги подлагат. Да не говорим за жив делфин, влачен по земята...

Би могло да се намери начин, да се умъртвяват чрез някаква инжекция

Струва пари и е химия в месото, което някой после ще яде :)

bluskanie написа:Просто ТОВА Е НАЧИНЪТ, поне засега...

Е и?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот SpoileR » Пон Мар 12, 2007 6:28 pm

bikerider написа:
boi4ka написа:когато дойде време да се умъртвят, това да се прави мигновенно, така, че животното да не усети дори и мъничка болка.

това няма начин да стане без допълнителни разходи... и кръга се затваря.

Никой не ги кара да ги омъртвяват с електрошок или евтаназия за да станат повече разходите!
Има 1000 други начина изискващи МИНИМАЛНИ разходи...
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот PtD » Пон Мар 12, 2007 8:10 pm

bikerider написа:А дали това е цялата истина? :)
И всъщност дали потребителите са единствените отговорни? :)

Да. И да.

Щом аз, бидейки потребител, мога да прекратя дадено безобразие, като бойкотирам употребата на дадена стока, то тогава, използвайки стоката, аз всъщност поощрявам безобразието.

Както знаеш, не само говоря така, но и действам, не съм празнодумец.

и в тая част съм абсолютно съгласен с TOYAGA - "симптоматийните" еколози на сапун!
Щото едно е екология, съвсем друго е вменяване на колективна вина!

Ами аз пък абсолютно не съм съгласен с TOYAGA. Колективната вина е налице. Няма смисъл да се отричa. Въпросът е какво правим за да променим нещата. Може да предприемем активни или пасивни действия (например да изгорим магазина на търговеца или пък просто да не купуваме от него). Но докато ние, потребителите, не правим нищо, ситуацията няма да се промени.

Мислим глобално, действаме съвсем локално ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот PtD » Пон Мар 12, 2007 8:17 pm

bluskanie написа:
PtD написа:
Който купува, той е съучастник!

Нали не намекваш, че който яде свинско и пилешко е отговорен и трябва да спре да яде, и да стане вегетариянец?

Разбира се, че ако ядеш пилешко и свинско си съучастник в убийството на пилета и прасета. Дали ще спреш да ядеш е индивидуално решение. Може да прецениш, че собственото ти здраве струва повече от живота на другите животни - въпрос на избор. Но да твърдиш, че не си съучастник, само защото не ти изнася... Хм, това е типично човешка черта.

Човека хищник ли е? Ами хищниците УБИВАТ, за да се хранят...

Този аргумент ми е един от любимите :D Къде си видял доказателство, че човекът е хищник? Да не би да имаш удължени кучешки зъби, къси черва и остри нокти, с които да хващаш плячката? :popcorn: Да не би можеш да догониш диво прасе? Или сърна? :popcorn:

Човек е всеядно, както шимпанзето, както прасето. Не е зависим от месна храна. Ако сега седнеш да ми твърдиш какви вещества има незаменими в месото, питай някой който ме е виждал наживо колко болнав изглеждам. Не съм ял месо от 14 години. Как ли съм оцелял? :dunno:
Аватар
PtD

Мнениеот bluskanie » Пон Мар 12, 2007 8:58 pm

PtD, добре де, ако не бяхме такива гадни, безкрупулни и жестоки спрямо животинките, то тези пилета/прасета дето ги хапваме, както и всичкото месо по магазините нямаше да го има? Това е производство на месо (а не на животинки), колкото и страшно да звучи.
Уважавам решението ти, да не ядеш месо, но уважавай и ти това на останалите. Не е престъпление да се яде месо и да, полезно е в някои отношения. Садържа неща, които в растителната храна са в много пъти по-малко, а са нужни на здравия организъм.

Един пример... една змия удушвач има ли зъби, за да убива и по-бърза ли е от дна мишка? Или лъва е по-бърз от една газела? За какво ми е да търча, като имам достатъчно акъл да направя капан и да седя и да гледам? За какво са ми зъби, да убивам с тях, като имам нож/копие/пушка? Всеки има своите "инструменти", с които убива.

Ти и риба, и сирене, и яйца ли не ядеш?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Пон Мар 12, 2007 9:10 pm

bluskanie написа:
Уважавам решението ти, да не ядеш месо, но уважавай и ти това на останалите.

Въобще не ме *б* какво дъвчат останалите, ако ще лай*а да ядат.

Не е престъпление да се яде месо и да, полезно е в някои отношения. Садържа неща, които в растителната храна са в много пъти по-малко, а са нужни на здравия организъм.

OК, айде сега намери къде съм казал, че е престъпление, моля? Обичам когато ме цитират неточно :D Дали е престъпление или не - всеки си решава за себе си, а че си съучастник е факт. Правиш ли разликата?

Ти и риба, и сирене, и яйца ли не ядеш?

И риба не ям.
Аватар
PtD

Мнениеот Teodor40 » Пон Мар 12, 2007 9:15 pm

Каквото и да си говорим, щом става дума за промишлени количества, не е редно да се прави по този начин умъртвяването на животните. Да се изръсят няколко стотин долара (или каквато е там валутата щото не помня къде беше а не ми се глада пак видеоматериала) за една гелотина например и да става за секунди спирането на мозъчната дейност. То я ясно, че няма да дадем стотици левове за такова нещо при едно, две прасета на година обаче там става дума за доса по-големи количества.
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот bluskanie » Пон Мар 12, 2007 9:15 pm

Жив и здрав, изкрено ти го желая :beer:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот boi4ka » Пон Мар 12, 2007 10:59 pm

bikerider написа:
boi4ka написа:когато дойде време да се умъртвят, това да се прави мигновенно, така, че животното да не усети дори и мъничка болка.

това няма начин да стане без допълнителни разходи... и кръга се затваря.
За мое най-огромно съжаление е така :V: :agree:

PtD е абсолютно прав, ако не искате да се убиват животни, просто не яжте месо...всичко друго е оправдание :agree:
Аватар
boi4ka

Рейтинг: 1805

Мнениеот Delurin_Imytholes » Пон Мар 12, 2007 11:25 pm

Въпросът е всъщност как трябва да се убиват делфините или дали изобщо е човешко, да се убиват?

Поправката беше наложителна.
To ROAM is to search for something new.On a mountain bike, you can cover a great distance in a short period of time, or short distance in a great period of time.In mountain biking, there is no destination. Just a bike, a rider, and a place to ride.
Аватар
Delurin_Imytholes

Рейтинг: 1166

Мнениеот bluskanie » Пон Мар 12, 2007 11:27 pm

Бе аз не знам въобще тия филмчета... то това не е ли незаконно ала бала? Не са ли защитени видове? И въобще... дивите животни не са ли защитени от индустриален улов? :dunno:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Delurin_Imytholes » Пон Мар 12, 2007 11:29 pm

bluskanie написа:Бе аз не знам въобще тия филмчета... то това не е ли незаконно ала бала? Не са ли защитени видове? И въобще... дивите животни не са ли защитени от индустриален улов? :dunno:
То и тюленчетата сигурно са защитени....
To ROAM is to search for something new.On a mountain bike, you can cover a great distance in a short period of time, or short distance in a great period of time.In mountain biking, there is no destination. Just a bike, a rider, and a place to ride.
Аватар
Delurin_Imytholes

Рейтинг: 1166

Мнениеот bluskanie » Пон Мар 12, 2007 11:34 pm

Delurin_Imytholes написа:
bluskanie написа:Бе аз не знам въобще тия филмчета... то това не е ли незаконно ала бала? Не са ли защитени видове? И въобще... дивите животни не са ли защитени от индустриален улов? :dunno:
То и тюленчетата сигурно са защитени....

Именно, не са ли? Тва не са ли някви клипчета тип "приятно ми е Мавриков"? Я да почетем...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пон Мар 12, 2007 11:34 pm

@boi4ka:
Ама PtD е вегетарианец, той си има гледната точка. Аз не твърдя, че не трябва да се убиват животни - аз самия ям месо с пълното съзнание за какво става дума. Става дума за ненужната жестокост, с която се умъртвяват и отгледаните, и дивите животни. Ненужна, щото никой не печели нищо от нея, освен тоя дето влачи делфина по асфалта и си чеше топките вместо да му осигури поне бърза смърт.

@PtD: За каква колективна вина говорим? За "изначалния грях", че хората са месоядни или за това, че убиват ненужно жестоко животните?
И в двата случая според мен е адски пресилено да се говори за >>колективна<< вина. Аз ям месо - такъв ме е родила майка ми, а с първородния грях съм малко скаран. Що се отнася до жестокостта, аз делфиново месо не ям, не шмъркам прах от рог на носорог и прочие. Защо трябва да се говори за колективна вина и не е ли видно, че колективната вина обикновено се използва за съвсем други цели, например капитализация? Ако обвиним всички хора, ако сложим всички под един знаменател, тези които реално не са виновни дали ще се приобщят към каузата по вътрешно убеждение? Ясно е, че има прекалено много хора, за да продължаваме да ядем месо (то така или иначе лека полека се превръща в соя), ама не е ли прекалено радикален подхода с колективната вина, за да има реален ефект, щото поне върху мен има обратен (макар и моментен) ефект. Това ли е начина? Накрая, чисто семантично колективната вина би трябвало да включва и теб, щом е колективна :)

@D_I: нужно ли е да си губим времето в нищене на на абстрактни понятия като "хуманност"?
Аватар
bikerider

Мнениеот tobsi » Вто Мар 13, 2007 12:00 am

Та кой каза, че Япония била развита държава ... еми да може да е развита заради шибания бизнес дето си върти ама тия тъпи жълти копеле*а дето ги вършат тия неща наистина не са хора за мен ... :bowdown: :confused: :V: :V: :V:
this is where I would be standing if I give a shit about whatever the hell you were talking about.
Аватар
tobsi

Рейтинг: 1220

Мнениеот PtD » Вто Мар 13, 2007 12:01 am

bikerider написа:@PtD: За каква колективна вина говорим? За "изначалния грях", че хората са месоядни или за това, че убиват ненужно жестоко животните?
И в двата случая според мен е адски пресилено да се говори за >>колективна<< вина. Аз ям месо - такъв ме е родила майка ми, а с първородния грях съм малко скаран. Що се отнася до жестокостта, аз делфиново месо не ям, не шмъркам прах от рог на носорог и прочие. Защо трябва да се говори за колективна вина и не е ли видно, че колективната вина обикновено се използва за съвсем други цели, например капитализация? Ако обвиним всички хора, ако сложим всички под един знаменател, тези които реално не са виновни дали ще се приобщят към каузата по вътрешно убеждение? Ясно е, че има прекалено много хора, за да продължаваме да ядем месо (то така или иначе лека полека се превръща в соя), ама не е ли прекалено радикален подхода с колективната вина, за да има реален ефект, щото поне върху мен има обратен (макар и моментен) ефект. Това ли е начина? Накрая, чисто семантично колективната вина би трябвало да включва и теб, щом е колективна :)

По ред на номерата : майка ти не те е родила месояден, а всеяден. Има тънка разлика и тя е в това, че ако искаш - можеш ;)

Колективна вина има в това, че заради нашето собствено благо, обричаме много други същества на нещастие. Например за да се придвижваме по-бързо и удобно, тровим не само себе си, но и всички останали същества. За да имаме ток, променяме климата на всички останали. За да имаме ядене, отнемаме хабитата на другите същества, и т.н. и т.н. ad nausea.

И разбира се, че аз също нося част от вината - все пак използвам електричество, и от време на време се придвижвам с автомобил, ползвам продукти, замърсяващи околната среда и т.н.

Ти ако не ядеш делфинско месо и не употребяваш прах от носорог - значи не си съучастник в избиването на делфини (поне не пряко, защото делфини убиват и рибарите, за да не им ядат от рибата) и в намаляването броя на носорозите. Това което аз се старая да направя е да минимизирам доколкото ми е възможно (взимайки предвид удобство/полза) вредите върху околната среда, предизвикани от и заради мен. Ето така, мислейки глобално, действам локално :) И ако всеки направи по една малка стъпка, после още една и още една, постепенно, постепенно може да направим земята обитаема и за следващите няколко поколения, а и за останалите съжители.
Аватар
PtD

Мнениеот bluskanie » Вто Мар 13, 2007 12:40 am

PtD написа: Това което аз се старая да направя е да минимизирам доколкото ми е възможно (взимайки предвид удобство/полза) вредите върху околната среда, предизвикани от и заради мен.

Ами да, ние можем да усетим само негативите от всички тези ужасни неща. Пред очите ни загива флората и фауната, а ние дори понякога не знаем защо. От другата страна стоят хора - общности, които печелят изключително големи пари от това и съм убеден, че пет пари не дават за природата, за делфините, тюлените или там какъвто им е бизнеса.

Стана дума в една друга тема за това, не се ли замислят, че за внуците им няма да има. Ми не се замислят очевидно е. Алчността у човека е мноооого силна, за да можем да кажем "нека всеки направи нещо за 'спасението' ". Случват се климатични и всякакви други промени, които ПРЯКО влияят на здравето на хората и пак отзвукът е от "нас", хората, които нямаме директна възможност да противодействаме.

Според мен все още в над 90% от държавите, обществото няма думата. Тоест не може да противодейства на държавните механизми за правене на пари, независимо какви са последиците. Сега прочетох, че например в Щатите преди години, под натискът на общественото мнение е внесен закон за забрана на лова на делфините. Това кога/къде ще се случи? В България също е забранен, но съм убеден, че това е така, защото тук бизнеса с делфинско месо не е голям, тоест ням чак толкова много пари. Защо не спират да секат горите ли? Ами ето това е голям бизнес, в който парите се въртят от много хора, на които не е лесно да се "спре кранчето". В този случай евала на щатите, но там пък бизнесът с петрола е толкова голям и неспирен, че компенсира всичко останало...
Иначе и аз не ям делфинско филе и съм посадил няколко десетки дървета...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Вто Мар 13, 2007 12:58 am

PtD написа:По ред на номерата : майка ти не те е родила месояден, а всеяден. Има тънка разлика и тя е в това, че ако искаш - можеш ;)

Ми аз си го казах, то месото лека-полека се превръща в боядисана соя, така че искам, не искам, отивам към вегетарианство ако не искам да се тровя с химии.

PtD написа:Колективна вина има в това, че заради нашето собствено благо, обричаме много други същества на нещастие. Например за да се придвижваме по-бързо и удобно, тровим не само себе си, но и всички останали същества. За да имаме ток, променяме климата на всички останали. За да имаме ядене, отнемаме хабитата на другите същества, и т.н. и т.н. ad nausea.

Еми за нещастие, преди да се изобретят екологични технологии, няма как да не се мине през примитивни технологии (причината както знаем се крие в слагането на печалбата на първо място, а това е основата на капитализма, нали така?). За още по-голямо нещастие, това не става с възможно най-бързи темпове, а дори развитието в най-централната част - енергийната се забавя умишлено, за да се създаде енергийна зависимост, тоест геополитически лост. Тоест знаеш какво казвам - не са виновни потребителите, че на пазара има само такива технологии, виновни са онези, които искат единствено максимална печалба и я извличат от спестяване на разходи за екологични и ефективни технологии. Така, че за делфините в частност може би си прав, но като цяло едва ли, щото рибата се вмирисва откъм главата.

Но наистина не разбирам как би искал да се изхранва растящото човечество без да се променят хабитатите, дори всички да бяхме вегетарианци, дори да гледахме само водорасли в морето? Теглим локуми и заобикаляме централния факт - човечеството се множи, а ние не можем да изкараме и един ден без да замърсяваме, защото цялата ни инфраструктура се крепи на петрола и цялото ни общество се крепи на Негово Величество Консуматора. Печален и злощастен, но закономерен факт от даването на икономическата власт в ръцете на потребителите преди всеки един от тях да е наясно с последствията от консумеризма. За жалост принципа за отказ от консумация ("За Бога, братя, не купувайте!") означава крах за консуматорската икономика и в тоя ред на мисли не намирам колективната вина за ефективен и конструктивен инструмент за социална, енергийна и икономическа промяна, щото само с индивидуална инициатива (според мен) не става, а истината е, че при огромно количество замърсяващи индивиди става дума за оцеляване и нещата са на кантар - или те, или природата, в частност животните. А как точно да убедим Златния милиард да прехвърли част от парите си, тоест властта си към Третия свят, за да не замърсява? Как да го убедим, че в собствения му свят, основан на консумация, отказа от консумация е полезен?

PtD написа:Ето така, мислейки глобално, действам локално :)

Респект за което - и аз се опитвам по своему да действам така, макар и да предполагам, че няма да видя промяна докато съм жив.

PtD написа:И ако всеки направи по една малка стъпка.

Точно тук е заровено кучето, не само всеки, а и едновременно. А всички хора едновременно да загърбят моментните си ежедневни интереси ми се вижда непосилно постижение, не само сега, но и в обозримото бъдеще. Консуматорската икономика в този аспект за жалост е ефективен вечен двигател и не мисля, че със (само)критика към/на отделните винтчета би могло да се постигне нещо съществено като промяна без да се пренастрои самата машина.

Ma аз пак доволно се увлякох и задълбах в едни безкрайни теми. Извинявам се за което и лека нощ/лека работа.
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Вто Мар 13, 2007 1:13 am

bikerider написа:Точно тук е заровено кучето, не само всеки, а и едновременно. А всички хора едновременно да загърбят моментните си ежедневни интереси ми се вижда непосилно постижение, не само сега, но и в обозримото бъдеще. Консуматорската икономика в този аспект за жалост е ефективен вечен двигател и не мисля, че със (само)критика към/на отделните винтчета би могло да се постигне нещо съществено като промяна без да се пренастрои самата машина.

Все отнякъде трябва да се започне. Ако никой не започне, промяната няма да се състои. Да казваме, че няма да стане, преди да сме опитали е погрешно.
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Вто Мар 13, 2007 1:17 am

PtD написа:Все отнякъде трябва да се започне. Ако никой не започне, промяната няма да се състои. Да казваме, че няма да стане, преди да сме опитали е погрешно.

Така е, прав си. Само дано това прекрасно намерение не бъде hijack-нато, ако/когато набере скорост и масовост...

@Teodor40: Обясних ти и на ЛС, смятам репликата за "тъпите прасета" за неуместна + жестока и го показах. Дълбоко съжалявам, че имам лично мнение и го казвам, ма тва е положението. Best regards, искрено твой bikerider, и.т.н.
Последна промяна bikerider на Вто Мар 13, 2007 1:24 am, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот Teodor40 » Вто Мар 13, 2007 1:24 am

Знам, че ме очакват много критики обаче ще го кажа.
Значи за да видят въобще бял свят, да живеят безгрижно до последният си час животните като пилета, прасета и т.н. се гледат от хора. И това е най-малкото. За да си направим кефа с това да ги изядем ние ги гледаме, храниме, чистиме или ако не живеем на село работим и после ги купуваме. За всеки килограм месо ние сме похабили толкова време, нерви и труд, че чак се питам дали си заслужава.
А с това, че някои не ядът месо мога смо да мина ък в другата крайност-те отнемат живот. Предлагането се диктува от търсенето и щом на накой индивиди не им се яде месо, по-малко животни се отглеждат. Вие какво си милите, че като не ядете пилета и ги пускат на свобода и не ги колят ли? :rofl: Аз съм съгласен да ме гледа някой и да си живея царски без проблеми и да ме заколят на 60 примерно. Що не? Вместо да работя ще се пака на слънце, ще чета книжки, ще чревоугоднича за да наддам повече...що не???
Аватар
Teodor40

Мнениеот bikerider » Вто Мар 13, 2007 1:27 am

Лелее, не мога да си легна тая вечер :)

Стриктно по темата: че се яде месо едва ли някой отрича, а що се отнася до мен, аз критикувам жестокостта.

Лека :yawn:
Аватар
bikerider

Мнениеот People = Shit » Вто Мар 13, 2007 2:01 am

Много мъчно ми стана като изгледах това клипче ... аз съм против гавренето с животни и издивявам като ивдя нещо такова! Незнам аз никога не бих се занимавал с такава професия, няма как да издържа психически ... не мога да си представя и да ям месо от делфин като знам как се е мъчело! Не мога да си представя как може да разфасоват толкова умно и красиво животно, трябва да го направят защитен вид иначе един делфин няма да остане след 10 години !!! Побъркан свят е тва !!!!!!!!!!!!!!!!
Изображение
Аватар
People = Shit

Рейтинг: 1755

Мнениеот PtD » Вто Мар 13, 2007 2:11 am

Teodor40 написа:Предлагането се диктува от търсенето и щом на накой индивиди не им се яде месо, по-малко животни се отглеждат.

Анджък! И ако никой не яде, кой ще отглежда? За т'ва се борим!
Аватар
PtD

Мнениеот SpoileR » Вто Мар 13, 2007 5:07 am

Teodor40 написа:А с това, че някои не ядът месо мога смо да мина ък в другата крайност-те отнемат живот. Предлагането се диктува от търсенето и щом на накой индивиди не им се яде месо, по-малко животни се отглеждат. Вие какво си милите, че като не ядете пилета и ги пускат на свобода и не ги колят ли?

Значи който не яде убива така ли?

Ако няма кой да яде няма и кой да произвежда!
Я кажи кой пръв е започнал според тебе?

Първо са почнали да размножават, след което хората са започнали да ядат, или първо е имало интерес и тогава са почнали да размножават?
Малко ми мяза на кое е пъво кокошката или яйцето...

Казваш, че който не купува-> убива, защото са отгледани определен брой по-малко...

Хубаво...значи аз ако не карах кола, съм унищожител на коли така ли? Понеже не е създадена една и за мен, дефакто съм я унищожил преди да са я направили... :crazy:

Вярвай ми, както при колите, машиноструенето и уредостроенето, така и при отглеждането на животни има много повече "НАПРАВЕНИ" неща от колкото има желаещи да ги закупят...(с малки изключения)

Така че въпросното животно вече е отгледано...
не го ли изядеш-> не го убиваш.

Пък ти ходи да докажеш, че точно твойто не е отгледано и понеже таково не ядеш, попречваш на създаването му... :agree:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот boi4ka » Вто Мар 13, 2007 10:03 am

bikerider написа:@boi4ka:
Ама PtD е вегетарианец, той си има гледната точка. Аз не твърдя, че не трябва да се убиват животни - аз самия ям месо с пълното съзнание за какво става дума. Става дума за ненужната жестокост, с която се умъртвяват и отгледаните, и дивите животни. Ненужна, щото никой не печели нищо от нея, освен тоя дето влачи делфина по асфалта и си чеше топките вместо да му осигури поне бърза смърт.

:agree:

Просто живеем в жесток свят, като по-голямата част от хората в него, изобщо не се замислят за това, за което говорим :V:

"...айде бе, делфини, риби, голяма работа, всичко на салами..."

...и това е толкова нищожна част от цялата гадост :V: :V: :V:
Аватар
boi4ka

Рейтинг: 1805

Мнениеот bluskanie » Вто Мар 13, 2007 10:13 am

Абе то самият факт, че ни дреме повече за животните, отколкото за хорта (поне на мен), говори достатъчно красноречиво... Колко хора измират от глад по света, а ние дума не обелваме за това. Типично човешка черта...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот TOYAGA » Вто Мар 13, 2007 10:31 am

:D :D :D Eбати спора!

PtD, според теб къдравата градинска маруля и сивото искърско говедо различават ли се по нещо в правото си на спокоен естествен живот и спокойна естествена смърт?

Не е ли ИЗВЕРГ черноглавата плевенска овца, която изтръгва из корени и УБИВА по особено жесток начин ЖИВ троскот? И колко е ХУМАНЕН онзи, който поглъща стотици соеви ЗАРОДИШИ на едно хранене, чувствайки се чист и безнаказан само защото соята не може да заведе дело срещу него в Хага?

Какви са принципните разлики между индустриалното животновъдство и промишленото растениевъдство от гледна точка на средностатистическия бройлер и n-ското бобено зърно? Генните манипулации ли са по-малко? Или хранителните добавки са "по-природосъобразни"? А може би има разлика в безскрупулността на методите за първична, междинна и заключителна обработка на суровината?

Айде ако обичаш си прибери тревопасната философия и си я ползвай за домашни нужди...

ЕКОЛОЗИТЕ НА САТУРН!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Teodor40 » Вто Мар 13, 2007 11:08 am

TOYAGA написа::D :D :D Eбати спора!

PtD, според теб къдравата градинска маруля и сивото искърско говедо различават ли се по нещо в правото си на спокоен естествен живот и спокойна естествена смърт?

Не е ли ИЗВЕРГ черноглавата плевенска овца, която изтръгва из корени и УБИВА по особено жесток начин ЖИВ троскот? И колко е ХУМАНЕН онзи, който поглъща стотици соеви ЗАРОДИШИ на едно хранене, чувствайки се чист и безнаказан само защото соята не може да заведе дело срещу него в Хага?

Какви са принципните разлики между индустриалното животновъдство и промишленото растениевъдство от гледна точка на средностатистическия бройлер и n-ското бобено зърно? Генните манипулации ли са по-малко? Или хранителните добавки са "по-природосъобразни"? А може би има разлика в безскрупулността на методите за първична, междинна и заключителна обработка на суровината?

Айде ако обичаш си прибери тревопасната философия и си я ползвай за домашни нужди...

ЕКОЛОЗИТЕ НА САТУРН!

:idea: Добре! Ти ме светна защо понякога се чувствам зле. Подяволите, това е защото си режа ноктите и ги убивам! Това с растенията ме протесе каква простотия е и честно казано не вярвам да го мислиш.
Аватар
Teodor40

ПредишнаСледваща

Назад към Други