Редовни ли сте в софииския градки транспорт?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Та редовни ли сте?

имам 20г. и съм редовен
28
28%
имам 20г. и понякога съм редовен
7
7%
имам 20г. и не съм редовен
9
9%
нямам 20г. и съм редовен
18
18%
нямам 20г. и понякога съм редовен
39
39%

Общо гласове : 101

Мнениеот Teodor40 » Чет Мар 15, 2007 2:04 pm

bikerider написа:Разбирам - заради една предполагаема кражба ти поемаш нещата в свои ръце и раздаваш правосъдие като правиш друга кражба :)

За протокола - без недоразумения тоя път, нали така? :)

Не виждам друг начин за изразяване на недоволството си, който би помогнал. Ако се съди по колите спиращи пред земляне понякога кражбата хич не е предполагаема-от S класа нагоре! Като с ВОЛФ но в умален размер! Ето и един пример още-в моя квартал "асфалтираха" една цяла улица! Супер звучи нали? Само дето вместо със задължителните 2,5см асфалт те положиха на места няма и 0,5см! И както беше ясно след няма и 3 месеца почнаха дупките! Преди това пътната призма не беше сменена и положението на места вече е трагично 6месеца след ремонта. И искам да питам тази улица сега като се води изцяло оправена кога според вас ще може да се отделят пари за нов неин ремонт? Ами ако имаше зима тази година?
Имаше едни надписи едно време по центъра "Обичам родината, мразя държавата"...
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот kotka12 » Чет Мар 15, 2007 2:10 pm

bluskanie написа:За 1 ден по една линия на гарадския транспорт, колко хора минават? Колко дупчат и каква е сумата събрана от билети, като разходите за самите билетчета са минимални.

колко? :popcorn:
по-скоро ме интересува отговора на втория въпрос
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот bluskanie » Чет Мар 15, 2007 2:28 pm

bikerider написа:@bluskanie:
И добре де, това ли ти е решението - да го връщаш на останалите хора, вместо да накажеш кмета и общинските съветници?
Всъщност, пардон - забравих, че не можеш да ги накажеш, щото си от друг град. Но въпреки това си позволяваш да крадеш от софийския бюджет.

Първо не съм от друг рад, софиянец съм. Живея в Бургас, но това ще е минало до няколко седмици. Не го връщам на всички... хората не страдат, заради моите неплатени билетчета. Страдат, защото им крадат парите по безобразен начин. Или викаш дай да си плащаме, пък те сами ще подобрят нещата?!?
Не разбрах какво значи да го НАКАЖА кмета? Ако можех, да е наказан, ама не мога... Мога да не си плащам, като не нарушавам нито един закон!

Само не разбира, тъй като ти в друга тема обясняваше, че паркираш на забранени места, защото нямало къде... ала бала... и не си ти виновен, а те, че няма къде да се паркира. Ми случая е същия. Само дето ми предоставят гнусна възможност зза транспортиране, та и ми искат 70-80ст. Боклука е навсякъде, казва се, че няма пари, за решаване на проблема, а в същото време... избрания да решава проблемите с боклука кара кола за 3 милиона лева. Ем наеш кога ше си купя билетче, а? :crazy:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот chill » Чет Мар 15, 2007 2:39 pm

Боклука е навсякъде, казва се, че няма пари, за решаване на проблема, а в същото време... избрания да решава проблемите с боклука кара кола за 3 милиона лева.

Така ли? И откога въпросния господин има задължение да "решава проблемите с боклука", а не само и единствено да го извозва?

ПП. А също така не разбрах защо това, че някой кара кола за N лева, оправдава друг да открадне M лева ? А също така и каква е връзката между градския транспорт и боклука? :popcorn:

ППП. И също така защо създаването на евентуално леко неудобство на гражданите (чрез паркиране на забранени места) е аналогично по тежест провинение на кражба?
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот Мъро » Чет Мар 15, 2007 2:46 pm

Само на мен ли ми е любопитно каква е тази кола за 3 милиона лева :bigeyes:
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот Teodor40 » Чет Мар 15, 2007 2:50 pm

chill написа:
Боклука е навсякъде, казва се, че няма пари, за решаване на проблема, а в същото време... избрания да решава проблемите с боклука кара кола за 3 милиона лева.

Така ли? И откога въпросния господин има задължение да "решава проблемите с боклука", а не само и единствено да го извозва?

ПП. А също така не разбрах защо това, че някой кара кола за N лева, оправдава друг да открадне M лева ? А също така и каква е връзката между градския транспорт и боклука? :popcorn:

Доказани са много възможни места за извозване. Въпросът е къде ще се приберат най-моного пари и се бави решението понеже става дума за крупни суми. Добре тези 3 милиона можеха да са в бюджета на столицата нали! С тях може ли да се сметне колко автобуса щяха да се купят. Не че така щеше да стане, пак щяха да ги откраднат, но говорим тук хипотетично. Пари достатъчно само обаче да крадяха по-малко! Те се уливат до безобразие! Факт.
Аватар
Teodor40

Мнениеот chill » Чет Мар 15, 2007 2:51 pm

bluskanie написа:Закона ми е дал право ако искам да не дупча, и ме глобява, заради това.

:bigeyes: :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes:

Аналогично, на мен закона би трябвало да ми е дал право да ти клъцна гръцмуля и да си го излежа заради това. Къде живееш ?
Arrrrr!!! :pirate:
Аватар
chill

Мнениеот did » Чет Мар 15, 2007 2:52 pm

Teodor2o, не е добре да гледаш в чуждите канчета, докато пикаеш в твоето собствено.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот chill » Чет Мар 15, 2007 2:52 pm

Мъро написа:Само на мен ли ми е любопитно каква е тази кола за 3 милиона лева :bigeyes:

Бугати Вейрон, ако не се лъжа ...
Аватар
chill

Мнениеот Teodor40 » Чет Мар 15, 2007 2:53 pm

Мъро написа:Само на мен ли ми е любопитно каква е тази кола за 3 милиона лева :bigeyes:

Тя е емблемата на ВОЛФ и на цялата данъчна система. Да ти кажа само, че е купена с твоите пари от увеличените данъци смет! И в тази връзка-защо ги увеличават? Да не си е харесал яхта за 100милиона...ако още няма де!
Аватар
Teodor40

Мнениеот chill » Чет Мар 15, 2007 2:54 pm

Teodor40 написа:
chill написа:

Добре тези 3 милиона можеха да са в бюджета на столицата нали!

Ти имаш кола нали? Добре, тези пет хиляди лева за колата ти можеха да са в републиканския бюджет, нали ? И да се купят няколко хиляди банички да домовете за сираци, нали?
Аватар
chill

Мнениеот Teodor40 » Чет Мар 15, 2007 2:55 pm

did написа:Teodor2o, не е добре да гледаш в чуждите канчета, докато пикаеш в твоето собствено.

Аз него не го обвинявам. Системата визирам. Какво да го гледам като и джак пота от немското тото не може да ми донесе това което той има сигурно и наполовина.
Аватар
Teodor40

Мнениеот Teodor40 » Чет Мар 15, 2007 2:57 pm

chill написа:
Teodor40 написа:
chill написа:

Ти имаш кола нали? Добре, тези пет хиляди лева за колата ти можеха да са в републиканския бюджет, нали ? И да се купят няколко хиляди банички да домовете за сираци, нали?

ААААА НЕЕЕ!!! За тази кола баща ми е работил честно и него са го крали. Плаща данъците на 2 такива и смятам, че това е предостатчно. Случвало се е хора с които е имал договори дори да не му се изплащат при положение, че са получили готов продукт и го ползват. Баничките трябва да се купят с данъците събрани от него обаче и те са откраднти!
А дори и да дам парите за благотворителност, ако не купя баничките и не ги занеса лично, пак ще ги откраднат и пак нищо няма да има за сираците!
Аватар
Teodor40

Мнениеот Мъро » Чет Мар 15, 2007 3:03 pm

Всяка пета баничка ще отива в държавата ;)
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот chill » Чет Мар 15, 2007 3:05 pm

Teodor40 написа:
chill написа:
Teodor40 написа:
chill написа:

ААААА НЕЕЕ!!! За тази кола баща ми е работил честно и него са го крали.

А господина с Бугатито не е ли работил честно? Има ли съмнение, че тази пари са дошли от концесията, и не от кражби, дрога, контрабанда, и т.н. ?
Аватар
chill

Мнениеот bluskanie » Чет Мар 15, 2007 3:22 pm

chill, няма да се съглася, защото Столична Община, както и всички общини не са дружества с цел печалба. Мисля, че се разисква и публично този проблем по повод фирмата Софийски Имоти, която е общинска. Единствената функция на общините е, да стопанисва добре поверените и обекти в дадените региони, да сключва добри договори в полза на гражданите, които плащат данъците си.
Бугатито беше просто пример, ся може човека да ги е откраднал от друго място парите, не знам. Но знам, че в момента много се говори за това, дали договора за сметта е изгоден и разбира се е ясно, че не е. Да не говорим за Чистота... и всички други фирми, които имат сключени договори с Общината в пряк ущърб на гражданите. Цялата работа къде е? Ми ясно е и на децата... някой пак е взел комисионна, за да си сложи подписа на ценната хартийка, която ни ограбва пладнежки. Всички тези неуредици не са от недоглеждане или некадърност. Тази система е изградета изключително и само за правене на пари... кой на кого служи?
Като не дупча, аз нарушавам някви наредби или не знам кво, но затова си има санкциониращ орган, който ме глобява и всички са доволни. Ем повече кинтаж за пиратите... Ся на следващите парламентарни вече ще настане големото хилене... когато каратистите станат управляващи. Майкооо... :crazy:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот chill » Чет Мар 15, 2007 3:44 pm

bluskanie написа:Но знам, че в момента много се говори за това, дали договора за сметта е изгоден и разбира се е ясно, че не е.

Би ли формулирал критерии договора за сметта да е "изгоден" ?
Аватар
chill

Мнениеот bluskanie » Чет Мар 15, 2007 3:54 pm

chill написа:
bluskanie написа:Но знам, че в момента много се говори за това, дали договора за сметта е изгоден и разбира се е ясно, че не е.

Ми най-простото обяснение е, да има клаузи в договора, които да налагат неустойки/глоби ако боклука не е извозен и кофите преливат... Цената, която плаща общината(гражданите) за услугата да е съобразена с разходите по извозването... тоест печалбата да не надвишава някакъв процент от разходите. Да има комисия, която оценява работата на концесионера и при наличие на нарушения на договорените точки, да санкционира. Времето, в което става извозването на боклука да е "премислено" и да се избягва то да става в пиковите часове в Столицата (по възможност това да става през нощта)... има още куп неща, които да спомена. вярвам, че не е невъзможно да се поставят тези условия и все пак да има интерес от фирми/концесионери.... но това не е направено с една цел...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Teodor40 » Чет Мар 15, 2007 4:01 pm

chill написа:

Аз ще го формулирам-при няколко различни варианта те избират скъп, но облагодетелстващ определени подизпълнители например. Вижда се как общината губи от това решение и въпреки всичко то се прилага.
Искам да те попитам нещо. Добре, разбрахме ВОЛФ не отговаря за извозването извън столицата. Обаче отговаря за почистването на снега. Миналата зима бях изключително много зад волата и с очите си видях кога се изрива снега-след като спре да вали и то само по главните улици. Защо? И защо хвърлят от най-евтината луга, която ебава мамата на нашите коли и пътища, като има много по-качествени продукти? Аз знам отговора, а ти сега ще бъдеш ли така добър да го напишеш?
Аватар
Teodor40

Мнениеот did » Чет Мар 15, 2007 4:04 pm

bluskanie написа:Ми най-простото обяснение е, да има клаузи в договора, които да налагат неустойки.глоби ако боклука не е извозен и кофите преливат...

Че то и сега си има.

bluskanie написа:печалбата да не надвишава някакъв процент от разходите.

Разходноориентираното ценообразуване приключи в България преди около 17 години (или поне така се надявам).

bluskanie написа:Да има комисия, която оценява работата на концесионера и при наличие на нарушения на договорените точки, да санкционира.

Ужас, комисия :crazy:
И кво точно ще правят комисарите? Ще обикалят из града със служебни автомобили и ще проверяват дали са пълни кофите за смет, дали са пометени тротоарите, после ще пишат доклади :rofl: :rofl: :rofl:
Имаш интересни разбирания за това как се осъществява обществен контрол :)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Teodor40 » Чет Мар 15, 2007 4:13 pm

did написа:
bluskanie написа:Ми най-простото обяснение е, да има клаузи в договора, които да налагат неустойки.глоби ако боклука не е извозен и кофите преливат...

Че то и сега си има. Но не се изпълнява
bluskanie написа:печалбата да не надвишава някакъв процент от разходите.

Разходноориентираното ценообразуване приключи в България преди около 17 години (или поне така се надявам). Е сега си прибират колкото си искат и влагат минимум разходи за материали и труд-ефекта е налице
bluskanie написа:Да има комисия, която оценява работата на концесионера и при наличие на нарушения на договорените точки, да санкционира.

Ужас, комисия :crazy:
И кво точно ще правят комисарите? Ще обикалят из града със служебни автомобили и ще проверяват дали са пълни кофите за смет, дали са пометени тротоарите, после ще пишат доклади :rofl: :rofl: :rofl:
Имаш интересни разбирания за това как се осъществява обществен контрол :)
Да, и аз точно така искам, да гледат какво и как се прави за да няма после "ън, мрън, ние, те , такова...е ти тука за басейна и нищо не си видял"
Аватар
Teodor40

Мнениеот bikerider » Чет Мар 15, 2007 4:27 pm

@bluskanie: Ясно. Да живеят shortcut-ите.

Аз повече и стотинка няма да дам за гадното си колело, щото ти твойто си го откраднал. Логика, логика, логика.

Ти сигурно си мислиш, че Румен Гайтански е виновен за тъпотията на общинарите? Сигурно той ги е накарал с пищов в челото да подпишат такъв договор, позволил му да си купи Бугати Вейрон??? Айде моля ти се дай по-сериозно. Да ти кажа ли как се наказва политик/общински съвет? Супер лесно е, ама докато има хора като теб няма да стане.

После, позволи ми да те репликирам (chill вече го направи :beer:) - никой не ти пречи да дупчиш билетче. Има перфоратори предостатъчно, за разлика от местата за паркиране в центъра. Демагогстваш и се опитваш да ми прехвърлиш топката, ама не става.
Да те попитам, като си толкова спокоен, че не вършиш нищо нередно - би ли ми казал на колко спестени билетчета те глобяват и какво ти е салдото от цялата операция - положително или отрицателно. Щото се правиш на хитър, а аз много добре знам колко често минават контрольори. Истината е, че можеш да спестиш бая билети докато някой те глоби. Виж, ако глобата беше 100 пъти цената на билета щеше да пееш друга песен. И да, казвам това, защото и аз мислех преди време като теб, не дупчех билети и си мислех, че си връщам за мизерията в транспорта. Мина време и видях какво съм върнал и най-вече на кого съм го върнал. Тва са глупости и за нещастие рефлектират върху потребителите.

А това, че общинска фирма няма за цел печалба... извинявай много ма ти явно живееш още в комунизма...

@Teodor40: да не би да намекваш колко е лош чичко Вълк, щото не е отишъл сам да си плати неустойките? Запознат ли си с договора в детайли за да коментираш такива неща? Аз не съм, но съм убеден, че договора е перфектен. Ако някой не си е изпълнил работата, но не е платил неустойки, дали проблема е в него? Кой е луд да плаща доброволно, като другата страна не си търси правата? Това важи и за градския транспорт - кой ви е виновен, че не сте си потърсили правата, та да наказвате останалите хора, които дупчат билети? Това ако не е дискриминация здраве му кажи. И после циганите били лоши, българите били дискриминирани. Може и да е така, питам се обаче от кого най-вече??? Май от самите българи най-вече.

Виж, ако вярвате, че няма смисъл да се бориш, че всичко е предрешено, че съда е подкупен, че еди-какво-си, еди-що-си, едва ли мога да ви помогна, мога само да кажа, че не е вярно. А защо вярвате в такива неща ще оставя да се сетите сами.
Последна промяна bikerider на Чет Мар 15, 2007 4:41 pm, променена общо 2 пъти
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Чет Мар 15, 2007 4:31 pm

did,

1. Мисля, че няма, но и да има... никой не ги глобява, но и да ги глобява, явно няма ефект.

2. Отново повтарям общините не са за да печелят или да дават на някого печалба, особено ако парите са чужди...

3. Ти как предлагаш да се контролира работата на тази фирма? Чрез общественото мнение ли? И ако има недоволни, как ще въздействат за промяна? Разбирасе, че трябва да има контролиращ орган, дали ще е комисия, медия... пука ми.

4. 2 и 3 са свързани. Не може при несвършена работа и съответно вмирисани улици, хвърчащи наелонови пликчета, да не се санкционира фирмата-чистач. На мен ако не ми е чисто в бачкането или прозорците са мръсни просто не плащам на чистачката. Да видиш как почва да вършее с парцала...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Чет Мар 15, 2007 4:40 pm

bluskanie написа:4. 2 и 3 са свързани. Не може при несвършена работа и съответно вмирисани улици, хвърчащи наелонови пликчета, да не се санкционира фирмата-чистач. На мен ако не ми е чисто в бачкането или прозорците са мръсни просто не плащам на чистачката.

E там е проблема, че не ти плащаш за обществената чистота. Стига с тия shortcut-и. Ти плащаш данъци към бюджета и такси на общината. Тя плаща за еди-какво-си. Проблема е там, а не в рейсовете. Съответно решението му не може да бъде в рейсовете. Ти си мислиш, че наказваш общината, ма бъркаш дълбоко - общинската фирма просто преразпределя приходите, свива линии, съкращава разходите и всичко си продължава. Да ти кажа ли защо - защото има заложена печалба. Ще се повторя - социалната функция на общинските фирми е факт, но не е единствената. Не би могла и да бъде в пазарна икономика. Ако беше единствената, нямаше да ги има тези фирми, а общината щеше както преди да прави всичко сама. Би трябвало да си проумял това отдавна.
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Чет Мар 15, 2007 4:47 pm

bikerider написа:@bluskanie: Ясно. Да живеят shortcut-ите.

Ти сигурно си мислиш, че Румен Гайтански е виновен за тъпотията на общинарите? Сигурно той ги е накарал с пищов в челото да подпишат такъв договор, позволил му да си купи Бугати Вейрон??? Айде моля ти се дай по-сериозно. Да ти кажа ли как се наказва политик/общински съвет? Супер лесно е, ама като има хора като теб не става.

После, позволи ми да те репликирам (chill вече го направи :beer:) - никой не ти пречи да дупчиш билетче. Има перфоратори предостатъчно, за разлика от местата за паркиране в центъра. Демагогстваш и се опитваш да ми прехвърлиш топката, ама не става.

Ето това цялото дето си го написал е... хахаха абе не знам какво да ти кажа. Знаеш ли за какво говорим въобще? Гайтански си е купил Бугати с нашите пари. Позволено му е от кой? Общинатааа. До тук нещо неясно? Такааа аз срещу кой дрънкам? Срещу общинатааа. Нещо неясно? Гайтански е изровил е кокала, какво да говорим за него... бил е по една пачка пари в челото, на когото трябва и готово...

хахаха имало перфоратори :rofl: Ок, не ги бех видел, вече ще си дупча. Пфу, как може да не ги видя :D
bikerider написа:Аз повече и стотинка няма да дам за гадното си колело, щото ти твойто си го откраднал. Логика, логика, логика.

:rofl: Някъде да съм казал, че повече няма да давам пари за Бугатито СИ? :rofl:

Не ми пука кво си мислите... няма да дупча, докато не видя, че общината МИ служи, защото получава парите си от МЕН. Все пак само билетчета не си купувам, ама пък и не се возя в градски транспорт. Плащам си всички други нужни и ненужни такси и мисля, че им е достатъчно....

...представи си го така. Ти си работодател, избираш си някакъв специалист, който да ти направи софтуер за счетоводство. Гласувал си му доверие, дал си му пари и време да го направи. Накрая се оказва, че с програмата си, ти си яко преебан, данъчните те ебат, защото не са ти точни сметките, и изведнъж ставаш по-беден от подчинения си. Е... продължаваш ли да му плащаш, и да използваш програмата му или?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Чет Мар 15, 2007 4:51 pm

Teodor40 написа:И защо хвърлят от най-евтината луга, която ебава мамата на нашите коли и пътища, като има много по-качествени продукти? Аз знам отговора, а ти сега ще бъдеш ли така добър да го напишеш?

вариант 1: Защото някой в общината е подписал такъв договор, който им го позволява.
вариант 2: Защото някой в общината не се грижи за интересите на общината.

Избери си един вариант. Който и да избереш обаче, винаги се връщаме към общината и общинските фирми. Би ли бил така добър на свой ред да ми обясниш кого точно наказваш и как точно го наказваш като не си плащаш в градския транспорт? Дали наказваш виновниците или потърпевшите като теб?

@bluskanie: това важи и за теб - обясни ми моля те кого наказваш като не плащаш, как точно го наказваш и какъв ефект си видял до момента.

bluskanie написа:Гайтански си е купил Бугати с нашите пари.

Аман от това комунистическо мислене. Гайтански си е купил Бугати с парите, КОИТО Е ЗАРАБОТИЛ. И не ми е известно аз да съм плащал нещо на Гайтански, или ти, или който и да е от нас гражданите.
Ама как, ама това, ама онова, ако е имало нещо нередно, общината да си е гонила интереса. Сигурно Гайтански е виновен за това нали?

Сигурно Гайтански е виновен, че общинарите са немарливи, некадърни и може би подкупни??????????

Edit:
bluskanie написа:Гласувал си му доверие, дал си му пари и време да го направи. Накрая се оказва, че с програмата си, ти си яко преебан, данъчните те ебат, защото не са ти точни сметките, и изведнъж ставаш по-беден от подчинения си. Е... продължаваш ли да му плащаш, и да използваш програмата му или?

Да, ще продължа да му плащам, както е по договор. Същевременно ще му СКЪСАМ Г*ЗА от неустойки, които АЗ съм искал да има в договора, за да защитя интересите си. Ако ли в договора ми с него няма неустойки - интересно кой ли е виновен? Може би отново Румен Гайтански???????
Последна промяна bikerider на Чет Мар 15, 2007 5:06 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Чет Мар 15, 2007 5:06 pm

bikerider написа:
@bluskanie: това важи и за теб - обясни ми моля те кого наказваш като не плащаш, как точно го наказваш и какъв ефект си видял до момента.

За втори път използваш думата "наказвам"... ми вероятно няма ефект, но аз се чувствам по-малко преебан, единствено това е смисъла. В случая ми пука за мен единствено и какво става с моите пари, както се поставям и на мястото на всички хора, които плащат данъци.
Никой не наказвам, само гласувам, за който смятам, че е редно. То пак не става моето, ма ко да праиш... затова не разчитам на някви си пирати да ми оправят положението, но поне да не ми се присмиват в лицето. Говна!
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bluskanie » Чет Мар 15, 2007 5:08 pm

bikerider написа:
Същевременно ще му СКЪСАМ Г*ЗА от неустойки, които АЗ съм искал да има в договора, за да защитя интересите си. Ако ли в договора ми с него няма неустойки - интересно кой ли е виновен? Може би отново Румен Гайтански???????

Бе именно бреее :) Не е виновен Гайтански, а общинарите, подписали договора. Въпроса е защо са го подписали? Ми за да вземат некой лев. Съгласен ли си или пак нещо комунистическо има? Ми то има... точно това е страшното...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Чет Мар 15, 2007 5:09 pm

bluskanie написа:Разбирасе, че трябва да има контролиращ орган, дали ще е комисия, медия... пука ми. ...

СЪВЕТ НА КЕТЪРИНГ към законите на Мърфи:

Ако искате да погребете една идея, създайте работна комисия.

ЗАКОНИ НА БЮРОКРАЦИЯТА
1.Нищо, което може да се случи не трябва да се случва без разрешение.
2. Различните процеси се разрешават от различни чиновници.
3. За всеки предстоящ процес са необходими двама чиновници: единият разрешава процеса, а вторият разрешава на първия да разреши процеса.
4. Дори когато интересите на науката и на администрацията съвпадат, интересите на администрацията са по-важни.
5. Научните изследвания не трябва да спъват работата на помощните органи.

ЗАКОН НА УАЙЛЪР
Не съществува неизпълнима работа за онзи, който няма да я свърши лично.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Чет Мар 15, 2007 5:09 pm

bluskanie написа:За втори път използваш думата "наказвам"... ми вероятно няма ефект, но аз се чувствам по-малко преебан, единствено това е смисъла.

А. Дойдохме си на думата. Това исках да кажеш. Значи цялата работа опира единствено до теб. Не до градския транспорт. Не до останалата обществена инфраструктура, а единствено до теб. Нали правилно съм те разбрал?

bluskanie написа:То пак не става моето, ма ко да праиш...

Мда, ко да праиш, освен да влошаваш още положението. Логика, логика, логика.

Edit:
bluskanie написа:Бе именно бреее :) Не е виновен Гайтански, а общинарите, подписали договора. Въпроса е защо са го подписали? Ми за да вземат некой лев. Съгласен ли си или пак нещо комунистическо има? Ми то има... точно това е страшното...

Хе, че аз това говоря от самото начало. Дали са взели лев, аз не знам, съответно не си позволявам никого да обвинявам в корупция без доказателства.

Така, изводите си ги уеднаквихме. Ама аз пак не разбрах защо наказваш останалите пътуващи в градския транспорт и ги подлагаш на дискриминация, вместо да си търсиш правата от общината като страна в обществения договор. Ако в този договор няма "неустойки" кой е виновен? Общината ли? Прилагам същата логика.

Мама му стара, прилагаш логиката на плъховете бягащи от потъващ кораб. Е кораба ще спре ли да потъва като се спасят няколко хиляди плъха??? Кораба ще спре ли да потъва, ако плъховете гризат дупки в корпуса му за да се спасят? Логика, логика, логика.

Аз знам един друг закон в допълнения на тия дето did ги написа - БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА. Ако се чувстваш преебан си търсиш правата, а не разпределяш негативите си върху околните. Признай си - просто ти е по-лесно да дискриминираш останалите возещи се, вместо да помислиш как би могъл да си потърсиш правата. Убеден съм, че ще ме попиташ аз как бих си ги търсил. Ами бих наел адвокат да заведе колективно дело срещу общината. Ама едва ли бих го направил от чист алтруизъм, бих събрал пари за да реша един проблем. А това е работа, която иска заплащане. Да ама представи си ако кажа: "хайде мили хора, дайте ми по 50лв срещу квитанция и договор, за да наема класен адвокат, който да осъди общината и ако се наложи да осъди държавата в Страсбург". Дали някой ще иска да даде и стотинка или ще ме обвини и мен, че искам да си купя Бугати? Познай.

Сами се прецакваме едни други, а междувременно търсим изкупителна жертва. Кой, кой, естествено оня с Бугати-то, сигурно е "евреин". Или най-добре да ревем по него, ама щото не можем да го пипнем с пръст, си го изкарваме на околните. Логика, логика, логика.
Последна промяна bikerider на Чет Мар 15, 2007 5:29 pm, променена общо 3 пъти
Аватар
bikerider

ПредишнаСледваща

Назад към Други