Най-нелепото/тъпо падане с колело ?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Най-нелепото/тъпо падане с колело ?

Мнениеот Shady™ » Съб Мар 31, 2007 11:30 pm

Напоследък много се говори за протекция нелепи падания даже имаше и смъртни случаи :V: и идеята ми е в тази тема да разкажем за нещо супер тъпо/нелепо дето ни се е случило по време на крането с колело.
Като за начало ще дам 1-2 лични примера.
Имах една вилка Rock Shox на която короната и беше захваната с болтове за тръбите и при скокче на 3 стълби болтовете изпуснаха и стана предно салко като опрая гумата в короната/стержена.... бях без каска но направих кълбо и даже нямах драскотина...а какво можеше да се случи в лошия вариант - не ми се мисли(имаше на 1/2 метър от мене пейка, бордюр, железа от изкъртена пейка и т.н и т.н.)

Правя преден баланс, който смея да твърда че съм го овладял, но имаше леко по остро възвишение на пъти в следствие попълване на дупка на улицата с денивелация (без ръб,овално, уж плавно) от 1-2см и пак през кормилото от нищо...

Преебах си челния ъгъл на колелото(ехеееее преди 3-4 години дълга история) и под права линия с около МАХХ 5км/ч се "забих" в едно КАМЪЧЕ и се "спъна" колелото и тряс коляно в лапа че даже си забих и топките в рамката...

За скачането ми на стълби край църкви не ми се говори просто... Уж ротинен скок, дори на по големи стълби съм се учил....и без каска и вече година и 4 месеца грубо не е както преди... :V:

Вие да споделите нещо нелепо/не планирано ?
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот Gh0s7 » Нед Апр 01, 2007 1:11 am

Лятото, 3-ти септември имаше трайъл състезание във Варна и вечерта на 2-ри бяхме много народ, тука бяха и вашите(софииските) трайълджий ( Мони, Мани и Иво ) и отивахме към центъра, Мани имаше рожден ден и искаше да ни почерпи по случая и карайки към центъра, на един светофар чакаме зелено и там имаше една изтакарка( рампичка за колела, бебешки/инвалидни колички ) и ние нещо с Манито решихме да я прескачаме, бе нещо се лигавихме в общи линии и аз гапвах от едното ръбче на другото на тая изтакадка и таман се изсилвам с тяло и педал за гапа и в същото време усещам, че само аз летя напреде, колелото остаа някаде назаде и си спомнням, видях някъв ръб доста от близичко и после ставам ( аз си мисля, че май веднага станах, ама другите казаха, че съм бил нереагиращ 30-тина секунди) и не усещам още какво става, оглеждам се и гледам някви полицаи говорят с другите които в същото време нещо ми помагат. Искаха ми телефона да звънели на наще, ама викам, че нищо ми няя и да не са притесняват и в същото време гледам всички как ме зяпат изплашени и се пипвам около устата и гледам ръкавицата ми цялата в кръв, първо си помислих, че съм си строшил носа, пък нищо не усещам, после чувам някой вика да сме тръгвали към болница, а аз много мразя болници.. :crap: и настоявах много да се пребирам, после се сетих, че и колело имах някаде там, отидах, взех го и остановх, че главина са и изтървали всичките кученца ( тъпа формулска главина за сингълспийд ) и се движеше и напред и назад съвсем свободно... Та, добутах до нас ( 150м по-нагоре ) качихме се и до като Манито и Стамеца ( Blaze_ ) все настояваха да ходим в болницата, се погледнах в огледалото и гледам устната ми точно под носа разпрана...( за голямо щастие устната, че ако беше 1см по-горе, ми отиваше носа...) Та успяха да ме убедят да ходим в болницата като ми казаха, че ще ми остане мноо голям белег, ако не се залепи( като чух, че ще се лепи ми мина малко шубето, щот ако трябваше да се шие... ) Та отидахме в болницата, залепиха ме, нищо страшно и болезнено, после пак се пуснахме до центъра, ама аз понеже си бях нахакал и главата, ме цепеше ужасно и се прибрах, те останаха там да карат и да се черпят.
Резултат: ЦЪК

Сигурно ще питате, каската къде била, ми нямаше я каската, ама в случая нищо нямаше да помогне, най-много да си бях счупил козирката.

След случая се подсигурих стабилно със трайълски freewheel с 9 кученца и яка trials верига ( скъса ли се веригата на гап, пак същото нещо става, само дето тоя не успя да си натресе главата във ръба)
Да чукам на дърво да не ми се случват повече подобни работи, че не е хич приятно, после имах фобия от гапове сигурно месец! И аз пак с малкия дявол се разминах, защото тука един колега ( Reinosko ) Преди около година, година и нещо караше трайъл и си изби 2 зъба по този начин пак във бетонен ръб, след което се отказа от трайъла, а беше доста добър и зарибен, сега си врътка ХС по баирите.
Последна промяна Gh0s7 на Нед Апр 01, 2007 1:37 am, променена общо 1 път
Аватар
Gh0s7

Мнениеот Shady™ » Нед Апр 01, 2007 1:37 am

Еййй много гадно :(
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Re: Най-нелепото/тъпо падане с колело ?

Мнениеот Gh0s7 » Нед Апр 01, 2007 1:42 am

Shady™ написа:
...За скачането ми на стълби край църкви не ми се говори просто... Уж ротинен скок, дори на по големи стълби съм се учил....и без каска и вече година и 4 месеца грубо не е както преди... :V:

Това, помня беше голям ужас във форума, пък представям си на живо как е било :V:
Аватар
Gh0s7

Мнениеот klmn » Нед Апр 01, 2007 6:02 am

Ммм,гадно..,ма все пак темата е за нелепи (то "лепи" няма :) ) падания.
Тръгвам да пресичам малка улица в центъра,с доста висок бордюр,предното колело вече долу,когато зад ъгъла изскача бакшиш с бясна скорост-хоп на спирачки-пускам крак да се подпра-нема никой-туп странично.. :rofl: чак сам си се изхилих на простотията.
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Нед Апр 01, 2007 8:03 am

мммм...
Юли месец миналата година. Карам от Черни Връх към Конярника...
Бърз рибаунд + голям каманак = неуспешен опит за "прескочи кормило".В крайна сметка бях с ожулено рамо... и извадено кутре на дясната ръка. Наложи се да сляза от Конярника до Пирогов само с лява ръка/предна спирачка...
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Ozzie » Нед Апр 01, 2007 8:42 am

Gh0s7 написа:...сега си врътка ХС по баирите.
И кара нек'во мАторче и вози мацките. :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот ddevil » Нед Апр 01, 2007 9:17 am

Моята история е следната...малко е тъпа наистина защото досега не съм чувал някой да е падал по този нелеп начин :D Та...след едно каране преди около година и нещо се връщаме вече в града и караме по една сравнително главна пешеходна улица с цел да стигнем до един приятел да полафим.Бяхме аз и един приятел,връщахме се от едно близко селце. Беше като цяло сравнително топъл ден-бях облечен с тениска и две блузи или нещо подобно. Та караме по улицата,аз бях първи,а той-втори. И незнам дали се сещате какво представляват бариерите за паркинг-едни такива дето ги смъкват и качват от време на време(абе един дълъг правоъгълен профил :) ) И карам си аз и пред мен трябва да се пада тази бариера,обаче не перпендикулярно пред мен а аз карам успоредно на нея(срещу нея карам с две думи) и се заблеях настрани,бях се загледал по някой\някоя и като цяло си мисля нали че карам достатъчно настрани от правата на бариерата,нали че няма да се блъсна в нея а ще мина до нея...Да..ама не :popcorn: Докато се бях зазяпал по т.нар. субект изневиделица се блъснах в бариерата в стил ала "Като рицарите". Беше доста брутално тъй като си карах съвсем спокойно без да очаквам нищо и изведнъж да те събори тоя профил на земята с доста сила в ребрата определно не е приятно.Колелото продължи да кара напред а аз се спрях рязко във въздуха и след 1-2 секунди и на земята се търкалям замаян с болка в областа на корема\ребрата :crap: Учудващо след като се "осеферчих" като разгледах щетите по себе си забелязах че имах кръв по тениската си,малко странно ми се стори през 3-те слоя дрехи да имаше такава рана,но какво да се прави.Разбира се раната не беше прободна,някой да не си помисли че съм се нанизъл на тъпия профил,да чукнем на дърво тва не го пожелавам на никой :crap: Известно време ме боляха ребрата,но на лекар така и не отидох,защото болката не беше чак толкова непоносима,знам че при пукнато\счупено ребро боли страшно много,а аз все пак можех да се движа и т.н.,бе некомфортно беше но определено не беше чак толкова непоносимо :) След като всичко мина,раната заздравя и т.н. в момента ми седи само един частичен белег с формата на профила от лявата ми страна(уж се мазах с някви кремчета против белези но пак остана...),който ми напомня да не блея много много докато карам и да си купя боди протектор :D

Иначе ето и една статия..може и да сте я прочели ако посещавате по-често пинкбайк, но все пак..тва определено трябва да накара тези които карат без каски да се позамислят :V:

!!! http://www.pinkbike.com/news/Helmets-Wear-one-2007.html !!!

Дажа Админ ако е позволено може да я преведе примерно и да я сложи при линк-а за каските,определено ще е от полза според мен стига да е позволено да се ползва статията и в други форуми.
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Мнениеот agem » Нед Апр 01, 2007 1:21 pm

Хахахаха мойто пребиване, което междудругото ми е единствено за сега да чукна на дърво.Та значи карах с едни приятели и скачахме от скоковете на Монцата в Южния парк, минавахме виражите, скачахме от къде ли не и ми няма нищо.Тръгваме да се прибираме и карам по една алея и явно след карането нещо нямах страх и си викам са ще скоча от бордюра и ще направа 180...е направих го, но нямах време да си върна кормилото и беше доста смешно, движех се с около 10 км, на раваната алея и паднах :rofl: :rofl: :rofl:
agem

Рейтинг: 1200

Мнениеот Black cat » Нед Апр 01, 2007 3:14 pm

Преди 3-4 години бях тръгнал да карам през една горица, навсякъде трева и не видях един канал изкопан от дъждовете (широк около 10 см) и предната гума влиза в канала и се завъртва на 90 градуса и падам на кормилото :crap: много бързо се случи ,нямах време да реагирам. Сигурно 10 секунди не можах да си поема въздух, много кофти преживяване.След случката само ме болеше леко корема и имах отпечатък от кормилото.
Аватар
Black cat

Рейтинг: 1960

Мнениеот EmZo » Нед Апр 01, 2007 6:57 pm

Една сутрин, с един колега сме се запътили към срещата с другите 2ма, с които ще превземаме Врачанския Балкан, караме си полека лека и си лафим, ама ми се спи та две не виждам! Е не видях и добре прикритата от клечки и тревички дупка, от липсващ капак на отходона шахта (от тия по-малките правоъгълните) и както си лафим с колегата изведнъж буф през кормилото в краката на нвякъв преминаващ дядко, той взе та се притесни човека, а аз се посмях доста :)

Друго, по-сериозно падане, което не съм сигурен дали се причислява към нелепите е: спускаме една пътека и стигам до един участак с насипани много един върху друг среднголеми камъни образъващи нещо като малък сипей, карах с около 40-45 и в този момент изведнъж предната гума напълно издъхна (прещипване) В резултат на което, както си карам и изведнъж гледам сипей, небе, колео, сипей небе, благодарение на каската и протекторите се оттървах само с премазани пръсти, и натъртвания на ребра, крака и опашна кост. В същото време един колега зад мен се наложи, рязко да спре и добре че вместо да се хвърли върху мен се хвърли на тревата, и се оттърва без нищо.

След, 1-2 минути дойдоха и другите 2ма притеснени колеги и вигат лягай тука, на ти пий вода ала бала...
После се заеха да събират колелото, чиито щети възлизаха на помлян дерейлиор, скъсано ухо, усукан прешлен на веригата, криво кормило, прещипаната гума и седалка на парчета.

Пак съм имал късмет, защото после погледнах, едната ръкохватка на кормилото (която си беше прилично дебела) имаше цепнатина към 1,5 см широка и под нейя чак беше надрано кормилото. Не ми се мисли, какво е щяло да стане ако са били там пръстите ми в момента на съприкосновение.
Изображение
Аватар
EmZo

за фр

Мнениеот Methers » Пон Апр 02, 2007 7:12 am

Та на камилите във борисовата оште се учех и преди 5минути беше валял порой но едни приятели със мен ме убеждаваха че няма да се пребия въпреки че имаше околу 1см вода над калта и от дъсно снимаше единят,та засилвам се със голяма скорост и искачам при което колелото се изнася буквално съм него.Аз извъртам колелото към дървото при което си забивам топките и носа във дървото и няма да казвам колко болеше затова бече никой не слушам........сам си преценявам.

На Южния парк от монцата засилвам се при което не гледах много на къде летя и във последствие видях че летя към дървото хвърлям колелото и убирам цялата коприва и цяла вечер не можах да спя заштото ме сърбяха краката.

Пак след месец искачам от ония скок от монцата и във въздуха ми пада веригата и става отзад като контра и приземвям и спирам моментално.

Във Борисовата градина,има едни стълби до чешмата на орлов мост искачам обтегача ми се заплита при спиците и се връштах пеша.

Та бях си взел една нова вилка обаче имаше някакъв проблем и постоянно пукаше и аз се бях издразнил сташно много :обаче аз нямам предна спирачка и мойте приятели караха малко по-назад и аз си ритам предната капла при което крака ми се заплита във спиците и правя преден баланс при което те отзад се чудят откъде предна спирачка икато видяха се спукаха от смях.

От един дроп близо до една река значи пак не виждам накъде излитам и право една баня във реката тогава Shady правеше дропа във Младост 1.
Eminem-ricky ticky toc.
Сексът за престиж,чикията за удоволствието.

АЗ РЕШАВАМ!
Аватар
Methers

Мнениеот axelmax » Пон Апр 02, 2007 7:35 am

хахаха сега се сетих за едно малоумно падане

карам си в центара на село Бели Искър,и завъртам бързо предницата при 3-4-тото без да съм вдигнал гумата от пътя(ебаси глупоста)
та каплата застана перпендикулярно на рамката и се пребих като куче

каплата се изкриви неузнаваемо
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

за фр

Мнениеот Methers » Пон Апр 02, 2007 7:54 am

Като се замисля,във един дъждовен ден засилвам се към един бордюр правя оли и гумата ми се хлъзва и си разбивам носа във един бордюр.Беше много гадно и болезнено!
Eminem-ricky ticky toc.

АЗ РЕШАВАМ!
Аватар
Methers

Мнениеот qwer » Пон Апр 02, 2007 1:16 pm

А аз още не съм падал с колелото ...
:dunno:
Za prawopis mnogo ne wnimawam.
qwer

Рейтинг: 1345

Мнениеот vanioo » Пон Апр 02, 2007 6:05 pm

Момчета, смейте му се на този!!! Как може да не си падал? Ти сигурно не можеш да караш както трябва! Аз тази година само 3 пъти сам падал и то не много лошо. Май ще трябва да потренирам, да задобрея, за да мога да се излюпкам порядъчно...
vanioo

Рейтинг: 1277

Мнениеот Atari » Пон Апр 02, 2007 7:21 pm

Хм... аз имах кофти падане. Прибирам се с колелото от футболно мачле с приятели по тъмно без светлина отпред (бяха свършили батериите на фара)... та се движех през центъра по светло. Нямаше кьорав човек и аз бързах да се прибера за интернетски разправии с една мома. Та движейки се смело с 20км/ч по светлото минавам през един участък, в който една еднометрова стена хвърля сянка в/у пътя. След миг бях на земята побит на глава... Оказа се че в тъмното не съм видял стърчащо ограничително колче в средатаи и съм го нацелил с предната гума. 7 дена в болница, белег на десятката и рожден ден прекаран в болница до двама колоездачи - бай Герги, който го блъснала кола и едно момче, което оцеляло по чудо, падайки на тила си, след като правило изпълнения на кален път.

Парадоксалното е, че предният ден си бях поръчал каска... и тя ме чакаше в къщи, когато се прибрах... От тогава не излизам да карам без нея.

Колкото до това, че някой са падали рядко. До този инцидент бях падал само от балканче... като 10 годишен.
I ain't got nothing to be scared of...
Аватар
Atari

Рейтинг: 1205

Мнениеот MeTyYyY » Пон Апр 02, 2007 9:01 pm

И аз да се включа в темата с 2 историйки.Едната 5ти калс си житкам с BMX-а по улицата ставам да набирам прав и ми се изплъзва кракът от педала...Резултатът беше разкъсано месо на коляното(даже видях как ми изглежда капачката).Другата беше преди 2-3 години карам си аз пак по същата улица и правя преден баланс карам си аз 6-7 метра и в 1 прекрасен момент се изкъртва стержена на вилката(Suntuor NS).Резултатът 3 предни клатещи се зъба :D
MeTyYyY

Рейтинг: 1647

за фр

Мнениеот Methers » Пон Апр 02, 2007 9:19 pm

qwer написа:А аз още не съм падал с колелото ...

Бате не че нещо ама ти караш толкова екстременно че ако дигнеш 30км. сигорно................братле аз съм падал досега 5 който са били фатални такаче във мтб-то има много малко хора който могат да се похвалят че не са падали и тези който се похвалят са тези който ги е страх да карат познавам един такъв случай взел си е яка машина и го е страх да кара!
Eminem-ricky ticky toc.

АЗ РЕШАВАМ!
Аватар
Methers

Мнениеот MAN6 » Пон Апр 02, 2007 9:24 pm

еми в4ера се изтресках на драгалевци на една пътека под лифта... все още не мога да се сетя какво то4но стана, но паднах пред колелото, а след малко то ме застигна...
резултатите са: счупена козирка на каската, изкривено кормило answer pro taper, и усукана и скъсана арка на вилката... :bawling: :bawling: :bawling:
така и не разбрах какво стана, но се радвам че на мен ми няма нищо, освен едно охлузване...
сега ще има ходене по мъките, докато си направя нова арка...
да го духам, казано накратко :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот axelmax » Пон Апр 02, 2007 9:29 pm

каква ти е вилката ?
Аватар
axelmax

нема

Мнениеот Black_Rider16 » Пон Апр 02, 2007 10:24 pm

http://www.pinkbike.com/photo/1241771/
Т'ва ми е кракът след тежък удър с дърво. Задницата на Ф4 сега е огъната с 2см на дясно и задния 6ок се пръсна предната ос скъсана
десния педал /алумин/ го пръснах преди тва в една скала , а аз бях без каска за тва 4е съм алаив

:bowdown:
на дядо боже
Black_Rider16

Re: за фр

Мнениеот qwer » Пон Апр 02, 2007 10:36 pm

Methers написа:
qwer написа:А аз още не съм падал с колелото ...

Бате не че нещо ама ти караш толкова екстременно че ако дигнеш 30км. сигорно................братле аз съм падал досега 5 който са били фатални такаче във мтб-то има много малко хора който могат да се похвалят че не са падали и тези който се похвалят са тези който ги е страх да карат познавам един такъв случай взел си е яка машина и го е страх да кара!

и като цяло си ме е страх по принцип като карам, та за тва гледам по така ... да не се изхвърлям много.
Аз имам един приятел той кара по екстремно( миналата седмица скочи от 1.20 с колелото), ама и той като теб се е пребивал така фатално, та той ме учи така да се каже да карам.
А за колко вдигам незнам имам два електронни киломтрая подарък и така и не ги слагам, щото тоя каза, че километражите били за деца ... той си знае.

А за машината бива само дет е 18 килограма!!!
ти толкова ли си луд, че да си се пребивал 5 пъти вече фатално или просто не можеш още да караш много?

Пак и тва, че падаш незначи, че си добър карач или се лъжа...?
Za prawopis mnogo ne wnimawam.
qwer

Рейтинг: 1345

Мнениеот mishokA » Пон Апр 02, 2007 10:43 pm

...братле аз съм падал досега 5 който са били фатални такаче...

:rofl: :rofl: :rofl:

леле :bowdown:
ама ти си герой, цели 5 пъти ФАТАЛНИ !!!!
признавам те
Последна промяна mishokA на Пон Апр 02, 2007 10:44 pm, променена общо 1 път
Аватар
mishokA

Рейтинг: 1206

Мнениеот Мъро » Пон Апр 02, 2007 10:43 pm

Methers написа:...обаче аз нямам предна спирачка и мойте приятели караха малко по-назад и аз си ритам предната капла при което крака ми се заплита във спиците и правя преден баланс

Smartass :bowdown:
По едно време имах ужасния навик като усетя, че губя положението, да се хващам за спирачките. Сеш'ас са...
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот MAN6 » Пон Апр 02, 2007 11:00 pm

axelmax написа:каква ти е вилката ?

stratos 6o7
http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/product_info.php?cPath=146_28_136&products_id=577
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот ddevil » Пон Апр 02, 2007 11:25 pm

@all ааааа... мааалко излязохте от темата...Не става дума за броя падания и кой как зверски се е потрошил...ами горе долу същото само че да е станало по нелеп начин :D То верно че няма "лепо" падане ма идеята на темата е всеки да покаже някое свое падане "породено" от глупава и смешна грешка или просто падането е било смешно.А не оооо...как се пребих много яко..усуках ф4-ката и сега в бедрото и тазобедрената става имам пирони! Верно че е много кофти тва,съжелявам пич и ти пожелавам бързо оздравяване,но идеята е да покажем смешната страна на нещата,а не кой се е пребил най-здраво ;)

офф от топика:
@man6: Тцтц...водиш в класацията..счупил си "подсилена арка намаляваща усукванията" :agree: Освен да поръчаш нова друг вариант е да ходиш по фрези и т.н.,но дано да нацелиш добри фрезисти,че тея баш-майсторите дето са се натряскали от сутринта не е много арно да си прайш арка при тях(сигурно ще е с +- 1-2мм :rofl: )Успех ти пожелавам...то пак поне знаеш че можеш да я оправиш...я си представи че беше кръннал някой RS или Mz по същия н-н :crap: нови ботушки щеше да следва :bawling:
Успех пак :)
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Мнениеот MAN6 » Пон Апр 02, 2007 11:32 pm

успокоявам се именно с мисълта, че ако беше друга вилка сега трябваше да вадя 300лв за ботуши...
дано имам късмет да намеря 4итав майстор и да не ме одруса много... :)
а вилката дето тествам сега ми харесва много, и ако стане номерът с арката направо пускам стратоса за продан.
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот axelmax » Вто Апр 03, 2007 6:33 am

щом се е стигнало до там,тая вилка не е ли за боклука?

настина искам да науча ,и не го правя по други причини :agree:
Аватар
axelmax

Мнениеот MAN6 » Вто Апр 03, 2007 8:53 am

axelmax написа:щом се е стигнало до там,тая вилка не е ли за боклука?

настина искам да науча ,и не го правя по други причини :agree:

не е за боклука разбира се. всяка част от тази вилка на практика може да се свали и да се направи нова(корони, стержен, преходник, "дропаутове", ос, крака, арка...). аз за това си я и купих. а можех примерно да си взема 888. просто арката се е спукала в следствие на лошия удар и посукването. на другите части има няма абсолютно нищо. сега се налага да карам с разхлабена арка при спуканото, защото ако я затегна вилката се усуква :)
и така общо взето... :)
xund
Аватар
MAN6

Следваща

Назад към Други