Мда!

Тук ще намерите упътване за ползване на форума и правилата за общуване в него. Това е мястото за вашите предложения, критики и каквото друго се сетите, свързано с форума или сайта като цяло.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 600 / 10

Мнениеот Admin » Сря Апр 18, 2007 5:19 pm

Не, не е така. И се стараем да си спазваме собствените правила и всеки, който погледне добронамерено, вероятно ще го отчете. Разбира се, може и да греша.
И ми е напълно ясно, че ако някой иска да каже на черното бяло или да си намери повод да се изкара изключение, има начин да го направи. За мен подобни извъртания на нещата, особено когато за повод служи казус като този в темата, просто са безсмислени и некоректни и в такъв случай не ми остава нищо друго, освен да кажа: "Такъв е форумът, такива са правилата, такива са модераторите, такава е преценката им. Точка. ". Не го казвам по принцип, защото не мисля по този начин, но когато ме предизвиквате с такива скалъпени тези, че неграмотността или нещо друго можело да се тълкува като неуважение и обида към конкретни лица, нямам друг избор, освен да кажа това в кавичките. Нима не искахте само преди седмица точно това?! Модераторите да махат всичко, за което преценят, че вреди на форума... темата си е още тук, направете справка, ако искате.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Сря Апр 18, 2007 5:21 pm

Admin написа:Модераторите да махат всичко, за което преценят, че вреди на форума

А! Прекрасно! Това исках да чуя, мерси :beer:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Admin » Сря Апр 18, 2007 5:30 pm

Знам, че форумът е абстракция, но доколкото почти всичко, което трия, не ми пречи лично на мен, т.е. правя го заради някакви доста по-абстрактни причини, не знам как бих могъл да го кажа по друг начин.
Не съм си позволявал да изтрия нещо, което дразни само мен и точно заради това съм противник на изцяло субективния подход, за който ставаше дума в темата от миналата седмица.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Сря Апр 18, 2007 5:44 pm

Oпонирам на bluskanie, който твърди, че било ясно кое е обида и кое не е. Исках да посоча и изтъкна, че тъй като форума е твой и ти преценяваш кое е полезно и кое не е за форума, ти и модераторите преценявате кое реално е обида и кое не, a не bluskanie, Alien или който и да е друг.

Затова вдигнах цялата патардия, не че реално съм очаквал да триете постовете на всеки неграмотник (който на всичкото отгоре има право да бъде неграмотник).

Мерси за разбирането :beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Сря Апр 18, 2007 5:59 pm

Абе bikerider, като ти кажат, че си тъп или да духаш, обиждаш ли се? Или само аз и Alien мислим, че е обидно. Ако смяташ, че не е, нямам нищо против да се обръщам към теб така...

Изсмукваш си някви работи от пръстите, а на всеки е ясно за какво говорим.

Ти говориш за така наречената "простотия". Само искам да направя паралел м/у нея и истинската обида (според мен и алиен :)). Та простотията не е насочена към теб лично, както и към, който и да било. Може да те дразни, но не е адресирана до теб.

Пример: Ходиш редовно в ресторант, в който готвят ужасно, но обслужването е ненадминато. Или... ходиш в ресторант, в който готвят хубаво, но сервитьорката те обижда, дето те свари... и от тук... на кой се сърдиш? На сервитьорката или на слабия готвач в другия ресторант???

Хаха, баси глупостите... отиам да ударя една биричка :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Сря Апр 18, 2007 6:21 pm

Вие тук май разигравате една от Шекспировите комедии, заглавието - за упражнение на читателя.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот TOYAGA » Сря Апр 18, 2007 6:34 pm

Въобще не мога да разбера цялата тази патърдия.

Не можеш да разбереш, щото така ти изнася... Е са ще ти стане ясно!

Harka написа:Миро, само да те питам... смяташ ли, че снощи първият ти пост (който аз изтрих и от което произтече всичко това) не съдържаше само обида и не беше в тотален разрез с правилата?

Първият пост, който ти изтри, гласеше следното - "Позволяваш си твърде много... тъпако!" и бе в отговор на "мммм... вместо да ги газя ще им докарвам инфаркт!", дело на едно откровено говедо. Говедо от една порода, която познавам твърде добре и която започва да надига глава и да показва рогата си веднага след като човек престане да я налага систематично... На говеда от точно тази порода дължим отношението на голяма част от пешаците и автомобилистите - от препречените дъски с пирони на пътеките до дивотиите по светофарите. На говеда от точно тази порода държавата ни е заприличала на един голям говедарник...

BTW, ти виждал ли си човек в инфаркт? А? Имаш ли идея за какво става въпрос? Щото не мене ми е умирал човек в ръцете от инфаркт. Много близък човек.

Да, от моята гледна точка в този форум "Пешо е над правилата, щото е прост". Както едноименното говедо в конкретния случай, така и всички Пешовци от тоя джинс по принцип. Да, Любо и ти като негов сътрудник се грижите в този форум да процъфтяват говедата. Да, това са вашите правила. Правилата на Пешовците.

Правилата са за всички. Точка.

Не и за мен. Не и тези. Точка! :finger:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот TOYAGA » Сря Апр 18, 2007 6:51 pm

PtD написа:Вие тук май разигравате една от Шекспировите комедии, заглавието - за упражнение на читателя.

Веселите уиндзорки.
В главните роли - Любо и Юли.
По розови кюлоти...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Сря Апр 18, 2007 6:58 pm

bluskanie написа:Абе bikerider, като ти кажат, че си тъп или да духаш, обиждаш ли се? Или само аз и Alien мислим, че е обидно. Ако смяташ, че не е, нямам нищо против да се обръщам към теб така...

Admin написа:Такъв е форумът, такива са правилата, такива са модераторите, такава е преценката им. Точка. "

@bluskanie:
След категоричното изказване на Admin всеки, който си позволи да квалифицира това или онова като обида може да отиде да изпие едно за мое здраве. Както Admin каза, единствено той и модераторите преценяват кое е обида и кое не... и забележи в името на форума. Не на Боби, не на Гошо, не на Владо. Владо, Илия и Боби могат да си дуднат колкото искат за обиди, преценката е на модераторите. За това беше цялата комедия от моя страна, за да накарам Admin да ви го каже в прав текст. Не че не можех и аз, но форума не е мой. Точка.

Иначе, говори ми каквото пожелаеш. Ако те кефи да ми казваш, че съм тъп и да го духам, давай, твоя воля.

bluskanie написа:Може да те дразни, но не е адресирана до теб.

Ха, оптимист.

bluskanie написа:Пример: Ходиш редовно в ресторант, в който готвят ужасно, но обслужването е ненадминато. Или... ходиш в ресторант, в който готвят хубаво, но сервитьорката те обижда, дето те свари... и от тук... на кой се сърдиш? На сервитьорката или на слабия готвач в другия ресторант???

Сърдя се на себе си, ако не ми харесва, а ходя. Толкоз. Засега ми харесва, само не ми харесва, че има една порода хора като теб, които тълкуват правилата. Забележи, не както им изнася, а тълкуват по принцип. Това не е ваша работа и за това беше цялата трагикомедия - за да ви го каже Admin. Който иска едни правила за всички и по принцип, трябва първо да покаже, че има намерение да ги спазва, тоест да се съобразява с тълкуващия/налагащия правилата (вместо да си ги тълкува той в стил "е те тоя ме обиди") и чак след това да изисква спазване на правилата от другите хора. Ти не си от тези хора, поне засега, затова се включих изобщо в темата, щото ти притежаваш чудното свойство да риташ махалото. Ако искаш да тълкуваш правилата на форума - моля, стани модератор.

bluskanie написа:Хаха, баси глупостите...

Знам, знам. А ти си умника - наздраве...
Последна промяна bikerider на Сря Апр 18, 2007 7:45 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Сря Апр 18, 2007 7:08 pm

TOYAGA написа:"мммм... вместо да ги газя ще им докарвам инфаркт!", дело на едно откровено говедо.

Може пък да се е пошегувал? :dunno: Ти никога ли не се шегуваш?

На говеда от точно тази порода дължим отношението на голяма част от пешаците и автомобилистите - от препречените дъски с пирони на пътеките до дивотиите по светофарите.

Ако ще си говорим за отношение, пешеходците и велосипедистите трябва по цял ден да хвърлят клинци около Орлов мост, защото от шофьорите няма по-нагли и невъзпитани. И ако между велосипедистите има простаци, то между шофьорите те са преобладаващи. Обаче не знам защо по улиците няма дъски с пирони? :dunno:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Сря Апр 18, 2007 7:16 pm

PtD написа:
TOYAGA написа:"мммм... вместо да ги газя ще им докарвам инфаркт!", дело на едно откровено говедо.

Може пък да се е пошегувал? :dunno: Ти никога ли не се шегуваш?

Мда, както може пък TOYAGA да се е обидил, след като е загубил близък човек от инфаркт... :dunno:

Аз съм загубил близък човек заради злоупотреба с хероин и не можах да я спася, колкото и да се стараех. Затова сега като чуя някой да говори за хероин все едно е нещо хубаво и ми причернява пред очите. Прави ли ме лош и достоен за разпване, ако нахокам някое тъпо и невежо говедо въпреки правилата?

Изобщо... айде да не съдим прибързано?

@TOYAGA: ти си знаеш защо си толкова краен... от моя страна имаш единствено респект за позицията! :agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Сря Апр 18, 2007 7:38 pm

PtD написа:Може пък да се е пошегувал? :dunno: Ти никога ли не се шегуваш?

Шегувам се. Обаче моите шегички ги трият. Много са груби за розовите шорти на веселите уиндзорки :D

Абе както и да е... В крайна сметка кой къФто форум си напраи, такъФ ше си го ползва. Аз май бях дотук. :wavey:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bluskanie » Сря Апр 18, 2007 8:45 pm

bikerider написа: Ако искаш да тълкуваш правилата на форума - моля, стани модератор.

Ами няма да стане, защото тоталитарния принцип ще навлезе дълбоко в похватите ми, относно форума и теми като тази ще са в изобилие :D А и не ща да модерирам форум за нещо, с което не се занимавам професионално... аз тук се забавлявам все още, тааа и да ми се молиш и да не, няма да стана модератор :rofl:

Относно шегите... според мен не е важно какво си искал да кажеш и дали е било добронамерено, ако отсреща са те разбрали наопъки... тоест, нещо не ти се получава...

bikerider, е са видях, че казваш, че съм те обидил. Изкрено съжалявам, наистина :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Мъро » Сря Апр 18, 2007 9:47 pm

Бе, нещо не се чувствам в състояние да се обаждам в темата, но все пак...
С риск да прозвучи малко цинично, но по примера с инфаркта... всеки е прав за себе си. Хората правят/казват нещата защото ги смятат за правилни.
И ако си изпсувал заради бъзик с инфаркта, ще си понесеш последствията според правилника (триене на пост ебати, не е ходене на гилотината).
Ако някой, отново примерно, каже нещо от рода на "Да бе, ще се кача в колата и ще набузя 150км/ч" и му заявя след това, че е ш**** комплексар, няма да се правя на щипана девойка ако ми изтрият поста. Въпреки, че на база личните ми преживявания този пич ще си е точно натакован комплексар. Капиш?
Демокрацията си е демокрация, форума си е форум.
Но от гледната точка на човек, който е от скоро във форума, определено ми се ще да кажа, че отношението към новите е мизерно и смешно. И не визирам всички, а само някои конкретни личности, които даже забравих кои бяха. Май TOYAGA-та беше един от тях. Но дори не съм сигурен... защото не ми пука - това е просто един форум за любимия спорт.
И точно понеже е просто форум, не разбирам как някои хора изживяват тук детските си години повторно. Още помня как точно тоягата беше преправил моя подпис на "SPR - Густо Майна" на "SPR - Гъсти Лайна".
И айде стига с революциите... още малко и тест по МТВ ще се прави, че да се влиза тук. Нека не става като в Графилата, която стана супер забутано място. Да - пишат само професионалисти в областта, но влизат просто за да отчитат дейност и идеята на "online community", какъвто всъщност е един форум, отдааавна се разми там... защото няма обратна връзка, няма полезна информация, няма нормално човешко отношение към тези, които не са в "про" кръга. И защо? 'беш ли го ;)
Та айде малко по-спокойно, никой не се е родил научен и никой не е задължен да пише единствено и само научни фермани по темите тук. Важното е да има ексчейндж на информация. Истината е, че възможните теми за дискусия рано или късно се изчерпват. Защото MTB може да е голям и обширен спорт, но в ЧЗВ примерно вече има една солидна база данни от ВСИЧКО. И ако очаквате да се появяват само смислени от полезни теми оттук нататък - еми няма как да стане, защото повечето проблеми имат решение в ЧЗВ, а производителите вадят новости веднъж годишно, тъй че... През останалите 50-на седмици ще се припява старата песничка, ама на нови неграмотни гласчета :)
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот Rancid » Сря Апр 18, 2007 9:47 pm

Аз пък смятам,че е нормално когато един човек е допринесъл много за определено нещо да има повече права от неуважаващите нищо келеши(дори да ги обижда).
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот Alien » Сря Апр 18, 2007 10:52 pm

ТОЯГА - ти е трябвало да се родиш мъъъъъничко по-рано и да станеш диктатор! Честна скаутска!
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот EmZo » Сря Апр 18, 2007 10:53 pm

:crazy: :D
Чета и искрено се забавлявам. :popcorn: No bad feelings @All. :X :P
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот hlebarka » Сря Апр 18, 2007 11:19 pm

Постът на TOYAGA е бил основателен :agree:

Имайки предвид цялото море от, ъмх, постове, което се натрупва за два дни, аз не бих се разтревожил, когато някой, който се е опущил , бива нахокан, и то доста на място. Че и обяснение получихте.
Аватар
hlebarka

Мнениеот Admin » Сря Апр 18, 2007 11:24 pm

Никой не се е разтревожил, просто е бил изтрит пост, нарушаващ правилата.
Аватар
Admin

Мнениеот SpoileR » Сря Апр 18, 2007 11:37 pm

Rancid написа:Аз пък смятам,че е нормално когато един човек е допринесъл много за определено нещо да има повече права от неуважаващите нищо келеши(дори да ги обижда).

@Rancid :agree:

Това, че ако не са били те-> няма да има форум на първо място, е вярно. Също това че заслужават уважение, но това не значи, че са безгрешни и дори да са, не значи, че ако някой има мнение различно от тяхното, няма право да го каже...

Пък по Kакъв начин ще се толерира въпростното мнение, това също би трябвало ТЕ да решат, тъй като създавайки този форум ТЕ имат за цел, той да има вид, който да удоволетворява ТЯХНИТЕ искания. :dunno:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот hlebarka » Сря Апр 18, 2007 11:40 pm

Admin написа:Никой не се е разтревожил, просто е бил изтрит пост, нарушаващ правилата.

MaN1aK написа:мм точно за това ми харесват
за теглото и красотата :)

обаче май ще си зема пак 2 ръка БЕЛ
стария модел,

защото нямам пари за новия :bawling:
ама хубавото е че е БЕЛ
;)

А това вече е поезия.

АЗ ли трябва, след тежкия ми работен ден, да продължвам да местя мишката. Докато вие се гъделичкате, че някой се бил бил обидил.
Аватар
hlebarka

Мнениеот Admin » Сря Апр 18, 2007 11:53 pm

А защо трябва да я местиш? Човекът си споделя мнението за Bell - какво толкова те издразни в него? Разбирам да е бъкало от свръхинтелигентни мнения по темата, то това да ти избоде очите, ами то...
Всъщност аз ли не търся където трябва, или темата за Bell вече я няма?
Последна промяна Admin на Чет Апр 19, 2007 9:21 am, променена общо 2 пъти
Аватар
Admin

Мнениеот MaN1aK » Чет Апр 19, 2007 12:03 am

ам да мога ли да попитам къде ми е изчезнала темата за БЕЛ каските :dunno: и каква е причината да бъде изтрита :(!:
п.п.@Админ по мнението ти виждам,че не си я изтрил ти,а някой от модераторите :dunno:
MaN1aK

Рейтинг: 1999

Мнениеот nikitzo » Чет Апр 19, 2007 8:12 am

А пък аз как се напих снощи с бира и мастика ... лелелееееее!!!

TOYAGA - поне ПМ-а ще си оставиш ли?
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Апр 19, 2007 8:53 am

Прочетете това: http://venetzia.bloghub.org/2007/04/15 . Може пък малко да обяснява нещата.

П.П Категорично не съм съгласен Миро да :popcorn: . Трябва да пише. Щото може. И щото знае. АЗ КАЗАХ! :D
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот jivkonik » Чет Апр 19, 2007 9:08 am

Това, което става в нашия форум, а именно вълната полуграмотни и наперени младежи, даващи мнение за всичко и всички е проблем и на другите БГ форуми (специално тези в ДИР.БГ)... Явно, за съжаление, това е днешния масов вкус, това е форумния начин на живот, това е културата и т.н. :crap:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Alien » Чет Апр 19, 2007 9:21 am

@jivkonik - е че ти си помисли, че сме уникални ли? Ха, щото явно не знаете какво е в на Датата форума, който, вероятно, е най-големият в България.

Едит:
@NovemberCharlie - мдам, понеже той напоследък изключително много показва(ше) колко много знае, нали?
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Апр 19, 2007 9:32 am

Alien написа:Едит:
@NovemberCharlie - мдам, понеже той напоследък изключително много показва(ше) колко много знае, нали?
А защо да го прави?
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Alien » Чет Апр 19, 2007 10:12 am

NovemberCharlie написа:
А защо да го прави?

Това какво общо има? Ако има какво да пише, смислено, ок, да пише, нямам против, напротив. Но като няма защо да го прави - ми тогава да си :popcorn: . Защо пък да "ТРЯБВА" да пише?
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Апр 19, 2007 10:17 am

Alien написа:
NovemberCharlie написа:
А защо да го прави?

Това какво общо има? Ако има какво да пише, смислено, ок, да пише, нямам против, напротив. Но като няма защо да го прави - ми тогава да си :popcorn: . Защо пък да "ТРЯБВА" да пише?
za6toto ot postove napisani po toia na4in ni6to niama da nauchish. Не само ти. И аз. И други. Не съм съгласен да се обиждат членове на форума, но пък понякога това е единственият начин да прекратиш безумието.
Аватар
NovemberCharlie

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения, предложения и въпроси за форума и сайта