Катастрофата На Магистрала Тракия...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот axelmax » Вто Юни 19, 2007 12:48 pm

лелеле чуваш ли се бре?
бг шоферите били по добри,ало централа :crazy:

как го проучи това,като гледам на всякъде си ходил и знаеш,а за статискита няма смисъл да питам

стига си писъл на бащите мислите ,че ние сме велики

за да си вдигаме съмочуствието като нация се самозабравяме и се слагаме във всички класации на едно от първите места :crazy: :crazy: :crazy:

като гледам родителите ни какс е държат и сега ние как почваме да се държиме един спрямо друг,направо ме хваща страх
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот PtD » Вто Юни 19, 2007 12:51 pm

@bluskanie
Причината не е оправдание. Особено като се има предвид, че тя е субективна за всеки. За някоя мутреска например опасността да изпусне часа при фризьорката може да е достатъчна причина да рискува живота на останалите участници в движението.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alpina » Вто Юни 19, 2007 12:53 pm

did написа:Alpina, радвай се на живота. Каквото било - било. Може и пак да се случи нещо подобно (ако караш често е доста вероятно), а може и никога вече да не ти се случи. Радвай се и че шофьора на ТИР-а не е бил професионалист като този:

http://news.ibox.bg/news/id_1869090981

Мерси, след вчера нямаш идея колко му се радвам. От 3 месеца имам книжка, от тогава направих над 16 000 км и се нагледах на какво ли не. Почти през ден съм на път, минимум 100км., понякога и по над 700 и това да ми изкача някой от насрещното е буквално ежедневие, но винаги има как да го избегнеш, намаляваш, отбиваш в банкета... но в тази ситуация наистина се чувствах и бях почти безпомощен. Колко ли такива ситуации има да изпитам - никой не знае, но вече наистина не знам какво да очаквам.
Дано никой от вас да не попадне на неподходящото място, в неподходящото време, защото колкото и предпазливо и правилно да караш, вече нямаш никаква гаранция за здравето и кога някой ми се похвали, как си е купил книжката, оплаче ми се, че несправедливо е скъсан или как са му пуснали изпитите - побеснявам.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 19, 2007 12:55 pm

PtD написа:@bluskanie
Причината не е оправдание. Особено като се има предвид, че тя е субективна за всеки. За някоя мутреска например опасността да изпусне часа при фризьорката може да е достатъчна причина да рискува живота на останалите участници в движението.

Да, но това не го прави лош шофьор. Обаче когато, застрашавайки живота на останалите... не бива санкциониран, става опасен. Сега... според мен голямата вина не е у мутреската, ако че е яко проста :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Вто Юни 19, 2007 1:02 pm

Вината е както на мутреската, така и на чичкото със слънчогледа, така и на тези, които поддържат пътищата и тези, които слагат знаците, на тези дето си пасат добитъка ПРЕЗ първокласните пътища... Но докато няма прилагане на санкции, няма да има и подобрение.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 19, 2007 1:04 pm

PtD написа:Но докато няма прилагане на санкции, няма да има и подобрение.

Няма друго за казване.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Velio » Вто Юни 19, 2007 1:36 pm

Айде и аз да се обадя в темата. Ето каква е мойта случка:

на 7 май карах извън града (Варна). Стигнах 1 Т-образно кръстовище. Аз се движех на път без предимство и имах знак СТОП, за да пусна движещите се по пътя с предимство. трябваше да завия наляво. Спрях. Погледнах наляво - нищо. Погледнах надясно - пак нищо. И ТРЪГНАХ БЕЗ да се обърна пак наляво - посоката, я която искам да завия. И в момента, я който тръгнах видях как една кола идва право към мен...
Аз пътувах с още 1 човек, а шофьора на другата кола беше сам.
И така. Ясно ми е, че по правилник аз съм виновен - отнех предимството на другия шофьор. Но пък другия шофьор, при положение, че има ограничение 60 точно заради кръстовището, е карал с над 100. След като се заби в мен, неговата кола се преобърна. Хубавото в моя случай е, че само аз пострадах от всички. Тъй като, ако на другия шофьор му имаше нещо сериозно - аз щях да си изпатя много сериозно.
Аз се разминах ,,само" със счупен таз. И си признавам, че съм извадил много голям късмет. Само няколко сантиметра са ме запазили от много по-сериозна травма, а можеше и сега да не пиша тея неща.
Идеята ми е, че винаги съм бил внимателен шофьор. Спазвам правилата за движение и винаги следя какво става на пътя. И въпреки всичкко, секунда невнимание и можеш да си заминеш.
Пак за мой късмет - счупването на таза не беше чак толкова лошо и не се наложи операция, нито да лежа в гипсова вана. Просто 1 месец лежах без да ставам. Едва преди седмица започнах да ставам и да ходя по малко.
И какво остава - ще си го нося като обеца на ухото. И преди съм знаел, че трябва да се внимава като се кара. Но докато не ти се случи не можеш наистина да осмислиш за какво става въпрос. Най-ми е гадно, че ако не бях имал късмет, щях да очерня близките ми. Ще пия по 1 студена вода всеки път като се прибера жив и ще се радвам на всяка минута от живота занапред.
Ако сами не се пазим по пътищата - няма кой...

Ебати тъпия край дето написах, но както и да е.... не знам какво друго да кажа.
Play it safe
Аватар
Velio

Рейтинг: 1220

Мнениеот Admin » Вто Юни 19, 2007 2:59 pm

@Velio
Предполагам, че теб са те санкционирали за отнемане на предимството, но ми е интересно другия дали са го санкционирали за каране с превишена скорост?
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Вто Юни 19, 2007 3:09 pm

Velio написа:Ако сами не се пазим по пътищата - няма кой...

То това е и трагедията. Ако всички спазваха правилника щяхме взаимно да се пазим, а не всяко каране да ми е като на рали - адреналина високо, очите на четири...

А ти конкретно си имал егати късмета. Дано да не те остави :agree:

@bluskanie: не знам откъде пътуваш в София, но аз всеки ден имам по някое "приключение" завършващо с повишен адреналин. Сигурно ми е такъв маршрута, но винаги се намира по някой "състезател".
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 19, 2007 3:40 pm

Ами по бул. Сливница инавам посока Орион. Доста е натоварено, но минавам и през центъра, където съо е натоварено много. Общо взето е еднакво навсякъде и шофьорите са едни и същи. Вероятно избягването на "джигитите" се е превърнало в рутина при мен, защото хич не им обръщам внимание. Трябва нещо уникално да се случи на пътя, та да се ядосам... досега не е ставало :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Velio » Вто Юни 19, 2007 3:54 pm

Admin написа:@Velio
Предполагам, че теб са те санкционирали за отнемане на предимството, но ми е интересно другия дали са го санкционирали за каране с превишена скорост?

ами не - само аз съм ,,виновен".
Даже преди 2 седмици другия шофьор ми се обади. И сега ще трябва да се разделя с известна сума пари, за да не заведе дело срещу мен :popcorn: Нагло, но нямам избор :crap:

А ти конкретно си имал егати късмета. Дано да не те остави

По-скоро - дано не се налага да го пробвам пак :agree:
Play it safe
Аватар
Velio

Мнениеот halcor » Вто Юни 19, 2007 4:31 pm

Намери доказателство (или скалъпи такова, ама добре обмислено, аз не бих имал морални задръжки) и го съди за изнудване, каране със силно превишена скорост (субективна оценка над 100 при ограничение 60... не е никак малко като за пред кръстовище) и поради това излагане на два чужди живота на опасност, все пак нали превишената му скорост е довела до последиците? Имаш и свидетел... Не се примирявай. Кой каза, че ти си виновен? Съди и него за некомпетентност. Винаги има по-горна инстанция ;) Ако подходиш като загубил си загубил...
Аватар
halcor

Мнениеот Мъро » Вто Юни 19, 2007 5:01 pm

Реално погледнато, останалите са прави. В тази ситуация двамата си поделяте вината 50:50. Ти - защото си отнел предимство и той за това, че е карал с около 80% превишена скорост, което всъщност е основният проблем в ситуацията - ако не беше карал бързо, въобще нямаше да се засечете. Едва ли си гледал в другата посока 5 часа, че този пич да се е появил през това време.
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот bikerider » Вто Юни 19, 2007 5:42 pm

Velio написа:ами не - само аз съм ,,виновен".
Даже преди 2 седмици другия шофьор ми се обади. И сега ще трябва да се разделя с известна сума пари, за да не заведе дело срещу мен :popcorn: Нагло, но нямам избор :crap:

По-добре дай тази сума за читав адвокат - иди на консултация и виж какво ще ти каже адвоката - като нищо ще те посъветва го оставиш да заведе дело, пък нека да се опита да докаже, че си имал време за реакция и че вината 100% е у теб. Ако адвоката ти е добър господина би трябвало да плати съдебните разноски вместо ти да му плащаш обезщетение.
Ако разбира се ти се занимава със съдилища. Ако не... ясна работата.
Аватар
bikerider

Мнениеот Velio » Вто Юни 19, 2007 5:57 pm

ами по принцип КАТ казват, че аз съм по-виновния :) Аз се консултирах с адвокат. Той се запозна подробно със ситуацията и ми каза, че има шанс да се оправдая и другия да излезе виновен, но пък ако загубим ще се набутам доста повече, от това, което иска :)
Друг момент е, че след това ще съм ,,съден", което може да се окаже проблем по-нататък в живота.
Общо взето по-съм навит да му платя и той да подпише декларация, че няма никакви искания повече към мен. Аз така или иначе по-голямата част от парите ги имам като заделени, а пък останалата част ще ги намеря. Доста по-малко разправии и проблеми ще са. Пък и пари винаги се изкарват, а здравето не мога да си го купя :)

все пак благодаря за съветите :agree:
Play it safe
Аватар
Velio

Мнениеот bikerider » Вто Юни 19, 2007 7:03 pm

Velio написа:Друг момент е, че след това ще съм ,,съден", което може да се окаже проблем по-нататък в живота.

Еe, това не е проблем все пак говорим за гражданско дело, не за наказателно (нали?). Желая ти успех ако все пак решиш да си търсиш правата, щото според мен е извънредно нахално да ти искат пари при това положение :agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот Admin » Вто Юни 19, 2007 10:10 pm

@Velio
А "гражданската отговорност" за какво е? Адвокатът ти какво мисли по този въпрос? Тя нали е точно за това - да покрива щетите в такива случаи. Да не би онзи да е пропуснал да си поиска обезщетението от застрахователя в срок? Или пък не му се занимава да мине по каналния ред и иска да те изнуди и евентуално да те набута повече? Нещо намирисва тая работа...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот z1gZag » Вто Юни 19, 2007 10:12 pm

Гледахте ли това любителско видео , ужасно е :V: http://www.vbox7.com/play:ae9d3c81
z1gZag

Рейтинг: 1915

Мнениеот Sp3c7r3 » Вто Юни 19, 2007 10:33 pm

Даммм, на колегите им е било гадничко :( Защо не пратят Емел Етем да събира... Но това е друга тема :)))) И не за тук :) :) ;) :popcorn:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот Crimson » Вто Юни 19, 2007 10:44 pm

z1gZag написа:Гледахте ли това любителско видео , ужасно е :V: http://www.vbox7.com/play:ae9d3c81
Яко :popcorn: Гледам по новините две вечери подред са се разписали. А това с голфа ...................................................................... ще се въздържа от коментар.
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот Fenixxx » Вто Юни 19, 2007 10:53 pm

det se wika.....голф с пернишка регистрация и тва е достатъчно....вече и жените в бг почнаха с 3 промила да ги фащат :(!:
Аватар
Fenixxx

Рейтинг: 1200

Мнениеот Youngblood » Вто Юни 19, 2007 10:56 pm

Най-лошото е, че дори и да си кротък шофьор никога не си застрахован от шибаняците по пътя....за съжаление поредната катастрофа, този път с пияна пернишка гъска, ни го напомня....баси колко ми е гадно.
we are nature
Аватар
Youngblood

Рейтинг: 1265

Мнениеот Crimson » Вто Юни 19, 2007 11:02 pm

Fenixxx написа:det se wika.....голф с пернишка регистрация и тва е достатъчно....вече и жените в бг почнаха с 3 промила да ги фащат :(!:
Мани голфа, мани регистрацията аз наистина не мога да проумея какъв народ сме. Имам приятели и те безмъртни, владеят силата :dunno: 99% от тях са такива. По темата всички са капацитети и съпричастни към подобни случаи. Ама зад волана са шофьори, страшни, мигат, светкат, бързат ми да се трепят егати. Почти всички дет познавам са се качвали пияни зад волана.
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот Velio » Сря Юни 20, 2007 6:41 am

Admin написа:@Velio
А "гражданската отговорност" за какво е? Адвокатът ти какво мисли по този въпрос? Тя нали е точно за това - да покрива щетите в такива случаи. Да не би онзи да е пропуснал да си поиска обезщетението от застрахователя в срок? Или пък не му се занимава да мине по каналния ред и иска да те изнуди и евентуално да те набута повече? Нещо намирисва тая работа...

адвоката работи по въпроса с гражданската отговорност :)
Play it safe
Аватар
Velio

Мнениеот Fenixxx » Сря Юни 20, 2007 8:06 am

Crimson написа:
Fenixxx написа:det se wika.....голф с пернишка регистрация и тва е достатъчно....вече и жените в бг почнаха с 3 промила да ги фащат :(!:
Мани голфа, мани регистрацията аз наистина не мога да проумея какъв народ сме. Имам приятели и те безмъртни, владеят силата :dunno: 99% от тях са такива. По темата всички са капацитети и съпричастни към подобни случаи. Ама зад волана са шофьори, страшни, мигат, светкат, бързат ми да се трепят егати. Почти всички дет познавам са се качвали пияни зад волана.

ми аз не съм шофьор и нямам намерение да ставам скоро иначе съм на 21г.
това, което ме фрапира в случая е че тая офца е возила 16 годишния си син :V:
Аватар
Fenixxx

Рейтинг: 1200

Мнениеот Crimson » Сря Юни 20, 2007 8:21 am

Fenixxx написа:
Crimson написа:

ми аз не съм шофьор и нямам намерение да ставам скоро иначе съм на 21г.
това, което ме фрапира в случая е че тая офца е возила 16 годишния си син :V:

Да :crazy: А те тва па ич не го разбирам :confused: :dunno:
Аватар
Crimson

Мнениеот Alpina » Сря Юни 20, 2007 8:35 am

И на мен ми се е случвало да гледам как по Сливница, в района на Захарна фабрика, "майка" лети в насрещното с/у колите и едва се прибира в платното си, малко преди да стане късно, а на задната седалка 2 лапета без каквито и да е обезопасителни средства :dunno: :V:

Майките пешеходци са не по-малко безрасъдни. На скоро в темата за полицая, които ударил майка и и бил шамарите написах, че ми се е случвало да отида при такава, да и се извина, че го казвам пред детето, но че искренно се надявам някой път, когато е сама да я блъсне нещо, ама да я убие, за да детето има по-голям шанс в живота, защото малко преди това беше пресекла м/у колите Мария Луиза и след това Сливница на чисто червено.
Случи ми се и за малко да блъсна дете, което не изкочи зад трамвай, а майка му го избута с цел да пресичат и то при положение, че пред трамвая светофара за пешеходци светеше зелено!!! Чист късмет, че не го ударих, а ако имах възможноста да спра и да се върна, наистина щех да я пребия. Надявам се уплахата да я е накарала да почне поне малко да мисли, но искренно се съмнявам в това.

Не мога да си обясня, как майки и баби дават такива уроци на децата.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот did » Сря Юни 20, 2007 9:29 am

http://www.cbc.ca/world/story/2007/06/1 ... ivers.html

Vatican driving commandments pave highway to heaven

Cars can be "an occasion for sin," Catholics warned

The 10 commandments:

1. You shall not kill.
2. The road shall be for you a means of communion between people and not of mortal harm.
3. Courtesy, uprightness and prudence will help you deal with unforeseen events.
4. Be charitable and help your neighbour in need, especially victims of accidents.
5. Cars shall not be for you an expression of power and domination, and an occasion of sin.
6. Charitably convince the young and not so young not to drive when they are not in a fitting condition to do so.
7. Support the families of accident victims.
8. Bring guilty motorists and their victims together, at the appropriate time, so that they can undergo the liberating experience of forgiveness.
9. On the road, protect the more vulnerable party.
10. Feel responsible toward others.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Alpina » Сря Юни 20, 2007 10:30 am

Последна промяна Alpina на Сря Юни 20, 2007 10:34 am, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Сря Юни 20, 2007 10:33 am

did написа: 5. Cars shall not be for you an expression of power and domination, and an occasion of sin.

За съжаление точно това в България не покълва.
Аватар
bikerider

ПредишнаСледваща

Назад към Други