То вече стана изтъркано да се пише за това тук, но...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

То вече стана изтъркано да се пише за това тук, но...

Мнениеот Мъро » Съб Юни 30, 2007 4:05 pm

http://www.vbox7.com/play:dfb61cd0

Има някои уникални говеда. Да не говорим, че това е просто някаква съвсем малка извадка от цялата база данни със записи.

Кое е най-култово според вас?
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Re: То вече стана изтъркано да се пише за това тук, но...

Мнениеот z1gZag » Съб Юни 30, 2007 4:28 pm

Видях го днеска и мислех да го пусна .ама си знаех че някой друг ще го направи :) , ма и пешехоците са много луди ужас.
z1gZag

Рейтинг: 1915

Мнениеот Nymphetamine » Съб Юни 30, 2007 7:03 pm

Няма какво да се коментира - манталитет, който никога няма да се промени, както от страна на шофьорите, така и на пешеходците.
П.П. Първията от серията камикадзета даже легна на капака пред полицай...
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот bdz43r » Съб Юни 30, 2007 7:43 pm

За това и нямам никакво желание да си изкарвам книжка в момента, а и нищо не го изисква. Колелото върши отлична работа, въпреки, че пак трябва да се има предвид, че по пътищата има много малоумни същества.
Това го били давали преди няколко дни по новините, някои хладнокръвно си минават на червено - резултата е твърде ясен, тея хора акъл нямат ли? Явно светофара просто се игнорира от обстановката, такъв е начина на мислене.
Аватар
bdz43r

Рейтинг: 2000

Мнениеот klmn » Съб Юни 30, 2007 7:59 pm

Въпреки че имам книжка, Отказвам да карам кола в този град.Нямам желание да се избия с с някой пиян чалга-лумпен. :popcorn:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот Alpina » Съб Юни 30, 2007 8:06 pm

Якоооооо

Кефя се, че има някой или по-скоро нещо да запише какви :censored: ,то не намирам правилната дума да ги опиша, има на пътя!!!

Защото наскоро покрай един случай изказах мнение, че понякога буквално трябва да слезнеш и да му счупиш краката, за да не потроши някоя кола или да съсипе живота на водача, а там ме направиха на гъз, ама не ми пука, безмозъчните хора с лопати да ги ринеш.

Якоооооо

Това да го пускат в училища и по онази светлинната реклама на Орлов мост :D

Якоооооо
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bluskanie » Съб Юни 30, 2007 8:51 pm

Даа, вижда се, че пешеходците, които пострадаха са МАЛОУМНИ и 100% нарушители. За съжаление вината поемат шофьорите...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот gada » Съб Юни 30, 2007 9:18 pm

:D клипа е супер...хора оглеждаите се! :)
Изображение

nqmam net!!!
Аватар
gada

Рейтинг: 1223

Мнениеот Nymphetamine » Съб Юни 30, 2007 9:29 pm

Alpina, buskanie,
Шофьорите ли защитавате...? Щото от следващите кадри се вижда и що за стока са те. Колкото и тия ненормалници, които легнаха под гумите.
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот bluskanie » Съб Юни 30, 2007 9:54 pm

Начи във всяка ситуация, в която бе ударен пешеходец, вината не беше на шофьора. Нито обвинявам някои, нито защитавам... казвам това, което виждам.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Crimson » Съб Юни 30, 2007 10:06 pm

bluskanie написа:Начи във всяка ситуация, в която бе ударен пешеходец, вината не беше на шофьора. Нито обвинявам някои, нито защитавам... казвам това, което виждам.
Прав си, че не са виновни в случая ама все си мисля, че не е много трудно да намалиш с готовност спиране когато има човек на пътя бил той и в нарушение.
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот bluskanie » Съб Юни 30, 2007 10:18 pm

Вярвай ми, няма нормален човек, който ако може да избегне удар, няма да го направи...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Crimson » Съб Юни 30, 2007 10:28 pm

bluskanie написа:Вярвай ми, няма нормален човек, който ако може да избегне удар, няма да го направи...
Да прав си, ама дали тогава масата са нормални? За пример първата сцена на жълтите павета? Наистина всички карат като на магия, и си вярват, че това не може да им се случи.
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот Black cat » Съб Юни 30, 2007 10:42 pm

Да се смееш ли , да плачиш ли :confused:

klmn написа:Нямам желание да се избия с с някой пиян чалга-лумпен. :popcorn:

Това ми хареса
Аватар
Black cat

Рейтинг: 1960

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Съб Юни 30, 2007 10:51 pm

Crimson написа:
bluskanie написа:Вярвай ми, няма нормален човек, който ако може да избегне удар, няма да го направи...
Да прав си, ама дали тогава масата са нормални? За пример първата сцена на жълтите павета? Наистина всички карат като на магия, и си вярват, че това не може да им се случи.

тук е същата история...
но интересното, е че инциденти НЯМА

http://www.youtube.com/watch?v=RjrEQaG5jPM
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот bdz43r » Съб Юни 30, 2007 10:56 pm

HepBeH_XaMcTep написа:...но интересното, е че инциденти НЯМА

Твърде съмнително е да няма, просто момента не е бил улучен. Тука не е чак такава лудница.
Аватар
bdz43r

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Съб Юни 30, 2007 11:18 pm

bdz43r написа:
HepBeH_XaMcTep написа:...но интересното, е че инциденти НЯМА

Твърде съмнително е да няма, просто момента не е бил улучен. Тука не е чак такава лудница.

и аз така си казах....
после разгледах свързаните клипчета в youtube.....
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Alpina » Съб Юни 30, 2007 11:20 pm

Именно поради факта, че е такава лудница и няма регилиране на движението, всеки очаква неочакваното и се пази, като в същия момент си проправя път. Това е така наречения "Организиран хаос".

В повечето кадри от първия клип съм сигурен, че
Crimson написа:да намалиш с готовност спиране когато има човек на пътя бил той и в нарушение

е била реакцията на водачите, обаче не очакваш, че идиота ще се хвърли пред теб, защото в 99% от случаите просто се спира и изчаква да минеш. Забележи колко от "нормалните" хора, пресичайки в нарушение оставят минимално място на колата, без да се замислят, че тя може да принуди да ги блъсне, заради друг инцидент. Обаче те спират и си стоят, а ти кротко преминаваш и не очакваш да ти се метнат на предния капак.
Никъде не казахме, че шофьорите са невинни извън кадрите, но мнението ни е, че не може всеки път тях да съдиш, след видяното!!!
Демек, когато има статия за блъснат пешеходец или колоездач, винаги е прието да им се нахвърляме, а дефакто не във всички случаи те са виновни ;)

Аме клипчето и предаването "Частен случай" наистина ме радват ужасно много за показаните видеоматериали.

За да не сме на ничия страна...
http://news.bnt.bg/content/view/video/(showtheme)/176400 <-(копирайте линка, че тия скоби....)
... етопредаването от минали петък, а кадрите от първия пост са от вчерашното.

Якооооооооо!!!
Последна промяна Alpina на Съб Юни 30, 2007 11:39 pm, променена общо 6 пъти
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bdz43r » Съб Юни 30, 2007 11:33 pm

Навсякъде има джигити, дето искат да се изтарикатят. Това май е в Англия: http://www.youtube.com/watch?v=hRWjdzZnBxs
Аватар
bdz43r

Мнениеот Crimson » Съб Юни 30, 2007 11:41 pm

А, не ги съдя не ме разбирай погрешно. Безпристрастен съм и не заставам на ничия страна. Но като шофьор винаги очаквам всичко и гледам да съм нащрек за подобни изненадки, особено когато има човек на пътя. :)
Аватар
Crimson

Мнениеот Alpina » Съб Юни 30, 2007 11:48 pm

@Grash, да те "таковат" калинките в ограниченото ти мислене!!!

Говорихме конкретно за случаите, когато някой пешеходец се опитва да се самоубие, ама ти, понеже едно си знаеш и едно си баеш, се изказваш за пореден път нито подготвен, нито по конкретната ситуация :dunno: Не мога да те разбера, странен си ми много!!!

Е*аваш майката на цялата тема с глупавото си и ограничено мислене, хайде моля те, остави я и ходи коментирай някъде другаде, защото ако изключим мнението ти, темата си върви много добре, ама сега, затади теб, ще отиде към катинарче...

Аааайй...... .....и зельонъй папугай!!!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Alpina » Нед Юли 01, 2007 12:02 am

Grash написа:..."невинните" шофьори минават на кърваво червено и се врязват странично в преминаващите на зелено автомобили

Отговори ми кратко и ясно, къде някой преди теб е споменал, че са невинни??? - Никъде никой!!!

Ако искаш, ще ти изкатам и целия текст, да не кажеш, че изкавам част от него, обръщайки му смисъла!

Профила ми е на почти педентично спазващ правилника, освен в случите, когато по-безопасно е да не го правя ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Alpina » Нед Юли 01, 2007 12:14 am

Абе човече, кажи в коя секунда е този случай, за който говориш.

Зашото веднага и на момента ще ти го опиша, даже вече съм го направил!

Даже сега ще ти огговоря пак. Тези "пешеходци" не трябваше да са там!!!
1. Няма светофар, но да кажем, че това не е причина да не пресечеш, но тук идва момент 2
2. Там където отиваха е ПЪТНО ПАЛТНО. Няма тротоар, няма никакво място, което е предвидено за тях, защото им е направено специално такова, което в случая е в ремонт, но има ясно означен начин за преминаване.
3. Ако не забеляза преди тях имаше други 2-ма, които "оцеляха", ако беше седнал един единствен път зад волана на кола, щеше да разбереш, че няма начин да го предодвратиш, поради още 10 причини!!!

P.S. Бах колко груби правописни грешки правя понякога :)
Последна промяна Alpina на Нед Юли 01, 2007 12:37 am, променена общо 2 пъти
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот sss » Нед Юли 01, 2007 12:29 am

Май трябва да се въведат тестове за шофиране с подобна трудност http://www.youtube.com/watch?v=kv5d2mXy ... ed&search= , за да имат водачите поне елементарна техника и навици за управление на колата :rofl:
Каската не е само за красота ;-)
Аватар
sss

Рейтинг: 1837

Мнениеот Alpina » Нед Юли 01, 2007 12:36 am

@sss, ако имаше такива курсове в България, със сигурност щях да се запиша на тях, защото с такива умения, бих казал, че ще може да се измъкнеш от 70% от възможните катастрофи, понеже има няколко случая, не рядко срещани по пътищата, в които просто си на неподходящото време, на неподходящото място и нищо не е в състояние да се направи. Визирам скорошния случай с 3-мата загинали в Перник.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Teodor40 » Нед Юли 01, 2007 12:45 am

Все едно някой пешаходец от улицата да се научи да кара професионално байк. Тези хора с това си вадят хляба а иначе курсове по състезателно каране има.
За да си спокоен в столицата трябва да си гледаш в пътя и да прецяняваш всяка ситуация адекватно, колкото и неадекватно да се държат някой участници. Все по-тегаво става положението а тези с новите автомобили нещо са се побъркали и се мислят за неуязвими.
Призовавам да трошиме огледалата на паркиралите брутално нагло по тротоара. Аз почвам от утре, щото вече не мога да издържам вече да прескачам колите и да им бърша броните с дънките си докато се мушкам в оставените 10-15см свободно пешаходно пространство.
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Мъро » Нед Юли 01, 2007 1:55 am

Teodor40 написа:Призовавам да трошиме огледалата на паркиралите брутално нагло по тротоара. Аз почвам от утре, щото вече не мога да издържам вече да прескачам колите и да им бърша броните с дънките си докато се мушкам в оставените 10-15см свободно пешаходно пространство.

Аз това го предложих още преди два-три месеца, ама имаше недоволни хора...

П.П.
Никой не е казал, ча за войната по пътищата са виновни само шофьорите. Пределно ясно се вижда, че всички катастрофи автомобил-пешеходец са по вина на шофьорите.
Аватар
Мъро

Мнениеот thekidtwist » Нед Юли 01, 2007 7:29 am

Мъро написа:...Пределно ясно се вижда, че всички катастрофи автомобил-пешеходец са по вина на шофьорите.

Абе не е точно така, сигурно шофьора беше виновен че пешеходеца(става въпрос за случая на жълтите павета) си броди най-нахално през такова място без "зебра", без нищо Просто ей така реши, да си спести 100 метра до най-близката "зебра" която е на Дундуков.

и заради тоя калъф да си го отнеса аз като шофьор, е нЕма да стане ;)
One only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop.

The journey is the reward.....
Аватар
thekidtwist

Рейтинг: 1752

Мнениеот osamabilgladen » Нед Юли 01, 2007 8:36 am

Teodor40 написа:Призовавам да трошиме огледалата на паркиралите брутално нагло по тротоара. Аз почвам от утре, щото вече не мога да издържам вече да прескачам колите и да им бърша броните с дънките си докато се мушкам в оставените 10-15см свободно пешаходно пространство.

е чак сега ли го открихте...
аз оня ден отнесох страничното огледалце на един джип щото се беше излюскал на тротоара и заради него трябваше да сляза на улицата....винаги когато мога и са се качили целите на тротоара копелетата, им оставям по нещо за спомен :banana:

от къв зор ще се съобразявам с някво нагло копеленце което е решило че ще му е по удобно да се качи целия на тротоара

иначе по-голямо камикадзе от пешеходеца НЕМА....нито се оглеждат нито нищо...ако сами не се пазят няма кой :dunno:
Аватар
osamabilgladen

Рейтинг: 1200

Мнениеот Мъро » Нед Юли 01, 2007 9:03 am

thekidtwist написа:
Мъро написа:...Пределно ясно се вижда, че всички катастрофи автомобил-пешеходец са по вина на шофьорите.

Абе не е точно така, сигурно шофьора беше виновен че пешеходеца(става въпрос за случая на жълтите павета) си броди най-нахално през такова място без "зебра", без нищо Просто ей така реши, да си спести 100 метра до най-близката "зебра" която е на Дундуков.

и заради тоя калъф да си го отнеса аз като шофьор, е нЕма да стане ;)

Шит... имах предвид, че не са по вина на шофьорите, а пешеходците. Тъпотии съм писал снощи, определено.
Аватар
Мъро

Следваща

Назад към Други