Еко тема

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Еко тема

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Юли 04, 2007 1:26 pm

Предлагам тук да се обсъждат екологични въпроси по подобие на темата за интересните новини. Най-любезно моля да се избягват разправии и лични нападки, щото иначе Любо ще я почисти и заключи, а не това е целта все пак.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Юли 04, 2007 1:37 pm

Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Admin » Сря Юли 04, 2007 2:18 pm

Според мен подобна тема би била един вид принизяване на екологичните въпроси. За какви ли не глупости има отделни теми.
Екологията вероятно засяга като тематика доста хора във форума и има съвсем конкретни проблеми, които според мен може и е добре да се обдсъждат конкретно. Не виждам причина да обединяваме всичко в общ кюп, само за да се дразнят по-малко хората, които не харесват подобни теми или пък за да опазваме по-лесно темите от офтопик, заяждания и т.н.
Във форум за занимание, което се практикува сред природата, е нормално да има повече теми и по-засилен интерес към екологията. Така че аз съм скептичен относно подобно уедряване на материята, но който желае, разбира се, нека пише и в тази тема :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Юли 04, 2007 2:37 pm

Admin написа:Според мен подобна тема би била един вид принизяване на екологичните въпроси. За какви ли не глупости има отделни теми.
Екологията вероятно засяга като тематика доста хора във форума и има съвсем конкретни проблеми, които според мен може и е добре да се обдсъждат конкретно. Не виждам причина да обединяваме всичко в общ кюп, само за да се дразнят по-малко хората, които не харесват подобни теми или пък за да опазваме по-лесно темите от офтопик, заяждания и т.н.
Във форум за занимание, което се практикува сред природата, е нормално да има повече теми и по-засилен интерес към екологията. Така че аз съм скептичен относно подобно уедряване на материята, но който желае, разбира се, нека пише и в тази тема :)
Ооо, сигурно си прав да мислиш така. Но нищо не пречи да опитаме. :)
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Сря Юли 04, 2007 2:44 pm

@NC:
Чудесно! Ето един сериозен въпрос към уличните еколози, който зададох в друга тема:

Как точно се бори пране на пари с протести и критични маси? Какъв е механизма, който превръща незаконните улични протести в натиск над комисаря по правосъдието Франко Фратини? Ще се радвам някой да ме просветли.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Юли 04, 2007 2:47 pm

Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Мъро » Сря Юли 04, 2007 3:11 pm

bikerider написа:@NC:
Чудесно! Ето един сериозен въпрос към уличните еколози, който зададох в друга тема:

Как точно се бори пране на пари с протести и критични маси? Какъв е механизма, който превръща незаконните улични протести в натиск над комисаря по правосъдието Франко Фратини? Ще се радвам някой да ме просветли.

Ако за един проблем се говори, това е първата стъпка към разрешаването му. Повече медиен фокус -> повече възможност някой да бъде принуден да си свърши работата.
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот bikerider » Сря Юли 04, 2007 3:22 pm

@Мъро: моля за сериозен отговор, ако нямаш такъв...
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Юли 04, 2007 3:23 pm

Мъро написа:
bikerider написа:@NC:

Ако за един проблем се говори, това е първата стъпка към разрешаването му. Повече медиен фокус -> повече възможност някой да бъде принуден да си свърши работата.
Да се говори - да, помага. Но агресията не мисля, че е начина. Само е повод на ченгетата да развъртят палки. Пък и като гледам еко-митингите не се радват на голяма популярност. Явно има нещо сбъркано в тях. - организация, информация, подходи...
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Мъро » Сря Юли 04, 2007 3:32 pm

bikerider написа:@Мъро: моля за сериозен отговор, ако нямаш такъв...

Защо се правиш на интересен? На теб може да не ти се занимава с каузи, но някои хора не обичат просто да седят и да наблюдават нещата, да се опитвам да вземат участие в тях. Дали има смисъл или не... никой не може да ти каже, но не бива да омаловажаваш подобни действия. Смешно е.
Аватар
Мъро

Мнениеот Sp3c7r3 » Сря Юли 04, 2007 3:34 pm

NovemberCharlie написа: ...Само е повод на ченгетата да развъртят палки. Пък и като гледам еко-митингите не се радват на голяма популярност...

:offtopic: A, няма популярност :) Знаеш ли колко е гот да целиш хора със струя дебела колкото крака ти с налягане 7-8/10 атм :) :D :offtopic:

Бтв масовите протести служат като основа медийте да притиснат даден политик със заплахата, че ако му се съберат достатъчно "черни точки" (репортажи против него) може да се сбогува със мястото си. И като той не покровителства момчетата дето перат на тях им става не-Арно, щото полицията решава да си свърши работата. И рано или късно прането НАМАЛЯВА. Мъничко.
Тук обаче не е така. Тук Турция е близо и си имаме автобуси. И кебапчета за Факултето ако автобусите се развалят. :popcorn:

Защо се правиш на интересен? На теб може да не ти се занимава с каузи, но някои хора не обичат просто да седят и да наблюдават нещата, да се опитвам да вземат участие в тях. Дали има смисъл или не... никой не може да ти каже, но не бива да омаловажаваш подобни действия. Смешно е.

Относно съдържанието на този твой пост Байкрайдър бе казал нещо за 1 вентилатор и едно действие свързано с него... та такова и "участието в нещата"... :popcorn:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Юли 04, 2007 3:39 pm

Мъро написа:
bikerider написа:@Мъро: моля за сериозен отговор, ако нямаш такъв...

Много трябва да се внимава как се взима участие. Една разумна кауза може да се загуби заради лош подход. Да вземем един безучастен телевизионен зрител. Как ще го привлечеш към каузата, когато на екрана радетеля за тази кауза прилича на изпаднал в истерия клошар?
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Мъро » Сря Юли 04, 2007 3:54 pm

NovemberCharlie... естествено, то се подразбира.
Впрочем, келеши има навсякъде... никой не е застрахован от тях.
Аватар
Мъро

Мнениеот bikerider » Сря Юли 04, 2007 4:08 pm

@Мъро: помолих за сериозен и задълбочен отговор. NC помоли да няма простотии. НЕЩО ПОВЕЧЕ ИМА ЛИ НУЖДА ДА ТИ СЕ КАЗВА????
Аватар
bikerider

Мнениеот Мъро » Сря Юли 04, 2007 5:01 pm

Щом не иска да има простотии, ти що пишеш в тази тема? Постовете с по едно изречение сигурно са много стилни, а?
Аватар
Мъро

Мнениеот Redhat » Сря Юли 04, 2007 5:33 pm

Ето как ББ се вклини в цялата работа.

Я да видим сега кой крив, кой прав според вещите форумни духове ;)
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот Admin » Сря Юли 04, 2007 5:39 pm

@bikerider
Марто, ще ми обясниш ли къде видя простотия или несериозност в отговора на Мъро? Не е ли време и не беше ли тази тема с идеята именно да се загърбят личните неприязнености, натрупани на други места? Ако отговорът не е достатъчно сериозен за теб, ок, но ако по този критерий определяме кой да пише в темата и кой не, едва ли има голям смисъл от нея. А в предишните еко-теми имаше дооооста по-груби, просташки и несериозни постове, ама по-скоро изглеждаше да ти се харесват, отколкото обратното ;)
Не се заяждам с лошо, просто ми писна и е трудно, когато във всяка тема непрекъснато текат разправии, чиито корен е другаде и няма нищо общо със самата тема и съдържанието й. :crap:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Юли 04, 2007 5:47 pm

Redhat написа:Ето как ББ се вклини в цялата работа.

Значи трябва митингът да е пред театъра. Ако станат 50000, тогава може и пред президентството, щото няма да се съберат всички пред театъра. Важното е ония с микрофоните да са пред театъра ;)
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Sp3c7r3 » Сря Юли 04, 2007 6:22 pm

БББ си го е казал просто и ясно. А NovemberCharlie просто отсече. Няма какво да се разбунва оттук нататък. :nono: Жалки са коментарите към изказването. Прекалено жалки. :popcorn:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот did » Сря Юли 04, 2007 6:28 pm

Redhat написа:Ето как ББ се вклини в цялата работа.

Не кой крив и кой прав, а КОГА крив и КОГА прав.

Сегашната позиция на ББ щеше да прилича на принципна, ако я беше приложил по същия принципен начин и при предишните протести. Щото да си принципен само отвреме навреме, май не е много принципно.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Мъро » Сря Юли 04, 2007 6:33 pm

То си е според случая, Митре ле... да забраниш на 1000 младежи и на 1000 таксиджии си е съвсем различно нещо... защото вторите вече са се доказали, че могат да ти е*** майката.

П.П. Не ви ли учудва прекалено острият тон на кмета? Странно...
Аватар
Мъро

Мнениеот PtD » Сря Юли 04, 2007 7:50 pm

Хахахаха :)

Ами предлагам да съберем по 5, по 10 лева и да си наемем таксита, с които да задръстим президенството, тогава да видим кой какво и къде е разрешил. :popcorn: Както видяхме, може да се издаде разрешение и със задна дата :rofl:

@bikerider, ммм, виж вчера в темата за интересните новинки и ще видиш, че ИМА ефект от протестите, особено когато придобият медиен отзвук.

P.S. Ето още http://www.dnes.bg/article.php?id=38406

P.P.S. Абе пробват хората, ако мине - мине, сега като не мина, ще гледат другаде да бучнат хотелите, какво пък толкова :rofl: Важното е париците да се перат :popcorn:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Сря Юли 04, 2007 9:48 pm

@PtD: на вестникари не вярвам - покажи ми постановление, ала-бала, портокала... иначе си говорим на вятъра. Пък и не виждам какво общо има ВАК с решението на съда. Тя никога не е била страна по това дело. Нека юристите обяснят, дотогава това го считам за вестникарски балон да си пълнят тиража.

PtD написа:Важното е париците да се перат :popcorn:

Именно, това е важното - да се перат парите. Не си обяснил обаче как с протести ще се пребори прането на пари. Помисли и по-глобално над проблема - проблема е принципен. С цитати на журналисти не вярвам да ме убедиш в каквото и да е. Искам аргументирана фактология, документация и да ми цитираш прецеденти. Дотогава теглиш локуми и избягваш въпроса с маньоври по фланга ;)

@Admin: изненадваш ме, очаквах по-сериозна реплика от теб. Помолих за сериозен отговор на въпроса ми - това означава да се обясни не ей-така по-принцип нещо-си-дето-го-вярваме, а точно и прецизно: това предизвиква онова, онова предизвиква трето и така нататък. С пожелателни схеми мога да обясня и аз всичко.
А исках да кажа, че НЯМА начин да накарате комисаря Фратини да натисне правителството, че и да го контролира дали натиска местните власти, защото на комисаря Фратини му е през оная работа за мъничката България, щото има дооооста по-влиятелни страни в ЕС, за чийто електорат и обществено мнение да му пука. Много ясно се видя от доклада. Моля някой да ме обори с аргументи, а не с врели-некипели и теглене на локуми.
Да не говорим пък какво впечатление оставят у тези западноевропейски електорати НЕЗАКОННИТЕ ПРОТЕСТИ и блокирането на улици. Балканска лумпениада - това впечатление оставят. Фратини кого ли ще послуша - некви си 1000-2000 протестиращи с меко казано съмнителен имидж и облик като цяло, блокиращи незаконно столицата на България или ще послуша общественото мнение в "Стара Европа"? Разбирам комисар по правосъдието да беше Меглена Кунева, иди-дойди, все нещо щеше да направи. Изобщо - опитах се да повдигна сериозен въпрос - получих отговор в стил вестникарска сензация. Ясно показах, че считам отговора за несериозен.
А по въпроса кой осра темата - мисля можеш и сам да видиш откъде започнаха личните нападки. В случая изобщо не си прав да ме репликираш и считам, че намесата ти беше излишна. Предвид обаче всичките емоции днес около всевъзможни теми и това, че всички имаме лимит на нервите - разбирам те, но категорично не съм съгласен с репликата ти.

Edit:
@Мъро: моето момченце, ако обичаш спазвай това, за което помоли автора на темата. Престани да осираш темата и кажи нещо по същество, ако можеш. Че можеш да обиждаш на лична основа го разбрахме. До момента си постнал само плява в темата. Или?
Последна промяна bikerider на Сря Юли 04, 2007 10:03 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот Мъро » Сря Юли 04, 2007 10:02 pm

Мисля, че пределно ясно се вижда кой първи захапа горе...
И не знам защо си останал с впечатление, че имам нещо лично срещу теб.
Все тая, темата се осра достатъчно.

Освен това...
Факт е, че ВАП поиска отмяна на решението на ВАС. Дали това щеше да се случи ако не беше дадена гласност на проблема под формата на подобни протести? Никой не знае... но на мен ми се струва резонно да е така. Глас народен - глас Божи. Дори и в България...
Наивно, но напоследък туй май взе да става факт. Поради безизходица, не поради друго...

Когато хората не са съгласни с дадено нещо - протестират. Ако ти не искаш да се възползваш от правото си да не си съгласен с политиката на някой държавен орган, това си е за теб. Другите може да имат различно мнение. Странното е, че ти такова нещо не признаваш.
Последна промяна Мъро на Сря Юли 04, 2007 10:10 pm, променена общо 1 път
Аватар
Мъро

Мнениеот bikerider » Сря Юли 04, 2007 10:07 pm

Нека ти опресня паметта и това е последния път, когато се занимавам с теб в темата.

Мъро написа:Защо се правиш на интересен? На теб може да не ти се занимава с каузи, но някои хора не обичат просто да седят и да наблюдават нещата, да се опитвам да вземат участие в тях. Дали има смисъл или не... никой не може да ти каже, но не бива да омаловажаваш подобни действия. Смешно е.

Нека ти го кажа сериозно - не ги омаловажавам - ОБЯСНЯВАМ защо СА маловажни и маргинални прояви - защото са НЕЗАКОННИ и са след дъжд качулка. NC ти го каза пределно ясно, ма явно не искаш да приемеш нещо различно от Правата ти вяра. Помисли малко, още има надежда за теб. Ключови думички - НЕЗАКОННИ, ПРОТЕСТИ, ОБЩЕСТВЕНО, МНЕНИЕ, ЕЛЕКТОРАТ, ИЗБОРИ, ПОЛИТИЦИ. Помисли.

И нека си поговорим догодина - да видим какъв резултат ще има от НЕЗАКОННИ протести. Освен разбира се да пълнят джобовете на организаторите им с политически капиталец.

Edit: и да - НЕ ПРИЗНАВАМ чуждо мнение, когато то подтиква към незаконни прояви. Правата са си права, но са в рамките на закона. Ако си на различно мнение, значи си за ареста. Точка.
Последна промяна bikerider на Сря Юли 04, 2007 10:12 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот Мъро » Сря Юли 04, 2007 10:11 pm

Отказвам се... отивам да споря със стената... вероятността да се получи диалог е по-голяма.
Аватар
Мъро

Мнениеот bikerider » Сря Юли 04, 2007 10:13 pm

Завиждам ти за наивността. Лека нощ и поздрави стената от мен.
Аватар
bikerider

Мнениеот Мъро » Сря Юли 04, 2007 10:15 pm

Наивност? Хехе...
Дори така да е, по-добре от жалко черногледство.
Аватар
Мъро

Мнениеот bluskanie » Сря Юли 04, 2007 10:15 pm

Напоследък все така се получава. Или яко теми, тотално лишени от смисъл. Или яко теми, на които смисъла им бива отнет почти веднага. Лошото е, че смешките без смисъл омръзват по-бърже... :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Сря Юли 04, 2007 10:38 pm

@bikerider, подвеждащ въпрос: Законно ли е било Априлското въстание? ;) :popcorn:

П.П. ето още "вестникарски пълнеж"
http://mediapool.bg/show/?storyid=129993&srcpos=2
;)

П.П.П. не сме единствената страна, в която се провеждат спонтанни протести. Може би обаче сме единствената страна, обитавана от такова количество егоисти...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Следваща

Назад към Други