Кацнаха

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот rarekin » Сря Юли 25, 2007 12:58 pm

@jivkonik
@did
@NovemberCharlie

Мдаааа. Май са 100% щото сигурно в Триполи още бачка магазина, от който всички българи се сдобиваха с обувки. По две ...бутилки..... в кутия.
rarekin

Рейтинг: 2000

Мнениеот jivkonik » Сря Юли 25, 2007 1:56 pm

NovemberCharlie написа:
jivkonik написа:
did написа:99% от българите, живеещи в Либия, нарушават някои от законите им. Правят си казани и си варят бананови шльокавици, връткат дребни полузаконни далаверки, някои може и друго да правят... Знам го със сигурност от мой роднина, който е живял и работил там 8 години.

Биричка си правехме, помня аз, хмела се носеше от БГ с идващи хора под формата на уж консерви... :D убави години бяха 80-те на миналия век....
И аз изкарах 5 години в Бенгази в тоя период.

Аз бях година, много навътре в пустинята (2000 км от брега) близо до Себха в едно селце с голям оазис, на около всичко пясъци, като море. Беше готино. Там беше сондьорско селище (въртяхме им кладенци за вода на Поровете....)
Аватар
jivkonik

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Юли 25, 2007 1:59 pm

jivkonik написа:
NovemberCharlie написа:
jivkonik написа:
did написа:99% от българите, живеещи в Либия, нарушават някои от законите им. Правят си казани и си варят бананови шльокавици, връткат дребни полузаконни далаверки, някои може и друго да правят... Знам го със сигурност от мой роднина, който е живял и работил там 8 години.

Биричка си правехме, помня аз, хмела се носеше от БГ с идващи хора под формата на уж консерви... :D убави години бяха 80-те на миналия век....
И аз изкарах 5 години в Бенгази в тоя период.

Аз бях година, много навътре в пустинята (2000 км от брега) близо до Себха в едно селце с голям оазис, на около всичко пясъци, като море. Беше готино. Там беше сондьорско селище (въртяхме им кладенци за вода на Поровете....)
В пустинтята съм ходил 2-3 пъти и не ми хареса.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот halcor » Сря Юли 25, 2007 2:06 pm

:puke: :puke: :puke:
http://www.dnes.bg/article.php?id=39193

Дали ГДБОппп ще ме погне ако призова всички да не си плащате данъците? Айде, още една черна точка отнасям за престъпмисъл...
Аватар
halcor

Мнениеот jivkonik » Сря Юли 25, 2007 2:16 pm

halcor написа::puke: :puke: :puke:

Дали ГДБОппп ще ме погне ако призова всички да не си плащате данъците? Айде, още една черна точка отнасям за престъпмисъл...

Не се пъни, дълга е РЕАЛНО несъбираем от десетки години, да си го влачат в задниците Порски.... :(!:
Аватар
jivkonik

Мнениеот bluskanie » Сря Юли 25, 2007 2:33 pm

Има и друг момент... ако на някой му предложат тези две опции:
1. Нищо нема да дам на държавата ти, да го духаш;
2. Ще ти дам лично на теб 200 000$ за да пишеш, че не дължим нищо на държавата ти?

... :rofl:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Сря Юли 25, 2007 2:55 pm

jivkonik написа:Не се пъни, дълга е РЕАЛНО несъбираем от десетки години, да си го влачат в задниците Порски.... :(!:

:agree:
Досега не успяхме да си го вземем, защо смятате че въобще има някакъв шанс?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Юли 25, 2007 3:06 pm

Имаме не само дълг. Имаме и концесии върху кладенци. ;)
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Сря Юли 25, 2007 3:11 pm

Ехххх....
Абе тия дето така отписвате дълга... вие плащате ли данъци? Прелюбопитно ми е...
Последна промяна bikerider на Сря Юли 25, 2007 3:19 pm, променена общо 2 пъти
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Юли 25, 2007 3:15 pm

bikerider написа:Ехххх....
Абе тия дето така отписвате дълга... вие плащате ли данъци? Прелюбопитно ми е...
Може да бъде проверено :D Ама ми трябват ЕГН-та :)
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот jivkonik » Сря Юли 25, 2007 3:16 pm

bikerider написа:Ехххх....

Плащаме, и то не малки за съжаление..... :crap:
А, че смръдливите либийци няма да дадат и цент от 2-та милиарда - то е ясно и няма връзка с нашите данъци! Може държавата ни да ги съди, където намери за добре (тъй де, още някой милион съдебни разходи), и да ги осъди за този дълг?! Това няма да спре френския и друг капитал да си развърти бизнеса там и да си върти париците (съгласно уговорките от тези дни), пък либийците ще си бъдат осъдени за дълга и ние пак ще си плащаме данъци (включая разходите по съдебното дело за този дълг)..... :dunno: :confused:
Та ти какво предлагаш? ДА земаме куфарите и да одим там да си зимаме кладенци вместо дълг?! :dunno:
Аватар
jivkonik

Мнениеот bikerider » Сря Юли 25, 2007 3:20 pm

jivkonik написа:Може държавата ни да ги съди, където намери за добре (тъй де, още някой милион съдебни разходи), и да ги осъди за този дълг?!
...
Та ти какво предлагаш? ДА земаме куфарите и да одим там да си зимаме кладенци вместо дълг?! :dunno:

Всичко друго освен това:

"хуманитарен акт" :puke:

след коментар #25 няма какво повече да се каже...

И как да няма връзка с нашите данъци?????????
Аватар
bikerider

Мнениеот Мъро » Сря Юли 25, 2007 3:29 pm

100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот jivkonik » Сря Юли 25, 2007 3:38 pm

bikerider написа:
jivkonik написа:Може държавата ни да ги съди, където намери за добре (тъй де, още някой милион съдебни разходи), и да ги осъди за този дълг?!
...

Всичко друго освен това:

"хуманитарен акт" :puke:

след коментар #25 няма какво повече да се каже...

И как да няма връзка с нашите данъци?????????

Това да претендираш за едни пари, които РЕАЛНО не можеш да имаш или да кажеш, че вече не претендираш за тях, а ги влагаш във фонд за "незнам кво си" в Либия (и не даваш РЕАЛНИ пари, които рябва да ИЗМЪКНЕШ ОТ БЮДЖЕТА) общо взето е правене на ПОЛИТИКА и замазване на положението, оставяне на вратички за бъдещи "делавери" и надежда, че наш бизнес може да се закачи там за трохички от френската баница....
Ако ПРЕТЕНДИРАШ - ами ПРЕТЕНДИРАЙ си, данъците в държавата от ПРЕТЕНЦИИ за някакви хипотетични пари не могат да се свалят! :V: :crap: Реалните пари свалят данъците, а тези там не са такива!
Ние си претендираме за тези пари доста отпреди 8 години, файда нямаше! А и не забравяйте, че това най-вероятно е част от сделката (не ПОДПИСАНАТА ЧАСТ, а нещата които се решват на уше и с посредници) ангажимента най-вероятно е приет предварително, сега само му се дава гластност и се прокарва по канален ред.....
Последна промяна jivkonik на Сря Юли 25, 2007 3:43 pm, променена общо 1 път
Аватар
jivkonik

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Юли 25, 2007 3:41 pm

Дългът на Либия към българия се счита, че е между 50 и 300 милиона долара. Дълговете на Либия съм чувал, че се котират около 40-50 цента за долар.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Юли 25, 2007 3:45 pm

Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот jivkonik » Сря Юли 25, 2007 3:45 pm

NovemberCharlie написа:Дългът на Либия към българия се счита, че е между 50 и 300 милиона долара. Дълговете на Либия съм чувал, че се котират около 40-50 цента за долар.

Може да не съм в час със сумата, това беше цифра отпреди години.... А как се "котират"?! Къде може да си "осребриш" този дълг срещу съответната котировка?! :dunno:
Аватар
jivkonik

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Юли 25, 2007 3:48 pm

jivkonik написа:
NovemberCharlie написа:Дългът на Либия към българия се счита, че е между 50 и 300 милиона долара. Дълговете на Либия съм чувал, че се котират около 40-50 цента за долар.

Може да не съм в час със сумата, това беше цифра отпреди години.... А как се "котират"?! Къде може да си "осребриш" този дълг срещу съответната котировка?! :dunno:
Цифрата не е ясна, защото не е ясно точно какво имаме, как се оценява, какво са ни платили либийците... Виж предишния линк. А иначе Либия има дългове и към други държави и банки и те се котират на борсите.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот jivkonik » Сря Юли 25, 2007 3:52 pm

NovemberCharlie написа:http://www.mi.government.bg/pr/memo/mdoc.html?id=46904

Абе тия ЕДНА ДАТА ДА БЯХА СЛОЖИЛИ НА ТОВА!!!! Баси сайта! ОФИЦИОЗ :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
jivkonik

Мнениеот bikerider » Сря Юли 25, 2007 4:18 pm

@jivkonik: след това, което NC написа, нямам какво да коментирам. Можеш и сам да се сетиш, че има и по-належащи нужди в България, че тези дългове можеха да се осребрят и загубите да се минимизират. Но не, дълга се опрощава, ние сме хуманисти.
А данъкоплатците да си трошат колите и да не знаят много-много. Дипломацията е изкуство и не е за всеки, нали така?
Аватар
bikerider

Мнениеот Мъро » Сря Юли 25, 2007 5:57 pm

Ново 20 от Либия:
http://news.ibox.bg/news/id_1520341863

Едит:
Либийци си купуват скъпи коли и втори съпруги с парите от обезщетенията за семействата на заразените, стана ясно още. "Парите от обезщетението са променили живота на много семейства. Някои от тях вече карат луксозни автомобили, а други бащи са си взели втора съпруга, тъй като полигамията в Либия е разрешена. Някои семейства са направили дарения за построяване на педиатрична болница и джамия", обясни Идрис Лага."
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот TOYAGA » Сря Юли 25, 2007 6:59 pm

Обикновени мангали...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Юли 25, 2007 8:49 pm

TOYAGA написа:Обикновени мангали...
Ще ме изядат за това, което ще кажа, но ...в известна степен грешиш. В някои отношения те са по-хора и по-мъдри от нас. И най-важното - тачат децата си повече от нас.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот TOYAGA » Сря Юли 25, 2007 8:59 pm

Хм... Не съм бил никога в Либия, но не е да не познавам араби (и то няколко човека от много различни места) - разбирам за какво говориш и съм съгласен по принцип. :agree:

В същото време обаче съм чувал неведнъж от един мой познат малтиец (неарабин), че либийците са малко по-различни от останалите араби и дори че въпросните ги броят за нещо като втора категория - точно както ние циганите. Не казвам, че няма изключения или че всички либийци са такива - просто свързвам това, което съм слушал, с това, което цитира Мъро...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот agent_Jekov » Сря Юли 25, 2007 10:03 pm

А на колко възлиза животът на 400 деца?
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот screamBoy » Чет Юли 26, 2007 12:59 am

на колко възлиза живота на бъдещи 400 данъкоплатеца родени и отгледани с ясното съзнание че големия западен брат е най-доброто за тях ? безценен, разбира се
защото заради тези 400 ще бъдат избити 40000 нормални човека, както често се случва в последните 10-20 години
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Alpina » Чет Юли 26, 2007 6:49 am

agent_Jekov написа:
А на колко възлиза животът на 400 деца?

Живота дори на един човек е безценен, камо ли на 400, обаче някак ми става супер гадно, като се замисля колко струва живота на пожарникар или полицай в България, за самата тази България - ~20 000лв, a живота на едно либийско дете, за същата тази България е да не казвам колко по скъп.
Та единия си е дал живота за нея, или по-скоро за да защити нашия, оставяйки жена си и деца и компенсацията за него е толкова, че семейството му да живее следващите 2 години що годе добре, после да го духат, а за това, че в някаква страна, където 30 от населението е серопозитивно и нямат никаква хигиена в здравеопазването, им се раждат деца, носители на спин (доказано, че в не един от 400-те случая майката е болна, а при раждане, шанса за заразяване на детето е ОГРОМЕН) ние ще плащаме безумна цена :dunno:
Криво ми е за тези български семейства, ама много.
Това е само един пример, който мога да дам, а те са много.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Fenixxx » Чет Юли 26, 2007 8:32 am

Мъро написа:Ново 20 от Либия:
http://news.ibox.bg/news/id_1520341863

Едит:
Либийци си купуват скъпи коли и втори съпруги с парите от обезщетенията за семействата на заразените, стана ясно още. "Парите от обезщетението са променили живота на много семейства. Някои от тях вече карат луксозни автомобили, а други бащи са си взели втора съпруга, тъй като полигамията в Либия е разрешена. Някои семейства са направили дарения за построяване на педиатрична болница и джамия", обясни Идрис Лага."

А за какво да ги харчат Либийците са си баш цигани едно семейство има по 10 деца голем прас че 1 се заразило със спин няма да го лекуваме я компенсират ни и ни го лекуват. Това е като наще цигани тука ражда зима надбавките и хвърля детето в кофата за боклук :(!: .

А колкото до това колко струва живота на един полицай и едно либийско дете позволете да не се съглася. Един полицай или пожарникар са се хванали на работа точно за това за да си рискуват живота за да защитават гражданите и точно за това тази работа не е за всеки (а не като в България сульо и пульо полицаи се цанят) и те стъпват на тази длъжност на своя отговорност. Искрено съчувствам на полицаите и пожарникарите но при тях е като на война и те знаят къде отиват и никой не ги кара на сила. Хората си знаят че им е неблагодарна работата. Докато заразените деца (колко са заразени е друг въпрос) не са имали избор при тях просто се е получил гаф и трябва да се плаща това е.
Плаща се не за животите а за гафа. При смърт на полицай или пожарникар ......е ако се намери извършител и там се плаща ама обикновенно..... :V:
Аватар
Fenixxx

Рейтинг: 1200

Мнениеот Alpina » Чет Юли 26, 2007 8:49 am

Позволи ми аз да не се съглася с теб. Това значи ли, че за всеки "гаф" при раждане на българско дете, а такива има, държавата изплаща на семейството им 1 000 000? Има си виновен - да бъде наказан, обаче човек, който рискува живота си за твоя - не заслужава нищо, понеже той "сам си е намерил белята"?

Не ми сравнявай вината на родителите за болеста на детето им, с саможертвата на един човек.
За мен едното е лична трагедия, заради собствената ти безотговорност и не може да претендираш за каквото и да е, а другото е... сеш се?
Последна промяна Alpina на Чет Юли 26, 2007 8:56 am, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Sp3c7r3 » Чет Юли 26, 2007 8:52 am

Знаят момчетата, че им е неблагодарна работата, и отиват, и затова катаджиите ви зимат двайсетолевките, затова полицаите бият в районните дори и да си чист като момина сълза и всичко да е тяхна грешка... затова има пожарникари които противозаконно работят на 3 места, че някои и на по повече...
Не е идеята да ги компенсиртат с пари, макар, че това би помогнало донякъде, но поне да не им се смеят в лицето със тия 350-400лв... той отива, знае че може да го застрелят или да изгори... е поне да знае, че стане ли такова нещо жената и децата му ще са добре.... ама резан.

А ние наливаме пари за ония спинозните мишки там... абе цирк... :finger: :finger: :finger: Айде дано некой дупетат погледне тоя форум.
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

ПредишнаСледваща

Назад към Други