Krismars написа:Значи това надграждане може да се осъществи, щото аз питах в една друга тема точно за него. Иначе и аз съм пред подобна дилема. Някойс Тора-та може ли да сподели впечатленията си от здравината на вилката. И дали ще суче много с 185мм ББ7?
z1gZag написа:За 4х и лек Дх , една от двете ще се кара с рам 4х , коя е по подходяща ? Веднага бих избрал тората обаче на сайа им си пише че е за XC , знам че 4х се кара и с XC вилки , но ми трябва и за дх , а и новите рукс уж вадят 150 мм
z1gZag написа:...А за по натам (след зимата) , съм се ориентирал към RS Domain , Нещо за нея ако може да кажете
Krismars написа:Значи това надграждане може да се осъществи, щото аз питах в една друга тема точно за него. Иначе и аз съм пред подобна дилема. Някойс Тора-та може ли да сподели впечатленията си от здравината на вилката. И дали ще суче много с 185мм ББ7?
Editor написа:Krismars написа:Значи това надграждане може да се осъществи, щото аз питах в една друга тема точно за него. Иначе и аз съм пред подобна дилема. Някойс Тора-та може ли да сподели впечатленията си от здравината на вилката. И дали ще суче много с 185мм ББ7?
Боже горката вилка...по добре недей !Вилката я купих нова преди няма 2 месеца и я карам с спирачка Tektro IO 180 mm която незнам какво и има но спира доста добре като за спирачка от този клас и вилката вече започва да отваря луфт в десния ботуш.Пък си представям какво ще става с Авида.
GECKO написа:Editor написа:Krismars написа:Значи това надграждане може да се осъществи, щото аз питах в една друга тема точно за него. Иначе и аз съм пред подобна дилема. Някойс Тора-та може ли да сподели впечатленията си от здравината на вилката. И дали ще суче много с 185мм ББ7?
Боже горката вилка...по добре недей !Вилката я купих нова преди няма 2 месеца и я карам с спирачка Tektro IO 180 mm която незнам какво и има но спира доста добре като за спирачка от този клас и вилката вече започва да отваря луфт в десния ботуш.Пък си представям какво ще става с Авида.
А какво общо има авида с десния ботуш, и защо мислиме, че Rux е по-добрия избор.
Аз бих запитал бат' Шаде за RST серията за DJ, защто май при тях ги има тези.
А и в крайна сметка, може да се кара Tora-та с минимален ход за DJ/4X и т.н. (повече контакнта площ между краката и втулките) а за DH изпълнения само да се ползва целия ход на вилката.
Editor написа:Rock Shox са го направили така че капачката на ю-търна да е под формата на ключе 6.5 мм(ако мога така да се изразя ...)което немога да намеря никъде
URNEST написа:Editor написа:Rock Shox са го направили така че капачката на ю-търна да е под формата на ключе 6.5 мм(ако мога така да се изразя ...)което немога да намеря никъде
Пробвай с френски(регулируем) ключ.
GECKO написа:Rux-а го взимаш готов, системата е що годе добре, за парите си. Няма да е кой-знае колко завидна за дЪхЪ, но ще се справиш. Проблем би се оказало сервизирането на вилката (патрона)
Editor написа:...
GECKO написа:Editor написа:...
@Slay - отворена баня, противно на представите ти е термин, който се използва за вилки, чието смазване се осъществява от масло. Серията Rux е отворена баня, защото долу вместо грес както при Duro има масло. Самата вилка (както се разбира от схемата дадена от Suntour) си има патрон, който се "къпе" в отворена баня. При Tora отново има отворена баня, и тя отново не играе роля в хидравликата (същата е историята и при новите продукти на Manitou) - краката се "къпят" в ботушите.
z1gZag написа:...RS Domain , Нещо за нея ако може да кажете
jivkonik написа:GECKO написа:Editor написа:...
....
...
z1gZag написа:За pike не съм мислил , наистина би било много добро решение , обаче дори 2-ра ръка той е към 400 и повече , а сега ми трябва вилка за по-малко пари . А за по натам ще са pike или domain , ама това ще го решавам като му дойде времето .
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта