RS 2007 Long travel Single Crown Forks

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот Alien » Чет Юни 22, 2006 6:33 pm

[quote="C_Mo"]

За хилядите настройки:
Зависи що за карач си... ако искаш просто да си караш ти трябва читава настройка на рибаунт и, за ХС, нещо като заключване. Ако си от хората, които знаят и усещат какво се случва като врътнат някоя от 1000 врътки ще останеш очарован от MissionControl.
При MissionControl RockShox наблягат на това какво може да постигнеш със настройките, а не колко са прости (щото не са ;) ). Обясняват го с "the FOX feel" - има карачи, които не искат нещо просто и работещо... искат нещо сложно и работещо. От новите неща покрай Mission Control най-много ми хареса рибаунда и начина, по който са реализирани нещата във вилката - много изпипано.[/quote]

Ще има ли пак "вибраторчета" и снимки, на това как им се радваме, докато ти ни разясняваш? :)
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Рейтинг: 2000

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Чет Юни 22, 2006 7:08 pm

[quote="Alien"]

Ще има ли пак "вибраторчета" и снимки, на това как им се радваме, докато ти ни разясняваш? :)
[/quote]

[url=http://bgphoto.net/photos/3717/o632607701211250000.jpg]Тези[/url] вибраторчета, а?
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Ozzie » Чет Юни 22, 2006 7:22 pm

[quote][b]bikerider[/b]
Конректно за PM стандарта - нямам нищо против този стандарт, но го намирам за силно неуниверсален спрямо различните размери ротори (и съответно трябват скъпи и сложни преходници)[/quote]

Чак пък да са скъпи преходниците? По 10-15 $ са, т.е. колкото и IS / PM.
[quote]...както и не харесвам факта, че има нарязана резба в мека алуминиево-магнезиева сплав.[/quote]
Това може би си е за притеснение, но все пак производителя е решил че е допустимо. Стига някой да не превеличава с нютоните при стягане.
[quote]... щото специално в тая тема PM vs. IS не съм задълбавал особено...[/quote]
Едва ли някой е задълбавал. Както каза, всичко май е въпрос на маркетинг.
Ако го погледнеш от друга гледна точка, всички болтове за захващане на апарата на спирачката към ботуша на вилката лежат в една равнина...;)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Zozka » Чет Юни 22, 2006 10:00 pm

[quote="Ozzie"]

[quote]...както и не харесвам факта, че има нарязана резба в мека алуминиево-магнезиева сплав.[/quote]
Това може би си е за притеснение, но все пак производителя е решил че е допустимо.
[/quote]

Е мноо ясно, така ще се продават lowers-те кат топъл леб. :D
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот TOYAGA » Чет Юни 22, 2006 10:13 pm

[quote="bikerider"]

...какво ще кажете за новата спирачка Avid Code?
[/quote]

Мноо бурма, мноо нещо! :D Нямам съмнения, че ще спира, разбира се!

[quote]
Лично за мен PM е по-изгоден за производителите в маркетингов план, но съм сигурен, че TOYAGA може да даде чисто технически аргументи за PM и в интерес на истината бих се радвал да ги чуя, щото специално в тая тема PM vs. IS не съм задълбавал особено...
[/quote]

Ааа, тва вече съм го писал! Но мога да го повторя в кръчма на по бира... :beer:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bikerider » Пет Юни 23, 2006 6:59 am

Аха! Приемам :D
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот тучо чучо » Пет Юни 23, 2006 11:53 am

[quote="bikerider"]

Аха! Приемам :D
[/quote]
И аз така!:D
Аватар
тучо чучо

Мнениеот bikerider » Пет Юни 23, 2006 12:23 pm

Ей тва е мъжка дума :thumb:
Аватар
bikerider

Мнениеот GECKO » Чет Авг 31, 2006 9:48 pm

[url=http://www.sram.com/en/rockshox/index.php]The Earth is not flat[/url]

Истина е ;)
Аватар
GECKO

Мнениеот airborneone » Чет Авг 31, 2006 10:31 pm

[quote="GECKO"]

[url=http://www.sram.com/en/rockshox/index.php]The Earth is not flat[/url]

Истина е ;)
[/quote]

Геконе, ти промени възгледите на милиони хора "The Earth is not flat" omgf:bigeyes::bowdown::bowdown::bowdown:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот Nymphetamine » Чет Авг 31, 2006 11:44 pm

:drool:Домейна изглежда много добър с цена от 530$...:liplick:
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот Velio » Пет Сеп 01, 2006 1:59 pm

Рок Шокс са обновили сайта си с новите неща за 2007

[url]http://www.sram.com/en/rockshox/index.php[/url]
Play it safe
Аватар
Velio

Рейтинг: 1220

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 01, 2006 2:54 pm

[quote="Ozzie"]
Стига някой да не превеличава с нютоните при стягане.
[/quote]

Не се излагай, не говоря за пренатягане.
Говоря за удар отдолу по алуминиево-магнезиева (крехка) стърчишка, в която има резба.
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 01, 2006 2:57 pm

@Velio: ти от коя новинарска агенция си? :)
Аватар
bikerider

Мнениеот Velio » Пет Сеп 01, 2006 3:06 pm

[quote="bikerider"]

@Velio: ти от коя новинарска агенция си? :)
[/quote]

никоя - просто ми предстои да си взимам байк и всеки ден ровя за разни глупости :beer:
Play it safe
Аватар
Velio

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 01, 2006 3:16 pm

хубаво правиш :beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот Velio » Пет Сеп 01, 2006 3:53 pm

:offtopic:
Абе чак сега видях, че GECKO e пуснал линк към сайта на Рок Шокс няколко поста преди мен. Извинявам се :dunno:
Play it safe
Аватар
Velio

Мнениеот smit chernia » Чет Авг 09, 2007 11:46 pm

Колелото ми е с моделът Domain, забелязвам, че при каране никога не съм се доближил до хода от 180 mm, който е даден в техническото описание на вилката. Най-много при големи натоварвания 150mm - мерих го ;)

Въпросът - нормално ли е това или следва да си потърся по-меки пружини /тежа 70 kg/ или да изчакам вилката да се разработи повече - каране е 3-4 пъти на Витоша, щото загазих с крака нещо. Много ме съмнява този вариант, защото усилието трябва да в огромно, за да премине 150 ход.

Благодаря предварително на тези които ще ми покажат светлината в тунела :) и се извинявам ако въпросът ми е тъп, ама това е, невежество
:dunno:

П.С развъртял съм всички лостчета и врътки до максимум, за да стане по-мека и да има повече ход. Предимно се кефя на спускане, та мисля, че ако успея да и използвам целия ход ще литна :D . Ама знае ли човек трябва око да види, ръка да пипне :crazy:
smit chernia

Рейтинг: 1222

Мнениеот Nymphetamine » Пет Авг 10, 2007 12:10 am

Аз вече почти я сгънах докрай тая вилица. Принципно, ако си по-лек, бива да развъртиш компресията докрай (10 кликания в посока обратно на часовниковата стрелка). Поиграй си малко и с гейта, има инструкции в книжката как точно се настройва с една много хубава табличка. Ако това не помогне, смени пружините и налей по-малко масло.
Поразгледай тук и [url=тук]http://www.sram.com/_media/techdocs/2007%20Domain%20User%20Specs%20and%20Standards.pdf[/url], за да добиеш по-ясна представа за какво точно иде реч.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот jivkonik » Пет Авг 10, 2007 9:18 am

smit chernia

Според мен не е редно да се очаква от карача да може просто ей така да направи максималния ход на вилката. Има един много сигурен ориентир дали вилката е с подходящите пружини (или количество въздух, ако е въздушна) за килограмите ти и той се нарича САГ! Измери си сага на вилката, виж в книжката (сайта) какво препоръчват хората и си прави сметката дали ти е добре. Макс хода се прави от удар, здрав, в края на хода има и разни неща във вилката, които се стремят тя да не удари "на железо" а да омекотят това яко сгъване. ТЕзи неща ако се сгънат и изтреска сигурно ще е направила вече целия си ход, но това не е добре за здравето и... НЕ говоря точно за твоята вилка, а по принцип (не съм притежавал и карал твоя модел). :agree:
Аватар
jivkonik

Мнениеот smit chernia » Пет Авг 10, 2007 9:28 am

ами честно казано двама човека трябва да се виснат от двете страни на кормилото, за да може да се доближи до максимума.

Благодаря Ви за отговорите. Радвам се, че някои помага.

П.С. Развъртял съм всичко до край. Ще пробвам и с тоз гейт. Знам за тез ограничители, ама не ми се струва логично да ти продават вилка с 180 мм и да и сложат ограничители - просто да казват, че вилката си е със 150 ход - туй е редно

Хмм - това за гейта - "Argyle 409, Pike, Revelation and Reba ONLY" :dunno:
Ама наистина там има врътка за шестофрамче

Nymphetamine, братле ти колко го отвъртя тоз гейт - питам да не го отвъртя повече от колкото трябва и да направя някоя беля. Между другото тоз гейт не ли да "overcome the lock" - т.е. има значение от него само когато вилката е заключена, или се отразява и на движението и когато е максимално освободена ? - "Under ‘Lock’, heavier riders may find better performance with maximum Floodgate settings, while lighter
riders may find minimum Floodgate settings work best"

Още един въпрос - трябва да дръпна капачката отдолу на ботуша на вилката и там се намира тоз гейт контрол нали - "the rebound adjuster on the bottom right fork leg can be used to adjust internal Floodgate models.
Gently pull downward on the rebound adjuster for removal. Remove the gold ‘Gate’ dust cap and insert the
2.5mm hex end of the rebound adjuster into the Floodgate"

или се намира отгоре на ботуша на вилката - сори за тъпия въпрос
smit chernia

Мнениеот GECKO » Пет Авг 10, 2007 11:40 am

Това с ребаунд-а не го прави (аз го направих и сбърках та сега ребаунда работи малко различно) Gate-а не се контролира от долу а отгоре. Във средата на врътката за компресията би трябвало да имаш друга врътка (златиста) или дупка за шестогран. От там се регулира прага.

По принцип идеята му е да регулира момента, в който клапана за нискоскоростната компресия ще се отвори за да задейства високоскоростната - каква сила е нужна.

В общия случай нискоскоростната компресия играе като платформа а гейт-а регулира при каква сила тази платформа ще се отвори. Това е и причината по-едрите карачи да им е по-стабилно със по-тежък гейт, защото се ограничават ненужните движения на вилката.

Минуса на моушън контрол-а е, че колкото по-стабилна ти става платформата толкова по-неотзивчива става вилката на малки неравности.

Този минус при мишън-а е отстранен, като (мисля) клапана за платформата (гейт-а) е отделно от нискоскоростната компресия и по този начин се получава контрулируем ход в началото, платформа по средата която отвар високоскоростната компресия в края на хода.....и... това може да не е вярно, но така ми се стори като видях карантиите на тотемЪ (Никога повече няма да отворя такова :scared: депресирах се, като видях толкова много неща за които нямам обяснение :D )
Аватар
GECKO

Мнениеот smit chernia » Пет Авг 10, 2007 11:58 am

Благодаря GECKO - златен си :agree:
Ще го пробвам туи само да ми махнат гипса другата седмица. :)
Ама пак не схванах - настройките на гейта се отразяват на вилакта и когато не е в заключено положение нали, щото аз в заключено едва ли ще я карам :D
smit chernia

Мнениеот Nymphetamine » Пет Авг 10, 2007 12:23 pm

Човека ти обясни - нискоскоростната компресия служи като платформа. Силата на тази платформа се регулира посредством врътката за компресията, тоест от това дали я въртиш към минуса или плюса, зависи колко по-стабилна е платформата. С други думи ако завъртиш въртката на 5 кликания, платформата е в средно положение и при стандартни настройки на гейта е необходима по-малко сила, за да се задейства високоскоростната компресия. Чрез врътката не гейта можеш да регулираш при каква сила да се отваря клапана за високоскоростната компресия.
Най-добре си измери сага, както ти каза jivkonik, по принцип трябва да бъде 15 до 25 процента от целия ходна вилката. Ако, според изчисленията, не се побира в тия граници, значи е добре да смениш пружината с по-мека.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот GECKO » Пет Авг 10, 2007 12:39 pm

Nymphetamine написа:Човека ти обясни -...

Човека обясни друго, Gate-а е праг. С него се регулира каква сила е нужна, за да се отвори НИСКОСКОРОСТНАТА компресиа (в началото на хода) когато гейта се отвори, спира да действа клапана на НИСКОСКОРОСТНАТА компресия и остава само клапана на ВИСОКОСКОРОСТНАТА комресия, при който са шайбите. Те, според броя си, отварят по-голяма или по-малка пролука и така се регулира компресията във втората част на хода от там на-сетне остава само въздуха над маслото, който играе като BottomOut контрол, за да не се дъни лесно вилката.

При Motion Control-а гейт-а работи постоянно, като се регулира силата му, а при Mission Control може да се изключва.
Аватар
GECKO

Мнениеот smit chernia » Пет Авг 10, 2007 1:02 pm

Благодаря Ви, момчета бяхте ми мн полезни.
smit chernia

Мнениеот x3m_ » Пет Юли 18, 2008 8:20 pm

виждам че има доста запознати хора за новите модели на Rock Shox, мен по специално ме вълнува модела totem Coil защото се сдобих с такъв и ако има някои който може да отдели 5-10 мин за няколко въпроса на ЛС или в скайп ще съм му много благодарен. Става дума за настройките и за подръжката...
Аватар
x3m_

Рейтинг: 1282

Предишна

Назад към Общ форум