Тема за интересни новинки

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Авг 28, 2007 4:15 pm

Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот kibikoff » Сря Авг 29, 2007 1:13 pm

kibikoff

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Авг 30, 2007 1:17 pm

Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот matiosoft » Чет Авг 30, 2007 2:44 pm

В същото време изследването прогнозира, че до 20-25 години роми ще са 50% от младите българи, при около 10% в момента.
:(!: :crazy: :censore: :qright: :puke:
:fire: no adrenaline no fun :fire:
matiosoft

Рейтинг: 1280

Мнениеот bikerider » Чет Авг 30, 2007 2:54 pm

Кво стреляш - бачкай и отглеждай деца...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот L-E-G-O » Чет Авг 30, 2007 2:58 pm

bikerider написа:Кво стреляш - бачкай и отглеждай деца...

това не е състезание с манговците - кой колко ще направи. Трябва да се кастрират :^:
Вода и RAM тръгнат ли ... нямат спиране
Аватар
L-E-G-O

Рейтинг: 1367

Мнениеот Pr3d4t0R » Чет Авг 30, 2007 3:01 pm

:agree:
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Авг 30, 2007 3:02 pm

L-E-G-O написа:

това не е състезание с манговците - кой колко ще направи. Трябва да се кастрират :^:
Би било интересно да кастрират теб.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Чет Авг 30, 2007 3:42 pm

L-E-G-O написа:това не е състезание с манговците

А какво е??? Или ти си от оная, висшата раса, дето само тя има право да ражда? :bulb:
Последна промяна bikerider на Чет Авг 30, 2007 4:00 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот L-E-G-O » Чет Авг 30, 2007 3:53 pm

имах в предвид, че не е нужно ние да се увеличаваме ( 'щото не мисле, че се гледат лесно 5 деца) само за да сме повече от тях. Това все пак си е наша държава и за мен те са пришалци
Вода и RAM тръгнат ли ... нямат спиране
Аватар
L-E-G-O

Рейтинг: 1367

Мнениеот bikerider » Чет Авг 30, 2007 4:03 pm

Приятелю, ти си просто прекалено малък за да разсъждаваш трезво върху такива неща. Няма такова нещо като наша и ваша. Кои сме тия "ние"???

Кой е най-чист българин? Ти? Аз? Бойко Борисов? Кога ще разберете, че не трябва да говорите за неща, от които не разбирате - национална принадлежност и етническа принадлежност са две различни понятия. А ти с твоята териториално-емоционална детска психика би трябвало да се ограмотиш малко - за твое добро е.

Плюс това, освен всичко друго етническите българи НАМАЛЯВАТ и точно заради това би следвало да бачкаме и да раждаме деца, а не да искаме да кастрираме тоя или оня, за да не ще се окажем накрая ние кастрираните.

Мога още десет страници да ти изпиша, но знам, че едва ли ще има ефект. Докато не разбереш, че състезание не се печели с нож ще си останеш на дъното. Приятен ден.

Edit: но не мога да не се разсмея относно "пришалците". А българите какви са спрямо траките? А славяните спрямо траките? А траките спрямо племената преди тях? Не ставай смешен, помисли малко и ще се сетиш за какво иде реч.

Да не говорим, че да пишеш с правописни грешки и да обясняваш кой бил "пришалец" и кой не, е СМЕШНО, дори трагично. Ей затова намаляваме и затова ще изчезнем като етнос, ако не спрат такива като теб да раздават правосъдие, вместо да си гледат интереса.

Оставям ти за домашно следното упражнение - докажи категорично, че си чист българин. Първо дефинирай какво е чист българин, после си проследи родословното дърво две-три хиляди години назад и ДОКАЖИ, че си чист българин. Иначе подлежиш на кастрация, щото си "пришалец" нали така?

И... всичко това ти го пиша с най-добри намерения. Може да съм краен, може да те хокам, но вярвам, че ако не сега, то след време може и да разбереш защо. Аз също съм българин, но съм се ограмотил достатъчно за да разбера, че твоята "идеология" (пардон тя дори не е твоя, това е основното!) е пътя, по който етническите българи вървят към окончателно самоунищожение.
Аватар
bikerider

Мнениеот shepo » Чет Авг 30, 2007 4:56 pm

за съжаление си прав :crap:
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот klmn » Чет Авг 30, 2007 10:13 pm

:rofl: смених си подписа..,естествено,чалгализирането на новото поколение дава резултати - идеалните роби.
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Re: Тема за интересни новинки

Мнениеот Bashmaistora » Чет Авг 30, 2007 10:25 pm

[
quote="Alien"]Писна ми всеки път да пускам отделна тема. Ей ви първата:

Софийският смог вече е опасен за здравето

ТО не е СМОГ, не и СМОК, то си е направо МРЕЖЕСТ ПИТОН! :D [/quote]
Bashmaistora

Рейтинг: 1120

Мнениеот PtD » Чет Авг 30, 2007 11:51 pm

Аз не съм расист. Всеки има право на две деца и после - под ножа, стерилизация. В крайна сметка не сме хлебарки, я!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пет Авг 31, 2007 12:39 am

@PtD:
Предполагам предлагаш институционализиране на кастрацията, и нейното финансиране чрез... данъци? :D:rofl:

@klmn: живи и здрави да са! кой ял - ял, кой учил - учил... другото го знаеш :rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пет Авг 31, 2007 2:04 am

bikerider написа:@PtD:
Предполагам предлагаш институционализиране на кастрацията, и нейното финансиране чрез... данъци? :D:rofl:

Не кастрация, стерилизация. А може и финансова принуда - глоба за всяко дете над второто (това ще реши проблема с баланса с етносите ;)). Трети вариант е моделът на Шекли - за всяко ново дете над лимита се пуска шайка ловци, които имат право да те опушкат, както и ти имаш право да ги опушкаш, до първа смърт, компенсираща новия живот :)

П.П. Призиви като "бачкайте и раждайте деца" са демагогски. Нормалните хора не правят деца, ако нямат елементарни условия да ги обличат, обуват, хранят и образоват. Да видим дали ще се размножават циганетата така, ако задължат родителите да осигурят определени условия на живот! :(!: (т.е. от източник на приходи, децата им да станат разход, както е във всяка развита цивилизация)
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Пет Авг 31, 2007 7:47 am

C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Пет Авг 31, 2007 9:34 am

PtD написа:А може и финансова принуда - глоба за всяко дете над второто (това ще реши проблема с баланса с етносите ;)).

Ама ти сериозно ли го вярваш за нашите условия? :rofl:
Където всяко ченге е готово за кафенце и минерална вода да забрави за 120км/ч в града?

PtD написа:Трети вариант е моделът на Шекли - за всяко ново дете над лимита се пуска шайка ловци, които имат право да те опушкат, както и ти имаш право да ги опушкаш, до първа смърт, компенсираща новия живот :)

Very nice, има един сладур в Младост 2, не го харесвам особено, чувал съм че е родил пет деца над лимита. Бягай да го стреляш ;)

PtD написа:П.П. Призиви като "бачкайте и раждайте деца" са демагогски. Нормалните хора не правят деца, ако нямат елементарни условия да ги обличат, обуват, хранят и образоват.

"Бачкайте, за да си осигурите нормални условия за отглеждане на поне едно дете" - така по-добре ли е?

PtD написа:Да видим дали ще се размножават циганетата така, ако задължат родителите да осигурят определени условия на живот! :(!: (т.е. от източник на приходи, децата им да станат разход, както е във всяка развита цивилизация)

Да, ще продължат, докато не се интегрират. А те няма да се интегрират доброволно, щото не им изнася да бачкат и да плащат данъци. Как ще глобиш някой, който няма пари, не е данъкоплатец, няма законни приходи, притежава къща на три ката със сателитна антена, но живее в затворена племенна общност, където ако не влезеш с жандармерия трудно ще излезеш цял???? Любопитно ми е да ти чуя решението.
И кво - отиваме към варианта на L-E-G-O? Аз викам да бачкаме, за да сме по-добре материално от тях и поне да възстановим баланса между етносите. А те ако посегнат на нашето - тогава затвор И стерилизация. Но иначе априори ние да им посягаме... не виждам как ще се справиш с демографската криза при един етнос чрез ограничаване на раждането в друг :dunno:
Някакси ми намирисва на геноцид... няма да минеш без него по тоя път.

A проблема всъщност не е само в количеството българи, а в средната им възраст. Тва как ще го решиш чрез ограничаване на раждаемостта на ромите? :dunno:

Иначе модела на Шекли е един хубав модел... и нищо повече. Без идея за реализация е също толкова демагогия ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот agent_Jekov » Пет Авг 31, 2007 10:00 am

@klmn, ptd :agree:
@bikerider :agree: Само не разбрах ти как успя да и проучиш родословното дърво 2-3 хиляди години назад??? :bigeyes: :D
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот PtD » Пет Авг 31, 2007 11:44 am

bikerider написа:Ама ти сериозно ли го вярваш за нашите условия? :rofl:
Където всяко ченге е готово за кафенце и минерална вода да забрави за 120км/ч в града?

Данъците щом събират, и тези глобички ще съберат ;)

bikerider написа:"Бачкайте, за да си осигурите нормални условия за отглеждане на поне едно дете" - така по-добре ли е?

Не. "Ще раждате, когато осигурите отглеждането". Така вече е добре.

bikerider написа:Да, ще продължат, докато не се интегрират. А те няма да се интегрират доброволно, щото не им изнася да бачкат и да плащат данъци. Как ще глобиш някой, който няма пари, не е данъкоплатец, няма законни приходи, притежава къща на три ката със сателитна антена, но живее в затворена племенна общност, където ако не влезеш с жандармерия трудно ще излезеш цял?

Принудителен труд говори ли ти нещо? ;) Никак не е трудно да се *принуди* група хора (или ако щеш цялото население) да върши нещо, което преди това е било немислимо. При това трансформацията трае кратко, но ефектът е дългосрочен. Справка: СССР.
Аватар
PtD

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Авг 31, 2007 2:28 pm

PtD написа:
bikerider написа:Ама ти сериозно ли го вярваш за нашите условия? :rofl:

Данъците щом събират, и тези глобички ще съберат ;)

:D
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Пет Авг 31, 2007 9:11 pm

agent_Jekov написа:@bikerider :agree: Само не разбрах ти как успя да и проучиш родословното дърво 2-3 хиляди години назад??? :bigeyes: :D

Не съм. Нямам и нужда, щото не се считам за "чист" българин, просто за българин. Така ми пише в паспорта, значи трябва да е вярно, нали така?

PtD написа:Не. "Ще раждате, когато осигурите отглеждането". Така вече е добре.

Да точно това искам да кажа и аз - за мен е същото :agree:

PtD написа:Принудителен труд говори ли ти нещо? ;) Никак не е трудно да се *принуди* група хора (или ако щеш цялото население) да върши нещо, което преди това е било немислимо. При това трансформацията трае кратко, но ефектът е дългосрочен. Справка: СССР.

Както казвах, без геноцид няма да минеш, та мерси, че ми потвърди думите. И да, определено, ефектът е дългосрочен - наблюдава се и в момента ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Съб Сеп 01, 2007 2:36 am

Не съм съгласен. Геноцид се отнася за определена група от населението.
wikipedia написа:Genocide is the deliberate and systematic destruction of an ethnic, religious or national group

Когато се потиска цялото население се използва друг термин :) Та тук си говорим за мерки не спрямо определен етнос или социална група, а за всеобщи правила, без дискриминация.
Аватар
PtD

Мнениеот Bashmaistora » Съб Сеп 01, 2007 8:45 am

PtD написа:Не съм съгласен. Геноцид се отнася за определена група от населението.
wikipedia написа:Genocide is the deliberate and systematic destruction of an ethnic, religious or national group

Когато се потиска цялото население се използва друг термин :) Та тук си говорим за мерки не спрямо определен етнос или социална група, а за всеобщи правила, без дискриминация.

Ндей са шашка ва КЛЕПИНКА - циганята са плодят ЗА КЕФ! Ако им спрат ПОМОЩИТЕ и край ША МИ АПНАТ ДЪРТИЯ!
Простакът е непобедим!
Bashmaistora

Рейтинг: 1120

Мнениеот bikerider » Съб Сеп 01, 2007 10:41 am

PtD написа:за всеобщи правила, без дискриминация.

Глей ся, опряхме до дефиниции и "права". Сещаш се, че ще се намери кой да ревне, че му потъпкваш правото да има деца и че извършваш геноцид (уикипедиа няма да ти помогне в тоя случай). Оттам нататък въпроса е до ловък адвокат "правозащитник", голям батко, който да ти нашока канчето под лозунга, че си "диктатор" и идеите ти ще бъдат компрометирани за едно мигване на общественото око - справка Иван Костов. Не че не ги споделям тия идеи за всеобщите правила, но са малко утопични - насила и отгоре е абсолютно невъзможно да се осъществи бес насилие, а тия времена минаха и надявам се не копнееш да се върнат. В момента е възможно само отдолу, на индивидуално ниво. Което с натиск не става, става с "програмиране" с идеологии. Както L-E-G-O ни показа ефекта е добър, въпроса е в "софтуера". Засега чалга-отбора води с убедителна преднина пред отбора на "държавниците" и честно май започвам да мисля, че е по-добрия път към твоята цел ;)

Edit: ма тази дискусия не е за тук, предлагам да я продължим друг път и в друга обстановка, че башспамера бди :D
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Съб Сеп 01, 2007 3:02 pm

Трите ни отбора преминаха в кръг 1 на Купата на UEFA. Локомотив София, Литекс и ЦСКА.

ЦСКА се пребори със страховития отбор на Омония Кипър. Добре, че беше вездесъщия Чиликов да оправи работата в 90-тата минута.

Изображение
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bluskanie » Сря Сеп 05, 2007 9:42 am

Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот jivkonik » Сря Сеп 05, 2007 9:56 am

bluskanie написа:http://www.sportni.bg/?tid=40&oid=1093303

"ИИИИццооо Стоичков - Президееееннт Президееееент" :D
МИ редко ако си е, ко да го праат хората?!... от секо ако тренер не става, еле па като е редко.... :D
Аватар
jivkonik

Мнениеот bluskanie » Сря Сеп 05, 2007 10:02 am

Най-добре да поеме цска :D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

ПредишнаСледваща

Назад към Други