Alpina написа:Предавам се, ще акам!!! Това ли е решението, когато вече не знаеш на къде да тръгнеш, темата си е много добре, доста повече от хиляди други!!!
RAM-FR написа:аз па утре имам 1 час .... музика ........![]()
Кажи на даскала/даскалката ти по биология, че е зле и заради такива като него/нея се провалят много начинания.Жалко, че са толкова много.z1gZag написа:В мойто има , но не всички стачкуват , от нашите учители 3ма не стачкуват и заради това утре например трябва да ходя заради 1 час биология![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
, такава майна им бих теглил .....
ddevil написа:RAM-FR написа:аз па утре имам 1 час .... музика ........![]()
Кой клас си бе по дяволите?!
Фактът, че е предател е достатъчен.NovemberCharlie написа:А вие пък кои сте да казвате кой е зле и кой не е?
RAM-FR написа:11-ти и имам ЗИП музика разбирш ли![]()
от 8-ми клас не съм имал музика и са решиха да ми сложат ЗИП![]()
![]()
![]()
нищо още по-добре, още един свободен час
Много лесно раздаваш епитети. В общи линии като пораснеш може и да почнеш да мислиш. До тогава недей казвай кой какъв е, а си учи уроците.agent_Jekov написа:Фактът, че е предател е достатъчен.NovemberCharlie написа:А вие пък кои сте да казвате кой е зле и кой не е?
Т.е. таксиджиите са с предимство?Мъро написа:Тук учителите са решили да блокират кръстовището до панаира утре... живея в този квартал, сега е есенния технически панаир и движението е ужасно, да не говорим пък за хората, които постоянно щъкат наляво-надясно. Представям си какво ще стане утре...
Въобще, все светила работят в образователната система...
Кеф ми направи една лелка, която била единствената в едно софийско училище, която не бойкотирала. Попитаха я защо не стачкува като останалите и тя каза "да, заплатите са ни малки, но не това е най-важното в тази професия".
Някак си ми се ще този случай да не стане като с таксиджиите - "Искаме!" - "Ето ви.". Дано този път да е "Искаме!", "Ето ви, но само срещу 1, 2, 3".
Nymphetamine написа:Който и да си и каквото и да работиш, ако целиш по-високо заплащане обикновено се стараеш да ти го дадат. Това е като с адвокатите, архитектите и т.н. За да не си подвластен на старши архитекта полагаш усилия, усъвършенстваш се и се издигаш. Лекарите и програмистите, примерно, са по същия начин. Поне върху тях имам наблюдения.
lanzz написа:Nymphetamine написа:Който и да си и каквото и да работиш, ако целиш по-високо заплащане обикновено се стараеш да ти го дадат. Това е като с адвокатите, архитектите и т.н. За да не си подвластен на старши архитекта полагаш усилия, усъвършенстваш се и се издигаш. Лекарите и програмистите, примерно, са по същия начин. Поне върху тях имам наблюдения.
много си прав. по принцип не би трябвало учителите да стачкуват за по-високи заплати. би трябвало родителите да стачкуват за по-високи заплати за учителите. за да може точно тези които по твоите думи целят по-високо заплащане да стават учители за да го получат, а не да се отказват да бъдат учители и да отиват да работят другаде.
според мен ти си против исканията, защото не ти е съвсем правилен погледа върху нещата. виждаш, че дадени хора (които работят като учители) искат заплатите на учителите да са по-високи, и си представяш че това значи, че всички калпави учители ще се нагушат здраво. това сигурно ще стане така, но няма да продължи много дълго. всъщност ще се вдигнат заплатите за учителските работни места. това, че конкретните личности които в момента ги попълват ще бъдат директно облагодетелствани от такова увеличение е само страничен ефект, който ще отшуми когато започнат да се назначават по-квалифицирани и по-мотивирани хора, привлечени от по-високите заплати. търтеите лека-полека ще се изсипят към по-ниско икономическо равнище (по-ниско квалифициран труд срещу по-ниско заплащане), и като цяло качеството на персонала на училищата ще се измести към по-добро.
ако заплатите на учителите станат 5000лв, можеш ли да си представиш какви хора, с какви качества, умения и квалификации ще бъдат заинтересовани и ще се кандидатират за тази работа? можеш ли да си представиш какво ще представлява образованието година-две по-късно, с тези хора работещи по него? ако заплатите станат 600лв или 900лв промяната няма да бъде толкова драматична, но ще бъде в същата посока. и това е смисъла на по-високите учителски заплати - не да се нагрухат некадърниците (което както казах ще е временно явление, докато по един или друг начин изпаднат от системата), а да се промени цялостното качество на хората, които работят тази професия. няма сегашните учители да станат по-добри заради по-високите заплати. други учители ще заемат местата им.
за това не би трябвало учителите да стачкуват. защото всъщност едно такова увеличение никак няма да е от полза на доста от тях, защото по-кадърни хора ще ги изместят, колкото и да е трудно да бъде освободен учител от длъжност. което пък е причината родителите да трябва да стачкуват за тези заплати.
rarekin написа:Благородно. :agree: Утопично. :)
А ако учениците са тъпи мързеливци?bluskanie написа:
Предлагам:
1. Да се правят регулярни тестове на учениците по предмети. Така да се оценява труда на учителя, след което да му се заплаща по заслуги.
bluskanie написа:
Предлагам:
1. Да се правят регулярни тестове на учениците по предмети. Така да се оценява труда на учителя, след което да му се заплаща по заслуги.
Мъро написа:Попитаха я защо не стачкува като останалите и тя каза "да, заплатите са ни малки, но не това е най-важното в тази професия".
Няма какво да се мисли в тия случаи-предатели и страхливци.Точка.NovemberCharlie написа:Много лесно раздаваш епитети. В общи линии като пораснеш може и да почнеш да мислиш. До тогава недей казвай кой какъв е, а си учи уроците.agent_Jekov написа:Фактът, че е предател е достатъчен.NovemberCharlie написа:А вие пък кои сте да казвате кой е зле и кой не е?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта