Genata написа:А луфт не се ли появи в чашките като кара без капачка?
Тя резбата е нарязана в една втулка, която е занитена за пеперудката. Вероятно тази втулка се върти заедно с болта.SpoileR написа:Пък да отвиваш болта и пеперудката да се върти с него отвътре- това е нечуваноТрябва пеперудката да е направила канал в стержена или резбата брутално да е "спекла"...
![]()
SpoileR написа:Genata написа:А луфт не се ли появи в чашките като кара без капачка?
Ако е стегната като хората лапата за стержена, не е задължително да се появи луфт.![]()
mi6o92 написа:А как ще демонтира вилката като болта не може да се развие ?
did написа:Не е чак толкова трудно да избиеш пеперудка нагоре, но трябва да не блъскаш по средата, а в краищата, където е заклещена в стержена. Това може да стане с тръба, която е малко по-тясна от стeржeна, например старо кормило
RAM-FR написа:Пробвано е действа, но трябва много блъскане
did написа:Jivkonik, материалът на пеперудките е такъв, че много трудно ще ги разпробиеш дотолкова, че да излезнат без здраво напъване. Закалена и еластична стомана се използва там.
Не е чак толкова трудно да избиеш пеперудка нагоре, но трябва да не блъскаш по средата, а в краищата, където е заклещена в стержена. Това може да стане с тръба, която е малко по-тясна от стeржeна, например старо кормило
PtD написа:Може и с дълго длето, отвертка или друго такова нещо да се "подгънат" листенцата
bikerider написа:PtD написа:Може и с дълго длето, отвертка или друго такова нещо да се "подгънат" листенцата
Ами обикновено е доста маане (стоманата е еластична) и не си заслужава според мен. Избиването надолу е опция. Но като цяло пеперудките са голяма фира.
bikerider написа:Но като цяло пеперудките са голяма фира.
PtD написа:Определено системата "пеперудка" идва от една друга епоха и вече е време да си ходи.
PtD написа:Аз се замислям над следното... Реално пеперудката играе роля, докато обере луфта на лапата, нали така? След като се стегне лапата с болтовете, би трябвало да няма значение има ли пеперудка или не. Не може ли да се използва система с проходен болт само докато се затяга лапата, а след това да се махне?
Аз реших да се застраховам от такъв тип питанки като си взех едно от онези неща на Амоеба-лок он нещо си беше май. Представлява един дълъг болт, капачка/тапа и цилиндрично алуминиево тяло с резба в него, като единият му край има ръб, който опира в короната. При този тип няма никаква нужда от пеперудка и т.н., а и според мен е по-здраво/сигурно хващането и обирането.
brokicho написа:Когато аз избих пеперудката, от горе на долу, наистина ми отне доста врене и по-важното, което е, че нараних силно стержена на вилката, после сложих нова пеперудка и тя, чисто и просто излезе при стягането( не съм стягал душмански, а колкото е възможно само с къс шестограм)
Това определно не е от пеперудката, защото лапата е фиксирала хлабината в чашките, дори и да махнеш изобщо тапата. Аз от доста време си ползвам една стара пеперудка, която след избиване надолу беше заприличала на чаша от преминаването през стеснението на стержена в долния му край. Разтворих я и си я набих отново и никакви проблеми не съм имал с нея, а и на стария стержен нищо му няма (освен чертите одраскано отвътре).brokicho написа:Сега пак съм я набил, но пак се отваря луфта след първото спускане!
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта