За децата от 60-те, 70-те и 80-те...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот TOYAGA » Нед Яну 13, 2008 10:34 pm

Ебаси дъртаците! :D Абе, kibikoff, толкова древни Pif-чета и аз нямам! А някой бил ли е абониран за "Славейче"?
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот skiman » Нед Яну 13, 2008 10:47 pm

TOYAGA написа: А някой бил ли е абониран за "Славейче"?

Мда, и за "Септемврийче"....и за вестник "Ехо", който м/у другото излиза и до днес ;)
И за "Млад техник" също :^:
Обаче си затрих "Дъга" списанията :crap:
А "PIF" -овете баща ми продаде за да купи цветен телевизор "Велико Търново" :dunno: ....
Аватар
skiman

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Пон Яну 14, 2008 3:02 am

Мдааа... На "Дъга" имах всички броеве от 4 до последния.

Киселото мляко "Снежанка" беше единственото, което ставаше за ядене. (Но пък аз не обичам кисело мляко).

Плодовите млекца не бяха по 8 стотинки, а по 6. Доста често ги използвахме вместо водни пистолети.

В магазините имаше два вида хляб, два вида сирене, два вида кашкавал и три вида прясно мляко, като пълномасленото почти никога не можеше да се намери.

Шоколадите бяха рядко лакомство, вместо тях имаше марципанчета.

Имаше два вида опакован сладолед - Ескимо с или без глазура.

Абе колкото и да е мизерно, детството си е едно специално време ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Reactor » Пон Яну 14, 2008 10:17 am

.....Обаче пък пържоли се ядяха през ден и това не беше никак здравословно.Те поне бяхя един вид и нямаше как да се фалшифицират като месото в днешни дни. ;)
Аватар
Reactor

Мнениеот SpoileR » Пон Яну 14, 2008 10:31 am

Ааааааа помня имаше и един течен шоколад в тубичка :)

Като паста за зъби, само че с шоколад вътре... СУУУПЕР ЯКО БЕШЕ! :V:

Някой да знае има ли ги някъде още? :bawling:

пп ( И като излезнаха "Kinder Surprise" ЯЙцата беше егати манията...)

Колко се кефех на играчките вътрееееее, макар и рядко да се случваше...
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот Alpina » Пон Яну 14, 2008 10:37 am

Има ги тези шоколади и вкъса им, е същия :)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Quiz » Пон Яну 14, 2008 11:20 am

И аз бях абонирана за "Славейче", "Септемврийче" и за "Мурзилка" май така се казваше (беше задължително)...
А някой питаше за сладкарница Преспа. Тя просъществува по-дълго от Ну-пагади,
която пък ми беше любима...със саралиите е тригуните :nuts:
Аватар
Quiz

Мнениеот Reactor » Пон Яну 14, 2008 11:33 am

SpoileR написа:Ааааааа помня имаше и един течен шоколад в тубичка :)

Като паста за зъби, само че с шоколад вътре... СУУУПЕР ЯКО БЕШЕ! :V:

Някой да знае има ли ги някъде още? :bawling:

пп ( И като излезнаха "Kinder Surprise" ЯЙцата беше егати манията...)

Колко се кефех на играчките вътрееееее, макар и рядко да се случваше...

Ами кухите шоколадови фигурки,които пускаха само за Коледа и Нова година.И тях все още ги има :)
Аватар
Reactor

Мнениеот Admin » Пон Яну 14, 2008 8:48 pm

Абе то много неща още ги има или по-скоро отново ги има, ама май вече не са толкова специални - и за нас, и за днешните малчугани :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Antares » Пон Яну 14, 2008 8:59 pm

А Орбита? Стършел?
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот JK » Пон Яну 14, 2008 9:27 pm

Antares написа:А Орбита? Стършел?

тц...Паралели :D
"Той трябва да отива непрекъснато все по-далече, там е единствената му страна"
Аватар
JK

Рейтинг: 1614

Мнениеот outfaced » Пон Яну 14, 2008 9:36 pm

За стършел бяхме абонирани до преди 2 години. Вестника все още е класика в жанра.

Аз бих добавил и грамофонните плочи с приказки ... направо ги изтърквахме от слушане. После имаше и касетки ... с Шехерезада и 1001 нощ ... Бяха уникално добре направени. И сега бих им се изкефил повече от една анимация по картуун нетуърк.
Аватар
outfaced

Мнениеот sto100jan » Пон Яну 14, 2008 9:40 pm

Eх , носталгиааа .....
Беше , квото беше , аз три дни на нов телефон не мога да си пусна нета , и ходя в магазина да ми го настройват...... :(!:
Мъка , мъкаа...
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Рейтинг: 1507

Мнениеот Admin » Пон Яну 14, 2008 10:04 pm

JK написа:тц...Паралели :D

О, да, Паралели-то беше класика! :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот skiman » Пон Яну 14, 2008 11:15 pm

Абе "Работническо дело" рулз бреееее :rofl: :rofl:
Аватар
skiman

Мнениеот EmZo » Пон Яну 14, 2008 11:40 pm

Изображение

Ето нещо изключително яко, което се е запазило като вкус от преди и лично аз го предпочитам многократно пред, всички останали шоколади, предлагащи се на пазара в момента.

Наистина пллодовите пресни млека в пликчета, бяха култови. Дам, а яйцата Kinder Surprise, ги наричахме "корекомски яйца" :D
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Reactor » Пон Яну 14, 2008 11:54 pm

Admin написа:Абе то много неща още ги има или по-скоро отново ги има, ама май вече не са толкова специални - и за нас, и за днешните малчугани :)

Ееееее ,ми вече има други забавления и радости :) ;) не че са по лоши,но нямат онзи чар :)

Аз бях абониран за списание "Млад техник".То и за магазина бях абониран.Купувах си от онези пластмасови самолети които се сглобяваха и ставаха едно към едно с оригинала.Имах всички модели.По късно един прекрасен ден с един приятел решихме да снимаме самолетна катастрофа.Запалихме един от тях,май на ТУ - 154 първо му излезе късмета и докато пластмасата капеше,го хвърлихме през прозореца,а моя приятел снимаше с добрата стара "СМЯНА" :)
Аватар
Reactor

Мнениеот PtD » Вто Яну 15, 2008 12:23 am

Reactor написа:Ееееее ,ми вече има други забавления и радости :) ;) не че са по лоши,но нямат онзи чар :)

A дали би могло да се дължи на "посивяването" на нещата с прогресирането на възрастта? ;)
Аватар
PtD

Мнениеот Reactor » Вто Яну 15, 2008 8:54 am

PtD написа:
Reactor написа:Ееееее ,ми вече има други забавления и радости :) ;) не че са по лоши,но нямат онзи чар :)

A дали би могло да се дължи на "посивяването" на нещата с прогресирането на възрастта? ;)

Да ти кажа,аз винаги съм си мислил,че определяшо е как се чувстваш
по душа.Възраста за мен означава състояние на духа.Материята се влияе също от това състояние. :)
Аватар
Reactor

Мнениеот codename47 » Вто Яну 15, 2008 9:55 am

поздрав(с песен по желание):
http://store3.data.bg/icearrow/Zlatnite ... BG%20Kino/
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот Quiz » Вто Яну 15, 2008 10:13 am

Хе хе, това поне не се е променило през годините.
От известно време ми се налага да си ги припомням редовно :D
Аватар
Quiz

Мнениеот Brave » Вто Яну 15, 2008 11:12 am

Спомняте ли си списание "Космос" - любими ми бяха загадките с инспектор Стрезов. Наскоро намерих у баба ми някакви подвързани течения от 85-86 г. и много се забавлявах да ги чета - имаше нелоши фантастични новели, пък и четенето на технологични "новини" от преди 20 г. беше забавно. Някак като пътуване във времето.
Brave

Мнениеот skiman » Вто Яну 15, 2008 12:03 pm

Са ви убих :bowdown: :bowdown:
Изображение
Аватар
skiman

Мнениеот Reactor » Вто Яну 15, 2008 12:08 pm

skiman написа:Са ви убих :bowdown: :bowdown:
Изображение

:bowdown: :bowdown: Лелееее,от къде го изрови 10х :agree:
Аватар
Reactor

Мнениеот tanya » Вто Яну 15, 2008 1:18 pm

Списание "Космос" ми беше любимото. Само че, абонамента беше малко труден - все нямаше бройки. Когато успявах да се сдобия с него си умирах от кеф. Изчитах всичко на един дъх. Доскоро на терасата имаше запазени броеве, които май изчезнаха при последното разчистване.
През лятото, когато бях на село, сладкарницата се зареждаше само три пъти в седмицата - понеделник, сряда и петък. Баба ми ми даваше един лев, и аз газ към центъра с колелото преди да са ме изпреварили другите. Ако закъснееш, оставаш без пасти - много бързо свършваха. Имаше само два вида пасти и еклери. Парите ми стигаха за 4 пасти и безалкохолно. Две пасти в сладкарницата и две за вкъщи. През останалите дни дори и да имаш пари, нямаше какво да си купиш.
Абе нямаше ги днешните удоволствия, ама си беше хубаво. То като си дете няма как да не е хубаво. Джиткаш си с глава в облаците, мислиш си, че всичко дето хвърчи се яде и целият свят е в краката ти.
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот PtD » Вто Яну 15, 2008 1:27 pm

:bawling: :bawling: :bawling:
Аватар
PtD

Мнениеот sto100jan » Вто Яну 15, 2008 7:58 pm

Е , де , е ,де ....... :(!:
Чак пък и сълзи.......
И аз съм бил дете в тези години , но честно да си кажем , голяма гадория си беше . Леля ми беше известна лекарка в Петрич . Аз много обичах кока кола , но тъй като нямаше , един неин пациент- сервитьор и обещал да ми даде кола в централното кафене на града . Отиваме ние ( това е 74 година , аз бях на 8 г) , и човека даде колата , но за да не видят другите , ми я сипа в чаша за чай , и ме накараха да я изпия на екс - да не видят другите клиенти в заведението ,че има кока кола .
Изпих я аз на екс , и взе да ми тече през носа - все пак съм бил 8 годишен.....
Та такива ми ти работи в това блажено време..... :V:
И платненки носехме от 1,20лв , и грамофони слушахме - Лили Иванова , Мими Иванова.....и прочие бози .
Питайте си татковците , как можеше всеки милиционер да те спре , да извади ножица от джоба , и да те настриже , ако не му харесва прическата ти , или да ти среже панталоните , ако са ти тесни .
Не беше чак такива цветя и рози...

И след това - 80-те :
Докато моите връстници от свестните държави , са си обикаляли с раниците света , за нас 10 дни на Созопол или Китен бяха върха на преживяванията . И тъпата , тенекиена дискотека ,,Хоризонт" , в която само чейнчаджии и местни тикви , водката оводнена , а веднъж , през 1984 , като дойде Батето в дискотеката с тайфа комсомолски пияндета , затвориха дискотеката , изгониха всички момчета , за де не пречат на Славковия кеф , да си гледа девойките.......
Такива ми ти работи в пасторалния рай....
Добре поне , че отдавна ,,Хоризонт" не бачка .Друго си е в ,,Шапките" ;) И БТР на живо , и водки 20 вида :beer:
Сега е 100 пъти по-добре , според мене . :^:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Рейтинг: 1507

Мнениеот agent_Jekov » Вто Яну 15, 2008 8:22 pm

EmZo написа:Изображение
Да, имаше и Кума Лиса, едно малко в зелена опаковка шоколадче.Още си спомням вкуса като се разтопеше от жегата лятото... :liplick:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот Yavkata » Вто Яну 15, 2008 8:34 pm

От скоро "Кума Лиса" пак е на пазара. НЕма да се ОчудА ако изроват и Бай Тошо.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот winhater » Вто Яну 15, 2008 10:03 pm

ние пък сме си правили димки.. задимявахме целия квартал.. ходихме до агроаптеката за амониева силитра... предвидиливо се оправдаваш че баба те праща, после киснеш весниците в разтвора.. сушиш... навиваш връзваш здраво и палиш.. по цели дни сме губили в правене на димки,беше супер забавно :D
върха на простотията беше когато на сирни заговезни решихме да прескачаме огън... и кво да запалим.. опаа... намерихме гума от камион (незнайно къде) запалихме я.. е после ядохме шамара... на всички прането от нашия и съседния блок беше се окадило..
гледам тука сте писали за шоколади... по мое време бяха модерни едни тубички като от паста за зъби пълни с течен шоколад(или някакво подобие) много яко беше, струваше 50 стотинки май :confused:
първото ми свясно колело... (всъщност първото беше от брат ми- Дружок- все още е живо.. с безкамерни гуми е.. :^: ) та първото свясно ми беше производство на ВМЗ Сопот... имаше 3 скорости... бях много горд че беше стоманено.. и се фукаш наляво надясно... кой да ти каже че всички са такива... та баща ми бачкаше в оръжейния в казанлък - Арсенал и беше ме уредил за тва колело... голяма радост беше... лелее.. скорости... хаха...

а сега за жалост като гледам малките деца... всеки захапал GSM-a и приказват за компютърни игри.... а ни само се чудехме ква пакост да направим... и все пак ни беше по добре.. ;)
Аватар
winhater

Рейтинг: 1225

ПредишнаСледваща

Назад към Други